PlayStation.Community Blog ›› VictorVance

4 hozzászólás

2014.10.21. 02:24:26

Utolsó hozzászólás: VictorVance

2014.10.23. 15:00:02

Megosztás
Értékeld a blogot!
A történet 1998. szeptember 28-án kezdődik: Raccoon City városában egyre többen fertőződnek meg az elszabadult T-vírussal, melynek következtében elvesztik emberi mivoltukat, és emberevő élő holtakká válnak. A rendőrség, a kommandó, és az Umbrella gyógyszervállalat emberei is hiába veszik fel ellenük a küzdelmet, túlságosan sokan vannak, a város sorsa megpecsételődött. A túlélők kis százaléka próbál menekülni, köztük van Jill Valentine is (az első rész főszereplője, és egyben a kastélybeli borzalmak túlélője), a S.T.A.R.S. csapat egykori tagja is, aki minél előbb szeretne kijutni a városból. Útja közben zombik tömegébe botlik, majd végül egy házban kénytelen elbújni, ahol találkozik egy Dario nevű férfival, aki nemrég veszítette el a lányát, és semmi kedve kimozdulni a falak közül. Végül egy teherautó rakterébe zárja magát, Jill pedig továbbindul, mikor az élőhalottak elvonultak a ház körül. A Raccoon City-i rendőrkapitányság felé tartva betér egy bárba, ahol találkozik Brad Vickers-el (a S.T.A.R.S. helikopter pilótája, ugyancsak az első epizód egyik túlélője), aki éppen egy zombival dulakodik, majd agyonlövi. Egy ismeretlen lényről beszél Jill-nek, aki a S.T.A.R.S. tagjaira vadászik, el fog értük jönni, és megöli őket. A rendőrségre érve megjelenik az említett lény, Nemesis, egy két méter magas, eltorzult mutáns, aki azon nyomban megöli a sebesült Brad-et, majd Jill-ért megy, a nő azonban épphogy túléli a véres találkozást, és a rendőrség épületébe menekül. A S.T.A.R.S. egykori irodájában segélykérő jeleket vesz, majd miután a Nemesis végigkergeti az egész épületen, egy étterembe menekül, ahol találkozik azzal a férfival, aki a jelet küldte: Carlos Oliviera, az Umbrella speciális erőinek a tagja, akiket azért küldtek ide, hogy civileket mentsenek, aztán a dolgok hamar rosszra fordultak. A Nemesis megint feltűnik, így, immár kettesben menekülniük kell. Az utcán Jill kételkedni kezd Carlos-ban, és a férfi laza dumája sem győzi meg arról, hogy valójában civileket menteni jöttek, mivel az Umbrella a felelős mindenért, ami a városban történik. Carlos elmondja, hogy valójában zsoldosok, és eredetileg nem a cég emberei.

Jill egy villamoskocsiba megy, ahol találkozik a többi túlélő zsoldossal, Nicholai Ginovaef-el, és Mikhail Victor-al, utóbbi súlyosan megsérült, és már hallucinál a láztól. Jill úgy dönt, segít a túlélőknek, Nicholai is elfogadja az ötletet, miután Carlos rábeszéli, hogy csak vele együtt van esélyük a menekülésre. A tervük az, hogy elmennek az óratorony területére, ami a leszállási zóna kijelölési pontja lesz a helikopternek, megadják a jelet, az pedig kimenti őket. Jill elindul, és az Umbrella üzleti épületébe jut, ahol találkozik Nicholai-al, aki egy zsoldos holtteste felett térdel, és egy laptop van a kezében. A férfi elmondja, hogy a zsoldosból ígyis-úgyis zombivá változott volna, ezért ki kellett iktatnia, majd dolgozni kezd a laptopon. Ezután a zombik hirtelen betörnek az épületbe, miközben Jill elmenekül, Nicholai sikítása hallatszik. Mire visszajut a villamoskocsiba, Jill többször is szembekerül a Nemesis-el, aki egy vállról indítható rakétavetővel állandóan megpróbálja útját állni, és megölni, de a nő túléli ezeket a kísérleteket. A villamoskocsinál a sebesült Mikhail küzd a sokasodó zombisereggel, míg egy gránáttal megöli mindegyiket. Jill elmondja a férfinak, hogy csak azért hajlandó nekik segíteni, mert nem tartoznak közvetlenül az Umbrella-hoz, és így nincs oka felelősségre vonni őket a történtekért. Végül besegíti Mikhail-t a villamoskocsiba, és leülteti. Megjelenik Carlos is, aki értesül róla, hogy Nicholai már nem fog csatlakozni hozzájuk, ezután ő, és Jill beindítja a villamost. Hirtelen megjelenik a kocsiban a Nemesis, Mikhail pedig szembeszáll vele, miközben utasítja Jill-t, hogy kösse le a kábelt. A Nemesis könnyen félresöpri a férfit, majd elindul felé, hogy megölje, de Mikhail gránátot dob rá, aminek következtében kirepül a kocsiból. A villamos fékje nem működik, ezért nagy sebességgel a falnak csapódnak. Jill kiszáll, majd az alig pár méterre lévő őrtorony felé szalad.
Carlos-t végül az épület ebédlőjében találja meg, aki már nem biztos abban, hogy ki tudnak jutni a városból. Nem bízik az evakuálási tervben, hiszen eszük ágában sincs őket élve visszavárni. Jill úgy gondolja, nincs más választásuk, mint megbízni bennük, Carlos-t pedig egy pofonnal próbálja meg észhez téríteni, hogy ne adja fel. Carlos bevallja, nem bírja már feldolgozni a történteket, majd a páros ismét különválik. A tetőn Jill ismét találkozik a Nemesis-el, akit megvakít egy reflektorral, majd lelöki a tetőről. Feltűnik a mentőhelikopter, de a Nemesis kilövi egy rakétával. Jill megküzd a szörnnyel, de az megsebzi a vállánál, végül összeesik a lángok között. Jill is eszméletét veszti, de a visszatérő Carlos a kápolnába viszi, hogy gondoskodjon róla.

Jill három nap múlva, október 1-jén tér magához, három nappal a vírus első kitörése (és a második rész eseményei) után. A nő nem érez fájdalmat, nem érez semmit, és emiatt egyre jobban aggódik. Carlos elmondja neki, hogy megfertőződött, de ő mindent elkövet annak érdekében, hogy megtalálja az ellenszert. Mielőtt útjára indulna, Jill még megkéri rá, hogyha esetleg ő is élőhalottá változna, akkor szeretné, ha megölné. Carlos eljut a korházba, ahol lövéseket hall. Mikor a nyomukba ered, Nicholai-al találkozik, aki nagyon is életben van még. A férfi csak annyit mondd, hogy ő az egyik végrehajtó, majd Carlos-ra céloz a pisztolyával. A zsoldos, akit az imént lőtt le, előkap egy gránátot, amit ki is biztosít. Nicholai kirepül az ablakon, Carlos pedig a robbanás után összeszedi magát, és belép a hallba. Sikeresen megszerzi a vakcinát, majd távozni készül, mikor meglát néhány oszlopra erősített bombát. Kifut a korházból, mielőtt az egész épület a levegő repülne. Visszatér a kápolnába, ahol a Nemesis ismét feltűnik, félpucéran, lógó csápokkal. Carlos addig lövi, amíg összeesik, majd visszamegy Jill-hez. Beadja neki az ellenszérumot, majd közli vele, hogy Nicholai életben van. Ismét kettéválnak. Jill eljut a temetőbe, ahol végighallgat egy rádióadást, ami felszólítja az összes végrehajtót, hogy a küldetés felfüggesztve, és minden végrehajtó azonnal térjen vissza. Kifelé menet találkozik Nicholai-al, aki elmondja, a mindegyikük csak báb volt, a munkaadói részletes elemzést akarnak a T-vírussal fertőzött zombikról. Szándékosan küldtek be egy egész egységet, és mészároltatták le a szörnyekkel, bár arra nem számítottak, hogy a csapat ilyen hirtelen kidől. Hirtelen megrázkódik az épület, Nicholai pedig elfut. Jill kiér, és a földből egy hatalmas, mutáns féreg furakodik ki, a nő megküzd vele, és le is győzi, megnyitva ezzel a tovább vezető utat.
Egy fahídon áthaladva a Nemesis megint feltűnik, de Jill lelöki őt a hídról, és továbbmegy. Egy gyárba jut, ahol körbeveszik a zombik, de Carlos szétlövi őket. Elmondja a nőnek, hogy rakétatámadást akarnak indítani a város ellen, amint felkel a Nap, így már nincs sok idejük hátra. Mielőtt szétválnának, figyelmezteti Jill-t, hogy vigyázzon Nicholai-al, mert áruló. Jill végigfut a mosókonyhán, mikor Nicholai néhányszor rálő, majd mindketten fedezékbe vonulnak. A férfi elmondja, hogy a többi végrehajtó már halott, és mivel ő az egyetlen, aki tudja mi történt valójában, több alkura való eséllyel rendelkezik, és bár a fizetség szerény, de ha keveset is, fizetnek Jill haláláért is. Nicholai nem veszi észre, hogy a plafonról csápok nyúlnak felé, majd körbefogják a nyakát, és megölik. Jill egy sötét terembe jut, ahol ismét találkozik a Nemesis-el, megint megküzd vele, végül ráömlik egy kis sav, majd vízbe esik, néhány hullával egyetemben. Közben egy gép hang figyelmeztet, a rakétatámadás megerősítve. A rádiószobába jutva Carlos hangját hallja, aki elmondja, hogy a megtalált helikopter motorja működik, és felszállásra kész. Jill talál egy rádiós konzolt, ami nyomon tudja követni a közeledő rakétát. Miközben az akkumulátor beállításán fáradozik, feltűnik újra a Nemesis, immár mutálódott formában. Jill utoljára megküzd vele, a gépágyúval szétlövi a szörnyet, majd miután az még mindig él, beleereszti az egész tárat a pisztolyból: „A S.T.A.R.S.-t akarod? Adok én neked S.T.A.R.S.-t!” Majd végleg megöli a Nemesis-t. Mikor kiér, Carlos már várja a helikopterrel, amit Barry Burton (szintén a régi S.T.A.R.S. csapat tagja, az első rész túlélője) vezet. Felszállnak, majd Raccoon City-re atombomba csapódik, amely mindent elpusztít. Jill kinéz az ablakon, majd keserűen megjegyzi: „Ennyi volt. Az Umbrella bukása.” A helikopter elrepül a napfelkeltébe, a robbanás okozta gombafelhő pedig egyre magasabbra emelkedik.

Végül egy riporter hangját halljuk: „És most, egy nagyon szerencsétlen fordulat: Úgy tűnik, hogy az elnök és a szövetségi tanács ítéletet hozott Raccoon City civiljei felett. Kimondták, hogy a legjobb, amit tehetnek, az a baktérium-pusztító csapás erre az extrém helyzetre. Alapjában véve, ez azt jelenti, hogy Raccoon City eltörlődik a térképről. A jelenlegi jelentések szerint az áldozatok száma meghaladja a százezret. A szívünk szakad meg a Raccoon City-ben rekedt civilek iránt.”
Blog hozzászólások
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
4. VictorVance  Szerkesztő
2014.10.23. 15:00:02
LV18
Válasz 3. Greg üzenetére:
Az első két rész olyan formabontó, és szinte már tökéletes lett, hogy sokan szerintem minimum megváltást vártak a folytatástól. Ami lényegében csak az előzmények tekintetében lett kicsit gyengébb, de még így is nagyon jó játék. Ha külön vesszük, akkor még annál is jobb. De persze közel sem ez volt a sorozat mélypontja...
Örülünk?
3. Greg  PlayStation.Community tag
2014.10.23. 08:08:06
LV25
Válasz 2. VictorVance üzenetére:
Jópáran mondják ezt hogy ez milyen gyengére sikeredett érdekes én nem így érzem. Sőt....
LV426
2. VictorVance  Szerkesztő
2014.10.23. 01:56:54
LV18
Válasz 1. Greg üzenetére:
A klasszikus hármas közül szerintem ez volt a leggyengébb, de még így is piszok jó játék. Anno nagyon nehéz volt letenni, és még mindig az:)
Örülünk?
1. Greg  PlayStation.Community tag
2014.10.21. 16:24:14
LV25
De jó is volt.... egy párszor végigjátszottam.
LV426
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
LV18
Szerkesztő
PSC Kredit
16457 pt
PS4     PS3     PS2
PS Vita     PS One     PSP    


PlayStation.Community
Név:
Vlagyimir
Fórumhozzászólások száma:
6169 db
Hír/cikk hozzászólások száma:
4846 db
Utolsó belépés:
2019.12.11. 19:06:34
Regisztráció ideje:
2009.09.21. 14:17:16
Barátaim:

PlayStation.Community Trófea