PlayStation.Community Blog ›› VictorVance

3 hozzászólás

2014.10.10. 00:26:25

Utolsó hozzászólás: zola0306

2014.10.17. 19:17:48

Megosztás
Értékeld a blogot!
Aki valaha is konzol-közelbe jutott, de aki nem, annak is van valamilyen minimális információja a Resident Evil nevű játéksorozatról. Az első rész csaknem 18 éve, 1996-ban jelent meg, és rögtön forradalmasította, és divatba hozta a túlélő-horror műfaját, attól függetlenül, hogy témájában nem ő volt az első. Ennek ellenére minden olyan dolgot tartalmazott, amiért akkoriban szerethetni lehetett egy játékot: korszerű grafika, borzongós, zombi-filmeket megszégyenítő hangulat, ütős, helyén való zene, és még sok-sok minden, ami miatt sok játékos kedvenc programjává vált a Resident Evil – ám azt nem mondhatjuk rá nyugodt szívvel, hogy sikere a mai napig töretlen, de az más lapra tartozik. A felsorolásból kimaradt a történet, ami, valljuk be, nem találja fel a spanyolviaszt, és igazából maximum csak egy B-kategóriás filmhez lenne elég, azonban én most mégis bemutatom a klasszikus játék sztoriját, ennyit minimum megérdemel. Mivel az 1996-ban megjelent alapjáték, és a 2002-ben, Nintendo GameCube-ra megjelent remake története itt-ott eltér, inkább az utóbbit vettem alapul, YouTube-videók segítségével.

1998. július 24: Raccoon City városában bizarr gyilkosságok fordultak elő: egy, körülbelül 10 főből álló csoport támadott meg embereket, a nyomok kannibalizmusra utalnak, ennek következtében a Raccoon City-i Rendőrkapitányság megbízta speciális osztagát a S.T.A.R.S. nevű kommandót, hogy vizsgálják felül az ügyet. Az egység két csapatra oszlik: Alfa, és Bravó. Utóbbit küldték be elsőnek, de miután elvesztették velük a kapcsolatot, az Alfa indult el a felkutatásukra. A lezuhant helikoptert a város nyugati erdejében találják meg...

Az Alfa csapat tagjai Chris Redfield, Jill Valentine (a játékos kettejük közül választhat), Barry Burton (a fegyverszakértő), Joseph Frost, Albert Wesker (a S.T.A.R.S. kapitánya, és az Alfa csoport vezetője), és Brad Vickers, helikopter pilóta. A leszállás után a csapat felkutatja a roncsokat, Joseph rátalál a Bravó egység egyik halott tagjára, majd a sötét erdőből deformált, agresszív kutyák tűnnek fel, akik szét is tépik. A többiek menekülni kezdenek, de a helikopter otthagyja őket. Közben néhány kutyát sikerül elintézni, és felfedeznek egy kastélyt, ahová sikeresen be is menekülnek. A csapatból már csak hárman maradtak, Chrisnek út közben nyoma veszett – ha a játékos azonban Christ választja az elején, akkor Barry tűnik el. Jill megszeretné találni Christ, azonban Weskernek ez az ötlet már kevésbé tetszik, végül amikor távolról puskalövés hallatszik, úgy döntenek Jill elindul Barryvel a nyugati ajtó felé, Wesker addig türelmesen vár. Az étkező szobába érve a padlón vérnyomokat találnak, ezután Jill körülnéz, nem e talál más nyomot is, azonban egy másik helyre érve egy zombiba ütközik, aki éppen a Bravó csapat egyik tagját Kenneth Sullivan-t zabálja fel. Jill visszaszalad Barry-hez, aki a fél tárat beleereszti az élőhallottba mire az meghal. Mire ketten visszaérnek az előtérbe, Wesker-t már nem találják sehol, úgy döntenek, kettéválnak. Jill ezután találkozik még néhány kutyával, és zombival, majd beszorul egy szobába, melynek a plafonja süllyedni kezd. Mikor már majdnem összenyomja a nőt, Barry megmenti, aki az ebédlő helyett azért járt arra, mert le akart valamit ellenőrizni. A teraszon megtalálják Forest Speyer megcsonkított holttestét is, akit mintha egy varjú ölt volna meg. A holttest mellett Barry talál egy rakétavetőt, amit Jill-nek ad, és ketten elindulnak az első emeletre. Barry az egyik szobában (ami valójában egy kutatóállomás) talál egy levelet, melyet egy bizonyos Martin Crackhorn írt: Igen, fertőzött vagyok. Mindent megtettem, amit csak tudtam, de csak késlelteti a haladást néhány nappal. A legfélelmetesebb, hogy minden nap többet felejtek. Szóval, inkább a békés halált választom, mint az élő holtat. Egy órán belül már nem leszek. Remélem megérted a döntésem. Ég veled.” Mindketten ledöbbennek, azonban Jill észreveszi, hogy a levélből egy oldal hiányzik.
Közben Chris, miután végzett néhány zombival, rátalál a Bravó csapat két életben maradt tagjára az orvos Rebecca Chambers-re, és Richard Aiken-re. Richard egy hatalmas kígyó harapásától haldoklik súlyosan. Azt állítja, meg is mérgezte, de létezik egy ellenszérum, amit viszont nem hozott magával. Chris vállalja, hogy megkeresi. Néhány perc múlva sikeresen tér vissza, beadják Richard-nak a szérumot, amitől elveszti az eszméletét. Rebecca aggódik, de Chris azt javasolja neki, hogy keressen egy biztonságosabb helyet. Ezután Chris ad Rebecca-nak egy fegyvert, majd elindul, hogy folytassa a nyomozást. Lejut egészen a csatornához, ahol találkozik Richard-al, aki arra inti a férfit, hogy meneküljön, majd a vízből egy hatalmas cápa ugrik elő, és megöli. Chris ezután megküzd a ragadozóval, végül leengedi a vizet, megölve ezzel az összes többi cápát is. Továbbhaladva a 42-es szobában beleütközik egy mutáns növénybe, ami erős csápjaival könnyen a markába kaparintja a férfi. Rebecca a segítségére siet, de pisztolyával nem sokra megy, ezért Chris odadob neki egy könyvet, amiben le van írva, hogyan kell mérget készíteni a szörny ellen. Rebecca lefut az alagsorba, ahol megtalálja a növény gyökereit, a szer elkészítésével sikerül meggyengítenie, elengedi Chris-t, aki így végre meg tudja ölni. Ezután találkoznak Rebecca-val a folyosón, ahol a férfi elmondja, hogy Richard meghalt, és ezért saját magát hibáztatja.

Jill ez alatt szembekerül a hatalmas kígyóval, ám megölnie nem sikerül, a szörny elszökik. Továbbmenve a nő rosszul kezdi érezni magát, majd elájul. Magához térve egy szobában találja magát, majd a folyosón haladva Barry hangját hallja meg, aki egy ajtó mögött beszél valakivel rádión. Jill az ajtóhoz tapad, hallgatózni kezd. Barry láthatóan izgatott, és fél: „Ez nem lehet igaz! Másról van szó… De nem szükséges elpusztítani a S.T.A.R.S. egységet… Mi lesz a családommal… Szóval minden rajtam múlik… ?”

Chris és Rebecca közben rátalál egy raktárra, ami a nő szerint tele van mindenféle orvosi felszereléssel, a súlyos sebek kivételével mindent meglehet velük gyógyítani. Chris kér valamit átmenetileg, erre a nő megemlíti, hogy az összes gyógyszer az Umbrella nevű gyógyszer-ipari vállalattól származik, amelynek székhelye Raccoon City-ben van.

Jill és Barry találkozik, a nő ekkor megemlíti a férfinak, hogy úgy hallotta, mintha beszélt volna valakivel. Barry elég szétszórtnak néz ki, a hangja is remeg: „Szóval hallottad… Úgy tűnik öregszem. Magamban beszélek mindenféle zagyvaságot.” Jill-t láthatóan nem elégítette ki ez a magyarázat, de az újabb kérdésére a férfi ismét csak ködös választ ad: „Tiszta idegroncs vagyok, azok miatt, ami itt történik. Azt hiszem, szívok egy kis friss levegőt, és útközben bekapok néhány szörnyet.”

Chris közben lövéseket hall, és mikor a hang irányába ered, Wesker-t látja meg, aki épp végzett néhány zombival. Mindketten meglepődnek, hogy a másik életben van, majd Wesker elmagyarázza, hogy megtámadta őket egy fura szörny, ezért Jill-el szem elől tévesztették egymást. Chris megkérdi, mit tegyenek, mire Wesker azt feleli, hogy akár menekülnek, akár maradnak, meg kell keresniük Jill-t, de nincs sok lőszerük, így jobb lenne felkutatni a lezárt szobákat a házban, hátha akad valami biztonságos rejtekhely. Chris elindul kutatni, Wesker pedig a ház körül néz szét. Brad, a helikopter pilóta mindvégig fel akarja venni a kapcsolatot a csapattal, de minden próbálkozás hasztalan.
Jill eljut a földalatti alagutakba, ahol találkozik a sebesült Enrico Marini-vel, a Bravó csapat vezetőjével. Elmondja Jill-nek, hogy a S.T.A.R.S. halálra van ítélve, mivel van köztük egy áruló, és hogy kezdettől fogva az Umbrella irányított mindent. Ezután váratlanul valaki lelövi, és meghal. Nemsokára találkozik Barry-vel is, és ketten egy lift segítségével még mélyebbre mennek a barlangban. Leérve Barry a liftnél marad, Jill körülnéz, de mire visszaér, a férfi már a liftben áll és felmegy vele, magára hagyva ezzel a nőt.

Chris Rebecca sikoltozásait hallja meg, majd elindul, hogy megkeresse. A nőt majdnem megtámadja egy „hunter”, de Chris megmenti. Ezután ketten indulnak el, hogy megkeressék a többieket, és eltűnjenek onnan. Lemennek az alagutakhoz, majd egy lifttel még lejjebb.

Jill sikeresen kijut a barlangból, és megtalálja Barry-t, aki pisztolyt fog rá, de a nő sikeresen lefegyverzi. Már éppen kérdőre vonná, amikor egy zombi támadja meg őket, így kénytelenek előbb őt likvidálni. Miután az összes zombit megölték, elindulnak, és beszállnak egy liftbe.

Chris, és Rebecca lejutnak az Umbrella laboratóriumába, ahol Wesker-t találják, majd megjelenik Jill, és Barry is. Azonban Wesker, és Barry fegyvert fog a többiekre. Kiderül, hogy Barry-t megzsarolták, ha nem teljesít bizonyos követeléseket, akkor megölik a lányait, és a feleségét. Chris megkérdi Wesker-t, mióta az Umbrella ügynöke, és mióta árulta el a sajátjait. Wesker bevallja, valóban az Umbrella ügynöke, de már teljesen más célok vezérlik. Az Umbrella meg akarja semmisíteni a T-vírust, és Wesker meg akarja tartani magának, valamint ő volt az, aki Enrico-val is végzett. Végül rálő Rebecca-ra is. Ezután Jill kérdőre vonja őt, hogy elakarja e lopni a kutatást, mire Wesker biztosítja, hogy ennél jobb ötlete van, megmutatja Tyrant-et, a hatalmas, karmos, humanoid mutáns szörny egyenlőre eszméletlenül lebeg egy vizes tartájban. Wesker kiszívatja a tartályból a vizet, majd elé áll, hogy csodálja a lény tökéletességét, azonban Tyrant hirtelen magához tér, és karmait átszúrja Wesker testén, majd félredobja. Miután legyőzik a hatalmas szörnyet, Barry feltűnik, és bocsánatot kér a tetteiért, Jill azonban tudja, valójában az Umbrella, és Wesker a felelős mindenért. Chris közben felsegíti Rebecca-t, aki nem szenvedett semmilyen komolyabb sérülést, mert golyóálló mellényt viselt. Mindannyian a lift felé indulnak. Rebecca elindítja a laboratórium önmegsemmisítő rendszerét, Brad pedig jelentkezik a rádión, hogy kevés a helikopterben az üzemanyag, szóval nem árt sietni. Felérve Tyrant ismét előbukkan a föld alól, de sikerül legyőzni azzal a gránátvetővel, amit Brad dob ki a helikopterből. A csapat felszáll a helikopterre, és már magasról nézhetik, ahogy a laboratórium, a házzal együtt a levegőbe repül.

A játékban többféle befejezés is lehetséges:

* A legjobb befejezés, hogy a választott karakter, Chris, vagy Jill megmenti a társát (Barry-t, ha Jill-t választjuk, Rebecca-t, ha Chris-t), a kastély pedig felrobban.
* A második befejezés esetében a választott karakter csak a társát menti meg, és a kastély felrobban.
* A harmadik befejezésben a választott karakter csak a másik játszható szereplőt menti meg, a kastély pedig sértetlen marad.
* A negyedik befejezésben csak a választott karakter éli túl, a kastély sértetlen marad.
Blog hozzászólások
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
3. zola0306  SonsOfSaRock
2014.10.17. 19:17:48
LV16
5*!
"Nem isten az ami ilyennek teremtett!"
2. VictorVance  Szerkesztő
2014.10.10. 11:51:06
LV18
Válasz 1. Lackooo üzenetére:
Köszi, javítva.
Örülünk?
1. Lackooo  Hackerman
2014.10.10. 11:43:22
LV16
"A legjobb befejezés, hogy a választott karakter, Chris, vagy Jill megmentik a társukat (Barry-t, ha Chris-t választjuk, Rebecca-t, ha Jill-t), a kastély pedig felrobban." - WAT? Elég érthetetlen a mondat, én értem mit akartál írni, de akkor is pont fordítva van. Jill megy Barry-vel, Chris meg Rebecca-val. :D
PSN ID: Lacek84 -==#1HUN in Dead Nation==-
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
LV18
Szerkesztő
PSC Kredit
16457 pt
PS4     PS3     PS2
PS Vita     PS One     PSP    


PlayStation.Community
Név:
Vlagyimir
Fórumhozzászólások száma:
6169 db
Hír/cikk hozzászólások száma:
4846 db
Utolsó belépés:
2019.12.12. 07:34:25
Regisztráció ideje:
2009.09.21. 14:17:16
Barátaim:

PlayStation.Community Trófea