PlayStation.Community Blog ›› VictorVance

11 hozzászólás

2016.04.11. 17:31:28

Utolsó hozzászólás: VictorVance

2016.04.14. 22:57:01

Megosztás
Értékeld a blogot!
A Hihetetlen Pókember #7-12
The Sensational Spider-Man #29-32 (2006)
Friendly Neighborhood Spider-Man #11-16 (2006-2007)
A Polgárháború sztorivonal alighanem egyik legfontosabb szereplője Pókember volt. A regisztrációs törvény meghozása, és az azzal járó következmények a Marvel univerzum majdnem minden szuperhősének életére kihatottak, de kevés karakter bírt rá olyan befolyással, mint a barátságos, és közkedvelt hálószövő. Illetve mostmár Peter Parker is egyszemélyben – a világ számára is. Pókember azzal, hogy kamerák előtt, az egész bolygó szeme láttára rántotta le az álarcát, és lelebbentette a fátylat valódi kilétéről, amit hosszú éveken át oly erősen óvott, példamutató jelleggel szolgált azok számára, akik esetlek féltek a törvénytől, vagy ellene voltak. Pókember (avagy mostmár a világ lakosainak Peter Parker) a regisztrációs tervezet egyik eszköze volt. Tony Stark eszköze. Sokak számára lehet, hogy fájdalmas kimondani, és talán az irányításmániás milliárdos sem lelte örömét abban, hogy saját kezével lengeti a hálót pókkal együtt, de lényegében Peer Parker propaganda-titulusát kár is vitatni. Természetesen, attól függetlenül, hogy az események közepette egyre jobban elmérgesedett a helyzet a hősök között, ami háborúhoz vezetett, ezek mellett Pókember életében is számos dolog történt, aminek kevés köze van a regisztrációs törvényhez, inkább ahhoz, hogy Peter Parker összes ismerőse, minden barátja, barátnője értesült a nagy igazságról – már azok, akik addig nem tudták volna. És voltak ilyenek is bőven. Pókember kilétének felfedése tehát elég nagy port kavart mind a köz, mind a magánéletében, és sajnos, amire előzetesen számítani lehetett ezzel kapcsolatban, az meg is történt. Hősünkre mozgalmas, és harcokkal teli időszak vár, aminek csak egyetlen következtetése lehet: az, hogy a világ megtudta, hogy Peter Parker a Pókember, több káros következménnyel járt, mint hasznossal.

Amíg az Amazing Spider-Man sorozat ebben az időszakban a nagy dolgokkal volt elfoglalva (avagy Pókember Polgárháborúban betöltött szerepével), addig a Sensational Spider-Man, és a Friendly Neighborhood Spider-Man sokkal hétköznapibb szemszögből ragadja meg ezt az eseményt. Leginkább abból a szempontból, hogy Pókember környezete miként reagál annak Polgárháborúban betöltött szerepére, na meg arra a tényre, hogy a maszk alatt Peter Parker bújik meg. A nyilvánosság persze a gonosztevők figyelmét is felkelti, akik ezek után összefognak, hogy együtt végezzenek a falmászóval, illetőleg megkeserítsék a hozzá közel álló emberek életét. Ez az eseményszakasz több részre osztható fel, és összességében tényleg kellőképp sikerül érzékeltetni, és képet adni arról, hogy Pókember élete mennyire megváltozott a történések miatt, és hogy milyen utóhatással kell szembenéznie ennek köszönhetően. A Sensational sorozat eredetileg is keményebb hangvételű, és sötétebb tónusú sztorik közlésére volt hivatott, és Robert Aguirre-Sacasa (az ez előtt megjelent Vadállat című történet írója) a szériához hűen a kellő hangvétellel mutatta be Peter életének a felfordulását a képregény lapjain. Sacasa nem hazudtolja meg korábbi munkáit, továbbra is vagy klasszikus, vagy régen elfeledett ellenfelekkel dolgozik, feltűnik a Kaméleon, az Olvasztár, a Madárijesztő (Pókunk még el is süt egy vele kapcsolatos jópofa viccet), és a Lidérc is, utóbbi a magyar olvasóknak Füsti Willy-ként lehet ismerős – nemhiába, régen is tudtak a fordítók. Mindegyikük Peter fejére pályázik, szóval neki sem lesz könnyű dolga. Azonban Sacasa történeteinek másik aspektusa Peter rokonairól, és barátairól szól.
A sorozat nagyban foglalkozik Mary Jane, May néni, és Felicia Hardy, azaz a Fekete Macska szerepével is, igencsak mélyen, és hangsúlyosan. Az ő életük is fenekestül felfordul, Peter felelése egy kósza pillanatra még el is bizonytalanodik érzéseivel, és férje életében játszott szerepével kapcsolatban, May visszaemlékszik a régi időkre, a múltat, és jelent összemosva, párhuzamba állítva ezzel, Felicia-ban pedig elfojtott érzelmek történek elő, sértettséggel, és féltékenységgel együtt. Amíg Sacasa a klasszikus főellenségek, és a női mellékszereplők szálát boncolgatja, Peter David inkább az iskolai közegre fókuszál. Saját sorozatában, a Friendly Neighborhood Spider-Man-ben könnyedebb hangvételt alkalmaz, és a történet szellemiségéhez mérten karikaturisztikusak a rajzok is. David a tőle megszokott humorral viszonyul a helyzethez, emellett tovább árnyalja mind a karaktereket, mind az eseményeket, és olyan témákról sem feledkezik meg, mint a szociális kiszolgáltatottság, és a szenzációhajhászás. Olyan szuperbűnözők bevonásával, mint Mysterio, és a Keselyű, utóbbit kifejezetten érdekesen ábrázolja. Mélységet ad a karakternek, ennyi idő, és megannyi szereplés után dicséretes, hogy egy ilyen régi szereplő jellemébe is sikerült új, érdekes dolgokat vinni.

A Maszk nélkül sztori-folyam remekül kiegészíti a fő sorozatot. Nemcsak amolyan érdekes melléktörténetként funkcionál, hanem valóban fontos része Pókember krónikájának. Jól működik, hogy komoly, és könnyed sztorik váltják egymást, kiegészítésnek tökéletes, és a java még csak ezután jön. Ugyanis, ahogy a külföldi, úgy a magyar kiadás is a következő nagy Pók-eseményt kezdte el közölni innentől, ami közvetlen folytatása Peter Polgárháborús kalandjainak.
Blog hozzászólások
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
11. VictorVance  Szerkesztő
2016.04.14. 22:57:01
LV18
Válasz 10. Onimushaman üzenetére:
Nem feltétlen. A Pókemberes képek, cikkek nélkül már lehet rég csődbe ment volna a Hírharsona :D
Örülünk?
10. Onimushaman  Szerkesztő
2016.04.14. 22:49:29
LV24
Válasz 7. VictorVance üzenetére:
Nincs igaza? :D
señor
9. Dragonken  Szerkesztő
2016.04.14. 21:55:47
LV16
+1
Válasz 5. Onimushaman üzenetére:
http://40.media.tumblr.com/25cbd9b92a88fb843a[...]
de miért nincs DK-n nadrág?
8. VictorVance  Szerkesztő
2016.04.14. 16:59:54
LV18
Válasz 6. Zsolt üzenetére:
Elsőre nekem sem tetszett, de végülis nem rossz sztorik. A One More Day-t állítólag ki sem akarta adni a Kingpin, de a Marvel ragaszkodott hozzá. Elég rosszul indul szerintem az egész BND is, de idővel szerencsére összekapták magukat, Dan Slott pedig kisebb csodát művelt Pókemberrel, nagyon jó író.
A kis méretet leszámítva szerintem egyáltalán nincs baj a hazai kiadásokkal. Egyrészt költségkímélő okai is voltak, másrészt meg szinte már csak a Kingpin jóvoltából lehet szuperhősképregényeket kapni itthon, és nem is rossz sztorikat. Megpróbálják azért elkényeztetni minél jobban a rajongókat.
Örülünk?
7. VictorVance  Szerkesztő
2016.04.14. 16:54:50
LV18
Válasz 5. Onimushaman üzenetére:
Sokként érte, hogy Peter a Pókember, főleg mert az évek alatt úgy érezte, kialakult közöttük valami kölcsönös bizalom, és tisztelet. Az utolsó őszinte embernek tartotta a világon, és miután Peter leleplezte magát, Jameson be is perelte, hogy visszakapja azt az összeget, amit eddig a Pókemberes képeiért fizetett neki.
Örülünk?
6. Zsolt  PlayStation.Community tag
2016.04.14. 12:43:07
LV11
Anno nagyon mérges voltam a Kingpin kiadóra, hogy ahelyett, hogy az Amazing-gel haladtak volna, kiadtak MINDENT ezekből a töltelék-sorozatokból (Sensational, FNSM). Most meg a Brand New Day-ből meg sorban ugorjuk át (az igaz, hogy viszonylag gyenge, de akkor is) történeteket.
Kb akkor álltam át az amerikai kiadások beszerzésére, egyrészt minden hónapban elolvasom digitálisan ipad-en, másrészt megveszem az angol nyelvű TPB-ket. Legalább az normál képregényméret, nem az a mini gnóm formátum, amit nálunk árulnak. Bár néha még veszek a magyar kiadásokból, ha épp olyanom van, de ég és föld az eredetihez képest.
5. Onimushaman  Szerkesztő
2016.04.14. 10:15:52
LV24
Hogy reagált J. Jonah Jamison?
señor
4. Onimushaman  Szerkesztő
2016.04.14. 10:14:58
LV24
Válasz 2. rottenbull üzenetére:
Kicsit.
señor
3. VictorVance  Szerkesztő
2016.04.14. 01:26:30
LV18
Válasz 2. rottenbull üzenetére:
Egynek szerintem elmegy. Szerencsére nem erőltették túl, és ezek a ruhák amúgyis csak átmeneti dolgok Pókember életében, előbb-utóbb mindig visszakapja a klasszikus, kedvenc piros-kéket.
Örülünk?
2. rottenbull  PlayStation.Community tag
2016.04.13. 21:23:03
LV9
Ez a piros-arany ruci nagyon gaggyer, nem ?
1. Rosszarc  PlayStation.Community tag
2016.04.13. 17:36:04
LV1
Szeretem Pokit, de a One More Day utani sztorik mar nemigazan nyertek el a tetszesemet. Inkabb maradok a retronal.
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
LV18
Szerkesztő
PSC Kredit
16702 pt
PS4     PS3     PS2
PS Vita     PS One     PSP    


PlayStation.Community
Név:
Vlagyimir
Fórumhozzászólások száma:
6272 db
Hír/cikk hozzászólások száma:
4885 db
Utolsó belépés:
2020.01.20. 18:30:18
Regisztráció ideje:
2009.09.21. 14:17:16
Barátaim:

PlayStation.Community Trófea