PlayStation.Community Blog ›› Janinja82

3 hozzászólás

2016.03.17. 22:06:08

Utolsó hozzászólás: CountofHell

2016.03.24. 15:15:44

Megosztás
Értékeld a blogot!
Felmerült kérdésem tovább gondolva egy 2 dolognak köszönhetem, de erről később.

A VR megjelenő dolga felvet pár kérdést! Például, hogy ez az új irány? Már nincs más lehetőség a videojátékoknak, nincs új inováció a kézben tartott kontroller vezérelt játékok világában? Még is a legfontosabb kérdés!!!
- Mik rejtőznek a VR lehetőségei között és kiknek?

A lehetőségeket látjuk, de még nem érezzük. Talán tudjuk, de nem értjük.
Talán akarjuk, de lehet hamar el is felejtjük?

Személ szerint kipróbálnám szivesen, de az élmény vajon 5-jére is ugyan az? Igen van akinek\akiknek igen!

Az én elképzelésem amit szivesen kipróbálnék az egy isten szimulátor lenne a VR-ra fejlesztve. Ahogy nézném fentről kik bálványoznak, melyik nép lázzad ellenem. Ahol egy csapással zuzznék szét hegyeket vagy tennék városokat a földdel egyenlővé. Majd elégedetten dölnék hátra mint az Ál\Arc-ban Sean Archer a fotelban és mondanám: - Én vagyok a király!
Na meg persze a VR ugyan csak hasonló témában látnék szívesen egy Dungen Keeper remake-t is. Gondoljatok csak bele! :)

A két említett kérdés a testi fogyattékkal élők témájából jött.
M
- Mièrt nem látnak ebben potenciált? - dolgoztam kereskedelemben lássuk csak!

Ha tényleg komolyan gondolná valaki, hol is kezdjük?
Első lépés gyanánt kezdeményezés ként a VR fejlesztésébe belehetne vonni egy testifogyatékosságal született személyt. A specifikusan kialakított esetleg jelenlegi fejlesztésben (bob lesiklás) is kipróbálás képpen élmény beszámolót gyűjteni a tesztelőtől.

A megfelelő anyag birtokában kisebb info morzsákkal felfedni az új irányvonalat ahol nem a casual játékosok bevonássa az új cél.

A sajtó és a közvélemény reakciója mutathatná érdemes-e nagyobb erővel belevetnie a Sony-nak magát a fejlesztésbe. A pályázatok melyeket ezen kutatásokra adnának be, természetes elegendő anyag és a közvélemény meg persze a sajtó reakciója által a sikernek támogatás szinten jönnie kell! A kiadók támogatása innenstől az elvàrhatótol (nagy kiadók) a lelkes kis fejlesztőkig mind szépen jellene meg sorban.

Innen màr csak az eldásokkal kell foglakozni. Egy non-profit szervezet létrehozása a fogyatékkak élők minél nagyobb bevonása céljából. Kipróbálható teszt termek és kérések felvéttele pályázat céljából. Rehabilitációs és lehetőségek növelése ezzen emberek felé nyitva az élmény egy új szintjén! Tehát jöjjön a Fantom Fog effektus!!!

Elméletben az elménkben az elvesztett fog még érződik akár napokig is. A reflex megteszi velünk egy focimeccs nézése közben, hogy a labdaelrugását mi magunk is elvégezzük akár több ezer km-rel arébb a szobánkban. Vajon ez az érzés annak akinek nincs lábba egy ilyen szerkezettel a reflex képes lenne egy fantom érzést létrehozni az agyban?

Na már most hiábba gondolunk csak egy fajta lehetőségre pláne olyan személynél akinek sajnálatosan nincs keze. Ha nem is adhatjuk meg neki a végtelen lehetőségeket, de bevonhatjuk a játékba!

- Hogyan??? - mert ki ne játszana (ha csak sajnálatból is) egy ilyen személlyel?

Jöhetnek a reklámok, de milyen játékkal. Rally verseny!!!
Képzeljük csak el! A reklámban láttunk sajátszemszögből egy rally versenyzést a volán mögül. Majd egy férfit amint azt mondja valamilyan nyelven - Ki akarom próbálni!
Szintén a pilóta szemszögébből majd egy nőt aki más nyelven mondja - Ki akarom próbálni majd ez ismétlődik még párszor különböző emberekkel kölönböző nyelven. Majd a midfarer helyén vagyunk és onnan folytatódik a videó, halljuk a hangját látjuk az utat és az autó a célba ér. A kép egy fogyatékkal élő (kéz nélküli) személyre vált majd ezt mondja - Ki akarom próbálni!

A VR szemüveggel persze, hogy lehetne mitfarer a fejét tudja tudja mozgatni, ha lenézz a térkép ha előre az utat látja. Nem nagy szám, de élmény, a hangsúly a ki akarom próbálnin van. Majd jöhet a versenyző vagyok reklám. Egy személy vezet egy a midfarer, és akár egy borulásnál még a reflex is megadná a fantom kéz effektust, ahogyan az arca elé próbálna kapni!?

A másik mondat a kicsi a célközönség volt, de sajnos tudjuk nem. Sajnos vannak sokan. Bár kegyetlennek hangzik néhány gondolatom, de ha ezeknek az embereknek élményt nyújt a korlátukban, nem mindegy kik mennyire szedték meg magukat ebből. Ha csak egy ilyen embert is kitolnak az erkélyre fején a VR szemüveggel egy siklórepülőszimulátorral a képernyőn. Ahogy a szél fújjása még jobban hozzá ad élményéhez, ahogy nem ugyan azt a tájat nézzi századjára az erkélyről. Akkor megérte nem csak nekünk, neki is.

Zsáner függő!!! :)
Blog hozzászólások
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
3. CountofHell  PlayStation.Community tag
2016.03.24. 15:15:44
LV15
"Tegyél valamit amivel másnak, másson segítesz."

Ne tedd mert rajtad senki sem fog segíteni ha te magadon nem segítesz.

PSN - CountofHell_HUN
2. Janinja82  Mérges Sárkány
2016.03.21. 21:31:55
LV3
Válasz 1. Onimushaman üzenetére:
Ahogy Filibert Andrews írta:

"Ne keresd az élet értelmét! Tegyél valamit amivel másnak, másson segítesz. Mikor teszel valakiért egy nemes tettet és annak a személynek nem kell tudnia ki vagy. Elég ha tudja, az életednek, számára volt értelme. Ez az amikor egy életnek értelme van, Ez, az élet értelme. Neked is más élete az ami értelmet ad?"
1. Onimushaman  Szerkesztő
2016.03.18. 08:50:19
LV24
Nemes gondolatok.
señor
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
LV3
Mérges Sárkány
PSC Kredit
2072 pt
PS4     PS3     PS2
PS Vita     PS One     PSP    


PlayStation.Community
Név:
György János
Fórumhozzászólások száma:
421 db
Hír/cikk hozzászólások száma:
658 db
Utolsó belépés:
2019.11.14. 16:19:42
Regisztráció ideje:
2012.07.09. 14:33:03
Barátaim:

PlayStation®Network Online ID

PlayStation.Community Trófea