PlayStation.Community Blog ›› VictorVance

5 hozzászólás

2016.06.08. 11:45:54

Utolsó hozzászólás: Dragonken

2016.06.09. 21:51:00

Megosztás
Értékeld a blogot!
Marvel+ #21-25
Deadpool: Suicide Kings #1-5 (2009)
Egy évvel ezelőtt ki hitte volna, hogy a világ legelborultabb képregényhősének a saját mozifilmje akkora siker lesz, mint ide Genosha, és bevételei még a vérrokoni pozícióban létező X-Men filmeket is lepipálja? Már magán az alkotókon, Deadpool-on, és azokon az elvakult képregénybuzikon kívül, akik Deadpool-os pizsamában alszanak, Deadpool-os bögréből isszák a kávét, Deadpool-os pólóban mennek dolgozni, Deadpool-os képregényt olvasnak a vécén, Deadpool-os történeteket mesélnek lefekvés előtt a gyereknek, stb. Egyszóval nagyon szeretik Deadpool-t. Szóval ezegyszer ezeknek a pattanásos, egyedülálló, szemüveges geekeknek (bocs) lett igazuk – a nagyszájú zsoldos jött, látott, és győzött, kinyírta a rosszfiúkat, megmentette a világot, és hazavitte a nőt. Telitalálat, pont a közepébe! Fél Hollywood a lábai előtt hever, neki köszönhetően Rozsomáknak véresebbek lesznek a karmai, és még az is lehet, hogy Spawn megint előmerészkedik a pokolból, egyenesen a filmvászonra. Kell ennél több? Nem, főleg, hogy a Kingpin kiadó is megérezte, hogy Deadpool-t illene végre komolyabban is megismertetni a hazai olvasókkal. Az Új Marvel Extrában már feltűnt, amit a Marvel+ követett, néhány röpke sztorival, tavaly pedig újra megjelent a képregénysorozatban, lesöpörve ezzel az újságos polcról az összes nyálas tini-magazint, meg az istenített ex-pornósztárokról, és áramot, gázt, vizet lopó dáridósokról szóló celeb szennylapot. Jó, normális esetben a kiadóknak is meg kell élniük valamiből – de egy olyan világban, ahol egy Deadpool újság foglalja el a jól megérdemelt trónját a boltokban, ott másnak esélye sincs. Aki pedig valamilyen lehetetlen oknál fogva nem veszi meg, arra Wade Wilson chimichangával dúsított haragja sújtson.

A Suicide Kings című 5 részes minisorozatban Deadpool megint állás után keresgél, mert a zsebei fájdalmasan üresek – mondjuk az övé mikor nem? Mindig teljesíti a megbízásokat (hiszen tökéletes zsoldos, nemde?), mégis állandóan levan gatyásodva. Vajon mire verheti el a fizetését? Talán kórházaknak adományoz, vagy a brazil esőerdők miatt jótékonykodik? Rejtély. Szóval egy napon meglát valami újsághirdetést, mely szerint egy versenyben kiválasztják az év zsoldosát. Ezután felkeresi a helyszínt, legyilkolja a konkurenciát, majd feltűnik egy Conrad nevű milliomos-csemete, aki elmondja, az egész csak egy teszt volt, hogy megtudja, Deadpool tényleg olyan jó e, mint mondják – egyáltalán hogy lehet ebben kételkedni? Aztán a meggyőződés után következik az állásajánlat: egy rutin bérgyilkosságra kéri a zsoldost, egymillió dolláros fizetéssel. Mivel ezzel sok kurv… fát lehet megmenteni, Deadpoool elvállalja a melót, de a helyszínre érve váratlan dolog történik. Az egész háztömb felrobban, többen meghalnak, a híradó pedig leadja a tudósítást az esetről, egy manipulált videó levetítésével, ami Deadpool-t állítja be elkövetőnek. Egyértelmű a kakikavarás a háttérben, Deadpool elindul, hogy leszámoljon Conrad-al, aki nem tudja még, hogy rossz ember f@szára köpött, és a többiekkel, akik részt vettek ebben az eleve elvetélt összeesküvésben.
A legfontosabb tényező egy Deadpool történet esetében a humor. Na, abból itt van bőven. Egy percig sem panaszkodhat az olvasó, a poénok úgy jönnek folyamatosan, mint töltények a golyószóróból, és ütnek is rendesen, mint az etil-alkohol. Deadpool nem fukarkodik a vicces beszólásokkal, és a vagdalkozással: még mindig ő a király, és még mindig tudja mitől döglenek azok, akik rossz fát tesznek a tűzre, és ujjat mernek húzni vele. Jó adag poénnal fűszerezték az alapanyagot, ráadásul ezeknek legnagyobb része popkultúrális utalás, ami valakinek vagy bejön, vagy nem, aki kajálja, az sokszor fog vigyorogni, aki visszaköpi, az beszélje meg a dolgot Deadpool-al. Néhány jól elsütött reflektálás a Megint 48 órára, vagy a Halálos fegyverre, és híres rapperek számaira, amit magyar fordításban stílszerűen, és nagyon frappáns módon Ganxsta Zolee dalszövegekre cseréltek. Egyszer egy perverz poén, máskor egy Tombstone-Conrad beszélgetés a disznóetetés fortélyairól (a la Blöff), az egész cselekmény elképesztően lendületes. Kicsit kár, hogy a feszes tempót, és történetet mellékszereplőkkel próbálták meg dúsítani, a legtöbbjüket nyugodtan ki lehetett volna hagyni. Megtorló feltűnése, úgy ahogy indokolt (még ha itt a karakter kevésbé hű önmagához), Fenegyerek, és Pókember szerepeltetésének oka már valamivel ködösebb – előbbit valahogy még megpróbálják megmagyarázni, utóbbira már kísérletet sem tesznek. Ettől függetlenül egyáltalán nem baj, hogy Deadpool csapatban nyomja, hiszen felülmúlhatatlan komikus vénáját akkor tudja kamatoztatni igazán, ha másokon tud élcelődni.

Carlo Barberi rajzai is tökéletesen kiszolgálják ezt az agybeteg tripet. Főként akkor villantja meg a tehetségét, mikor csodás, és formás domborulatokkal megáldott lányokat kell ábrázolnia, és való igaz nem csak Deadpool szeme kerekedik ki, amikor feltűnik egy-egy figyelemreméltó szexi hölgyemény. A Suicide Kings tele van hülye poénokkal, szórakozással, erőszakkal, vérrel, egyszóval igazi Deadpool stílussal, a gonosztevők elfenekelése után pedig hősünk bezsákolja a jól megérdemelt nőt is. Minden bizonnyal maga Deadpool is ezt a sztorit olvassa két megbízás között.
Blog hozzászólások
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
5. Dragonken  Szerkesztő
2016.06.09. 21:51:00
LV16
Válasz 4. Joci04 üzenetére:
Nekem ez az új Dumb és Dumbernél volt, már kifejezetten kínosnak éreztem a magyar szinkront.
de miért nincs DK-n nadrág?
4. Joci04  PlayStation.Community tag
2016.06.09. 20:05:10
LV3
Válasz 2. VictorVance üzenetére:
hát nem tudom... engem az idegösszeomlás kerülgetett:D, de nem vagyunk egyformák.
" The fire rises "
3. Onimushaman  Szerkesztő
2016.06.09. 12:25:12
LV24
Válasz 2. VictorVance üzenetére:
Nekem is tetszett.
señor
2. VictorVance  Szerkesztő
2016.06.09. 09:55:43
LV18
Válasz 1. Joci04 üzenetére:
Szerintem a Deadpool esetében kifejezetten jól sikerült a szinkron. Sőt, sikerült 1-2 magyar vonatkozású poént is belecsempésznie a fordítónak.
Örülünk?
1. Joci04  PlayStation.Community tag
2016.06.08. 13:45:45
LV3
A filmről magáról nem mondok véleményt, mert nem az én műfajom.
Viszont a sz@rnak az alja mikor valaki az ilyen, és ehhez hasonló filmeket szinkronnal nézni, és röhög a Magyar filmstúdió által gyártott az eredeti forgatókönyvhöz köze sincs poénokon.
" The fire rises "
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
LV18
Szerkesztő
PSC Kredit
16451 pt
PS4     PS3     PS2
PS Vita     PS One     PSP    


PlayStation.Community
Név:
Vlagyimir
Fórumhozzászólások száma:
6166 db
Hír/cikk hozzászólások száma:
4846 db
Utolsó belépés:
2019.12.11. 09:33:02
Regisztráció ideje:
2009.09.21. 14:17:16
Barátaim:

PlayStation.Community Trófea