PlayStation.Community Blog ›› kobe

5 hozzászólás

2019.06.10. 00:22:31

Utolsó hozzászólás: kobe

2019.09.15. 23:08:14

Megosztás
Értékeld a blogot!
Gondolom egy páran látták az Csillagok között című filmet. Talán egy páraknak tetszett is.
De talán a lényege nem mindenkinek jött át.
Hogy a fizikai erők ugyanúgy hatnak ránk, mint a hétköznapi érzelmek, amelyek között próbálunk rendet tenni.

Ami azt illeti, korábban is gondolkodtam ilyesmin, hogy bizonyos fizikai jelenségek nagyon hasonlítanak egyes más megismert jelenségekhez, mint pl. szerelem.

A fizikai jelenségek között is kiemelkedik egy, amit úgy hívunk: Fekete lyuk.
Nevezetes dolog, már Stephen Hawking is kutatta.
De mit is jelent ez valójában?
Ha belegondolunk, valami nagyon hasonlót, amit a hétköznapjainkból is ismerhetünk.

Pontosan ilyen, amikor megismersz valakit.
Először csak a vonzását érzékeled.
Kerülgeted. Megkerülöd párszor, az idő lelassul, az érzékelésed mókássá válik (olyan mintha be lennél rúgva).
Még mindig nem veszed komolyan. Itt te csak megfigyelő vagy, milyen hatással lehetne rád egy fekete lyuk?

Aztán megtörténik a hasadás. A korábbi univerzumod, amit ismertél, kezd egy pontba sűrűsödni. Kezd jelentéktelenné válni minden, amit eddig ismertél.
Megijedsz. Mi történik velem? Az a helyzet, hogy elkapott a fekete lyuk vonzása. Addig-addig kerülgetted, míg szép lassan hatni kezdett rád. És már nincs menekvés.
Hamarosan az esemény horizont közelében találod magad, és tudod, hogy innen nincs visszaút. Kétségbeesetten nézel hátra. Keresed a megszokott dolgokat, az életedet. Az ismerős szabályokat, amik életed eddigi működését alakították. De már nem tudsz mit tenni. Előre nézel, és hagyod, hogy elnyeljen a sötétség.
Hamarosan rájössz, hogy ez egy új univerzum. Mások a szabályok, de legfőképp Te vagy más. Hiába keresed magad, valaki más áll a tükör előtt.
Nem látsz semmit. Ez a dolog vak, mint tudjuk. Nem ad támpontokat, nem ad víziót. Csak úgy van. És te ott állsz magányosan, összetörve. A csontjaid ezer darabban, a keringésed megbolondult. De te már csak itt tudsz létezni.
Itt akarsz létezni.

Ez a te univerzumod, és senki más nincs benne.

(kelt: 2015 dec.)
Blog hozzászólások
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
5. kobe  PlayStation.Community tag
2019.09.15. 23:08:14
LV11
Válasz 4. Alex üzenetére:
Ilyen naív dolgokat sztem ma már le sem írnék, de jó, hogy volt az embernek egy ilyen korszaka, és ma már úgysem aktuális, így kiraktam.
4. Alex  PlayStation.Community tag
2019.07.11. 07:54:40
LV13
+1
A nigredonak, vagy lélek sötét éjszakájának hívták az alkímisták a kognitív disszonancia által kiváltott neurózist. Elég komoly tud lenni.Eőnye, hogy a tudattalan projekcióid , élethazugságaid szétesnek veled együtt.Ezzel egyúttal utat engedve a pszichés fejlődésnek. A pszichoanalitikusok szerint természetes állapot. Az egyéni és kollektív tudattalan tartalmai elárasztják a tudatot, így nem őrülsz meg és lassan összeáll minden.

Semmi közöm hozzá és pont akartam is írni, hogy a 15-ös év milyen fos volt,meg hogy a Bloodborne is akkor jött. De azt tudod remélem, hogy az analógiád a tömegvonzás mentén alapjaiban helyes, és érzékletes (látszik hogy jó felé kapisgálsz )... de téves. Amit te bénító szerelemnek hiszel meglehet hogy a " great mother archetype" . A szerelem az harc, egyesülés , fúzió. ,A vak szerelem meg a fény haláltánca az elképzelhetetlen nagy tömeg körül. Más. Lényeg, hogy önzőség támpontot, sőt víziót elvárni a masik embertől alapjáraton a két szép szememért cserébe.Pláne, hogy magamat se ismerem és magam sem tudom mi kéne. Akit szeretek azt nem teszem felelőssé a saját magam kasztrálásában.Csak állni ott mártírként összetörve pedig már szinte kegyetlenség. Akkor is ha tényleg egy görény volt veled. a profilképedtől a hideg futkosott a hátamon a sztori után.
SouthernPlayalisticCadillacMusic
3. CountofHell  PlayStation.Community tag
2019.06.13. 19:25:12
LV15
+1
Stephen Hawking volt a neve.
És ő elméleti fizikus volt én sokkal jobban hiszek a csillagászoknak, akik szinte semmit sem tudnak még a fekete lyuk belsejéről, annyit viszont igen, hogy az eseményhorizonton túl már rétestészta lenne belőlünk ha olyan közelre mennénk olyan erős a gravitáció. Az eseményhorizonton pedig megáll az idő mindennek ami odáig eljut.

Az interstellar nekem is tetszett, elméletben még akár lehetséges is lehet majd egyszer valamikor ami ott megtörtént, nekem sem tetszene a film ha álomként kellene felfognom de a rendező szerint minden néző másképp fogja fel a filmet, annak is szánta.

A Napfény ( Sunshine ) is tetszett, ha eddig még nem láttad akkor nézd meg. Érdekes film, sok misztikum és valódi dolgok mozgatják a filmet, a szinészek nagyon jók és kell a filmbe az a kevés "space magic" ami jobban felpörgeti az eseményeket a film vége felé.
PSN - CountofHell_HUN
2. wooltur  PlayStation.Community tag
2019.06.10. 22:03:23
LV16
Érdekes hasonlat.
R.I.P. Brúnó :-(
1. MrZ  La Peste Noire
2019.06.10. 20:00:53
LV12
'L'appel du vide'
" Egy bolond százat csinál....ez az én hobbim. "
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
LV11
PlayStation.Community tag
PSC Kredit
9439 pt
PS4     PS3     PS2
PS Vita     PS One     PSP    


PlayStation.Community
Név:
Takács Gábor
Fórumhozzászólások száma:
634 db
Hír/cikk hozzászólások száma:
1722 db
Utolsó belépés:
2019.10.06. 02:21:55
Regisztráció ideje:
2008.10.10. 14:05:39
Barátaim:

PlayStation.Community Trófea