PlayStation.Community Blog ›› VictorVance

7 hozzászólás

2014.10.13. 01:25:41

Utolsó hozzászólás: Tevez11

2014.10.19. 10:24:46

Megosztás
Értékeld a blogot!
A történet 5 hónappal az első rész után veszi kezdetét: Raccoon City valamennyi lakosa megfertőződött a T-vírussal, egy új típusú biológiai fegyverrel, amit titokban fejlesztett ki az Umbrella nevű gyógyszeripari vállalat. Leon S. Kennedy újonc rendőrtiszt azzal a céllal érkezik a városba, hogy megkezdje első munkanapját a helyi erőknél, de rögtön egy sérült teherautó sofőrt talál az úton, akinek megharapták a karját. Hamarosan megérkeznek a zombik is, Leon szembeszáll velük, majd inkább menekülni kezd. A helyi kávézóban találkozik Claire Redfield-el, aki szintén nemrég érkezett a városba, hogy megtalálja eltűnt bátyját, Chris-t (a S.T.A.R.S. egység tagja, az első epizód főszereplője). Mikor egy rakás zombi támad rájuk, találnak egy elhagyatott rendőrautót, Leon jobbnak látja a rendőrkapitányság felé venni az irányt, de egy, a hátsó ülésről támadó zombi meghiúsítja a terveket, amelynek következményében a kocsi használhatatlanná válik, majd egy kamion bele ütközik a járműbe, Leon és Claire elszakadnak egymástól, és külön-külön indulnak a biztonságot jelentő őrs felé. A rendőrségre érve Claire rátalál egy haldokló rendőrre, Marvin tizedesre. A férfi elmondja, hogy 10 nappal ezelőtt elvesztették a kapcsolatot Chris-el, Jill-el, Barry-vel, és az összes megmaradt S.T.A.R.S. csapattal is. 2 hónappal a kastélyban történt események után rájöttek, hogy az Umbrella cég áll minden mögött, de nem hitt nekik senki. Ezután Claire meglát egy menekülő szőke kislányt, akinek a nyomába ered, majd találkozik Leon-al, aki szintén sértetlenül érkezett meg az őrsre. A férfi közben az egyik irodában megtalálta Chris augusztusi levelét, amiben leírja, hogy az Umbrella a kastély elpusztulása után sem hagyta abba a kutatásait, egy új, G-vírus nevű szérumon dolgoznak, ezért Chris, és megmaradt csapata Európába utazott, hogy megtalálja az Umbrella fő központját. A levél elolvasása után Claire kap egy rádiót Leon-tól, majd kettéválnak, hogy megtalálják a gyereket. Leon a parkolóházban találkozik Ada Wong-al, a nő egy Ben nevű riportert keres, aki a rendőrség börtönében van bezárva, és ehhez Leon segítségét kéri. Egy cellában találnak rá Ben-re, ahol Ada bevallja, valójában eltűnt barátját, John-t keresi, aki az Umbrella Chicago-i székhelyén dolgozott, de hat hónapja nyoma veszett, és a pletykák szerint Raccoon City-ben van. Ben nem tud semmit, a zombik, és egyéb teremtmények miatt nem is akarja elhagyni a cellát.

Claire közben egy irodában rátalál Brian Irons rendőrfőnökre, aki a polgármester lányának hullája mellett ül. A férfi láthatóan nincs normális elmeállapotban, Claire végül magára hagyja, majd megtalálja a szőke kislányt, aki Sherry-nek hívnak, a szülei pedig az Umbrella gyógyszergyárában dolgoztak, közel a városhoz. Az anyja mondta neki, hogy menjen a rendőrségre, mert otthon túl veszélyes. Sherry rettegve mesél a nőnek egy lényről, amit látott, és ami sokkal nagyobb, mint akármelyik zombi, akik eddig követték. Egy hatalmas üvöltés hallatára a kislány elfut, Claire pedig követi. A szennyvízcsatornáknál éri utol, ahol Sherry elmondja, az apja valahol errefelé kószálhat, mert hallotta, ahogy a nevét kiálltja. Megint elszalad, majd végül Claire Irons irodájában talál rá, ahol felfedeznek egy titkos ajtót. Lent a csatornában egy szörny belelő egy parazitát Irons szájába, majd miután Claire rátalál, bevallja a nőnek, hogy valójában az Umbrella-nak dolgozik, a G-vírus mögött pedig William Birkin áll, aki nem más, mint Sherry apja. Irons ezután megölné Claire-t, de fájdalmak törnek rá, majd a testében növekvő parazita végül megöli. Claire visszatér az irodába, ahol újra találkozik Sherry-vel, majd ketten elindulnak lefelé a csatornába. Lent Sherry ismét eltűnik, beesik az egyik zsilipbe.
Lent a börtönnél Leon-ék szintén kísérteties hangokat hallanak, majd Ben felhozza, hogy létezik egy lejárat a csatornákba, amely jó menekülési lehetőség. Ketten Ada-val elindulnak, Leon közben próbál a nővel beszélgetést kezdeményezni, de Ada mindvégig semleges marad. Végül Leon visszatér Ben-hez, akit éppen egy nagy szörny támadott meg. Leon megöli a szörnyet, felsegíti Ben-t, aki elmondja neki, hogy a rendőrfőnök egy összeesküvő. Halála előtt átad neki egy fájlt, ami felfedi ezt a nagymértékű korrupciót: Irons üzeneteket kapott Birkin-től, hogy a kastélybeli robbanás ellenére tudják folytatni a munkát, azonban a S.T.A.R.S. csapat megmaradt tagjai, Chris, Jill, Barry, Rebecca, és Brad még mindig problémát jelenthet. Birkin megparancsolta, ha bármelyik tag további kutatást akar, a rendőrfőnök intézze úgy, hogy „minden a véletlen műve legyen”. Ezért letétbe helyeztek számára egy 10 ezer dolláros bankszámlát. A további üzenetekből kiderül, hogy a G-vírus átvette a szerepet a T-vírus felett, a S.T.A.R.S. megmaradt tagjai pedig blokkolnak mindenféle kísérletet a föld alatti laborokban, ismeretlen ügynökök pedig meg akarják kaparintani a G-vírust, ezért Birkin megparancsolta Irons-nak, hogy kutassa át a várost gyanús személyek után. A tudós annyira megszállottá vált, hogy még az Umbrella-nak sem hagyja, hogy elvegye tőle a kutatást. Közben Ada is megérkezik, aki egyből továbbindul új nyomokat keresni. Leon lemegy a csatornába, ahol újra a nőbe ütközik, le is teremti, amiért ilyen meggondolatlan, és folyton ész nélkül rohan. A nő bocsánatot kér tőle, és megígéri neki, hogy mostmár együtt fognak dolgozni. Egy kis lifttel lejjebb mennek, majd meglátnak egy laborköpenyes nőt, aki Ada-ra lő, Leon viszont a golyó elé ugrik, és megsebesül. Ada megnézi sebesült bajtársát, majd a nő után szalad. A nő kilövi Ada kezéből a pisztolyt, majd a nevéről kérdi. Mikor megmondja, a nő felidézi, az egyik férfi használta ezt a nevet, aki Chicago-ból jött, hogy segítse a T-vírus kutatást. Kiderül, a nő neve Annette Birkin, annak a William Birkin-nek a felesége, aki felelős a T-vírus megszületéséért is. Elmondja, hogy Ada barátja, John meghalt, valamint kiderül, hogy a rendőrségen garázdálkodó szörny valójában William Birkin, akitől el akarták venni a G-vírus mintáit, de nem engedte, ezért az egyik Umbrella katona rálőtt. Miután elvették a mintákat, Annette próbált meg a férje segítségére sietni, de William eldugott egy másik mintát is a vírusból, amit beadott magának. Ekkor a vírustól szörnnyé alakult, elvesztette minden korábbi emlékét, és emberi mivoltát. A nő elmondja, hogy a G-vírus képes más lényekbe implantátumokkal embriókat ültetni, és utódokat létrehozni. Mivel, miután Birkin megölte a kommandósokat, a minták pedig összetörtek, ezért a vírust megivó patkányok lettek a korokozó hordozói. A két nő végül dulakodni kezd, majd Annette beesik a vízbe.

Claire a csatornában keresi Shelly-t, mikor találkozik a vízből kimászó Annette-el. Elmondja neki, hogy a lánya egyedül kóborol valahol, Annette pedig attól tart, hogy William utána fog menni. Ekkor Claire is megtudja, hogyan, és mivé is változott át William Birkin. Annette elmondja, William valószínűleg azért keresi ilyen kétségbeesetten a lányát, mert a teste rokoni alapon kapcsolódik a genetikai állományához, és valószínűleg elutasítja az embriókat. Annette elájul, Claire pedig tovább keresi Sherry-t, útközben találkozik a magához tért Leon-al, aki röviden elmeséli az eddig történteket, valamint azt, hogy nagyon aggódik Ada miatt, fél, hogy valami baja esett. A páros ismét kettéválik.

Leon Ada keresésére indul, és meg is találja, de ekkor a víz mélyéről egy hatalmas, mutáns aligátor tör elő, és a férfire támad. Leon sikeresen megküzd vele, és miután megint találkozik Ada-val, a nő beköti a sebeit. Ada elmondja neki, hogy John halott, majd közösen továbbindulnak. Elérnek egy metrókocsihoz, és néhány szörny elintézése után megérkeznek egy gyárba.
Sherry közben egy hulladékhegyen fekszik eszméletlenül, mikor Birkin valahogy megtalálja, és embriókat rak bele. Claire végül rátalál, és lemennek egy lifttel az Umbrella titkos laboratóriumába, Sherry közben kezd rosszul lenni. Feltűnik William is, akivel Claire megküzd. Ezután a laborba érnek, a nő lefekteti Sherry-t pihenni, a lány láthatóan egyre rosszabbul van.

Közben Leon és Ada is rátalálnak a liftre, ami a laborhoz vezeti őket. Út közben feltűnik William is, aki megsebesíti Ada-t. Leon megküzd vele, majd segít a nőnek miután megérkezetek a laboratóriumba. Az orvosi szobába viszi Ada-t, aki azt kéri Leon-tól, hogy ne vele törődjön, inkább magát mentse. A férfi ennek nem akar eleget tenni, de a nő tiltakozik, bevallja neki, hogy bár csak rövid ideje ismerik egymást, de nagyon jó vele lenni. Leon nem jut szóhoz, mert Ada megint a szavába vág: „Én nem tudok törődni senkivel sem… nem akarlak elveszíteni.” Leon ez után elindul, hogy keressen valamit, amivel el tudja látni a nő sebeit. A folyosón találkozik Annette-el, aki fegyvert fog rá. Szinte már hisztérikus állapotban közli, hogy nem adja át a G-vírust, majd a kémről kérdez, aki korábban a laborban dolgozott. Leon értetlenkedik, majd a nő elmondja, Ada-t az egyik hivatal küldte, hogy ellopja a G-vírust, John-hoz csak azért került közül, hogy információkat szerezzen az Umbrella-ról. Leon ezt nem hiszi el, a nő már meghúzná a ravaszt, mikor előbukkan egy Tyrant szörny, és megtámadja a férfit, Annette pedig elmenekül.

Claire is összefut Annette-el, aki rá is fegyvert fog. A kezében a G-vírus egyik mintáját tartja, és el akar vele menekülni, mikor Claire elmondja, hogy William beleültetett egy embriót Sherry-be, és nem tudja, mikor bábozódik be. Ekkor egy üvöltés hallatszik, Annette a hang irányába ered, és meglátja a még nagyon is élő William-et, aki rátámad a feleségére. Claire odaér hozzá, és megkérdi a nőtől, hogyan tudná megmenteni Sherry-t. Annette egy aktát ad neki, amely tartalmazza a vírus ellenszerét, majd megkéri Claire-t, mondja el a lányának, sajnálja, hogy nem volt jobb anya, majd végül kiszenved, és meghal.

Leon fegyvertelenül fut egy folyosón, mikor egy Tyrant ugrik a háta mögé. Közeledik felé, mikor a háta mögül Ada rálő. A szörny megragadja Ada-t, aki még belelő néhányat a fejébe, mire a szörny az olvadó fémbe esik, de előtte még rádobja a nőt a labor kontrollpaneljére, ami az ütés hatására meghibásodik. Beindul az önmegsemmisítő folyamat, amit már nem lehet visszafordítani. Leon leguggol Ada mellé, aki már súlyosan haldoklik. A nő bevallja Leon-nak, hogy szereti, és együtt akart vele megszökni, de sajnálja, hogy erre nem adódott lehetőség. Végül meghal, Leon pedig megígéri neki, mindig emlékezni fog rá, majd elindul, hogy megkeresse a kijáratot. Kap egy hívást Claire-től, aki egy monitoron keresztül látja őt. A nő megkéri rá, hogy menjen el Sherry-ért, amit Leon meg is tesz, elmegy a biztonsági szobába, és a lifthez viszi. Mikor felérnek, beszállnak a menekülő vonatba. Claire közben elkészíti az ellenszert, majd feltűnik Birkin is, aki ismét átalakult. Megküzd vele, majd a vonat felé siet, közben Leon is zombikkal, és szörnyekkel találja szembe magát, mikor hirtelen fentről Ada ledob neki egy gránátvetőt. A férfi meglepődik azon, hogy Ada él, de nincs sok ideje, el kell intéznie a szörnyeket. Claire nemsokára megérkezik, így együtt indulnak el a vonattal. Beadja Sherry-nek az ellenszert, ami csodával határos módon működik. Leon megkönnyebbülve lélegzik fel, de Claire emlékezteti: „Nincs vége. Még meg kell találnom a bátyámat.” Ekkor a vonat megremeg, és feltűnik Birkin, aki ráakaszkodott a vonatra. Leon átmegy a másik vagonba, hogy megállítsa, ekkor az ajtók automatikusan bezáródnak, és beindul a vonat önmegsemmisítő rendszere. Leon hiába próbálja megállítani a mutánst, inkább felmászik a vonat tetejére, Birkin pedig már majdnem eléri Claire-éket, mikor Sherry átmegy a pilótafülkébe, és megnyomja a vészféket, Leon segítségével. Nem sokkal az alagút vége előtt állnak meg, és ki is jutnak, még a robbanás előtt, ami elpusztítja Birkin-t is. A napfényre kiérve Leon megfogadja, hogy tönkreteszi az Umbrella vállalatot (továbbá Ada valószínűleg sikeresen kijutott a G-vírus mintájával, az Umbrella pedig egy Hunk nevű ügynököt is küldött a kórokozó visszaszerzésére).
Blog hozzászólások
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
7. Tevez11  PlayStation.Community tag
2014.10.19. 10:24:46
LV23
Szuper írás,köszi,mennyi emlék,szitu jött elő....kezdésként csak forogtam a karakterrel mint buzi a gőzben,de 1x csak elindultam.....:)
Imádtam.
"A fakezemmel,lekaszabolok pár Baszadékot"ArgFan75
6. VictorVance  Szerkesztő
2014.10.16. 15:49:12
LV18
Válasz 5. Lara üzenetére:
Góglin akadtam rá, miközben a tökéletes profilképet kerestem... de szerintem nem is fogom már lecserélni. Az én macskám is hasonló:)
Örülünk?
5. Lara  beauty junkie
2014.10.16. 07:42:14
LV26
Válasz 4. VictorVance üzenetére:
Azóta többször is megnéztem a képet csakúgy. Annyira tündérbogár. Nyomkodnám nagyon a kis testét, mint egy plüssmacskának. :)
4. VictorVance  Szerkesztő
2014.10.15. 14:25:23
LV18
Válasz 2. Lara üzenetére:
Jaja, szeretjük, imádjuk a Rezit, meg minden, de csak az a kis zöldszemű a lényeg :))
Örülünk?
3. VictorVance  Szerkesztő
2014.10.15. 14:24:22
LV18
Válasz 1. Penge70 üzenetére:
Thanks :) Nekem is ez a kedvenc RE epizódom, szerintem a legjobb is egyben.
Örülünk?
2. Lara  beauty junkie
2014.10.15. 07:28:42
LV26
Jaj micsoda profilkép! De édes kis predator csücsül ott. Agyon ölelgetném a kis testét. :) Behalás milyen édesen néz. :)

/ És jaja, Resi mindörökké. :D
1. Penge70  PlayStation.Community tag
2014.10.15. 05:06:59
LV22
kedvenc R.E. részem, jó párszor kipörgettem anno :)
remek blog 5*
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
LV18
Szerkesztő
PSC Kredit
16457 pt
PS4     PS3     PS2
PS Vita     PS One     PSP    


PlayStation.Community
Név:
Vlagyimir
Fórumhozzászólások száma:
6169 db
Hír/cikk hozzászólások száma:
4846 db
Utolsó belépés:
2019.12.12. 07:34:25
Regisztráció ideje:
2009.09.21. 14:17:16
Barátaim:

PlayStation.Community Trófea