PlayStation.Community Blog ›› SteveY

2 hozzászólás

2016.09.08. 19:13:43

Utolsó hozzászólás: Greg

2016.09.08. 22:51:49

Megosztás
Értékeld a blogot!
Légy szíves mutatkozz be a PSC olvasóinak.

Sziasztok!
Cassidy vagyok, civilben pedig Dóra. Az elsők között, 11 éve kezdtem el cosplayelni és teljesen függője vagyok ennek a tevékenységnek, így már nem igazán hobbinak hívnám, részemről jobban illik rá a passzió. :) A cosplayes becenevem még gimiből ered, amikor nagyon nagy Matrix rajongó lettem, de mivel elég tök vagyok a gépekhez, így olyan extrém "karrierem", mint Neonak vagy Trinitynek sose lett. :D

Mióta cosplayezel komolyabban?

A legelső próbálkozásom ki sem bújt a táskámból (Chobitsból,első con, tökegyedül, tökfélénken ^^") a következő pedig szintén egy fércmunkácskaféle Chobits cosplay volt . Ekkor még annyira meg voltam illetődve az egésztől, hogy nem volt meg az az "igazi átkattanás". A 3. rendezvényen amire kilátogattam és már neveztem is, megnyertem az egyéni kategóriát és ez rettenetesen nagy önbizalom boost volt. Korábban nem voltam semmilyen versenyben sem ilyen sikeres (maximum általános iskolai rajzpályázatokban,de hol van az már :"D) így az, hogy itt totál amatőrként elsőre el is értem egy szép eredményt már önmagában elég volt ahhoz, hogy újra és újra nekifussak és fejlesszem a skilljeimet.

Meséld el az első találkozásod a cosplayezéssel. Hogyan történt?

A legelsőre őszintén szólva nem emlékszem. :S Talán az a szakállas fickó aki Sailor Moon-nak öltözött (róla anno még figura is készült),de tényleg nincs meg. Az biztos, hogy azonnal beleszerettem, mert már kiskoromban is nagyon szerettem a jelmezeket és pl. a Sailor Moon sorozat nézése közben gyakran ábrándoztam arról, hogy milyen tuti lenne, ha pink lenne a hajam, ez pedig ma már bármikor megoldható parókákkal:)

Milyen cosplay stílusban alkotsz leginkább?

Rettentően változó. Sokszor próbáltam ráállni egy-egy adott stílusra és megmaradni azon a vonalon, de annyi minden tetszik, hogy nehezen sorolom be magam bárhová. ^^" Talán leginkább a "badass harcos csajok" akik leggyakrabban előkerülnek nálam, de szeretem a nagyon részlet gazdag és a cuki rucikat is.
Chanter /Aion the tower of Eternity/ - Fotó: Aoime

Ruháidat te készíted vagy más is besegít?

Én készítem mindet és nem is adnám át ezt másnak. :D De tényleg, az alkotási folyamat és a technikák kikísérletezése, kipróbálása az egyik legjobb dolog az egészben. Amihez nagyon noob vagyok az az elektronika és ahhoz meg-megkérek mást,de igyekszem inkább olyan megoldásokat találni amiket még én is tudok alkalmazni. Ez részben azért van, mert tényleg én szeretném csinálni a dolgaim, részben pedig azért,mert nem szeretek szívességet kérni, csak ha nagyon nagy a pánik és a hajtás (akkor se szívesen teszem, csak a kétségbeeséstől).

Melyik karakter megszemélyesítése volt a legnagyobb kihívás neked, és miért?

Eddig talán a legnagyobb kihívást Diva Plavalaguna jelentette az 5. elemből. Már gyerekkorom óta az egyik top kedvenc filmem és már akkor azon ámultam, hogy "hogy az istenbe? mi a frászból?" van az a ruha, de persze akkor még lövetem nem volt a cosplayről. :) Ennek a ruhának kétszer futottam neki, és egyszer sem sikerült túl sok időt adnom magamnak, így alapból az nehezített, de a latexruha készítés és a maszkírozás alapjáraton sem tartoznak a beginner szinthez. Egyelőre lejegeltem azt a ruhát az ezernyi másik projekt miatt, de biztos, hogy harmadjára is nekifutok majd. :) Egyébként ez eddig az egyetlen ruhám amit tényleg a nulláról újrakezdtem, mert annyira akartam.

Mi volt az első jelmezed?

A tényleges legelsőről sose készült fotó, de a világ legegyszerűbb Chobits ruhája (az egyik mangaborítón áll benne Chii, egy kis fehér ruha aminek mindössze az alján fut egy csipkeszegély mint dekoráció) a második szintén nagyon kis szimpla volt, ugyanúgy fehér ,de ez már lolisabb fazon kék szalagokkal.

Kiket és honnan cosplayeztél eddig?

Hát most tartok kb 70 cosplaynél, szóval tényleg nehéz lenne felsorolni. :"DDD A frissebbek között van Gamora (Guardians of the Galaxy), Widowmaker (Overwatch), Jinx (League of Legends), Barbarianna (Kung Fury), Frank (Donnie Darko) és Plavalaguna (5. elem).

Melyik az eddigi kedvenc saját cosplayed?

Képtelenség választani!!. :D Mind a gyerekem és mindet szeretem, de ha mondjuk abból a szempontból nézem, hogy melyiket a legbulibb viselni, akkor egyértelműen JINX. :D
)Jin Blademaster /Blade and Soul/ - Fotó: CoolADN

Hogy fogadták el a körülötted élő emberek a hobbidat?

Az elején viccesnek indult,de a közvetlen környezetem rengeteg stresszes időszakban látott, végignézték azokat a vereségeket amik nagyon megviseltek (Eurocosplay próbálkozások) és így logikus, hogy főleg a család már nemigazán támogatja. Persze minden sikeremnek nagyon örülnek,de szerintem egyáltalán nem bánnák, ha abbahagynám, mert a stresszen felül ez egy ritka költséges tevékenység és nemigazán hoz vissza tőkét (csak apróbb megrendeléseim voltak eddig,meg durván 30 eladott print ^^"""").

Mennyire támogatnak a barátaid a cosplayezésben?

Mivel a baráti köröm 95%a minimum geek, de inkább cosplayer is, ezért ők abszolút támogatják, ezen a szubkultúrán belül ismertem meg őket. Velük nagyon gyakran ötletelgetünk, vagy elemzünk ki újonnan felbukkanó technikákat, de nem szoktunk "belenyúlni" egymás ruháiba. :)

Van-e olyan cosplay, amiről jelenleg úgy gondolod, hogy sose öltenéd magadra?

Hát a Kill la Killben van pár.., illetve elég sok egyéb extrém cosplay van amiket nem (maximum zártkörű pool partyn,mint legutóbb a csajszikkal, akkor épp egy elég merész fürdőruhát csináltam, de még úgy is kellett idő a feloldódásra, hogy kizárólag barátok voltak jelen, szóval ilyesmit conra sose)+ nem csinálnék borzalmasan eltorzult arcú karaktereket, vagy szemes dolgokat,mert azoktól a hideg kiráz.

Rendelkezel konzollal? Játszol-e egyáltalán?

Már csak PC-n működöm, de nagyon szeretnék PS-t amin orrba szájba Spyro the dragonoznék. <3 Amellett a játék mellett töltöttem gyerekkoromban az összes suliszünetet. Jelenleg nem játszom semmivel, mert időm is elég kevés van rá, másrészt meg ami után nagyon epekedem az az, hogy újrakezdjem az Aiont, de az veszélyes üzem, nagyon addiktív. Sose voltam benne pro, de ott egyszerűen elveszek hónapokra, nagyon szeretem. ^^" Talán esetleg, ha egyszer streamelésre adom a fejem, akkor majd szerintem újrakezdem, mert úgy mégis csak több értelme lenne, de ez tényleg rizikós, hisz könnyen beránt. A másik ilyen topkedvenc a Blade and Soul, de ott anno nem sikerült összebandáznom senkivel, így sajnos hamar lecsengett. (+repülni se lehet benne :) )

Van-e példaképed a profi cosplayesek között?

Egyértelműen Volpin props, akit ősidők óta követek. Szerintem túlzottan be sem kell mutatnom, sokan ismerik és méltán népszerű. Egyszerűen bámulatos minden amit alkot! A másik kedvencem még Miss Sinister aki szerintem a legszebb cosplayes, de mégsem cicababáskodik, hanem egy igazi badass és full hiteles geek csaj. Aki nem épp cosplayes, de legalább annyit van jelmezben,mint mi az pedig Hannah Fraser. Ő egy "igazi sellő" Ausztráliából. Benne lenyűgöző, hogy milyen kitartóan és rendíthetetlenül megy a szenvedélye után. Én hajlamos vagyok félbehagyni vagy feladni a dolgokat, ezért az ilyen emberek mindig nagyon inspirálnak.

Mit szeretsz a cosplayezésben?

A cosplayelésben majdnem mindent imádok (nyilván az éjszakázást és a hajtós, stresszes időszakokat nem ;) ). Már az elejétől ez egy izgalmas történet amikor az ember még csak szemezget a leendő tervei között, agyal a beszerzendő anyagokon, a felhasználandó technikákon. Utána jön a gyártás ami ebben a műfajban nagyon sokrétű és így mindig izgalmas, a beöltözés pedig a cseresznye a habon. :)
Diva Plavalaguna /Fifth Element/ - Fotó: Lloyd Nicholls

Milyen cosplayek vannak nálad tervbe véve?

Ezt szintén órákig tudnám sorolni, úgyhogy azokat mondom amik egyelőre 90-100% eséllyel valósulnak meg (gyakran posztolok ki terveket és szerintem tök ciki, hogy rengeteget mégsem viszek végig, mert elkalandozom más ruhák felé -.-). Amik most készülnek az Sylveon (első Pokemon cosplayem) azután egy Black Lady fanart (Sailor Moon,NoFluttertől), Silk (Spiderman), Freddy Krueger (Shunya Yamashita verzió) tehát egyszerűbb és olcsóbb ruhák, illetve szeretném még idén két elkezdett LoL-os rucimat befejezni (Jinx, Nami).

Valami díjat nyertél már? Ha igen, miket?

Igen már nyertem, főleg itthon Mondoconos és Animeconos versenyeken, de amire a legbüszkébb vagyok az az, hogy 2013-ban én voltam az egyik aki képviselhette az országot az Eurocosplay döntőjében, illetve idén a svéd Dreamhacken megnyertem a "Best in show" díjat.

Más hobbid van-e?

Alapjáraton festő vagyok, de már jóideje nem foglalkoztam képekkel, maximum digitálisan. Ezen szeretnék változtatni,de abszolút ihlet függő. Most úgy érzem, hogy igénylem így meglátjuk mi lesz, addig pedig bőven lefoglalja a kreatív energiáimat a cosplaygyártás. Illetve imádok olvasni, de az ebbe a kaotikus hajtásba sajnos nehezen illeszthető be, ha sokat utazom, akkor biztos, hogy befigyel nálam valami tuti könyv.

Mennyire költséges hobbi a cosplayezés?

Irgalmatlanul...

Kedvenc animéd?

Metropolis és Ghost in the shell.

Milyen a zenei ízlésed?

Szerintem a zene az egyik legjobb dolog a világon, ezért majdhogynem minden stílusban megtalálom a kedvencem. :) (kivéve a rock, rap/hip-hop, ezektől valahogy mindig feszült leszek). Egyébként hangulatfüggő, itthon pl szinte mindig chill out szól, de amúgy nagyon robot (Daft Punk, Orbital, Infected Mushroom, Junkie XL effélék).Na meg a filmzenék! Főleg Tarantino. :)
Widowmaker Noire skin /Overwatch/ - Fotó: Katrix Media Site

Űzöl-e valamilyen sportot?

Valamikor, egy messzi messzi galaxisban szinkronúsztam, manapság lajhárkodom, de szeretnék ezen változtatni. ^^

Van háziállatod?

Van egy baromi jó arc makkám, Hollóháti Heléna. :)

Hol láthatunk legközelebb jelmezben?

Az egy fix amit tudok az majd az őszi Mondocon lesz ahol egyik nap a fentebb említett NoFlutter verziójú Black Lady leszek, másik nap pedig Jinx, ha az univerzum is azt akarja. :D

Ha többre vagy kíváncsi csekkold ezt az oldalt:http://www.facebook.com/CassyCosplay/?fref=ts
Blog hozzászólások
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
2. Greg  PlayStation.Community tag
2016.09.08. 22:51:49
LV25
Besz@rás milyen szuper jó ruhák ezek is. Tényleg simán mehetne valami filmbe.
Hollóháti Heléna. Ezen behaltam... :D
LV426
1. rottenbull  PlayStation.Community tag
2016.09.08. 19:16:25
LV9
+1
Nem rossz, csak sok a ruha :D
Atterhetnenek a zerocosplay stilusra :D
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
LV22
the gunner
PSC Kredit
11653 pt
PS4     PS3     PS2
PS Vita     PS One     PSP    


PlayStation.Community
Név:
Pista
Fórumhozzászólások száma:
13858 db
Hír/cikk hozzászólások száma:
1270 db
Utolsó belépés:
2019.12.07. 17:08:38
Regisztráció ideje:
2008.10.10. 18:13:41
Barátaim:

PlayStation®Network Online ID

PlayStation.Community Trófea