PlayStation.Community Blog ›› SteveY

5 hozzászólás

2016.07.30. 10:28:44

Utolsó hozzászólás: Greg

2016.08.01. 16:39:34

Megosztás
Értékeld a blogot!
Légy szíves mutatkozz be a PSC olvasóinak.

Sziasztok, Catleen vagyok, cosplayes, író, gamer. A nevem eredete még számomra is rejtély, de ezt használom íróként, ha tehetem profilként a közösségi oldalakon, na, meg karakternévként a játékokban. Igazi rajongó vagyok, aki bármiért tud lelkesedni, legyen az egy jó film, könyv, sorozat vagy éppen játék.

Mióta cosplayezel komolyabban?

2011-ben kezdtem, de 2014-óta már komolyabban kiveszem a részem a jelmez gyártási folyamatában is. Különös, mert egy cosplayt nem csak megvarrni kell, hanem viselni is, így a kezdetekkor inkább a személyiségjegyekre, tipikus mozdulatokra figyeltem, hogyha már nem én alkottam meg a jelmezt, legalább a karakterhűségem meg legyen.

Meséld el az első találkozásod a cosplayezéssel.

A cosplayesek többsége az anime, illetve a japán kultúra oldaláról érkezik, furcsamód engem a gamer világ ismertetett meg ezzel a szubkultúrával. Még a 2011-es PlayIT-en, ami akkoriban nagyon más volt, találkoztam jelmezesekkel, és én azon a napon el is vesztem ebben a világban.
Lara Croft – Tomb Raider: Underworld - Fotó: Kovacevic Géza (I. HCC Fotózás)

Milyen cosplay stílusban alkotsz leginkább?

Leginkább gamer és filmek-sorozatok terén mozgok, a varrásban még nagyon kezdő vagyok, de szerencsémre itthon sok segtítséget kapok. Általában olyan karaktereket választok, akik erős személyiségűek (pl. Black Widow, Alice vagy Lara Croft), nem a megszokott hercegnős típus vagyok.

Ruháidat te készíted vagy más is besegít?

Amennyire csak lehet, próbálom magam készíteni, a kiegészítők és páncélelemek már jól mennek, a varrás az, ami nekem a nemezisem. De igyekszem minél több dolgot megtanulni és elsajátítani. Illetve akadnak olyan darabjai a szekrényemnek, amiket még interneten rendeltem, mikor még nagyon-nagyon kezdő voltam a cosplay világában.

Melyik karakter megszemélyesítése volt a legnagyobb kihívás neked, és miért?

Számomra az egyik legnagyobb kihívást Alice jelentette az Alice Csodaországban Disney meséből, hiszen nem a tőlem megszokott badass csaj, hanem egy kedves és bájos kislány. A jelmezt eddig csak fotózásra mertem felvenni, de annyi pozitív visszajelzést kaptam a képeimre, hogy lehet, egyszer tényleg felveszem rendezvényre is.

Mi volt az első jelmezed?

Daphne Greengrass, a Harry Potter könyvek egyik Mardekáros diákja, ez különösen kedves jelmez a számomra, hiszen húgommal együtt öltöztünk be, aki pedig Astoria Greengrass ruháját öltötte fel.

Kiket és honnan cosplayeztél eddig?

Lara Croft – TombRaider. (Neki eddig öt ruhája is megvan.)
Alice – Resident Evil. (Tőle három készen, és egy félkészen pihen a szekrényemben.)
Black Widow – Avengers.
Mai – Avatar: Az utolsó léghajlító.
Missy – DoctorWho.
Mavis – Hotel Transylvania,
és még rengeteg egyéb cosplay, nagyjából hatvan kész jelmezem van, és emellett még sok a készülő projekt is.

Melyik az eddigi kedvenc saját cosplayed?

Az original Harley Quinn jelmezemre különösen büszke vagyok. Harley szabad és folyton élcelődő stílusát mindig is közel éreztem magamhoz, ráadásul a karakternek mélysége és mondanivalója is bőven akad a képregényekben. A szoknya volt az első „ruha” készítésem, illetve a kalapács volt egy hatalmas mérföldkő a kiegészítők terén. A majd’ két méteres magas darabnál Tulok volt segítségemre.
Alice – Alice Csodaországban - Fotó: Bán Lilla

Hogy fogadták el a körülötted élő emberek a hobbidat?

Az elején nagyon vicces volt, mikor hazaállítottam vagy tíz akrilfestékkel, meg a folyamatosan érkező internetes holmikra is elkerekedő szemmel néztek otthon, de mivel ez egy kreatív hobbi, ami rengeteg plusz élményt és plusz készségeket ad, így hamar megbarátkozott vele mindenki.

Mennyire támogatnak a barátaid a cosplayezésben?

A barátaim többsége maga is cosplayes (vagy rövidesen az lesz), így érthető, hogy rendkívül sok segítséget kapok tőlük, illetve én is igyekszem támogatni őket. Például a napokban tervezünk egy közös anyagbeszerző körutat az új jelmezekhez közösen.

Van-e olyan cosplay, amiről jelenleg úgy gondolod, hogy sose öltenéd magadra?

Nálam olyan van, amit rendezvényre nem vennék fel, csak fotózásokra, mivel túl ledérnek érzem, ilyen a Slave Leia jelmezem a Poisonöm vagy a TifaLockhartom.

Rendelkezel konzollal? Játszol-e egyáltalán?

Hajjaj! Itthon pihen a tévé mellett egy Wii, PS2, PS3, Xbox360, és egy kis joystick, ami majdnem minden c64-es játékot tartalmaz.
Mostanában kezdek átszokni a pc-re, mivel nemrég gameplayeket kezdtem feltenni Youtube-ra, az első a Life is Strange, de nemsokára érkezik a két új Tomb Raider játék, meg az újra alkotott ResidentEvil 0.

Van-e példaképed a profi cosplayesek között?

Kamui nagy példaképem, lenyűgöző részletességgel dolgozik a jelmezein, és hozzám hasonlóan, ő is az erős jellemeket szereti. Shinju nagy kedvencem még, lenyűgözőnek tartom a Vi jelmezét, ami egyszer nekem is készen lesz (egy éve mindenkinek ígérgetem).

Mit szeretsz a cosplayezésben?

A közösséget nagyra tartom, végre egy olyan csoport, ahonnan nem a furcsasága miatt lóg ki az ember, hanem pont ezáltal még ide tartozóbbá válik. Számomra nagy élmény volt megismerni ezt a szubkultúrát, sokkal nyitottabbá váltam, javult a kézügyességem, új barátokat szereztem, belekóstoltam a szervezésbe és a zsűrizésbe is. Azóta még többet tanultam, mióta nem csak a rendezvényekről írók a Watchaholicsra, hanem aktívan részt veszek a szervezésben, illetve a közösség építésében a HCC vagy éppen a TimePass által.
Black Widow – Avengers - Fotó: Vékony Csaba (HungaroCon)

Milyen cosplayek vannak nálad tervbe véve?

Rengeteg van, és nem viccelek, tényleg rengeteg. Merida (Brave), OriginalSith (Star Wars), Zoé (Firefly), Kai (HeavenlySword), Babydoll (Suckerpunch), Tira (SoulCalibur), Miho (Sin City)…

Valami díjat nyertél már?

Még sajnos nem.

Más hobbid van-e?

Számítógépes játékok, illetve az írás.

Mennyire költséges hobbi a cosplayezés?

Pont annyira, mint a horgászat vagy bármilyen sport. Itt is bele kell feccölni az anyagokba és a felszerelésbe, néha hibázik az ember, de lényegében ugyanolyan mint bármilyen hobbi.

Kedvenc animéd?

Sailor Moon és FullmetalAlchemist.

Milyen a zenei ízlésed?

A környezetem szerint borzasztó, mindent szeretek hallgatni a dubsteptől kezdve Taylor Swiftig egyenesen a klasszikus zenékig.
Steampunk Elsa – Frozen Original - Fotó: Német Attila (MondoCon)

Űzöl-e valamilyen sportot?

Nem.

Van háziállatod?


Van, nem is kevés: két cica, egy kutyus, egy csíkos mókus és egy amerikai minimalac.

Hol láthatunk legközelebb jelmezben?

Az őszi HungaroConon, illetve az azt követő MondoConon és PlayITen, és ha lesznek még kisebb rendezvények, igyekszem oda is kijutni természetesen. Illetve fotózásokon a város különböző pontjain.

Csekkoljátok a hölgy FB-s adatlapját, megéri:http://www.facebook.com/catleencosplay/
Blog hozzászólások
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
5. Greg  PlayStation.Community tag
2016.08.01. 16:39:34
LV25
Válasz 4. Alyssa üzenetére:
Kicsit erőteljesebb Lara Croft. ;)
LV426
4. Alyssa  Kitiltott felhasználó
2016.08.01. 14:43:18
LV3
Nem egy tipikus Lara Croft.
3. Greg  PlayStation.Community tag
2016.07.30. 11:30:01
LV25
Válasz 2. SteveY üzenetére:
Kösz. Igazából a 3. képnél nem voltam képben. ;)
LV426
2. SteveY  the gunner
2016.07.30. 10:47:06
LV22
Válasz 1. Greg üzenetére:
Már ott is vannak. ;)
Kedvellek öreg, de bántani foglak!
1. Greg  PlayStation.Community tag
2016.07.30. 10:41:50
LV25
Most nincs a képek alá írva hogy melyik jelmez honnan van (játék, anime). Jó mondjuk az első kettőt fel lehet ismerni. A Resident Evil-ből Alice-t megnéztem volna....
LV426
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
LV22
the gunner
PSC Kredit
11653 pt
PS4     PS3     PS2
PS Vita     PS One     PSP    


PlayStation.Community
Név:
Pista
Fórumhozzászólások száma:
13858 db
Hír/cikk hozzászólások száma:
1270 db
Utolsó belépés:
2019.12.09. 18:38:12
Regisztráció ideje:
2008.10.10. 18:13:41
Barátaim:

PlayStation®Network Online ID

PlayStation.Community Trófea