PlayStation.Community Blog ›› HUN_hatrix

2 hozzászólás

2015.07.15. 00:58:01

Utolsó hozzászólás: HUN_hatrix

2015.07.15. 08:47:28

Megosztás
Értékeld a blogot!
GREEN HELL PROJECT - avagy célállomás a NÜRBURGRING NORDSCHLEIFE
(2015. június 19-26)

Facebook oldal: GREEN HELL PROJECT
(Első rész: KLIKK)
(Második rész: KLIKK)

- HARMADIK RÉSZ – INDULÁS ELŐTTI NAPOK!

Elsőnek is bocs, de ez a blog még az utazás előtti egy hét napjait fogja bemutatni, de már készül a túra beszámolója is. Hamarosan az is jön ígérem.
Ezt a bekezdést, most átírtam, így a Nürburgring után. Elsőnek ilyen naplószerűnek akartam, hogy az utolsó hét minden napját leírni, milyen is volt, de nem volt időm, vagy inkább energiám befejezni...lehet, hogy pontosabb az, hogy hót ideg voltam már, hogy mindjárt megyünk. Szóval nem lesz teljes, de megpróbálom.

7 nap az indulásig (Péntek)

Bár már két blog van a hátam mögött a témában, mégis talán ezt írom a legidegesebben. Miért? Mert már Péntek este van és 1 HÉT MÚLVA ilyenkor már a Nürburgringen esszük a finom „taplóhúst” (by Buzz Lightyear). Azért van még min izgulni, de kezd összeállni minden. A legfontosabb, hogy megjött a fizetésem, amit elkölthetek. Írtam korábban egy listát a fix költségvetés mellett, hogy miket lehetne még összeszedni az útra, így most ez előkerült és az utolsó pillanatban megnézem mit lehet még beszerezni. Amit ma be is rendeltem az:
- Egy akkutöltő a GoPro kamerához, amihez még két akkumulátor is járt. Áram nélkül már nem nagyon maradunk.
- Gondoltam helyhiány se legyen, így jöhet még egy 32Gb-os kártya a kamerához.
- Emellett, mert a felvett videót valamire ki is kellene másolni, így jött egy 1TB HDD.
(mert a gépemen jó ha akad 70GB szabad hely)
Bindernek végül a mai napon sikerült beszerezni egy GoPro HERO4 Silver Editiont. Ez azt jelenti, hogy két kamerával dolgozhatunk. JIPIIIIIII! ... Itt jön a nagy kérdés, hogy kiét merjük kívülre feltenni a kocsira? Hehe! :D
Izgalmak még maradtak. Nővérem említette, hogy mára elkészül a mágnes matrica a kocsira. Ami „meg is történt”. Sajnos viszont hibáztunk, mert a motorháztetőre szánt mágnes később lett átküldve és nem szóltunk oda, így az kimaradt. Szerencsénkre vannak olyan rendesek, hogy hétfőre, ha minden igaz elkészül minden. Ezt hétfőn meglátjuk. Nem elég, hogy így is hót ideg vagyok még gyártunk is magunknak. :D … várom a hétfőt.
6 nap az indulásig (Szombat)

Reggel kicsit tovább maradtam bent, mert a bolt, ahol a töltőt megrendeltem szombat reggel 9kor nyit és itt van a munkahelyem közelébe. Túl macera lenne hazamenni majd vissza. Szóval a töltő már azóta végzi a dolgát. Utolsó műszakom az éjjel, így a nyaralás előtt. TELNE MÁR EL!

Az elmúlt éjszakákon sok időm volt. Ezért próbáltam valami zenei összeállítást összerakni az útra. Ezt a „parancsot” kiadtam Szecsinek is, hogy nyugodtan hozzon zenét, max ha nem tetszik kidobom a kocsiból. :D Ezer éves anyagok kerültek elő, ez egy szelektív CD lomtalanításnak is megfelelt. Persze egyik legfontosabb összeállítás egy Gran Turismo egyveleg, ami a GT1-től a GT5-ig felöleli a sorozat nekem tetsző zenéit. A legértékesebb és legboldogabb dolog számomra ebben, hogy sikerült végre az ezer éve félbehagyott projectem most befejezni. Megvan a „Moon over the Castle” minden verziója 1-5ig. Még a GT4-es long és short verzió is, GT5-ös és Prologue kiadás, mind. JEEE! Ezt persze szépen beleraktam ebbe az összeállításba.
Emellett kicsit nehéz a zenei választás. Mivel este indulunk valószínű, így egyes zenék fáraszthatnak. Engem mondjuk úgy vettem észre, hogy inkább a keményebb, hangosabb, rock vonal ami fáraszt, de nem akarom a véletlenre bízni és mindenből bepakolok egy keveset. Ilyen szép nyári időkben nekem mondjuk ami ilyenkor kell és kötelező SANTANA – „Supernatural” albuma. Viszont éjszaka szerintem a Final Fantasy összeállítás fog feltehetően szólni. Emellett még sok más stílus is képviselteti magát (pl. Rihanna, Avicii..stb.) valamint csináltam egy kis zenei válogatást játékzenékből is (pl. Driver San Francisco, Burnout, NFS.)
Szeretnék még egy videót megvágni az út előtt egy olyan hangulatkeltőt. Ha ez összejött, akkor azt itt fogjátok látni. Ehhez már felvettem pár anyagot, most próbálok majd halászni mellé pár youtube Nordos videót (mivel sajátom még nincs ;) ), szóval meglátom, mit találok és milyen lesz... ha lesz.

5 nap az indulásig (Vasárnap)

5 nap… 5nap… 5nap! Ami a legjobban zavar amúgy, amiért nagyon mérges vagyok… nem jött még meg a Gran Turismo matrica a szélvédőre… még mindig. Május elején rendeltem külföldről, pénz el is lett utalva… de semmi. Van még …. hááát 4 hétköznapom… de ha 6 hét alatt nem jött meg, már nem nagyon reménykedem. Pedig bármiről lemondtam volna a költségvetésből, ha kellett volna, de erről nem. Ezt kötelezőnek akartam. Sajnos úgy néz ki ennek ellenére nem lesz meg. :(

(Számoljuk szét az Ejurót ;) )
4 nap az indulásig (Hétfő)

Ma, ahogy előre sejtettem lejártam a lábam. Ma volt lehetőségem elmenni mindenért, ami kellett. Szóval bejártam Pestet.
- Fogarasi Tesco: Benzines kanna, Vontatókötél, Biztosíték, Keréknyomás mérő... stb.
Olyan felhőszakadás lett közben amíg bent voltam, úgy verte a Tesco tetejét, hogy mindenki megállt, hogy mi ez a zaj. Megyek át az Obiba... kilépek a Tescoból... minden száraz. o.O
Fel is száradt az összes eső, mire kiértem, csak itt ott volt egy folt. (Hatrix vs. Vihar 1:0)

!!!!!! Közben hívom édesanyámat !!!!!
Erre beszélgetés közben lazán megjegyzi.
- JA, MEGJÖTT A GRAN TURISMO MATRICA!
- MIVAN? MI? EZT NEM HISZEM EL!
Az utolsó héten, az indulás hetén érkezik meg.
Nem hiszem el, hogy minden összejön!
JEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE!!!!!
Innen már boldog a napom!!!!

- Fogarasi OBI: Fa henger ( markolatot készíteni belőle a GoPro-hoz.)
Odabent hallom megint rákezdett az eső. Fizetek, kilépek a szabadba, nem esik az eső... de úgy állt a víz, hogy a kocsi "térdig" gázoltak benne. (Hatrix vs. Vihar 2:0)

- Dózsa György út: Legfontosabb állomás a mágnes matrica. Amikor megláttam milyen gyönyörű lett. ÁÁÁÁ ott helyben lepetéztem. Bindernek is rendeltem a kocsi két oldalára 1-1 Gran Turismo mintás verseny sorszámot (persze 33-as rajtszámmal) meg mivel tetszett magamnak is 1-1 ugyanilyet 5-ös számmal. Nem tudtam a végleges forma fog-e a kocsin jól állni, vagy majd ez. Gondoltam legyen mindkettő, majd eldől. Annyira el voltam ájulva, hogy a kocsi csíkozásához rendelt matricát majdnem lefelejtettem elkérni. Meglett. Visszafelé kóstolgatott a vihar megint. Éppen el kezdett cseperegni amikor elértem a metróhoz. (Hatrix vs. Vihar 3:0)

- Még az E3 elkezdése előtt elugrottam a HDD-ér, microSD kártyáért. Elindultam a boltból haza, de még időbe beugrott... Bakker, Bindernek a GoPro lencsevédő kupakért nem mentem be. Ez lett a vesztem. Mert pont az a megtett felesleges távolság, amit megtettem a "hazaindulás" alatt annyi kellett, hogy amikor már tényleg haza indultam elkapjon a vihar. De olyan felhőszakadás, hogy Budát nem láttam a Pesti rakpartról. SZARRÁ ÁZTAM. Négyből egyszer sikerült elkapnia a viharnak rohadna meg. A vicc az volt, hogy a Mester utcánál felszálltam a villamosra csuromvizesen és a Baross utcánál le. Két megálló az egész, de ott meg minden csont száraz volt. Néztek az emberek, honnan jön ez a sok elázott ember? :D Na de a lényeg, hogy minden meglett. (Hatrix vs. Vihar... vihar győzött! :D)

- Gondoltam ma akkor mindent egy helyre pakolok, sőt a ruháimat is be a táskába, hogy amikor visszajövök az autóval Pestre, azt se kelljen. Ez egy nagyon jó döntés volt. HOL AZ UTAZÓTÁSKA? Hívom egyik nővéremet, mert egyszer mintha ők kérték volna el, de nincs nála. Hívom a szülőket, ja hát a múltkor ők vitték el. Húúú, de jó hogy elő akartam venni, mert lehet megszívtam volna keményen.
Holnap indulás haza a kocsiért.

3 nap az indulásig (Kedd)

Az előbb írtam hányadik nap jön? Az előző volt 4, akkor ez az 5. :D Ja nem, 3! :D
PÁNIK VOLT MA! PÁNIK!!!
Hazautaztam a vonattal. Vittem haza a csíkozást is a kocsira, hátha lesz idő rá és felkerül.
Kisújszálláson leszállok... várom a buszt... BASSZA MEG A MATRICA A VONATON MARADT!
ÉN HÜLYE ÁLLAT! Minden összejött, de minden, erre én generálok izgalmakat. AZ A HÜLYE FEJEM AZ!
Persze családot hívom, hogy hülye voltam.
Gyorsan bementem a forgalmi irodába közöltem a tényállást, közben nővérem is hívja a központot otthonról. Végül csak meglett és a következő vonattal küldték is vissza. Csak egy órát kellett rá várni.
Nem kő, hanem egy kibaszott szikla esett le a szívemről.
Kezdtem megnyugodni erre ilyen hülyeséggel megint tiszta ideg lettem. :D A lényeg hogy megvan!


De ez még ne legyen elég. Matricázás. Holnap vinnénk a kocsit felvikszolni, hogy szépen nézzen ki az úton... erre összefutunk egy ismerőssel, aki autó matricázással foglalkozik és mondja, ha fel lesz vikszolva nem fog rátapadni a matrica. Az az igazi, ha előtte lemossuk, feltesszük a matricát és hagyjuk, hogy azt megsüsse a nap, hogy jobban megkössön és csak utána vikszolják fel. Ez mind szép és jó, csak nap nem süt, ÉS NINCS IDŐ! Ne legyek ideges... na most mi legyen?

2 nap az indulásig (Szerda)
Egész éjjel nem aludtam. Végig a hülye matricázáson járt az agyam. Vigyem el a mosóba, majd vigyem el matricázni, majd vigyem vissza. Este (francokat hajnalba, mert nem aludtam semmit) eldöntöttem nem vacakolok. Így is olyan szoros az autómosó ütemterve, nem fogok szórakozni. Legyen felvikszolva a verda a matrica meg nem lesz rajta. Majd feltesszük a Nürburgringnél, vagy nem, már az sem érdekel. Tudom kicsit hülyén hangzik, hogy végre minden összejött, a vonatról is visszakaptam a matricát és erre nem teszem fel... de nem érdekel. NYUGALMAT AKAROK!
Szerintem most jött ki minden feszültség igazán az utazás előtt ... így 2 nappal.
De ezt hogy eldöntöttem, rögtön olyan nyugodt lettem, hogy semmi bajom.

(GoPro Hero házi készítésű markolat)
Napközben leugrottam a garázsba a GoPro markolatát elkészíteni. Nem ment egyszerűen. Az első kicsit olyan hmm... prototípus ügyetlen lett... ez lett a Binderé. :D :D :D
Csináltam egy másikat magamnak. Ez már gördülékenyebben ment. Frankó lett! Kézi kamera ON! ;)

Este nem tudtam aludni így nekiültem a korábban említett videó megvágásának. Szerintem jó lett. Kicsit szenvedtem a zenével végül egy másik zene mellett döntöttem. Utólag jó döntés volt. Nagyon jó! Fel is kúszik.
1 nap az indulásig (Csütörtök)
.... utolsó nap. Holnap hajnalban megyünk... , de EZ MÁR EGY MÁSIK TÖRTÉNET... ;)

... Folyt. köv.
Blog hozzászólások
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
2. HUN_hatrix  The Saboteur
2015.07.15. 08:47:28
LV29
+1
Válasz 1. soliduss üzenetére:
Elkezdtem ezt írni indulás előtt, de volt időm befejezni, gondoltam amíg ELSŐ igazit elkezdem ezt csak beszúrom. Nem akartam már kitörölni. :)
PSN ID: HUN_hatrixx ... Nincs hiszti! ;)
1. soliduss  A Krónikás
2015.07.15. 08:32:43
LV25
ááá bakker. Az hittem ebben már elindultok :D várom a kövi részt.
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
LV29
The Saboteur
PSC Kredit
33205 pt
PS4     PS3     PS2
PS Vita     PS One     PSP    


PlayStation.Community
Név:
József
Fórumhozzászólások száma:
33687 db
Hír/cikk hozzászólások száma:
7451 db
Utolsó belépés:
2019.10.13. 22:24:11
Regisztráció ideje:
2008.10.06. 12:24:48
Barátaim:

PlayStation®Network Online ID

PlayStation.Community Trófea