PlayStation.Community Blog ›› SteveY

0 hozzászólás

2016.12.05. 16:27:32

Nincs hozzászólás ehhez a napjóbejegyzéshez!

Megosztás
Értékeld a blogot!
Légy szíves mutatkozz be a PSC olvasóinak.

Sziasztok! Zoey vagyok, teljes cosplayes nevemen Citrozoey. Ennek egy régi story az alapja, még általános iskolás voltam és öcsémmel csináltunk nekem egy e-mail fiókot, mivel minden név foglalt volt amit szerettem volna, így öcsém összegyúrta nekem a citromail és a kedvenc karakterem Zoey nevét, így lett ez a nevem. :D

Mióta cosplayezel komolyabban?

Az első cosplayem 2009-es Sakuraconon volt, de eléggé kezdetleges volt és nagyon kevés dolgot csináltam belőle.

Meséld el az első találkozásod a cosplayezéssel. Hogyan történt?

2008 nyarán voltam az első animeconomon Győrben, akkor már ismertem a cosplay fogalmát, randomkodtunk is valamit barátnőmmel, de igazából ott megismertünk két lányt és ők rángattak bele ebbe az egészbe. Meg ott ismertem meg egyből pl. Yurikot is, aki elég ismert ebben az ágban idehaza.
Mew Mew Ichigo /Tokyo Mew Mew/ - Fotó: http://www.facebook.com/phoenixfeatherworksphoto/?hc...

Milyen cosplay stílusban alkotsz leginkább?

Eléggé sok stílusban szoktam alkotni, vannak nagyon kislányos cosplayeim is, de vannak harciasabbak is, sőt volt már olyan amikor fiút cosplayeltem, azaz crossplayeltem, de ezt őszintén már csak akkor csinálom, ha a karakter nagyon megfog, mert nem kényelmes a mell leszorítás számomra.

Ruháidat te készíted vagy más is besegít?

A ruháimat csak is kizárólag én csinálom már egy jó ideje, kivéve ha elvagyok maradva, de akkor is csak piti dolgokat engedek meg, hogy más csinálja meg, pl. szabni nem igazán szeretek, így azt szeretem, ha megcsinálja nekem valaki.
A kiegészítőkben szoktam segítséget kérni, ha fával kell dolgozni én azt személy szerint nem merem bevállalni, mert a kezem bánná meg. Vagy ha bármilyen villamostechnikát szeretnék, mivel még nem értek hozzá, így abban is segítséget szoktam kérni. Igazából csak a cosplay varrás miatt mentem el egy divat- és stílustervező szakra. Néha-néha bevállalok másoknak is cosplayt.

Melyik karakter megszemélyesítése volt a legnagyobb kihívás neked, és miért?

Őszintén egyik karakter sem igazán, mivel mindig olyan stílusú személyiségű karaktereket választok amilyen én vagyok, így könnyedén hozom.

Mi volt az első jelmezed?

Az első jelmezem Amu Hinamori - Amulet Spade jellem átváltozása volt a Shugo Chara! c. animéből, amivel versenyeztem is.

Kiket és honnan cosplayeztél eddig?

Hát lassan negyven jelmezem van már a randomkodásaimmal együtt, így csak pár újat említenék meg.
Játékból eddig League of Legendsből van egy Ashe-em, Kindred farkasom és a legújabb jelmezem Bewitching Nidalee-m.
Animékből rengeteg van, Amu és Utau a Shugo Charából, Sailor Moon-on. Crossplayem eddig Ren Hakuryuu a Magiból és Naruto a Narutoból, de voltam rajzfilmből is mint Pinkie Pie a MLP: FiM-ből.

Melyik az eddigi kedvenc saját cosplayed?

Eddig a nagy kedvencem Ashe a LoL-ból, ő egy álom cosplayem, és még mindig nincs készen teljesen. De kényelmességből azt hiszem a most készülődő Ladybug kigurmumim lesz.
Steampunk Fionna /Adventure Time/ - Fotó: http://www.facebook.com/hazardouspics/

Hogy fogadták el a körülötted élő emberek a hobbidat? Voltak nehézségek ezzel?

Sosem voltak nekem nehézségeim a hobbym miatt, művészeti suliba jártam, így inkább érdekelte is a többieket, meg ez után ugye divatra jártam, ahol a varrós tanárnőm imádta, hogy ezt csináltam, meg, hogy már tudtam varrni. A családomban sem vagyok akadályozva, sőt örülnek, hogy lefoglalom magamat, kivéve amikor éjszaka dolgozom rajta. Sokaknak tetszik, hogy kreatív vagyok.

Mennyire támogatnak a barátaid a cosplayezésben?

A legtöbb barátom is conozik, így velük járok nagyrészt, és igen, vannak akik segítenek is, ha olyan van, meg volt akiket én rángattam ebbe az egészbe bele. Van persze olyan is aki nem cosplayes, de ebbe a közegbe tartozik, gamer, animés és stb.

Van-e olyan cosplay, amiről jelenleg úgy gondolod, hogy sose öltenéd magadra? Ha igen, miért?

Nincs olyan, hogy soha, mivel változok, meg az alakom is, így nem hiszem, hogy lenne ilyen, max utált karakterek bőrébe nem bújnék bele.

Rendelkezel konzollal? Játszol-e egyáltalán?

Van egy PSP-m, de őszintén rég volt a kezemben, mostanában telefonon játszom, meg most a PC-m is bedöglött, pedig van Diablo 3-am, meg rengeteg MMORPG-vel játszottam. De ismerőseimnél, vagy egy bizonyos kocsmában szoktunk Just Dancelni meg Mortal Kombat X-ezni.

Van-e példaképed a profi cosplayesek között?

Külföldi cosplayes példaképem Yaya Han, Bécsben volt szerencsém találkozni is vele, annyira önzetlen és cuki, meg minden, még jobban odalettem érte. Itthoniak közül az egyik senpaiom Okkido, nagyon szépen dolgozik és kreatív, ilyen számomra még Aoime is, és ha kérdezek tőlük valamit vagy segítséget kérek tőlük, segítenek, Cassidy és Yuriko is szintén, Imádom azokat ahogy és amiket alkotnak, nah és persze Enji Night, őt meg ki ne ismerné? Szép részletesen alkotja meg a jelmezeit.

Mit szeretsz a cosplayezésben?

Majdhogynem mindent szeretek a cosplayerkedésben, kivéve a szabást, gyűlölöm azt a részét, de rengeteg barátot ismertem meg ennek a hobbynak köszönhetően. Rengeteg féle technikát sajátíthat el az ember egy ilyen összetett hobbynak köszönhetően. Meg amikor végre egybe van és felveszem, egy örömteli érzés mikor végre összeáll. Amikor conon odajönnek hozzám fotózkodni és ezzel örömet okozhatok nekik, az nekem is boldog pillanat, meg amikor egy-egy kedves szót kapok a munkáim miatt, néha nagyon jól jön a sok kialvatlanság után.
Kindred Farkas /Leagues of Legends/ - Fotó: https://www.facebook.com/EndrooFoto/

Milyen cosplayek vannak nálad tervbe véve?

Igazából rengeteg tervem van, csak az a kérdés, hogy mikor lesznek meg és meglesz-e egyáltalán. De most Sailor Moon-on csiszolgatok, lesz majd egy Lucy-m a Fairy Tail-ből egy Natsuval mellettem, mind a kettőt én fogom varrni, lesz majd egy Elementalist Lux teamünk a LoL-ból, de amit most csinálok az egy Ladybug kigurumi és ha minden igaz mellé egy Chat Noir kigurumit is.

Valami díjat nyertél már? Ha igen, miket?

Csapatban nyertem egyszer a Heart no Kuni no Alice csapatunkkal, meg egy halloweeni partyban nyertem még első helyezést.

Más hobbid van-e?

Rengetegféle hobbym van, a rajzolás is ide tartozik, rajz suliba jártam így nem igazán hobby már, de ott van a zenehallgatás, a sorozatozás, leginkább ázsiai sorozatokat nézek, az animézés, kockulás minden mennyiségben, de nem mindig jut ezekre időm.

Mennyire költséges hobbi a cosplayezés?

Egy ilyen összetett hobby nem éppenséggel számít olcsó hobbynak, amikor maradnak itthon anyagaim, azokat mindig elteszem, mert sosem lehet tudni mikor kellhet, a legutóbbi cosplayem fele is itthoni maradékokból lett, meg akkor is szoktam anyagokat venni amikor meglátok valamit, ami majd egyszer kelleni fog, mert általában amikor kéne akkor sosincs. Mindig gyűjtögetni kell egy-egy projectre, de voltak olcsóbb cosplayeim is, meg mindig próbálok olcsón kijönni belőle, néha elszalad a ló velem.

Kedvenc animéd?

Örök kedvenceim a Shugo Chara!, Vadmacska kommandó, Sailor Moon és a Love Live! A játékkal is játszom. De a szimpla iskolás animéket is szeretem, Az Ao Haru Ride az egyik nagy kedvencem. A komolyabb hangvételűeket is szeretem, mint a Black Rock Shooter-t.

Milyen a zenei ízlésed?

Sok mindent meghallgatok, de mostanában koreai poppot szoktam, de szeretem a rockot is.
Inori Yuzuriha /Guilty Crown/ - Fotó: https://www.facebook.com/norbertkisphoto/?hc_ref=PAGE...

Űzöl-e valamilyen sportot?

Most sajnos semmiféle sportot nem űzők, régen rendszeresen úsztam és belekóstoltam pár labdajátékba mint pl.: kézilabda, kosárlabda, foci. De úszni szeretek a legjobban.

Van háziállatod?

Van! Egy törpehörcsögöm van, de nem vadas színű, hanem fehér, anyukám barátja Jocónak hívja. De macskapárti vagyok leginkább, de lakásban nem tartható. Igazából imádom a legtöbb állatot, ha gazdag leszek egyszer egy szép napon, biztosan lesz egy egész állatkertem.

Hol láthatunk legközelebb jelmezben?

Legközelebb a Karácsonyi animeconon leszek meglelhető a Ladybug kigurumimban. De a cosplayes oldalamon legtöbbször kiírom, mire tudok kijutni.

A hölgy Facebookos oldalára érdemes benézni:http://www.facebook.com/CitrozoeyCosplay/
Blog hozzászólások
LV22
the gunner
PSC Kredit
11653 pt
PS4     PS3     PS2
PS Vita     PS One     PSP    


PlayStation.Community
Név:
Pista
Fórumhozzászólások száma:
13858 db
Hír/cikk hozzászólások száma:
1270 db
Utolsó belépés:
2019.12.07. 08:13:11
Regisztráció ideje:
2008.10.10. 18:13:41
Barátaim:

PlayStation®Network Online ID

PlayStation.Community Trófea