PlayStation.Community Blog ›› VictorVance

24 hozzászólás

2015.02.08. 22:08:34

Utolsó hozzászólás: VictorVance

2015.02.13. 19:28:05

Megosztás
Értékeld a blogot!
A S.H.I.E.L.D. ügynökei: Első évad (Agents of S.H.I.E.L.D.: Season One – 2013-2014)
Egy rakás sikeres blockbuster után a Marvel úgy látta, itt az ideje betörni a tévéképernyőkre is, hogy tovább tágítsák az addig is eléggé komplex, és összeszedett univerzumukat. Bár a pénz sem elhanyagolható tényező, mert nyilván nem jótékonyságból ajándékozzák meg a film, és képregényrajongókat, de amíg a legtöbb néző vágyát kielégítik, efelett könnyen szemet lehet hunyni. Forradalmat csináltak a moziban, és most arra készültek, hogy megtegyék ugyanezt a televíziózásban is. Nos, a végeredmény (egyelőre legalábbis) nem úgy alakult, ahogyan azt eltervezték. A S.H.I.E.L.D. ügynökei című sorozat az első nagydobásuk ebben a műfajban, ami már önmagában is egy megtestesült geek-álom: egy csapat mindenre elszánt, bátor ügynök, akik ugyanabban a világban tevékenykednek, ahol a náluknál minden bizonnyal népszerűbb, és különlegesebb szuperhősök, ellenben ők a háttérben teszik a dolgukat, nem kevésbé ügyesebben, mint társaik. Egy rakás utalás a mozifilmekre, érdekes háttéranyagok, szövevényes sztorik, szimpatikus színészek. Nos, papíron valahogy így nézhetett ki a dolog, és melyik producer az, aki ne bólintana rá erre? Főleg úgy, hogy maga Joss Whedon, a Bosszúállók író-rendezője is ott bábáskodik a készítők sora közt.

A sorozat valahol ott kezdődik, ahol a Bosszúállók véget ért: Phil Coulson ügynököt visszahozzák a halálból (igen, ez lesz a széria egyik nagy rejtélye), új feladataként pedig összeállít egy különleges csapatot, amelynek a misztikus ügyek kinyomozása lesz a feladata. Mivel az emberek tudomást szereztek arról, hogy nincsenek egyedül, és a világuk minden eddiginél jobban felgyorsult, rengeteg ismeretlen dolog, erő, és rejtély tárul fel nap, mint nap, ez kiemelten fontos küldetést jelent a S.H.I.E.L.D. számára. A csapat tagja a vezető Coulson-on kívül két műszaki zseni, Leo Fitz, és Jemma Simmons, aki az ügynököket látja el speciális eszközökkel is (persze született geek mindkettejük), Melinda May, aki elsőre (meg úgy ötvenedszerre is) egy hideg, érzelemmentes, dolgát nagyon is értő nőnek tűnik, azonban a múltjában rengeteg olyan szomorú esemény történt, ami miatt ilyen személyiséggé alakult. Ott van még egy Jason Bourne-Ethan Hunt stílusát követő Grant Ward, aki elsősorban terepmunkát végez, és a fiatal hacker-lány Skye, akit Coulson szervez be, miután felfigyel az ügynökség a ténykedéseire. A karaktereket nem csak az egymáshoz való viszonyuk határozza meg, hanem magánéleti problémáik is, és a múltjuk. Ahogy haladunk előre a sorozatban egyre több minden derül ki róluk, tárulnak fel előttünk múltjuk minden fontos szelete, amik sokszor meglepőek, de általában csak teljesen kiszámíthatóak lesznek. Mindenkinek van valami titka, ami nem marad sokáig rejtve.

Az első rész még ígéretesen is indul. Ahogy szépen fokozatosan megismerjük a főszereplőket, visszautalnak a mozifilmekre, visszatér Coulson, akit a nagyon is szimpatikus Clark Gregg alakít nem meglepő módon, és bár közelébe sincs annak a látványorgiának, na meg izgalomnak, amiket a moziteremben éltünk át, de azért nincs ok a panaszra. Talán ez is volt a fanyalgások egyik fő oka. A legtöbben egy pörgős, lövöldözős, robbantgatós akciósorozatra vártak, ahol sorban tűnnek fel a Marvel kevésbé ismert szuperhősei is, a végeredmény mégis inkább az X-Akták, a Rejtély, és az NCIS című szériák szellemiségét tükrözi. Amivel nem is lenne semmi baj, viszont az pilot után vészesen csökken a színvonal. A karakterek nem elég érdekesek, még az árnyaltságuk ellenére sem, mert csupa olyan klisével operálnak, amiket már ezerszer láttunk. Közben, ahogy haladunk előre, minden epizódra jut valami furcsa eset, amiket kivizsgálnak hőseink, de az írók nem voltak a helyzet magaslatán, így inkább az „elmegy”, és a „meh” között egyensúlyoznak az epizódok. Kapunk ugyan utalásokat, kikacsintásokat a filmekre, de ezek inkább erőltetettnek, mintsem jópofának hatnak. Persze néhány epizód konkrétan összekapcsolható a filmekkel – a chitauri invázió a Bosszúállókból, az Extremis vírus a Vasember 3-ból, a londoni összecsapás következményei a Thor: Sötét világból. Még Lady Sif is feltűnik, aki egy szökött Asgardi-t akar visszavinni, és a S.H.I.E.L.D. igazgatója, Nick Fury is képviselteti magát néhány perc erejéig – kettejük cameoja közül utóbbi értékelhető igazán. A baj nem is a színészekkel van, ők teszik a dolgukat, még ha érdektelenek is, ahogy a történések is azok. Halad a maga útján a sorozat, csak éppen úgy érezzük, hogy sehová sem tart, és ha nem jelentene érdekes adalékot a Marvel tág univerzuma, nem sok esélye lenne, hogy kiemelkedjen a többi nyomozós-helyszínelős-bűnügyi sorozat középszerű posványából. Nem csoda, hogy 12 milliós nézettséget nemhogy felülmúlni, de tartani sem tudta, sokan néhány epizód után ráuntak, még annak ellenére is, hogy jónéhány szál kibontásra várt még.

Azonban itt jön egy hatalmas „de”! A sorozat úgy a második felénél átfordul egy középszerű, érdektelen, monoton nyomozós szériából egy hihetetlen fordulatokkal operáló, izgalmas, élvezetes kém-thriller szerű, sodró lendületű történetfolyammá. Itt derül ki, hogy valójában az összes addigi látott dolog (de tényleg, szinte minden kis apróság, és nagyobb titok is) összefügg egymással. Szinte minden egy esemény felé fut ki, feltűnik Bill Paxton, aki hatalmas kult arc, és itt mintha ő lenne maga a megváltó, akit azért küldtek, hogy húzza ki az addig félig a sárba süllyedt színvonalat, és emelje a magasba. Majdnem sikerült is neki. A karakterekről már nem csak kevésbé érdemleges, nem sokat jelentő infók derülnek ki, hanem epizódról epizódra kapjuk az áll leejtő fordulatokat, mindenki átver mindenkit legalább kétszer, és amikor már biztos benne a néző, hogy ezt nem lehet fokozni, minden tisztába került, jön valaki, aki megint beleköp a levesbe, legalább annyiszor, hogy azt még a következő évad közepére is nehéz lesz tisztázni. Feltűnik egy csomó, addig a háttérben lévő arc, megkezdődik a kavarás, ami egyenes előzménye az Amerika Kapitány: A tél katonájában látottaknak, az érdektelen főszereplők hirtelen érdekessé válnak, Coulson is bekeményít, és úgy az egész sorozat elkezd tököt növeszteni magának. Az utolsó néhány rész már úgy megy le, hogy nem is akarja a néző, hogy véget érjen. Követeli magának a folytatást, és érdekelni kezdi a figurák további sorsa. Az írok láthatóan megtalálták megfelelő irányvonalat, rengeteg bemelegítés, kísérletezgetés után rátértek a helyes útra, csak kár, hogy erre egy fél évadot várni kellett. Talán ha szűkebbre sűrítik az eseményeket – 22 epizód vészesen sok egy évadra, több töltelékrészt kockáztattak meg – akkor egy sokkal feszültebb, és forradalmibb évadot sikerült volna összehegeszteni. A végeredmény így viszont felemás, mert részben a monoton tempó miatt rengeteg néző hagyta ott már az első néhány epizódnál, viszont aki türelmes volt, és kitartott, azt bőségesen megjutalmazták a végén. Kellett idő, amíg magára talált A S.H.I.E.L.D. ügynökei, de a lényeg, hogy megtalálta, és ha tartani tudják azt a tempót, amit az utolsó néhány résznél felállítottak, akkor nem lesz baj. De a forradalom egyelőre még elmarad.

70%
Blog hozzászólások
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
24. VictorVance  Szerkesztő
2015.02.13. 19:28:05
LV18
Válasz 23. Matichku üzenetére:
Én igazából már az elején lejjebb húztam az igényeimet, mert sok helyen olvastam, hogy nem valami nívós a sorozat, legalábbis ami az első felét illeti. Első pár rész után úgy voltam vele, hogy oké, elnézegeti az ember, de nem ad többet, mint bármelyik másik hetente futó nyomozós sorozat. Aztán szép lassan egyre jobb lett, míg nem eljutottunk a hatalmas fordulatokig. Ott szerettem meg igazán, de azt a gyenge részek ellenére is el kell ismerni, hogy ezt nagyon szépen összehozta a Marvel, és ami az utolsó néhány epizódban lezajlott, amiatt még ezt a közepes kezdést is megtudtam bocsátani nekik.
Az X-aktáknak jobban bejött ez az "egy évad, 20-25 rész", mert ettől függetlenül kevesebb volt a töltelék epizód - már ami az első néhány évadot jelenti, a későbbiekben azért ezzel is voltak gondok.
Örülünk?
23. Matichku  PlayStation.Community tag
2015.02.13. 14:16:35
LV14
Válasz 22. VictorVance üzenetére:
Nem lenne rossz, ha behoznák.
Persze, most már nézni fogom. Amilyen a formám pont azokat a részeket láttam amikről írtál is (Lady Sif, Bill Paxton feltűnése). Ha az elejétől ilyen lett volna biztosan semmi nem maradt volna ki.
Lehet én is moziszínvonalat vártam, nem pedig X-akták, Rejtély tv-sorozatot. Pedig utóbbiakat, különösen Scully-ék kalandjait nagyon kedveltem.
Nil Satis Nisi Optimum
22. VictorVance  Szerkesztő
2015.02.12. 00:28:15
LV18
Válasz 21. Matichku üzenetére:
Arról még nincs hír, hogy itthon mikor lesz, de szerintem biztos adni fogják. Ha a SHIELD-et is behozták, tuti ezt is befogják.
Mindenképp nézd végig, most már ne hagyd abba, bármennyire is vinne rá a lélek :D A sorozat bőségesen kárpótolni fog azért, hogy ilyen kitartó voltál.
Örülünk?
21. Matichku  PlayStation.Community tag
2015.02.12. 00:19:16
LV14
Klasszikus, idejét múlt módon kezdtem el nézni: tévében a Viasaton. Közepesnek éreztem, az írásodból kitűnt nem csak én, ezért el is felejtettem nézi csütörtökönként. Néhány részt ha sikerült még elkaptam, de úgy voltam vele mint Woody Allen a moziban:"5 perce megy a film? Akkor kész, a közepére már nem ülők be..." :)
Aztán vesztemre a két utolsó részt megnéztem... Az meg igen tetszett, így kezdhetem elölről. Akkor már ezt az Agent Carter-t is nézni kellene. Arról van hír, hogy valamelyik kereskedelmi adó nálunk bevállalja-e?
Nil Satis Nisi Optimum
20. soliduss  A Krónikás
2015.02.11. 10:06:52
LV25
Jó írás, mondjuk én pont fordítva látom a sorozat életpályáját.

Volt egy közepes béna kezdés, majd a 6-7 résztől úgy beindúl a sorozat ,hogy alig lehet letenni. Amikor a 12-13 rész körül egyre másra derülnek ki az infók Phil-ről.... majd a 17- részes Winter Soilder kitekintés ... kegyetlen jó lett.

Imádom amit a Marvel csinál... minden mindennel összefügg :D Az Agent C.-ben is lesz egy olyan momentum ami a későbbiekben "nagyon" fontos lesz.
19. simon7109  PlayStation.Community tag
2015.02.11. 03:02:04
LV18
Válasz 13. VictorVance üzenetére:
Ahogy Bogyi is mondta, valószínűleg sehogy, mert az Agent Carter ha jól tudom a SHIELD megalakulását meséli el. Tehát max addig fog menni amíg Carter létre nem hozza. A sorozatban még az SSR-nál dolgozik, még a láthatáron sincs a SHIELD :D
Szerintem ebben az évadban nem is lesz.
PSN: misi2mezei
18. VictorVance  Szerkesztő
2015.02.11. 00:13:36
LV18
Válasz 17. solid üzenetére:
A Breaking Bad nagyon ott van a szeren :D A napokban kezdődött el a spin-offja, a Better Call Saul, na azt is nagyszerűen összehozták.
Örülünk?
17. solid  PlayStation.Community tag
2015.02.10. 23:57:24
LV12
Válasz 16. VictorVance üzenetére:
Igen. Én az első évad végén vagyok és már nagyon el akarnám kezdeni a másodikat mert állatira érdekel. Csak közbejött a Breaking Bad mert azt is nem rég kezdtem el nézni és hát... az sem rossz. :D
"Game has changed"
16. VictorVance  Szerkesztő
2015.02.10. 22:20:20
LV18
Válasz 15. solid üzenetére:
Ezért kellett volna szűkebbre szabni az évadot. 22 rész szerintem túl sok, maximum 15 kellett volna. Úgy feszültebb, izgalmasabb, érdekesebb lett volna az első fele is, így több töltelékrész került bele a pakliba, bár így, hogy a vége felé kiderül, hogy minden összefügg kicsit átértékelte az első néhány epizódról kialakított képet is. Ettől függetlenül nem javítja ki teljesen a kezdeti botladozásokat, de az évad végére nagyszerűen összeállt minden, és magára talált a sorozat.
Örülünk?
15. solid  PlayStation.Community tag
2015.02.10. 18:38:32
LV12
A Shield ügynökei az egyik legjobb akciósorozat amit az elmúlt időszakban láttam és a legjobb ami a Marvel univerzumból kerekedett. Ezen kívül a Vasember részeket tudom még értékelni meg az Amerika Kapitány 2-t, mert óriási pozitív csalódás volt a számomra gagyi első rész után.

A blogban leírtakkal egyébként nagyrészt egyetértek, korrekt leírás. Azzal a megkötéssel hogy a felrótt problémákat kevésbé a sorozat, inkább a mindent azonnal követelő, türelmetlen nézők rovására írnám. Én is érzékeltem az első néhány részben (azért nem az 1. évad felében, hanem mondjuk első negyedében) hogy egymástól független, nem túl átütő problémák merülnek fel amik alakítják a cselekményt. De később tényleg mindennek lesz jelentősége és nagyszerű fordulatokból sincs hiány, képes úgy beindulni hogy azonnal látni akarjam a következő részt meg az utána következőt is...

A szereplők kellemesek, néha egészen jó humorú a sorozat, szerintem azzal sincs baj. És ha nem is változnak sokat, a múltjukból kiderülő újabb részletek mindenképp színesebbé teszik őket aminek a jelenben is sok fontos következménye van.

Szóval az egyetlen probléma a sorozattal hogy az első néhány rész után még valóban nem képes feltétlenül meggyőzni mindenkit arról hogy érdemes nézni. Ez viszont legyen azoknak a gondja-baja, akik képtelenek megadni egy kis időt hogy a sorozat szépen felépítse magát és mindent egyszerre akarnak. Ettől csak ők lesznek szegényebbek egy nagyszerű élménnyel. Mert amikor az epizódok egy nagy egésszé kezdenek összeállni, onnantól egészen frankó és utólag az első részek is értelmet nyernek.
"Game has changed"
14. Bogyi007  a legtitkosabb titkosügynök...
2015.02.10. 15:13:40
LV6
Válasz 13. VictorVance üzenetére:
Azt szerintem nagyon sehogy, mivel éppen a Shield 2. évadban

SPOILER!

láthattuk, hogy Peggy és kis csapata bemasírozott egy Hydra táborba és elhozta onnan az Obeliszket ami az évad fő mozgatórugója lesz éppen...

SPOILER VÉGE....
No Warez! Együtt a Tiszta Játékért!
13. VictorVance  Szerkesztő
2015.02.10. 12:26:18
LV18
Válasz 11. simon7109 üzenetére:
Én is inkább a megjelenési sorrendet favorizálom mindennél. Úgy talán maguk a filmek is sokkal jobban ütnek, ha az előzményeket nézve már tisztában vagyok az események kimenetelével. Előre kíváncsi leszek, hogy pl. az Agent Carter-be hogy hozzák majd be a Hydra kavarását, ha már odajut a cselekmény.
Örülünk?
12. simon7109  PlayStation.Community tag
2015.02.10. 00:52:20
LV18
Válasz 10. VictorVance üzenetére:
Szerintem nyugodtan nézheted, ha össze lesz fűzve(biztos össze lesz) akkor a sorozatban csak a film premiere után fogod látni. Szóval ha premierkor nézed az új Avengerst akkor nem lehet gond.
PSN: misi2mezei
11. simon7109  PlayStation.Community tag
2015.02.10. 00:48:15
LV18
Válasz 8. Bogyi007 üzenetére:
Amúgy ha már sorrendet kell mondani Marvel univerzumba akkor szerintem megjelenési sorrend. Mert az szerint vannak összefűzve a filmek egymással valamint a sorozatokkal.
Jó, persze az Agent Carter visszatekint, de szerintem mégis jobb nézni megjelenés szerint, mert így legalább tudod miről van szó.
Ez olyan mint amikor egy játékhoz vagy filmhez kiadnak egy előzményt, ott is jobb megnézni először az alap storyt majd utána az előzményt, nem pedig fordítva.
PSN: misi2mezei
10. VictorVance  Szerkesztő
2015.02.09. 21:20:49
LV18
Válasz 8. Bogyi007 üzenetére:
Én mindig elkészülési sorrendben nézem a filmeket, nagyjából tudom, hogy milyen esemény, mikor zajlik. De a SHIELD második évadját szerintem csak az Age of Ultron után fogom végignézni. Biztos lesz valami fordulat, vagy csattanó, és azt inkább a moziban akarom átélni, úgy jobban megvan a hangulata :)
Örülünk?
9. Bogyi007  a legtitkosabb titkosügynök...
2015.02.09. 21:12:47
LV6
De ezt a táblázatot is tudom ajánlani a Marvel rajongóknak....
http://cinestar.hu/blogimages/c/cinestar/gall[...]
No Warez! Együtt a Tiszta Játékért!
8. Bogyi007  a legtitkosabb titkosügynök...
2015.02.09. 21:08:32
LV6
Válasz 6. simon7109 üzenetére:
A legtutibb recept szerintem ez:


Az első az Amerika Kapitány megtekintése, de annak a legvége egy időben van a Hihetetlen Hulkkal, Vasember 2-vel, és a Thorral.
Ezek után jön a Bosszuállók, majd a Vasember 3.

Az első Vasember film Az Amerika Kapitány főcselekménye (a második világháborús dolog) után, de a film vége (Steve ébredése)között játszódik.

Vasember 3 után jöhet a Thor második része majd az Amerika kapitány a Tél katonája ha a filmek időrendi síkját akarod letudni.
De ha a SHIELD ügynökeit is belevisszük a számításba, akkor az közvetlenül a Bosszúállók után kezdődik el s közben kitekint a Vasember 3-ra és a Thor második részére is és ha valaki még nem látta a Kapitány második részét az a Shield 1 évad 17. részt addig ne is nézze meg mert az ellövi annak a cselekményét s lényegét. S azt pletyizik, hogy amikor a Shield 2. évad részei közelében lesznek a Bosszúállók 2. részéhez talán ott is lesz némi összekapcsolódás.

Carter ügynököt meg egyértelműen az első kapitány film ismeretében kell elindítani, de abban is vannak utalások az eddigi filmekre, ha figyelmes az ember.

Remélem tudtam ezzel segíteni.
No Warez! Együtt a Tiszta Játékért!
7. VictorVance  Szerkesztő
2015.02.09. 16:20:34
LV18
Válasz 6. simon7109 üzenetére:
Köszi. Egyébként is úgy terveztem, hogy elkezdem az Agent Carter-t, úgyis csak 3 rész van már hátra. A SHIELD-ből meg megvárom, hogy lemenjen az egész évad, aztán ledarálom egybe.
Örülünk?
6. simon7109  PlayStation.Community tag
2015.02.09. 14:04:34
LV18
Válasz 5. VictorVance üzenetére:
Szerintem totál mind1:D
Teljesen különálló.
PSN: misi2mezei
5. VictorVance  Szerkesztő
2015.02.09. 12:00:29
LV18
Válasz 4. simon7109 üzenetére:
Egyébként hogy érdemes nézni a részeket? Olvastam, hogy a SHIELD, és az Agent Carter valahogy összefügg, legalábbis előbbiben vannak visszaemlékezések. Nézzem meg először a SHIELD első 10 részét, aztán utána kezdjek csak bele az Agent Carter-be, vagy a sztori szempontjából ez mindegy?
Örülünk?
4. simon7109  PlayStation.Community tag
2015.02.09. 10:30:32
LV18
Válasz 2. Bogyi007 üzenetére:
Remélem azt is folytatják majd, legutóbbi rész kurva jó volt.
PSN: misi2mezei
3. Aki23  PlayStation.Community tag
2015.02.08. 23:23:10
LV19
A 2. évadra indul be igazán, alig várom, h végre folytassák.
2. Bogyi007  a legtitkosabb titkosügynök...
2015.02.08. 22:44:35
LV6
És a második évad még rátesz/tett egy lapáttal - már várom nagyon hogy az Agent Carter nyolc epizódja után (ami szintén nem egy rossz sorozat) menjen tovább az évad.
No Warez! Együtt a Tiszta Játékért!
1. simon7109  PlayStation.Community tag
2015.02.08. 22:16:35
LV18
Imádom, már alig várom, hogy folytassák a 2. évadot.
Addig is most fut az Agent Carter, az is egyre jobb.
PSN: misi2mezei
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
LV18
Szerkesztő
PSC Kredit
16725 pt
PS4     PS3     PS2
PS Vita     PS One     PSP    


PlayStation.Community
Név:
Vlagyimir
Fórumhozzászólások száma:
6282 db
Hír/cikk hozzászólások száma:
4885 db
Utolsó belépés:
2020.01.22. 19:30:36
Regisztráció ideje:
2009.09.21. 14:17:16
Barátaim:

PlayStation.Community Trófea