PlayStation.Community Blog ›› VictorVance

10 hozzászólás

2016.07.22. 22:45:19

Utolsó hozzászólás: Resiskull

2016.08.02. 14:48:19

Megosztás
Értékeld a blogot!
Elég hosszú idő telt el, mióta képregénygyűjteményes bloggal jelentkeztem, de ennek több oka is van. Nem sokkal azután már csak elvétve vásároltam a sorozatokat, és a köteteket, azután pedig abba is hagytam. Néhány évig valóban úgy tűnt végleg, azonban néhány hónapja újra elkezdtem gyűjteni a képregényeket, egyrészt, mert már egyre nehezebben tűrtem, hogy ne csapjak le az olyan alkotásokra, mint a klasszikus Pókember sorozat (Peter Parker Pókember), vagy épp az olyan kötetekre, mint a Titkos Invázió, és az Új Bosszú Angyalainak újabb részei. Másrészt pedig (bár sajnos az ötös lottó nem szakadt rám) a felnőttkor hátrányai mellett, mintegy pozitívumként megengedhettem magamnak, hogy komolyabban áldozzak is a hiányzó képregényekre (való igaz, nem egy kiadást tényleg csak horror áron lehetett beszerezni), tehát négy év után végülis aktuális lett egy újabb ilyen blog indítása. A következőkben tehát a gyűjteményem többi részét fogom bemutatni. Kezdve Batmannel:
A Hush kötetek eléggé népszerűek voltak itthon, szóval nem csoda, hogy a Képes Kiadó annak idején gyakorlatilag szinte csak ezekre a történetekre alapozott. És való igaz, a Hush trilógia tényleg klasszikus, Batman legismertebb ellenségeivel, és Jim Lee bitang rajzaival.
Sajnos a folytatások (Hush visszatér 1-2) már nem sikerült valami fényesen, azonban a Hush szíve javított valamit a helyzeten, a művet ráadásul Paul Dini írta, akinek az Arkham-játékok forgatókönyvet is köszönhetjük, meg még számos híres képregényt, és néhány felejthetetlen Batman: The Animated Series epizódot is.
A Hush 1 kötet beszerzése ugyan nem kevés időmbe került, mivel ritkaságszámba megy, és ha talál az ember eladó példányt, azt sem ússza meg komolyabb összeg nélkül, de végülis csak meglett a rohadék!
Az első év még a Batman: Kezdődik! című film mozikba kerülésének tájékán jelent meg, nem véletlenül, ugyanis a Bőregér kezdeti éveit hivatott bemutatni ez a klasszikus, kult-képregény. Frank Miller (Sin City, 300) írta, még egy rajzfilm is készült belőle, egyébként pedig bérelt helye van a legjobb 10 Batman történet között.
Az Arkham Elmegyógyintézet szintén egy olyan kötet, amiért jól ki kell nyitni a pénztárcát. Ritka, nem adja magát olcsón, viszont minden fillért megér, ugyanis egy beteg látványvilágú, bizarr történettel van dolgunk, aminek szinte minden képkockája beleég az olvasó agyába. Nem csoda, hogy ez ihlette az Arkham Asylum című sikerjátékot.
A Préda, és annak folytatása, a Terror szintén olyan képregények, melyeket egy Batman rajongó sem hagyhat ki, mindkettő klasszikus, dermesztő, és sötét, tehát hozzák a már megszokott hangulatot, amit az ember elvár a denevérember világától. Ráadásul előbbi a Sötét Lovag kezdeti éveit mutatja be, így, ha nem is közvetlenül, de Az első évfolytatásának is beleillik.
A maradék két képregény (Supergirl: Egy lány a Kripton bolygóról, Abszolút hatalom) sem rossz, előbbi a Hush sztorik írója, Jeph Loeb érdeme (jobb is lett egyébként), a másik pedig legjobb esetben is erős közepes, nemigazán van összhangban az előzmény jó minőségével.
A Kingpin kiadó két éve belevágott egy Batman sorozat indításába, ami az első évében eléggé jó volt, majd később kissé gyatrább minőséget képviselt, azonban a füzet második fele a Ragadozók című lánycsapat kalandjait mutatta be, melyek egy idő után jobbak, és szórakoztatóbbak is lettek a fő-sorozatnál. Ettől függetlenül nem minden rajongó tetszését nyerte el, de azt meg kell hagyni, hogy már csak a látványos, gyönyörű rajzai miatt is (azok a női domborulatok) megéri időt pazarolni rá, emellett erős kontrasztot képeznek ezek a mókás, humoros sztorik a koromsötét, nyomasztó Batman agyszüleményekkel.
A hazai kiadású Batman sorozat megkezdte újbóli virágzását. Jött a The New 52, és ezzel a Scott Snyder-Greg Capullo páros. Az ő nagyszerű sztorijukat idén kezdték el közölni, és egyből az év egyik legjobb képregénye lett, mely egyelőre még csak a kezdeteknél tart, de már most borítékolható a siker. A kiadvány második fele még mindig a Ragadozókról szól (még ha most nem is képviselteti magát az egész csapat), de aki szerette az előző kalandokat, az ezt is csípni fogja - önálló kötetben pedig azok előzményei is megjelent.
A két különszám is nagy figyelmet érdemel, különösen a Karácsonyi ének, amely maradandó, (festett) rajzaival is beleég az ember agyába, Charles Dickens azonos című klasszikusát pedig nagyszerűen idézi. Az utóbbi évek legjobb Batman kiadványa egyébként.

Hamarosan jön a folytatás addig nézzetek szét a korábbi blogok között:

Vol. 1
Vol. 2
Vol. 3
Blog hozzászólások
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
10. Resiskull  PlayStation.Community tag
2016.08.02. 14:48:19
LV22
+1
Válasz 9. JediEco üzenetére:
na ugye akkor nem csak nekem tűnt, fel az elejét először nem is értettem hogy mi ez a kiegészítés, de nem zavart viszont mikor kaptuk az ismert képkockákat mondhatni szóról szóra jött az egész.
Élmény volt nem vitás.:D
(úgy lestem hogy ropogtatni elfelejtettem pedig ott volt az ölembe)
9. JediEco  Szerkesztő
2016.08.02. 13:30:01
LV3
Válasz 8. Resiskull üzenetére:
Sztem nem reagáltad túl. :) Tényleg nagyon jó, és nekem is nagyon bejött (bár olvastam már róla lehúzó kritikát is).
A kinézete valóban hajazott picit az Animated Series-re, de engem ez nem zavart, és az első fele sem a filmnek (ami nem volt benne az eredeti képregényben, hanem csak a film kedvéért tették bele). Nekem kerek egész volt, a képregényt meg hűen, szinte képkockáról-képkocáig visszaadta, szóval egy rossz szavam sincs. :)
"Néha tanácstalan vagyok, mint egy kisközség!"
8. Resiskull  PlayStation.Community tag
2016.08.02. 13:21:05
LV22
Válasz 6. JediEco üzenetére:
na hétvégén meglestem, hallod lehet túlreagáltam de én oda voltam érte.:D
A vége szerintem parádés volt, lehet kicsit többet láttam bele de nekem nagyon tetszett a zárás, egy valami zavart picit de semmi para, mintha egy korábbi rajzfilmsorozat kinézete alapján lett volna megvalósítva de lehet benéztem.
Összeségében nagyon tetszett, ja anno többször halottam hogy az Arham Knightba sok mindenkinek tetszett Joker énekelkelése, kiemelték hogy ilyenre nem volt példa pedig dehogynem itt, és itt egy az egyben megkaptuk.:D
7. Resiskull  PlayStation.Community tag
2016.07.28. 13:22:17
LV22
+1
Válasz 6. JediEco üzenetére:
tegnap szerváltam feliratot, csak edzés után csajommal kellett sorozatozni, de ma ha hazaérek popcorn kipattogtatás, egy Mountain Dew már be van hűtve és nekiesek.:D
6. JediEco  Szerkesztő
2016.07.27. 16:24:37
LV3
Válasz 5. Resiskull üzenetére:
Van már magyar felirat, úgyhogy elhárult minden akadály. :)
"Néha tanácstalan vagyok, mint egy kisközség!"
5. Resiskull  PlayStation.Community tag
2016.07.27. 16:23:23
LV22
Válasz 4. JediEco üzenetére:
hétvégén berendeltek dolgozni, még nem volt akkor felirat, de majd ha hazaérek rálesek, pedig bakker nagyon érdekelne már, de nagyon örülök ha tetszett, nekem is fog ezt már most borítékolom.:)
4. JediEco  Szerkesztő
2016.07.27. 09:08:03
LV3
Válasz 1. Resiskull üzenetére:
Na, hogy tetszett a Killing Joke? Szerintem bitang jó lett!
"Néha tanácstalan vagyok, mint egy kisközség!"
3. Resiskull  PlayStation.Community tag
2016.07.23. 21:24:55
LV22
Válasz 2. VictorVance üzenetére:
bizony bizony, és nagy öröm hogy ki is adják őket, ennek amúgy aszondják lesz hétvégén felirata is.:D
(eddig akik megnézték úgy látom nagyon dicsérik, hű a képregényhez is meg a nyitott vég itt elvileg jól van megoldva)
2. VictorVance  Szerkesztő
2016.07.23. 20:22:26
LV18
Válasz 1. Resiskull üzenetére:
Arra én is kíváncsi leszek, mostanában durvajó rajzfilmeket csinál a DC.
Örülünk?
1. Resiskull  PlayStation.Community tag
2016.07.23. 01:13:31
LV22
Igaz nem képregény de megjelent a killing Joke én holnap lesem meg, már nagyon vártam...
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
LV18
Szerkesztő
PSC Kredit
16732 pt
PS4     PS3     PS2
PS Vita     PS One     PSP    


PlayStation.Community
Név:
Vlagyimir
Fórumhozzászólások száma:
6283 db
Hír/cikk hozzászólások száma:
4889 db
Utolsó belépés:
2020.01.23. 16:07:59
Regisztráció ideje:
2009.09.21. 14:17:16
Barátaim:

PlayStation.Community Trófea