PlayStation.Community Blog ›› Kiccsidzson

1 hozzászólás

2015.10.29. 19:12:00

Utolsó hozzászólás: Lara

2015.10.29. 20:27:13

Megosztás
Értékeld a blogot!
Amikor az angyalok leszálltak az égből mindenki furcsán nézett rájuk és ők glóriájuk alól szintén furcsán néztek az őket bámulókra. Aztán később kiderült, hogy csak a szárnyaik érdekelték a bámészkodókat.

--------

Történt ugyanis, hogy megjelent ez a Skyrim nevű videojáték ami mindenfelé hatalmas rajongást váltott ki. Akkoriban minden gémer erre verte - így kenve össze plafont s falat -, mindenki ezzel játszott, gémer énjének szomját ezzel csillapította minden valamirevaló játékos. És meg is kapta sok helyütt a jól megérdemelt 10 pontot ( azt a Tíz Pontot, akit - mivel ritkán hívták őt - sokat cikiztek emiatt a pontok szálláshelyén. A Hét Pontot és a Nyolc Pontot sokszor hívták sokfelé, és ők mentek is, nem úgy, mint szegény Tíz Pont, aki kuriózum mivolta miatt egyre inkább otthonülővé vált. A Három Pont sokszor be is szólt neki a maga alpári és durva módján: "...Na mi van? Kinek tartogatod magad? Asszed' te különb vagy? Asszed' jobb vagy nálam?...").
Szóval ebben a Skyrim c. játékban volt egy rejtett kaszt (a végigjátszás utáni New Game + menüpontot elindítva), amire eleinte csak kevesen bukkantak rá: ez volt az Angyal kaszt. Az angyal kasztnak sokféle sajátossága volt, ám mind közül a legjellemzőbb a karakter feje fölött lebegő, még belső nézetből is jól látható, fénylő glória volt.
Mindenki virtuális angyal szeretett volna lenni, és idővel mindenki az is lett.

Persze az angyallét nem csak eme játékban örvendett nagy népszerűségnek, hanem elkezdett terjedni a való életben is. Mindenki fehér ruhában és - a karosszérialakatosok, kovácsok, hegesztők és egyéb fémmunkások nagy örömére - glóriával a fején kezdett el járni (leszámítva azt az egy szerencsétlent, akit átöltözés közben agyonb*szott a műszálas póló). Eleinte csak az utcán, kivagyiságból és feltűnősködésből, majd később divatból, aztán már otthon is főzés közben. Sokan még éjszakára sem vették le a fejükről a drótból, rézhuzalból, és egyéb anyagokból készült glóriájukat.
Így lett a Föld 7milliárd angyal lakóhelye.
És így történt, hogy a Fehér Házban politikusok helyett immáron angyalok laktak, a kórházi ágyakon angyalok feküdtek, s ha esetleg valahol bankrablásra került a sor, azt is angyalok hajtották végre.

És így történt az is, hogy amikor az angyalok leszálltak az égből (mármint az igaziak), mindössze a szárnyuk volt az, ami feltűnést keltett.
Hogy miért is jöttek az nem derült ki (talán a virtualitásnak köszönhetően megtöbbszöröződött hülyék között akartak rendet tenni, de ez nem bizti), mert az ő elképzelésük szerint már puszta megérkeztüket is hüledezésnek és ámuldozásnak kellett volna követnie. De nem így történt. Inkább ők lepődtek meg amikor megannyi (bár kevésbé fénylő glóriájú, és mintha ezek a glóriák drótból lettek volna, amit alig látszó, vékonyabb drótok tartottak a levegőben) angyal nézett vissza rájuk.

Kitört tehát a balhé. Az igazi angyalok türelme is végesnek bizonyult (az angyalok nagyon nem szeretik ha babrálják a szárnyaikat és kétségbe vonják repülési tudásukat), és idővel előkerültek az íjak is (a közhiedelemmel ellentétben nem csak Ámor rendelkezik ilyen fegyverzettel, hanem ez minden angyalnál az alapfelszerelés része).
Az igazi angyalok ragyogó glóriáikat lejjebb húzták a homlokukra, s hátul a tarkójuk fölött egy csomóval szorosan megkötötték. A nyilak végére robbanótöltetet csavaroztak fel, így rendeződtek csatasorba.
Ám odaföntről valaki ezt láthatta, és sürgősen visszaparancsolta az egész rílangyal bandát. Mégis, hogy képzelték ezt? Hát mégis csak angyalok volnának!
Talán fiatal, növendék angyalok lehettek, akik csak a balhét keresték, de ez már soha nem fog kiderülni.

Végül is, mindegy is. Az angyallét előbb utóbb úgyis divatjamúlttá fog válni, a fehér ruhák talán feketére cserélődnek, s a fejeken a glóriák helyét talán szarvak veszik át. Nem tudni. És azt sem tudni, hogy akkor majd feljönnek e odalentről, és ha igen, akkor mi lesz, és ha esetleg a feljötteknek a farkukat kezdik el húzkodni, és esetleg náluk is elszakad a cérna, vajon őket is oly hévvel parancsolják e vissza odalentre, ahogy ezt a felülről jövőkkel tették.
Nem tudni.
De az is lehet, hogy nincs is a Skyrimben Belfegor kaszt.

--------

(és ekkor a pontok szálláshelyén a Tíz Pont megfogta nulláját, s kissé megdöntve az egyese fölé emelte. És mindjárt nem érezte magát annyira másnak és annyira kitaszítottnak)

(2012 február)
Blog hozzászólások
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
1. Lara  beauty junkie
2015.10.29. 20:27:13
LV26
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
LV5
PlayStation.Community tag
PSC Kredit
4342 pt
PS4     PS3     PS2
PS Vita     PS One     PSP    


PlayStation.Community
Név:
zzzzzzzzzzzzz
Fórumhozzászólások száma:
183 db
Hír/cikk hozzászólások száma:
43 db
Utolsó belépés:
2016.06.09. 19:55:56
Regisztráció ideje:
2008.10.11. 13:05:54
Barátaim:

PlayStation.Community Trófea