PlayStation.Community Blog ›› SteveY

2 hozzászólás

2016.07.02. 19:58:21

Utolsó hozzászólás: Matild

2016.07.04. 13:34:57

Megosztás
Értékeld a blogot!
Légy szíves mutatkozz be a PSC olvasóinak.

Sziasztok, Réka vagyok, de cosplayes körökben csak Nariként ismernek. A nicknevemet még régebbről "hoztam", általános iskolában ragadt rám, immáron lassan 10 éve. Próbáltam szabadulni tőle, mert ténylegesen egy gyümölcsről kaptam a nevem, de rám ragadt és már nem szívesen nevezném át magam, hiszen mindenki megszokta már, én is.

Mióta cosplayezel komolyabban?

2010 nyarán már valami jelmeznek nevezhető dologban mentem el egy conra, de az első komolyabb cosplayem az év őszén öltöttem magamra.

Meséld el az első találkozásod a cosplayezéssel. Hogyan történt?

2010 tavaszán látogattam el az első Conomra, addig nem igazán tudtam, hogy mi is az a cosplay. Akkortájt kezdtem el tudatosan animéket nézni és nagyon megtetszett a dolog. Egy barátom mesélte, hogy vannak ilyen jellegű összejövetelek, így hát ellátogattam vele. Mielőtt elmentünk is mondta, hogy be szoktak öltözni a látogatók különböző jelmezekbe, de annyira nem érdekelt a dolog, mindaddig, amíg élőben meg nem láttam. Akkor szippantott be a cosplay világa és azóta is a rabja vagyok. :)
Vocaloid /Madness of Duke Venomania/ - Kamui Gakupo Fotó: Hikari

Milyen cosplay stílusban alkotsz leginkább?

Az eddigi jelmezeim nagyrésze animékből van, de egy-két játékkaraktert is elkészítettem már,bár ezek is inkább japán játékokból vannak. De nyitott vagyok, nem zárkózom el semmitől.

Ruháidat te készíted vagy más is besegít?

Amikor elkezdtem cosplayelni, még nem magam készítettem a ruháimat, ez két évig volt így. Aztán 2012-ben készítettem el az első sajátkészítésű cosplayem és azóta magam készítem őket, de sok segítséget kapok most is, ha valamiben elakadok, mindig van kihez fordulnom. :)

Melyik karakter megszemélyesítése volt a legnagyobb kihívás neked, és miért?

Ha választanom kell, akkor talán a Touken Ranbu nevű játékból Kashuu. A játékban lévő karakterekről egy néhány soros bemutatkozás van, amit ők maguk mondanak el, ez alapján nekem az jött le, hogy elég hiú és a róla kiadott official képeken ez a mozdulataiban is megmutatkozik. Úgy érzem, nem sikerült kellően visszaadnom a karaktert, a pózait sem tudtam megfelelően elsajátítani, de tervben van, hogy néhány részletet kijavítsak a ruhán és több időt szenteljek annak, hogy jobban azonosulni tudjak vele.

Mi volt az első jelmezed?

Kiryu Zero volt a Vampire Knight c. animéből. Azóta volt már egy próbálkozásom, hogy kicsit jobban megszemélyesítsem , de azóta sem érzem úgy, hogy kellően sikerült megtisztelnem az első általam cosplayelt karaktert, így mindenképpen újra elő fogom venni, mert mégiscsak ezzel robbantam be ebbe a közösségbe.

Kiket és honnan cosplayeztél eddig?

Többször voltam már Makoto a Free! c. animéből, A Vocaliodból is készítettem már néhány Gakupo cosplayt, de már saját ötlet alapján is készítettem egy karaktert, akit Valentine-nak neveztem el, tervezek még több saját elképzelést is megvalósítani. :)

Melyik az eddigi kedvenc saját cosplayed?

Szerintem bátran kijelenthetem, hogy ez az egyik kérdés, amit a cosplayerek nem igazán tudnak megválaszolni. Nehéz egy ruhát kiemelni a listából, ami folyamatosan csak nő. Számomra minden cosplayhez kapcsolódik egy-egy emlék, így sokszor ez is nagyban befolyásolja, hogy később szívesen felveszem-e újra. Jelenleg talán azt mondanám, hogy Makoto Tachibana a Free! c. animéből. Több ruháját is viseltem már, de ezek közül is a pirate! verzióját emelném ki, amit egy fanart alapján készítettem el. Akármit készítek, többször elbizonytalanodom, hogy vajon jó lesz-e úgy, ahogy csinálom, ennél a cosplaynél is nagyon sokszor előjött bennem, hogy nem lesz elég jó, de végül sikerült befejeznem és nagyjából az összképpel is elégedett vagyok.
Chihiro- Haku - Fotó: Buga photography

Hogy fogadták el a körülötted élő emberek a hobbidat?

A családom könnyen elfogadta, noha ők sem gondolták, hogy ennyire kinövi magát ez nálam, de szerencsés helyzetben vagyok, mert a szüleim támogatnak benne és eddig nem volt probléma belőle, hogy ilyen jellegű hobbyt is űzök. A barátaim nagy része is ebben a cosplayes körben mozog, így náluk egyértelmű, akik pedig nincsenek közvetlen kapcsolatban ezzel a jelmezesdivel is érdeklődve figyelik a munkásságom és tetszik nekik, vannak akik a hatásomra kezdtek bele abba, hogy egy karakternek beöltözzenek, még, ha csak egy bulira is. Az iskoláimban is mindig kiderült, hogy ruhákat készítek, az osztály/szaktársaimnál megoszló a vélemény. Van, aki furcsának tartja, van akinek tetszik és van aki emiatt gyereknek titulál, de szerencsére nem jellemző, hogy emiatt akárhol is háttérbe kerülnék, illetve atrocitás érne.

Mennyire támogatnak a barátaid a cosplayezésben?

Mint említettem, nagyrészük szintén cosplayezik és járnak is Conokra. Viszont az nem jellemző, hogy együtt készítenénk a jelmezeket, inkább tanácsot szoktam kérni, ha valamiben elakadok. Arra volt már példa, hogy én segítettem a barátaimnak egy-egy kisebb dologban. Ha közösen cosplayezünk, akkor megbeszéljük, hogy ki melyik karaktert csinálja,de akkor sem ülünk össze,hogy közösen csináljuk, maximum anyagot veszünk együtt ha fontos, hogy valami tartalmaz ugyanolyan részeket. De olyan is volt már, hogy megcsináltam valami kiegészítőből többet, így egyszerűbb volt, hogy ugyanolyanok legyenek. :)

Van-e olyan cosplay, amiről jelenleg úgy gondolod, hogy sose öltenéd magadra?

Sajnos sok olyan ruha van, amit az alkatom miatt nem vennék fel, így ezeket a terveket egyelőre dédelgetem, hátha egyszer sor kerül rájuk és nem feszengnék bennük. Viszont az szinte biztos, hogy sosem fogok alulöltözött karakterként megjelenni sehol, még ha lenne is hozzájuk alakom, akkor is távol áll tőlem.. (⌒_⌒;)

Rendelkezel konzollal? Játszol-e egyáltalán?

Egy XBOX360-m van. Nem vagyok nagy kocka, de szoktam játszani, bár van, hogy hónapokig nem nyúlok hozzá. Legutóbb talán a Metal Gear Rising került a kezem ügyébe, amit már többször is végigjátszottam, de még mindig nagy kedvenc.

Van-e példaképed a profi cosplayesek között?

Nem szeretem a példakép szót használni, semmilyen területen. Nem tekintek senkire ideálként, de nagyon sok magyar és külföldi cosplayer munkáját elismerem és követem. Nem szívesen emelek ki bárkit is, mert nem tartok sorrendet és túl hosszú lenne felsorolni mindenkit.. :D

Mit szeretsz a cosplayezésben?

Ennek a hobbynak köszönhetem,hogy rengeteg embert megismertem, akiknek hasonló az érdeklődési körük, mint nekem, sok szép emléket őrzök velük. A cosplay által megtanultam dolgozni különféle anyagokkal, sok új technikát sajátítottam el, amiket olykor a hétköznapi életben is tudok hasznosítani. Az, hogy különféle karakterek bőrébe bújhatok, számomra azt jelenti, hogy kicsit kiszakadhatok a valóságból és, ha csak egy-egy napra is, de lehetek valaki más, legyen az akár egy harcos, titkos ügynök, természetfeletti lény, vagy akár egy teljesen hétköznapi valaki, de mégsem én vagyok. A képeken, amik cosplayben készülnek rólam, néha olyan, mintha valaki teljesen más nézne vissza rám, pedig a smink, paróka és ruha alatt még mindig én vagyok, de az összkép mégsem engem tükröz, hanem a karaktert, akit viselek. Idén öt éve, hogy járok conokra és cosplayezek, ezalatt az idő alatt én is, mint a legtöbbünk kaptam már hideget-meleget, voltak már mélypontjaim, amikor úgy éreztem, ideje abbahagynom, de valami mindig visszatartott. Az életem részét képezi és lehet, hogy tényleg eljön az idő, amikor majd ’kinövök’ belőle, de egyelőre élvezem és szeretem csinálni, addig pedig folytatom, amíg örömömet lelem benne. (o´▽`o)
A kis herceg /saját ötlet alapján/ - Fotó: Stormbyte.hu

Milyen cosplayek vannak nálad tervbe véve?

Elég sok tervem van, de addig a pillanatig, amíg nem állok teljes harci pompában, addig nem annyira merem előre kikotyogni, hogy mit tervezek, vagy épp min dolgozom, mert sosem lehet tudni, hogy az utolsó pillanatban mi sül el balul. Több olyan karaktert is kiszemeltem magamnak már, akiknek a ruhájához még nem érzem magamban a kellő tapasztalatot, így ezeket még egy darabig dédelgetem magamban. ( de az önbizalomhiányom is rátesz, hogy nem merek belevágni) Persze ezek mellett vannak olyanok is, amikből lehet válogatni a mostani tudásommal is. De, hogy azért valamit mondjak, van egy Final Fantasy-s karaktert, akit három éve szeretnék elkészíteni, de mindig eltolom, mert még nem érzem magam késznek rá. Azt szeretném, ha tökéletes lenne és talán versenyen is kipróbálom majd magam, ha egyszer kész lesz.

Valami díjat nyertél már?

Kifejezetten cosplayversenyen még sosem indultam, de egyszer egy fotóversenyre neveztem, még az első Cosplayer Expon, ahol megnyertem az "Év cosplayere" díjat. Azóta is a polcomon díszeleg a kupám. (^▽^)

Más hobbid van-e?

A cosplay mellett a másik nagy szerelem a fotózás számomra, amit tényleg komolyan űzök, jelenleg fotográfusnak tanulok. Ezenkívül szeretek olvasni, és figurákat is gyűjtök, bár ezt leginkább azért, mert néha jól esik a lelkemnek kicsit másra költeni.. :D

Mennyire költséges hobbi a cosplayezés?

Számomra nagyon. A pénzem nagy részét ez emészti fel, nem is merek belegondolni, hogy eddig mekkora összegeket öltem bele. Egyszer számoltam össze nagyjából egy ruhám költségét és akkor rájöttem, hogy nem szabad.

Kedvenc animéd?

Nem tudok egyet kiemelni, ahhoz túl sok olyat láttam már, amik nagy hatást gyakoroltak rám, de pl. nagy kedvenceim a Hakuouki, Zankyou no terror, Natsume és még sorolhatnám.

Milyen a zenei ízlésed?

Mondhatni mindenevő vagyok, sosem tudtam magam besorolni konkrétan egy zenei stílus alá, sok mindent meghallgatok, de a nagyon darálós metált és a gépzenét nem igazán kedvelem.
Free! pirate! verz.- Makoto Tachibana - Fotó: Hiku

Űzöl-e valamilyen sportot?

Szégyen és gyalázat, de nem. Sajnos jelenleg nagyon össze-vissza telnek a napjaim, nehezen tudok előre tervezni, mert mindig előző nap tudom meg, hogy hogyan alakul a másnapom. De jól tudom, hogy ez igazából csak kifogás, amivel hitegetem magam.. :D Régen lovagoltam és táncoltam is, de idővel mindkettőt abbahagytam, különböző okok miatt.

Van háziállatod?

Van egy belga juhász kutyusom, aki Kíra névre hallgat és már több, mint 10éve hű társam, jóban-rosszban. :)

Hol láthatunk legközelebb jelmezben?

A 2016-os nyári MondoConon, mindkét nap ott leszek és keresem az árnyékosabb helyeket. :D

Vessetek egy pillantást a hölgy Fb-s adatlapjára is:http://www.facebook.com/naricosplay/?fref=ts
Blog hozzászólások
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
2. Matild  PlayStation.Community tag
2016.07.04. 13:34:57
LV3
Ismerős.
PSN_ID: Travis_HUN
1. Greg  PlayStation.Community tag
2016.07.03. 04:26:55
LV25
Kicsit olyan egyszerűek a ruhák, már az anime-hez képest....
LV426
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
LV22
the gunner
PSC Kredit
11655 pt
PS4     PS3     PS2
PS Vita     PS One     PSP    


PlayStation.Community
Név:
Pista
Fórumhozzászólások száma:
13858 db
Hír/cikk hozzászólások száma:
1272 db
Utolsó belépés:
2019.12.15. 16:20:01
Regisztráció ideje:
2008.10.10. 18:13:41
Barátaim:

PlayStation®Network Online ID

PlayStation.Community Trófea