PlayStation.Community Blog ›› SteveY

1 hozzászólás

2016.08.20. 11:27:19

Utolsó hozzászólás: B_Renato97

2016.08.20. 20:56:14

Megosztás
Értékeld a blogot!
Légy szíves mutatkozz be a PSC olvasóinak.

Sziasztok, Lulu vagyok. Bár a becenevemből sokan arra következtetnek, hogy a League of legendsben lévő karakter miatt választottam, de ez nem így van. Ezt a becenevet még gyerekkoromba kaptam egy fanfiction miatt és azóta is rajtam ragadt.

Mióta cosplayezel komolyabban?

Bár az első cosplayemet 2006-ban készítettem el, azok még csak szárnypróbálgatások voltak, úgyhogy hosszú szünet után 2012-ben folytattam a hobbit innentől már aktívabban.

Meséld el az első találkozásod a cosplayezéssel.

Barátnőimmel még az első Pecsás conokra is jártunk, és ott találkoztam először cosplayesekkel, és rögtön tudtam, hogy ez egy olyan dolog, amivel igazán ki tudnám fejezni önmagam és nekem is ki kell próbálnom.
Mafia Jinx - /League of Legends/ - Fotó: Cleanpig's Hideout

Milyen cosplay stílusban alkotsz leginkább?

Leginkább gamer illetve filmes karakterek voltak eddig a középpontban, bár most, hogy újra animézem pár anime karakter is felkerült a cosplay-es wishlistre.

Ruháidat te készíted vagy más is besegít?

Én a cosplayben magát az alkotást is élvezem, meg, hogy rengeteg új technikát kipróbálhatok, ezért mindig ragaszkodom ahhoz, hogy én készítsem el. Persze teljesen új dolgoknál szoktam tanácsot, segítséget kérni a tapasztaltabbaktól, és ezek alapján próbálom meg kiügyeskedni a dolgokat.

Melyik karakter megszemélyesítése volt a legnagyobb kihívás neked, és miért?

Azt hiszem Cersei Lannister, az ő személyisége annyira ellentétes az enyémhez képest, hogy eleinte aggódtam, hogy nem leszek hiteles, de aztán ráéreztem és most már mindig nagyon élvezem, amikor őt alakíthatom.

Mi volt az első jelmezed?

A legeslegelső a Final Fantasy X-2-ből Yuna, ez volt még 2006-ban és erről a cp-ről 1 db képem van csak, amit így utólag sajnálok, mert ahhoz képest, hogy első cosplay volt egész jó lett szerintem, és szerettem nagyon.

Kiket és honnan cosplayeztél eddig?

Több LoL-os karaktert is cosplayeztem, bár újabban már nem játszom a játékkal, úgyhogy újabb abból már biztos nem lesz. :D Valamint akit még gyakran magamra öltök az Cersei Lannister, mivel tagja vagyok egy Trónok harcás cosplayes csoportnak, a Cosplayers of Ice and Fire-nek.

Melyik az eddigi kedvenc saját cosplayed?

Mafia Jinx a League of legends-ből, ő volt az első nagyobb projecktem, és sok elismerést kaptam érte, úgyhogy mindig nagyon kedves lesz a szívemnek, bár azóta már sokat fejlődtem.
Cersei Lannister - /Trónok harca/ - Fotó: Cleanpig's Hideout


Hogy fogadták el a körülötted élő emberek a hobbidat?

Különösebben nem volt problémás, mindenki elfogadta, hogy nekem ez a dilim. :D

Mennyire támogatnak a barátaid a cosplayezésben?

Párom fotós, úgyhogy vele már együtt ötletelünk a következő cosplayeken és hogy milyen fotókat lehetne majd csinálni. :D Barátaim közül is többen vannak ebből a cosplayes társaságból, úgyhogy velük együtt conozunk meg sokszor össze is ülünk együtt készíteni a cuccokat.

Van-e olyan cosplay, amiről jelenleg úgy gondolod, hogy sose öltenéd magadra?

Sosem crossplayeznék, (nem azért mert bármi bajom lenne vele, sőt, mindig ámulok azokon akik hitelesen tudják alakítani az ellenkező nemet) én jobban szeretek nőies lenni, még egy játéknál is zavar, ha csak férfi főhőssel lehet lenni, valahogy úgy kevésbé tudok azonosulni a karakterrel.

Rendelkezel konzollal? Játszol-e egyáltalán?

Playstation párti vagyok, páromnak van PS4-e azzal sokat szoktunk játszani, főleg, hogy jelenleg nincs olyan gépem amin futnának az újabb játékok. Plusz sok szuper játék jön ki PS exkluzív (mint pl egyik kedvencem a Journey), úgyhogy ezért is örülök neki, hogy van.

Van-e példaképed a profi cosplayesek között?

Nagyon sok külföldi cosplayest követek, de egyet nem tudnék kiemelni, mindegyiket más miatt szeretek. Pl Kamui-t az elképesztő páncélok és kiegészítők miatt, Santatoryt a csodás ruhák meg hímzések miatt, Jessica Nigri-t nagyon mókás és jófej embernek tartom, de ők tényleg csak töredékei azoknak a cosplayeseknek akiket valami miatt imádok. A hazaiak közül pedig Okkidot emelném ki, az ő munkája nagyon inspirál.

Mit szeretsz a cosplayezésben?

Minden cosplaynél egyértelmű kedvenc részem a kiegészítők és fegyverek elkészítése. Imádom, hogy tök random dolgokból életre kel egy ágyú vagy egy láncfűrész. És nagyon szeretem, hogy rengeteg új technikát és anyagot ismertem meg ezáltal, és minden cosplay elkészítése után sok mindent tanulok és fejlődök, és ez nagyon nagy sikerélmény.
Winter wonder Orianna - /League of Legends/ - Fotó: Cleanpig's Hideout


Milyen cosplayek vannak nálad tervbe véve?

A következő projekt az a Dark Souls 3-ból a Fire keeper lesz, ezt még szeretném idén, vagy legkésőbb jövő év elején megcsinálni. A többit még meglátjuk, terv az van bőven mindig, csak az idő kevés. :D

Valami díjat nyertél már?

Ritkán versenyzem, de azért voltak kisebb díjaim, többnyire Mafia Jinxel. Egy LoL cp versenyen értem el 3. helyezést valamint a Mondoconon Legjobb kiegészítő jelölést kaptam érte, és a Hungarian Cospix Community-ben vele nyertem meg a Hónap képe címet.

Más hobbid van-e?

Sokat játszom konzolon, illetve gépen, aktuális kedvencek az Overwatch, a Dark Souls (miután kijátszottam a 3-at rákattantam a sorozatra, és most fogom az 1-2-t is végig vinni) és mivel a gépem keveset bír, ezért most a Bioshockokat játszom újra, mert azokat imádom és még futnak is. :D Néha becsúszik egy kis MMORPG is, változó, de mindig kell valami game, ami épp megtetszik.

Mennyire költséges hobbi a cosplayezés?

Nagyon, nekem még egy egyszerűbbnek tűnő cosplayt se sikerült soha olcsón kihoznom. :D Bár egy idő után, amikor az embernek már van sok alapanyaga amit összegyűjtött, és fel lehet használni más cpkhez is akkor egy picit már könnyebb.

Kedvenc animéd?

Psyho Pass, Kabaneri of the iron fortress, Konosuba, Kara No Kyoukai, és most nézzük a Dennou Coilt az is nagyon tetszik bár még nem értünk a végére.

Űzöl-e valamilyen sportot?

E-sport. :D Meg kutyát sétáltatok. :D
Juliet Starling - /Lollipop Chainsaw/ - Fotó: A kisördög és a bagoly entertainment

Van háziállatod?

Igen, párommal van egy 5 hónapos corgi kiskutyánk, Booker, aki egy rosszcsont de azért imádnivaló.

Hol láthatunk legközelebb jelmezben?

Mivel külföldön élek, ezért mostanában egyre kevesebb hazai cont tudok meglátogatni, de reménykedem benne, hogy az Őszi Mondoconra haza tudunk jönni.

Ha többre vagy kíváncsi:http://www.facebook.com/lulu88cosplay/
Blog hozzászólások
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
1. B_Renato97  Szerkesztő
2016.08.20. 20:56:14
LV4
Szuper interjú :) köszönjük, ment a like a facebookra
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
LV22
the gunner
PSC Kredit
11653 pt
PS4     PS3     PS2
PS Vita     PS One     PSP    


PlayStation.Community
Név:
Pista
Fórumhozzászólások száma:
13858 db
Hír/cikk hozzászólások száma:
1270 db
Utolsó belépés:
2019.12.07. 17:08:38
Regisztráció ideje:
2008.10.10. 18:13:41
Barátaim:

PlayStation®Network Online ID

PlayStation.Community Trófea