PlayStation.Community Blog ›› VictorVance

7 hozzászólás

2015.07.30. 14:47:31

Utolsó hozzászólás: Kiccsidzson

2015.09.05. 20:26:12

Megosztás
Értékeld a blogot!
Ted 2 (Ted 2 – 2015)
A 2012-ben bemutatott Ted az utóbbi idők egyik legjobb vígjátéka volt, és a hatalmas ováció, na meg az igencsak szép anyagi siker után nem is volt kérdéses, hogy előbb-utóbb követi a filmet egy folytatás, és újra szemtanúi lehetünk a Villámtesók humorral, és kannabisz füsttel teli kalandjainak. Ugyanakkor a vígjátékok műfajában is érvényes tény, hogy ugyanazt a poént ritkán lehet elsütni kétszer, még akkor is, ha az alapötlet vitathatatlanul egyedi volt az eredeti darabban. A Ted esetében pedig valóban egyedi volt az alapötlet, de az édesen tapló plüssmackóban talán még van egy filmre való puskapor: legalábbis Seth MacFarlane, és csapata, bár időnként képes kudarcot vallani, ugyanakkor többször megmutatták már, hogy kreativitásuk nem ismer határokat, poénjaik is eléggé tág köröket feszegetnek. Azonban az alkotók egyrészt megpróbálták kissé más megvilágításba helyezni a karaktereket, másrészt pedig nem bíztak semmit sem a véletlenre, és a legkönnyebb filmes eszközhöz folyamodtak, ami csak létezik, az önismétléshez.

A más megvilágítás gyakorlatilag annyiban merül ki, hogy ezúttal nem John Bennett (Mark Wahlberg), a gyereklelkű felnőtt viszontagságait követhetjük nyomon elsősorban, a középpontba ezúttal Ted (hangját természetesen megint MacFarlane adja) kerül, ő az igazi főszereplője a filmnek. Az előző epizód óta elvette szerelmét, Tami-Lynn-t (Jessica Barth), akivel egy év után válságba került a kapcsolata, ezért az ifjú pár úgy dönt, ideje gyereket vállalni. Azonban nem sokkal ez után kiderül, hogy Ted valójában nem személy, hanem vagyontárgy, ezért bíróságra viszik az ügyet, hogy bebizonyítsák, vannak érzései, képes a szeretetre, és ugyanolyan értéket képvisel, mint egy ember. A történet elég ígéretes, és persze ebben a témában rengeteg humorforrás van, amit ki lehet használni, és az írok ezeket a lehetőségeket kíméletlenül ki is facsarják, attól függetlenül, hogy amennyi eredetiséget, és egyediséget tartalmazott ez az egész Ted-koncepció, azt az előző epizódban már kiaknázták. Így természetesen a Ted 2 nem olyan nagyszerű, formabontó, és egyedi, mint elődje – de nem is kell annak lennie, semmi szükség újításokra, vagy esetleg más, radikális módszerekre ahhoz, hogy egy szórakoztató vígjátékot kapjon az ember.

Az első epizód sem szólt másról, minthogy MacFarlane a Family Guy jól ismert, és bejáratott szerkezetét, stílusát varázsolta mozivászonra élőszereplős film formájában, az akadályokat sikeresen vette, és ugyanezt a receptet alkalmazta a folytatás esetében is. Miközben még mindig egy társadalmilag, és politikailag totál inkorrekt vígjátékkal van dolgunk, fel-felpislákol néhány mögöttes mondanivaló, mint a másság elfogadása, természetesen kendőzetlen társadalomkritikával keverve. És bár a főszereplők „felcserélése” miatt az a veszély fenyegethet, hogy a néző kevésbé tud azonosulni egy életre kelt, kitömött plüss medvével, mint egy a párkapcsolat, és a felnőtté válás nehézségéivel küzdő sráccal, a Ted 2 e téren is jól tud működni. Wahlberg, és MacFarlane között még mindig remek a kémia, előbbinek az ilyen szerepek állnak a legjobban, utóbbi pedig Ted hangjaként még mindig brillírozik, szokás szerint: a komputer generálta mackó pedig ezúttal sem kelt műanyag benyomást, élő, lélegző, személyiséggel ellátott karakter. Varázsát ezúttal is a viccesen laza, és édesen bunkó stílus adja, egyszerű, de nagyszerű, a Ted 2 ugyanannyira tapló, idióta vígjáték, mint az előzmény.

Természetesen a rengeteg pop-kulturális utalás elkerülhetetlen, ezeket szemmel láthatóan megpróbálták a moziba járó közönség ismereteihez igazítani, egy tágabb réteghez, akik annyira nincsenek otthon például a ’80-as évek világában, vagy a geek-kultúrában, bár így is becsúszott néhány olyan poén, amit nem mindenki ért, azonban ha humorról van szó, a Ted 2 egyáltalán nem vall szégyent. Bár bizonyos vicceket túl gyakran sütnek el, sokszor olyanokat, amiken már elsőre is maximum csak mosolyogni lehetett, mégis minden percre jut valami térdcsapkodós poén, vagy vicces monumentum. A nagy bombák sűrűn követik egymást, és robbannak fel, amik még akkor is ütnek, ha a Family Guy-ból konkrét poénok, poénos helyzetek köszönnek vissza – ahogy a zenei betétek is ismerősek lehetnek a sorozat rajongóinak. A pár perces cameo-szerepekben feltűnő sztárok is tovább színesítik a filmet, ahogy az új színészek is: Amanda Seyfried betölti a Mila Kunis után keletkezett űrt, Morgan Freeman pedig ebben a filmben is szerepel, mondjuk ő melyikben nem? Érdekesség, hogy a filmben elsütnek egy poént Samuel L. Jackson-nal kapcsolatban, ami tökéletesen igaz rá is.

A Ted 2 nem lesz akkora klasszikus, mint elődje, de ez ebben az esetben tökéletesen érthető is, majdhogynem természetes. Ettől függetlenül egy szórakoztató, nevettető vígjáték, amivel a kritikusok talán jobban elbántak, mint ahogy azt valójában megérdemelné. Nem váltja meg a világot, és nagyrészt ugyanazokkal az eszközökkel dolgozik, de a rengeteg jó poén megdolgoztatja a rekeszizmokat, ha nem is nyeri el mindenkinek a tetszését, a MacFarlane rajongók többsége biztosan el lesz vele.

80%
Blog hozzászólások
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
2015.09.05. 20:26:12
LV5
ugyanolyan jó mint az első rész, a kritikusok hülyék
6. JINBOBEK  PlayStation.Community tag
2015.08.09. 18:21:32
LV11
Ha fizetnének érte se néznék ilyen baromságot!
Mindig legyen egy "B" terv!
5. wooltur  PlayStation.Community tag
2015.08.02. 19:44:23
LV16
Az első rész nagyon jóra sikeredett, kiváncsi leszek erre, h mit nyújt majd számomra.
R.I.P. Brúnó :-(
4. Alien  PlayStation.Community tag
2015.07.30. 18:53:44
LV10
nekem az első rész brutális felüdülés volt! Alapfilm, csilliárdszor végignéztem. Nyilván landoltunk is a moziban a 2. rész premierjekor, és ha őszinte akarok lenni, itt valami elcsúszott. Kicsit bután limonádé roadmovie lett a film, több átlagos poénnal, sőt kicsit a morbidságból is visszavettek. Ha valaki jókat akar röhögni az meg se nézze a trailereket, mert abban a legjobb poénokat ellövöldözik sajnos. Viszont azokért a legjobb poénokért simán megéri, imádom MacFarlane humorát. nálam a film inkább 60%, az első az valóban veri a 80-at.
3. Ragle  PlayStation.Community tag
2015.07.30. 18:22:25
LV5
Alapvetően nincs problémám az alpári poénokkal, de ha egy egész filmet erre húznak rá, és közben egyébként a történet lapos, a színészek sem remekelnek, és igazából ugyanazt ismételgetik az elejétől a végéig, akkor az egy szar film. Valószínű a folytatása is az, de azt már max az HBO-n nézem meg, ha leadják.
2. Lara  beauty junkie
2015.07.30. 16:27:03
LV26
Még nem láttam, de nagyon meg szeretném nézni. :)
Klasszis.
1. Onimushaman  Szerkesztő
2015.07.30. 15:47:24
LV24
Az első rész felénél elaludtam. :(
señor
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
LV18
Szerkesztő
PSC Kredit
15922 pt
PS4     PS3     PS2
PS Vita     PS One     PSP    


PlayStation.Community
Név:
Vlagyimir
Fórumhozzászólások száma:
5936 db
Hír/cikk hozzászólások száma:
4726 db
Utolsó belépés:
2019.08.22. 07:30:38
Regisztráció ideje:
2009.09.21. 14:17:16
Barátaim:

PlayStation.Community Trófea