PlayStation.Community Blog ›› VictorVance

7 hozzászólás

2016.07.16. 15:06:33

Utolsó hozzászólás: Matichku

2016.07.23. 10:41:17

Megosztás
Értékeld a blogot!
Peter Parker Pókember #13-18
The Amazing Spider-Man #326-329, #332-333 (1989-1990)
The Spectacular Spider-Man #154, #158-160 (1989-1990)
Web of Spider-Man #50-55, #59-61, #64-65 (1989-1990)
Peter Parker, azaz a barátságos, és közkedvelt Pókember kalandjai nemcsak a jelenkort közlő sorozatban, hanem a múltban is folytatódnak. A Peter Parker Pókember elérte célját, így az első két évad után nem volt kétséges, hogy jön a következő is, mely már a ’80-as évek végének, és a ’90-es évek elejének terméséből válogat. Ebből az időszakból is maradt jó néhány sztori, amit A Csodálatos Pókember első szériájában nem tudtak, vagy nem akartak közölni, tehát a 2014-es kiadványok sem maradtak a rajongók csemegék, és események nélkül. A legelső gyűjtemény Pókember, és egyik nagy szerelme Fekete Macska bonyolult, és konfliktusokkal teli kapcsolatát helyezte középpontba, a folytatás a ’80-as évek történetei hozta el az olvasóknak, az új szezon pedig a Kozmikus Pókember címet kapta. Első hallásra elég bugyuta, és a mezei olvasó azt hinné, hogy a falmászó ezúttal valami csillagközi űrbalhéba keveredik, de ez koránt sincs így. Az esemény lényege, hogy Pókember egy félresikerült egyetemi kísérlet következtében hatalmas, kozmikus erőre tesz szert, ami hatványozottan megnöveli pók-képességeit is. Képes lesz repülni, gondolataival formálni a kilőtt hálóját, szeméből sugárnyalábokat lőni, pillanatok alatt kiüti legnagyobb ellenfeleit, is, szóval eléggé új helyzet elé állítja ez a Pókot, mely a magánéletét, és a bűn elleni harcát is teljesen megváltoztatja, emellett fel is forgatja.

A nagyobb erő tehát sokkal nagyobb felelősséggel is jár, azaz Pókemberre még nagyobb nyomás nehezedik. Jobban oda kell figyelnie, nehogy túlságosan megsebesítsen valakit, ügyelnie kell a most csak még szuperérzékenyebb pókösztönére, hatalmas ereje nagy anyagi károkat okoz, megrémítve ezzel New York lakosait, akik egyre inkább fenyegetésként tekintenek rá, ahelyett, hogy az önfeláldozó hős szerepében ringassák a főszereplőt. Tehát az új képességek inkább hátráltatják, mintsem segítenék Peter életét, de persze ha ez nem lenne elég, még egy tucat további fenyegetéssel is szembe kell néznie. Először az éjjelente vérfarkassá változó dél-amerikai Lobo-fivérek érkeznek a városba, hogy megöljék Wilson Fisk-et, a Vezért, és átvegyék tőle a New York feletti hatalmat. Közben a háttérben az alakváltó Kaméleon is a főnökségre pályázik, ezért összefog Kalapácsfejjel, hogy majd együtt osztozzanak a trónon a győzelem után. A régi szériában is volt egy-két ilyen esemény, amikor egy rakás szuperbűnöző helyett gengszterek, maffiózók, és bűnbandák kaptak össze. A Lobo-Vezér gengszterháború ugyan kevésbé mérhető azok nagyszerűségéhez, de így is remek nosztalgiatúra egy bájosabb korszakba. Közben természetesen, ahogy az egy Pókember-képregényhez illik, hősünk magánéleti problémái sem maradnak felszín alatt. Elvesztették bérelt lakásukat, így vissza kellett költözniük May nénihez, komolyabb albérletre nem telik, Mary Jane-t egykori perverz ügynöke zaklatja, aki elintézte, hogy ne tudjon nagyobb fizetéssel kecsegtető modell-munkákat kapni, közben unokahúga is bekavar, aki szintén Peter nagynénjénél portyázik, és súlyos bulimiában szenved. És a gondoknak még mindig nincsen vége. Peter munkája a Hírharsonánál is veszélybe kerül, mikor Jonah Jameson inkább egy ex-szennylap fotós képeit veszi meg, aki azon van, hogy minél jobban eláztassa Pókembert, és megátalkodott bűnözőnek állítsa be.
És a felsorolást lehetne még jó sokáig folytatni, tehát, mint eddig, most is sűrű eseményekben, és fordulatokban gazdag cselekményben lehet annak része, aki a szemét a sorozatra veti. Pókember új erejére több szupergonosznak is fáj a foga. Összeáll egy velejéig romlott banda Fátumból, a Varázslóból, Magneto-ból, és a Vezérből, akik egy egyedi módszerrel szeretnék elintézni a hősöket. Ez abban merül ki, hogy egy „ellenségcsere” keretein belül olyan embereket szabadítanak rá a hősökre, akik egy másiknak az ellenfelei, így összezavarva, és kijátszva őket. Így kerül szembe Pókember Góliáttal, a Grimm-fivérekkel, Titániával, és Gravitonnal, akiket a hálószövő egyenként le is győz, bár csak nagy erőkifejtések árán – főleg legutolsó alkalommal, amikor már kozmikus erejére sem hagyatkozhat. Elég színes karakterpaletta vonul fel a képregényekben, ami összesen 20 számot tartalmaz, vegyesen válogatva az Amazing, a Spectacular, és a Web of sorozatok közül. Olyan írókkal, mint David Michelinie, Gerry Conway, és olyan rajzolókkal, mint Alex Saviuk, Sal Buscema, Erik Larsen, Todd McFarlane, Mark Bagley és több más neves alkotóval is. A rajzok szokás szerint szemet gyönyörködtetőek (ahogy a képregény is igényes formában jelent meg), és mivel elég sok művészt vonultat fel, változatosak is. Néha ugyan vannak rosszabbak is, pl. Larsen ember alakjai nem az igaziak, ahogy McFarlane sokat kritizált, részletes munkáiba is bele lehet kötni, de tény, hogy panaszra most sincs ok. Keményvonalas Pók-fanoknak pedig ez még mindig maga a megtestesült Kánaán.

A harmadik évad végére megjelenik a falmászó egyik legnagyobb ellenlábasa, Venom is, aki lenyomatát rendesen otthagyja a finálén. Két rövid történetről van szó csupán, de összecsapásaik Pókemberrel mindigis emlékezetesek voltak, és még nagyon sokáig el is húzódnak – nem utoljára találkozunk tehát az idegen szimbióta által megszállt Eddie Brock-al. Mit lehet még elmondani a klasszikus Pókember sorozatnak az újabb szeletéről? Csak a szokásosat: nagyszerű, hiánypótló, lebilincselő, és minden fanatikus gyűjteményében ott van a helye. Ahogy haladunk előre a kronológiában, egyre izgalmasabb, és jobb lesz az egész, nincs messze a ‘90-es évek időszaka, a Klónsztorik, és emellett még a rengeteg kultusz-történet, szóval Pókember élt, él, és még nagyon sokáig élni is fog. Akár új, akár klasszikusan formában, vagy mindkettőben.
Blog hozzászólások
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
7. Matichku  PlayStation.Community tag
2016.07.23. 10:41:17
LV14
Válasz 6. VictorVance üzenetére:
Köszi, rátekintek. Ugyis van még hiányzó darabom a Marvel+ ból.
Nil Satis Nisi Optimum
6. VictorVance  Szerkesztő
2016.07.22. 11:17:45
LV18
Válasz 5. Matichku üzenetére:
Nézz fel a kiadó honlapjára, közvetlenül tőlük meglehet vásárolni a keményfedelest is. Persze valamivel drágább, mint a sima, viszont nagyon gyönyörű, minden forintot megér.
Szerintem lassan megint csinálni fogok egy gyűjteményes blogot is, elég sok idő eltelt a legutolsó óta, és az utóbbi hónapokban rengeteg képregényt tudtam beszerezni.
Örülünk?
5. Matichku  PlayStation.Community tag
2016.07.22. 08:23:57
LV14
Válasz 4. VictorVance üzenetére:
Volt keményfedeles változat is? Én csak az újságosoknál kaphatò kiadást szereztem meg.
Nagyon kedvelem ezt a régi fajta rajzstilust. Marvel + majdnem mind ilyen jellegzetes.
Nil Satis Nisi Optimum
4. VictorVance  Szerkesztő
2016.07.21. 09:54:54
LV18
Válasz 3. Matichku üzenetére:
Én beszereztem a keménytáblás kiadást is, eszméletlenül jól néz ki. A belsőről nem is beszélve, gyönyörű ez az újraszínezett változat, az utóbbi idők legigényesebb képregénye.
Örülünk?
3. Matichku  PlayStation.Community tag
2016.07.21. 08:47:36
LV14
Válasz 2. VictorVance üzenetére:
Tegnap szereztem meg Kraven utolsó vadászatát. Megjelent már.
Jól mutat a Vadász lelke mellett. :)
Nil Satis Nisi Optimum
2. VictorVance  Szerkesztő
2016.07.19. 19:33:52
LV18
Válasz 1. Rosszarc üzenetére:
Mindenképp lesz.
Örülünk?
1. Rosszarc  PlayStation.Community tag
2016.07.19. 12:35:01
LV1
Kraven-rol lesz iras?
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
LV18
Szerkesztő
PSC Kredit
16437 pt
PS4     PS3     PS2
PS Vita     PS One     PSP    


PlayStation.Community
Név:
Vlagyimir
Fórumhozzászólások száma:
6161 db
Hír/cikk hozzászólások száma:
4842 db
Utolsó belépés:
2019.12.05. 19:30:50
Regisztráció ideje:
2009.09.21. 14:17:16
Barátaim:

PlayStation.Community Trófea