PlayStation.Community Blog ›› VictorVance

12 hozzászólás

2016.09.19. 23:54:02

Utolsó hozzászólás: Resiskull

2016.10.12. 15:41:01

Megosztás
Értékeld a blogot!
Batman Superman ellen: Az igazság hajnala - Bővített változat
(Batman v Superman: Dawn of Justice - Ultimate Cut – 2016)
A Warner stúdió képregényfilmes fronton idén nem volt a helyzet magaslatán, és akkor talán még finom is voltam. A Batman Superman ellen: Az igazság hajnala, és a Suicide Squad – Öngyilkos osztag is kifejezetten negatív fogadtatásban részesült. A kritikusok, és a nézők is egyaránt ízekre szedték a filmeket, az alkotók magyarázkodásával pedig tele volt az internet, a különböző kisebb-nagyobb balhékat, pereket, petíciókat, stúdión belüli konfliktusok kiszivárgását is beleértve. Attól függetlenül, hogy személy szerint egyik film sem volt olyan borzalmas, mint a híre, a DC filmes univerzuma így is nagy bajban van. A rossz vélemények rossz bevételi mutatókhoz vezetnek: bár a Batman Superman ellen, és a Suicide Squad is több száz milliót hozott a konyhára, ezek az eredmények bőven elmaradtak attól, amit a stúdió remélt, az első hétvége után jelentősen csökkent a nézők érdeklődése, és ha ez a jövőbeli filmekkel is így lesz, a DC-s hősök pályafutása még azelőtt véget érhet, hogy egyáltalán elkezdődhetett volna. Nem csoda hát, hogy a rajongókat valahogy ki szeretnék engesztelni, ezt pedig ebben az esetben maximum bővített lakossági megjelenésekkel lehet elérni, ha már mind a Wonder Woman, mind a Justice League bemutatása is messze van. Aggódunk is mindkettőért rendesen, de főleg az utóbbiért, amit még mindig az rendez, akit már rég száműzni kellett volna a DC filmek közeléből, azon kisebb beosztású dolgozók helyett, akik valóban szívvel-lélekkel megpróbáltak tenni azért, hogy ezek a mozik eladhatóak, és jobbak legyenek.

Na de visszatérve az előbb fejtegetett dologra: már a Batman Superman ellen idején felröppent a hír, miszerint a mozis verzióból kivágott jeleneteket felhasználják majd a Blu ray kiadás megjelenésekor, azaz egy hosszabb, rendezői változatot is üdvözölhetünk majd, ami nemcsak hogy véresebb, de aprólékosabb is lesz. Az alkotók ígérete szerint megmagyaráz majd egy csomó dolgot, egyértelművé tesz néhány zavaros eseményt, többet foglalkozik a karakterekkel, és azok viszonyával is. Bőven volt mit kiküszöbölni, hiszen a produkció sebből vérzett, kezdve az elkapkodott tempótól kezdve a cselekmény számtalan bakiján át egészen a különböző szereplők háttérbe szorulásáig, akik közül az egyik még a film címében is szerepel. Mindazonáltal azt már most le kell szögezni az Ultimate Cut-ra keresztelt, több mint 30 perccel hosszabb bővített változattal kapcsolatban, hogy egyáltalán nem váltja meg a világot, aki eddig utálta a filmet, az ezután is fogja, azonban akik már elsőre is megvették Batman, és Superman viaskodását, azok további érdekességeket, és ki apróságokat fedezhetnek fel a kibővített filmben.

A legtöbben azt nehezményezték, hogy a legendás Sötét Lovag mellett (akit egyébként Ben Affleck, nem kicsit meglepő módon kiválóan alakít) Superman viszonylag kevés szerepet kapott, gyakorlatilag alig van a vásznon, ha igen, akkor sincs túlzottan hangsúlyos jelenléte. Nos, ezen az Ultimate Cut kicsit változtatott, többet látjuk nyomozni, többször bepillanthatunk a hétköznapi életébe, meg is válaszolnak néhány kérdést az eddig ködös dolgokkal kapcsolatban. Clark Kent végre részesülhet a neki járó rivaldafényben, de ez több más karakterre szintén igaz: Lex Luthor, és Lois Lane is kiveszi a maga kibővített részét a cselekményből, előbbinek talán még a jelleme is kidolgozottabb lett ennek köszönhetően. És ami a korhatár-dolgot illeti: manapság már kissé túl van magyarázva ez a dolog, de tény, hogy amikor szóba került, hogy a Batman Superman ellennek lesz egy bővített kiadása, mindenki a Deadpool sikere okán (ami ugye R-kategóriában futott a mozikban) kapunk majd egy véresebb filmet. Persze ezt az alkotók gyorsan cáfolták, és igaz, ami igaz, az Ultimate Cut sem lett sokkal véresebb, mint az eredeti. Néhol persze láthatjuk a jól ismert jeleneteket brutálisabban, naturalisztikusabban, de igazából semmi különös. Inkább csak az igazi, keményvonalas rajongóknak csemege ez, és a DC-s képregények olvasóinak, sőt, egyes esetekben kifejezetten hátránynak tűnik, hogy az amúgy 2 és fél órás történetet 180 percre húzták fel – alapjában véve is lassú film volt, de így még jobban el lett nyújtva.

És ez az igazi probléma: az Ultimate Cut hiába fedi be a kisebb lyukakat, hiába igyekszik, hogy megmagyarázza a cselekményben keletkezett űröket, az igazi ordas nagy problémákat képtelen kijavítani. Ez persze nem az ő hibája. A csetlő-botló, ügyetlen konfliktusteremtést, és a gyenge forgatókönyvet egy kétszer ilyen hosszú verzió sem foltozná be, ahogy komolyabb minőségi javulást is butaság lenne várni a Batman Superman ellentől. Ennél fogva a bővített kiadás nem rosszabb, ugyanakkor nem is jobb az eredetinél.
Blog hozzászólások
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
12. Resiskull  PlayStation.Community tag
2016.10.12. 15:41:01
LV21
Válasz 11. mui-ruy üzenetére:
jó mondjuk az igaz, de ott eléggé öreg már Batsi, már ha a képregényre,animációra gondolsz, itt nem igazán szerintem.
11. mui-ruy  PlayStation.Community tag
2016.10.02. 19:37:40
LV3
Válasz 7. Resiskull üzenetére:
A The Dark Knight Returns-ben is elég nagy darab, ami részben alapanyagként szolgált a filmhez. Igazából elég nagy mashup volt a film (TDKR, Villám paradoxon, Doomsday, Injustice). Utóbbi a diktátor Superman látomás miatt. Nekem amúgy tetszett, viszont a bővített azon kívül hogy megmagyaráz 1-2 dolgot, tényleg nem adott hozzá sokat. Leszámítva a jelenetet, amiben elkapják Lex-t, és ami megágyaz az Igazság Ligájának és Steppenwolfnak.
10. wooltur  PlayStation.Community tag
2016.09.28. 17:19:55
LV16
+2
Válasz 9. MrFox üzenetére:
Luthor karaktere több mint szánalmas volt. Köszönő viszonyban sincs az eredeti Lex Luthorral. Nem is értettem amikor a filmet néztem, hogy miért egy fiatal srácot válaszottak, és miért ilyen személyiséget generáltak neki, amikor az eredeti sokkal idősebb volt, és egy megfontolt, komoly, kifinomult egyéniség volt. Ez meg olyan volt néha mintha Joker lett volna az idiótaságával...
R.I.P. Brúnó :-(
9. MrFox  PlayStation.Community tag
2016.09.28. 07:36:42
LV2
Ez a film se nem rossz se nem lassú, minden percét élveztem. Szerintem Ben Affleck (a depis pofája ellenére) remekül alakította Batman-t. Egyedül Lex Luthor helyett tudtam volna más karaktert elképzelni.
8. prototype  PlayStation.Community tag
2016.09.24. 19:22:42
LV11
Válasz 7. Resiskull üzenetére:
+1
"Brave. Not particularly clever, but brave."
7. Resiskull  PlayStation.Community tag
2016.09.22. 19:54:40
LV21
én ezen az alsó képen nem tudom eldönteni hogy BenMen izmos, vagy dagadt...
6. Masamune  PlayStation.Community tag
2016.09.20. 12:06:45
LV14
+1
Válasz 2. Onimushaman üzenetére:
"This Ain't Batman v Superman XXX"
"Na de Gyurma Gyuszi!"
5. Onimushaman  Szerkesztő
2016.09.20. 11:35:03
LV24
Válasz 4. VictorVance üzenetére:
Azért ez így elég rosszul hangzik. :/

Például a Hobbit filmek minden + másodpercét észrevettem a bővített verziókban.
señor
4. VictorVance  Szerkesztő
2016.09.20. 11:31:55
LV18
Válasz 3. Onimushaman üzenetére:
Egy jelenetet leszámítva (amikor Doomsday legyőzése után elkapják Lex-et) komolyan utána kellett néznem, hogy melyek azok a részek, amiket hozzáadtak a filmhez.
Örülünk?
3. Onimushaman  Szerkesztő
2016.09.20. 11:16:17
LV24
Terveztem újra nézni, de elbizonytalanítottál.
señor
2. Onimushaman  Szerkesztő
2016.09.20. 11:15:44
LV24
Csak nekem tűnik a film borítóképe pornósnak?
señor
1. martin  Főszerkesztő
2016.09.20. 09:41:13
LV27
Nekem ez a film tetszett és a Suicide is. Szerintem Leto kiváló Joker, az egyik legjobb.
Ezt most kimondtam, vagy csak gondoltam?
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
LV18
Szerkesztő
PSC Kredit
15977 pt
PS4     PS3     PS2
PS Vita     PS One     PSP    


PlayStation.Community
Név:
Vlagyimir
Fórumhozzászólások száma:
5957 db
Hír/cikk hozzászólások száma:
4757 db
Utolsó belépés:
2019.09.16. 19:33:44
Regisztráció ideje:
2009.09.21. 14:17:16
Barátaim:

PlayStation.Community Trófea