PlayStation.Community Blog ›› martin

4 hozzászólás

2015.10.04. 17:33:46

Utolsó hozzászólás: ufonauta

2015.10.05. 15:00:50

Megosztás
Értékeld a blogot!
Eddig is kedveltem a PS4-es Warframe-et, de mostanában, úgy cirka egy éve, hogy egy halom olyan dolgot is - mintegy' varázsütésre - megértettem benne, amit eddig egyszerűen nem tudtam kilogikázni, kedvenc játékommá lépett elő ez az ingyenes cucc. Hogy köszönetemet kifejezzem a készítők felé, költöttem is rá 50 dollárt, szóval ezzel megvolt a hozzájárulás is fáradtságos és kitartó munkájukért.
A Warframe nekem mindent megad, amire jelenleg vágyom. Szavatosságot, változatosságot, gründolást, gyűjtögetést, kihívást, audiovizuális kényeztetést, így vagy úgy bármit megtalálok benne, ami éppen kell. Igazából szerencsés is vagyok, mert folyamatosan mindig 2x annyi tennivaló volna benne, mint amennyi időm van rá, szóval egyelőre csak futok a fény felé az alagút végén.

Ebben a szoftverben több olyan, szerintem zseniális, de mindenképpen példa értékű megoldás is van, amit minden játékfejlesztő nyugodtan célul tűzhetne ki magának. Egyik ilyen a game "trade" trendszere, mely lehetővé teszi, hogy hacsak nem akarsz MINDENT és azt AZONNAL magadénak tudni, egy túlzásoktól mentes játékidő idő ráfordításával szépen bármit megszerezhetsz,akár egy valódi forint ráfordítása nélkül. Igazából 80% gameplay és 20% kereskedés mellett állandóan több lesz az új cuccod, mint amennyit fel tudsz dolgozni.
Egy problémás része azért csak van ennek a biznisz-dolognak: ezek maguk a játékosok, az emberek. Arra a mélyrepülésre, ami itt vár rád, semmi sem készíthet fel. Olyannyira, hogy előbb-utóbb úgy fogod érezni: inkább megveszel ezt-azt valódi pénzért, mint, hogy ezzel a söpredékkel érintkezz.

Lássuk hát a legelterjedtebb típusokat az erőtlenség sötét oldaláról!

A vásáros cigány

A vásáros cigány már akkor is a trade channelen lóg, amikor te szombat délután négykor belépsz a játékba, és hatkor, amikor kijössz kicsit pihenni meg pisálni 8 kemény küldetés után, épp ő az, aki hirdetését posztolja. Neki egyébként gondosan szerkesztetett, 6 soros, a fél trade-ablakot elfoglaló listája van, amin az éppen aktuális sikercuccok mindegyike megtalálható, a legdrágább és legritkább motyókkal együtt, de a lista végén persze ott van, hogy ha "bármi más kell", ő azt is szállítja.
A vásáros cigányt már rég nem a játék érdekli, hanem az in-game pénz, a platina HARÁCSOLÁSA. A nyerészkedés, ez teszi boldoggá, hogy napi 4 órát bassza az szart a trade channelen és klánjának dojójában, a trade-oszlop mellett állva szolgálja ki a vevőket és eladókat. Az még elképzelhető egyébként, hogy ő ebből él: lehet, hogy az eBay-en árulja a platinát...?
Őt talán soha nem is a játék maga izgatta. Ez már csak azért is így van, mert neki már biztosan minden létező Frame-ből, fegyverből, Mod kártyából és extra kiegészítőből van legalább kettő (ami eleve felesleges, úgyse tudja használni), és emellett annyi platinája, hogy bármikor bármit meg tud majd venni a jövőben is. Ettől függetlenül ő rendületlenül csak harácsol és árait soha nem túltolva, de mindig 99%-on az éppen maximumon tartva gyűjti a virtuális valutát.
A vásáros cigány olyan, mint egy gépre kötött gép. Bárki bármit venne, ő AZONNAL dobja neki az üzenetet és kér ajánlatot ahelyett, hogy első körbe ő adná mag az árat, ezzel is biztosítva, hogy mindig jól járjon. Vele nem lehet alkudni, ő az élő warframetrading.net, ő, ha te egy 40 platinás cuccra esetleg 20 platinát mondasz, a lehető legmaróbb gúnnyal közli, hogy ez nem a piaci ár, te tudatlan. Ő nem tudja, vagyis igazán nem akarja tudomásul venni, hogy egy játékban ELVILEG nem létezik "kőbe vésett piaci ár", csak kereslet van és kínálat, ahol az árú nekem ennyit ér meg, neked meg ennyit, és ha ez találkozik, akkor van üzlet. Ő a gyakorlat embere, ő azokból él, akinek minden kell és azonnal, alku nélkül - és nekik meg is méri rendesen a motyót.
Gépre kötött polipunk több dimenzióban is képes már gondolkodni: egyszerre 6 emberrel csencsel, akiket folyamatosan hívogat be magához. Ha véletlenül úgy adódik, hogy mégis tőle veszel meg valamit, azt látod, ahogy kis sor kígyózik csere-kioszkja előtt.
Igazából sok vizet nem zavar: ő csak beteg társadalmunk szüleménye.

A degenerált

A degenerált az a fajta, akit minden szívfájdalom nélkül kéne ledobni a Taigetoszról, de a szüleivel együtt, hogy egy ilyen hulladékot hoztak világra és neveltek fel. Esetleg még kutyatápnak lehetne bedarálni, de maximum menhelyen etetni vele, mert szeretett háziállatának senki sem adna ilyen szemetet. Egy ilyen elfajzott mocskot maximum valamelyik elbaszott emberjogi szervezet venne védelmébe, de az is csak azért, hogy teljesítse aknamunkáját, mely az emberi faj lezüllesztésére irányul.
A degenerált azt élvezi, hogy emberek között van és ott bármit megtehet. Értelmetlen szavakat ír be egymás után a trade channelre, amivel ügyesen floodol, de általában a "fasz", "pina", "segg" és "baszni" alapokból dolgozik. Néha variálja, pl. "basz nálak seg'be" vagy "ti min' leszop hat'ok". Amikor teljesen elborul a csökevényes agya, akkor egy írásjel végtelen számú leütésével próbálja szétbaszni a csatornát, de ezt legalább a beépített AI-moderátor törli és tiltja.
Az egyetlen jó dolog a degeneráltban, hogy rendszerint hamar megunja. Nagyon, tényleg nagyon ritkán valaki rászól kínjában, de mivel egy írástudatlan analfabéta gyökérről van szó, oda-vissza vita nem alakul ki, maximum még egyszer-kétszer látható lesz a "te mek' baszt' meg" üzenet.

Az infantilis

Az infantilis nem beteg, csak még nem fejlődött ki az agya. Ő még menthető, valószínűleg az idő múlásával kinövi majd baromságát.
Az infantilis abban a korban van, amikor mindent poénra akar venni; csak az a kár, hogy szarok és idegesítőek a poénjai.
Amikor éppen kereslet van egy cuccra, ami például 50 platina körül mozog, ő viccesen beírja, hogy 1000 platináért van neki eladó. Az is előfordul, hogy a másik végletbe esik bele: 2 egységért kínálja a tárgyat, aztán azon vigyorog húgy- és izzadtság szagú fészkében, hogy hányan írnak neki üzenetet vételi szándékkal.
Az infantilis néha valamelyik hozzá hasonló infantilis haverját szívatja: azzal bombázza a trade-csatornát, hogy XY ingyen adja a platinát vagy a cumót, és már előre röhög, hány üzenetet kap majd a delikvens.
Szintén az ő szokása, hogy menőnek tetteti magát és valami nagyon ritka tárgyat kínál eladásra, teljesen hihető áron. Még szerencse, hogy már 2 szavából látszik: neki ilyen soha nem volt és soha nem is lesz.
Az infantilis mindig kicsit kitartóbb, mint a cunami módjára érkező és távozó degenerált, de egy idő után ő is megunja a poénkodást. Ilyenkor minden bizonnyal abbahagyja az orrából kibányászott fika majszolgatását, lehúzza lábáról a kibolyhosodott, koszos cérnazoknit, majd levezetésként mocskos szobájának félhomályában beleveri a farkát a világ legócskább Jennifer Lawrence-ének legócskább képét bámulva a monitoron. Aztán kimegy az anyjához a konyhába, és kér egy pohár gyümölcsöt soha nem látott gyümölcslevet.

A fogalmatlan

A fogalmatlan, bár nem igazán kártékony, de annál idegesítőbb, erőszakos, türelmetlen gyökér. Három napja játszik, 10 küldetést nyitott meg a rendelkezésre álló 250-ből, de a trade channelt már felfedezte. Látja, hogy aktívan megy a kereskedés, amiben ő is AZONNAL részt akar venni, lehetőleg intenzíven. Semmit nem vág abból, hogyan folyik a játék ezen része, olyannyira, hogy még azt sem tudja, hogyan kell venni vagy eladni. Ha véletlenül bekerül egy menetbe, aminek a végén esik egy konzervdoboz-fedél, ő azt már a kör végén aranykoronára akarja cserélni, de az is megesik, hogy 2 platináért akar venni olyan motyót, amit 1 napja tettek a játékba, annyira friss. Szintén a fogalmatlanok aberrált szokása, hogy olyan tárgyat kínálnak eladásra, aminek cseréjét a játék nem is teszi lehetővé, vagy ilyet akarnak kitartóan vásárolni - ez már csak azért is dühítő, mert a trade channel indítóüzenetében külön KI VAN EMELVE, hogy mely tárgytípusokkal lehet kereskedni KIZÁRÓLAG.
A fogalmatlan, mint mondtam, kitartó és halálig tudja tolni a faszságot. Kétpercenként, harminc alkalommal egymás után képes beírni a csatornára, hogy mit venne meg egy fillérét és mit adna el egy millióért, vagy milyen szemetet cserélne milyen abnormális ostoba feltételekkel. Mindeni megőrül tőle, legszívesebben főbe lőné a szerver 99%-a. A maradék 1% a hozzá hasonló fogalmatlan.

A holdkóros

A holdkórosból van a játék csere-csatornáján a legkevesebb. Ő rendszerint valamilyen japán vagy koreai MMO-ból érkezett turista, aki kicsit hajaz a fogalmatlanra, ellenben egyáltalán nem zavaró... csak láthatóan nyomorult, de legalább mosolyogni lehet rajta.
A holdkóros nem telibe eladni vagy venni akar, csak cucchoz jutni a lehető legkacifántosabb módon. Ő két sisakot és egy kardot adna egy páncélért és egy módosító kártyáért, és még ráfizetne, de mindezt holnap, és úgy, hogy felvenne PSN barátlistára. Ha esetleg megesik rajta a szíved és belemész a bizniszbe, akkor 2 nap múlva bebombáz 25 privát üzenettel, aminek a végére istenhez imádkozol, hogy szabadulj már meg tőle - sőt, ingyen neki adod a motyót, csak takarodjon már a virtuális életedből.

Az ostoba

Az ostoba a trade channel azon része, akivel lehet jó üzletet csinálni, csak éppen nem jó szájízzel teszed azt. Ő az átlagember, a nép egyszerű fia. A választópolgár. Az ostoba nem tud köszönni és nem tud kultúremberhez méltóan kommunikálni: ő tőszavakkal érintkezik és egy visszakérdezést már nem ért meg - legtöbbször azért, mert angolul a jesz / nó / platina szentháromságban merül ki tudása.
Egy haszna van: kurva gyorsan le lehet vele bonyolítani egy kedvező üzletet és utána úgy tűnik el, mint fing a szélben.

Bónusz - Az elitista okostojás gyík geci

Az elitista okostojás gyík geci nagyon ritka példány, olyannyira, hogy talán soha nem is találkozol vele pályafutásod során. Ő nem jár le a trade-channelre, ő magánkereskedést folytat a hozzá hasonló elitista okostojás gyík geci klántársaival, akikkel együtt missziózik, kizárólagos formában.
Az elitista okostojás gyík geci csak szökőévenként kirándul a nyitott csatornára, de akkor sem kereskedni, csak okoskodni. Képes arra, hogy ha jelzed vásárlási szándékod, akkor betalál privátban, 10-15 váltott üzeneten keresztül alkudozik, megfejt, tárgyal és véleményez, majd a végén bicskanyitogató stílusban közli, hogy te egy hülye vagy, mert ez vagy az nem ennyibe vagy annyiba kerül, és ő EGYÉBKÉNT SEM AKART ELADNI, csak kíváncsi volt az ajánlatodra. Amikor erre megemlíted neki, hogy legközelebb akkor talán a tetves kurva anyjának a vasporos picsájával szórakozzon, akkor még ő van felháborodva, és tudálékos módon újabb 15 üzeneten keresztül próbálja megmagyarázni, hogy NEKI VAN IGAZA, és te vagy a beteg ember. Hála istennek van a játékban "ignore" opció, így - miután elküldted a sunyiba - egy életre meg tudsz szabadulni tőle, hogy többet még csak véletlenül se akadj bele semmilyen formában.

Persze vannak normális és kifejezetten kellemes arcok is. Előbbivel hamar megegyezel egy kis smúzolás után, mert mindenki enged egy kicsit elképzeléséből, majd mindketten elégedetten távoztok szerzeményetekkel / pénzetekkel. Utóbbi ritka, de ez is előfordul: például tök olcsón odaad valamit, mert szimpatikus vagy neki, vagy később megszerzi, amit kérsz tőle, fordított esetben pedig már-már zavarba ejtően illedelmes és hálálkodó, ha te teszel szívességet, mint eladó.
Ők azok, akik előre visznek ebben a játékban és nekik hála nem kívánod az emberiség teljes kipusztulását.
Blog hozzászólások
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
4. ufonauta  PlayStation.Community tag
2015.10.05. 15:00:50
LV15
-1
Válasz 2. ati7hun üzenetére:
Igen általános chatben nem káromkodhatsz mert akkor kivágnak chatből 1-2 órára (engem volt hogy 1 hétre is kivágtak ) de privátban vagy ahogy ott hívják "suttogva" már megy a szájkarate rendesen :D De vigyázni kell mert ha felnyomnak moderátoroknak végleg is kitilthatnak chatből . Alapjában véve jó a rendszere . De csak erősek játéka tisztára mind való élet nagy elnyomja kicsit alapon működik .
3. soliduss  A Krónikás
2015.10.05. 14:15:15
LV25
"Az infantilis nem beteg, csak még nem fejlődött ki az agya" ez de nagy :D
2. ati7hun  PlayStation.Community tag
2015.10.05. 10:07:31
LV1
Válasz 1. ufonauta üzenetére:
DO-ba azért elég jól működik a moderálás, open chat-on nem nagyon van anyázás, káromkodás, stb. Sőt még másik játékról sem szabad beszélgetni nyiltan, csak a Do-ról.
Haladni meg azért nem lehet benne, mert már régen szét kellett volna választani PvP és PvE részre.
Hiába tolom én is lassan 4 éve, alig hagyom el az alap térképeket.

A bloggal kapcsolatban annyit csak, hogy ezek a típusok minden játékban fellelhetőek, ahol van open trade lehetőség.
Igy volt ez már d2, gw1, gw2 . . . játékokban is. A D3 -ban már megszüntették a tradet, bezárták az aukciós házakat ( gold/ real money -t egyaránt). Helyette bevezették az Intelligens Dropp -ot, és ez bevált, működik és majdnem tökéletes.

Egyébként az "ostoba" típust én "iparosnak" is szoktam hívni ^_^
1. ufonauta  PlayStation.Community tag
2015.10.04. 20:16:56
LV15
-1
Ez olyan mind dark orbit már lassan 1 éve játszom és még szar se vagyok benne , ez is olyan nem kell fizetned de akkor kb évek mire kimaxolod magad és még maxon is lehetsz gyenge ha nem tápolod tovább a űrhajód extrákal ami szintén rengetek játékidő . ÉS amiket írtál kb úgyan ilyen emberfajok játszák ezt is van aki 1 óra játék után maxon van mert megvett fullos hajót (ami olyan 200 ezer ft-ba is kerülhet) ha csak nem hackelte de fingja nincs mi a játék . És vannak a öregek aki nyomják évek óta és már azt se tudják mi az élet mert csak hajójukon keresztül látnak . De jógyerekek azért mert segítőkészek is vannak . ÉS van top1 játékos kaié az egész szerve ö irányít mindenkit annyira fullos hogy kb 30an nekimennek akkor se karcolják meg ,napi szinten belevág kb 10-20 ezret játékba és csak egy cél érdekében hogy top1 maradjon . De nenek ellenére szeretem ezt a játékot jó társaság sok hülye ember sok anyázás stb ettől szép :D
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
LV27
Főszerkesztő
PSC Kredit
46963 pt
PS4     PS3     PS2
PS Vita     PS One     PSP    


PlayStation.Community
Név:
martin
Fórumhozzászólások száma:
8364 db
Hír/cikk hozzászólások száma:
17256 db
Utolsó belépés:
2020.02.16. 19:25:18
Regisztráció ideje:
2008.10.03. 14:10:30
Barátaim:

PlayStation®Network Online ID

PlayStation.Community Trófea