PlayStation.Community Blog ›› wooltur

26 hozzászólás

2014.07.10. 09:43:35

Utolsó hozzászólás: newkratos7

2014.07.28. 21:40:10

Megosztás
Értékeld a blogot!
Igazi kocka vagyok. Tudom én ezt nagyon jól. Ennek ellenére mikor szálingózni kezdtek a hírek a PS4-ről, vhogy nem hozott annyira lázba mint anno a 3-as. Nem éreztem, h nkem ez kell, méghozzá azonnal! Oké erős lesz, oké lesz egy csomó újdonság, de vhogy nem. Aztán megjelent a gép, mindenhol a nagy felhajtást olvastam körülötte, h elfogyott, nem kapható, vezeti az eladásokat, mekkora istenkirály. Én meg ültem itthon, és nem értettem miért ekkora a felhajtás, hisz akkora ugrás nem történt a 3 és a 4 között, mint anno a 2 és a 3 között. Végül megjött melóhelyemre a kis drága, gyors körbevizslatás itán megállapítottam, h biza nem rossz a kütyü, de azért még nem veszek. Aztán csak piszkált a gondolat, h jó lenne egy, meg annyira nem is drága mint a 3 volt, amit megjelenéskor vettem 160ezerért. De hát csak első szériás, lehet ez is hibás mint a 3. Nem tom. Végül párom mondta ki a varázsszót, h miért nem veszem meg, hisz már rég kint a gép, és tudja ő is, h szeretném. Melóhelyemen, pont volt egy 10%-os akció, amire még rátettem a dolgozói 5%-om így már marha jó áron juthattam hozzá a géphez. Nem bírtam ki, megvettem! Egyszóval immár egy PS4 büszke tulaja vagyok, alant pedig a véleményem olvasható a masináról.
Dizájn: Külsőre a gép egész pofás, semmi cicoma, egyszerű formák. Külön öröm, h már nem a teljes felületet borítja a fat PS3-ra jellemző fényes borítás, ami marha jól néz ki, amíg meg nem érinted.
DS4: Na ez volt amitől nagyon tartottam. Nekem tökéletesen megfelelt a DS3, de tudom, h másoknak voltak vele gondjai. Fogásra teljesen rendben van, jót tett neki, h nagyobb lett, mert így a lapát kezűek, mint én is kényelmesebben megmarkolhatják, nem veszik el a tenyeremben. A hátsó ravaszok is jobbak lettek, a d-pad is kényelmesebb a nagyobb gombokkal. Az analog karok anyaga viszont előre látom, h hamar kopni fog, kissé gagyi gumi birítást kaptak. A mélyedést sztem tök felesleges volt belerakniuk, nem éreztem, h ettől jobb lenne nekem. A touch-pad is sztem simán lemaradhatott volna, nem sok értelmét látom. Próbáltam a böngészőnél, h majd ott bztos jó lesz a kurzor mozgatására, erre nem tudtam vele használni! Lehet, h be kell vhol állítani, én ezt nem találtam. A start/select gomb lehagyását sem értem, nekem nagyon hiányoznak, automatikusan nyulók értük, de majd megszokom. A hátsó led viszont totál marhaság. 1. nem is látom játék közben, h milyen szinű, 2. sokkal hamarabb merül a joy, mert az ott világít folyton. A kis beépített mikrofonnak, viszont örültem, jópofa, h pl. a Killzone-ba mikor fölveszek egy audio file-t, az ott szólal meg. :)
Menü: A gép menüje elsőre nagyon fura volt, és másodikra is. De végül rájöttem, h mi merre. A dizájn teljesen rendben van, és miután az ember rájön mi merre, könnyen használhatóvá válik. Modjuk nem értem, h a letöltött játékok miért nincsenek egy külön menüpont alatt mint a PS3-nál, mert így nem vmi jó, h a játékok, böngésző, live, share factory stb. egybevan, és mindenen át kell lapozni.
Egyéb pozitívumok: A gép hardver-es erősségének köszönhetően, végre normálisan használható a store. Nem kell fél vagy egy egész percet várnom mire betölt. Ez igaz a tróeák szinkronizlására, az is hipp hopp megvan. Tetszik ez a live is, h lehet názni a másikat ahogy tolja, lehet kommentelni stb. Jópofa, én mondjuk nem szoktam közvezíteni, de nem rossz. Persze a sok barma másra is használja. Rögtön a vétel másnapján találtam egy mexikói kis videózót, ahol éppen egy nagydarab kövér csaj mutogatta magát egyszál bikiniben erősen ittas állapotban. De volt, h a kis japó gyerek éppen vmi robot modelt rakott össze, máshol egy csajszi festett vmi fát éppen, vagy 5 órája. Hát érdekes, h az emberek miket raknak ki. :) A gép ezenkívül kapott még egy egészen korrekt videószerkesztő progit is. Ezzel egész sokáig eljátszogattam, teljesen korrekt, szinte mindent megtudtam vele csinálni amit akartam. Persze nem egy vérprofi dologról van szó, de egészen helytálló. A fölvett játékaim lehet vele összevágni, kommentárt rakni alá, efektekkel megspékelni, zenét rakni bele stb. Ezeket aztán pedig lehet a netre feltölteni. Akarta is készíteni egy kis Killzone videó tesztet, h feltöltsem ide a bolgomba, de aztán annyira béna lett, h mondom nem égetem ezzel itt magam. :D Ami még pozitívum, h végre miközben játszok akkor is megy a letöltés a gépen, nem áll le mint a PS3-nál. A standby üzemmódnak is örültem, a gép alvó módban is letölt és tölti a joy-t, persze ezt külön be kell állítani. Emellett persze marha gyors az egész kütyü, nem kell végre hosszú perceket várni semmire.
Egyébb negatívum: Sajnos a sok pozitívumra jutt nem kevés negatívum is. Ezek nem nagy dolgok, de számomra van pár ami érthetetlen, mert a 3-as ezeket tudta. Ugye elsőre ott a joy lényegesen kevesebb üzemideje a DS3-hoz képest. A kövi, h oké megy a letöltés miközben játszok stb. de nem lehet pause-t nyomni rá, ha mondjuk inkább azt szeretném, h ne a CoD hanem mondjuk a BF jöjjön le hamarabb. A másik, h oké kaptunk videóvágó progit, oké lehet alá zenét rakni, és oké megy ez usb-ről is, de az mp3-at nem látja. Banyek az emberek nagytöbbsége mp3-at használ, a 3-as is tudta kezelni, akkor a 4 miért nem?! pff... Próbáltam a blu-ray filmeket, én úgy vettem észre, h a jobb olvasó ellenére, lassabban töltenek be a filmek. A gyári headset nem rossz, de nagyon vékony a zsinorja, félek, h hamar meg fog törni, a sima bluetooth hs-em, amit a 3-ashoz haználtam pedig nem bírtam ráhangolni. Lehet itt én voltam a béna, mert elvileg rálehet csatlakoztatni, de én sehogy se tudtam. Nem is értem, h minek a vezetékes headset, ha az elődje vezeték nélküli volt.
Összegzés: Összességében tetszik a gép, nem bántam meg a váráslást, főleg ilyen jó áron. Vannak hiányosságai, de ezeket szoftveresen patchel ki lehet javítani. Most már csak a jobbnál jobb játékokat várom rá.
Köszönöm mindenkinek aki elolvasta. :)
Végre teljes a gyűjteményem. :D
Blog hozzászólások
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
26. newkratos7  PlayStation.Community tag
2014.07.28. 21:40:10
LV3
Szép kanapé! :)
Guardians! Tonight, we dine in hell!!
25. wooltur  PlayStation.Community tag
2014.07.18. 17:24:52
LV16
Válasz 24. qwertyasderf üzenetére:
Nyugodtan írhatsz, ha értelmes hangvitelű, senki se fogja letépni az arcod és abból maszkot varni magának. :D Én anno írtam egy blogot a kinect-ről, és senki sem kezdett ki.
R.I.P. Brúnó :-(
24. qwertyasderf  PlayStation.Community tag
2014.07.18. 15:18:39
LV9
Válasz 23. roland31 üzenetére:
Ide X-ről szóló blogot? :) Kizárt. :)
2014.07.15. 11:23:01
LV4
Válasz 22. qwertyasderf üzenetére:
Akkor majd egy összehasonlító blogot írj mindenképp :D
Ratchet and Clank forever:)
22. qwertyasderf  PlayStation.Community tag
2014.07.13. 21:03:20
LV9
Válasz 20. roland31 üzenetére:
Mondjuk a jövőkép bíztatóbbnak tűnik, mint a jelen. Uncharted 4, The Order, Bloodborn, a Guerrilla új rpg-je amit igyekeznek titkolni, valamit tuti csinál a Santa Monica és a Bend is, stb. Csak kérdés milyen ütemben látjuk ezeket a játékokat. Szeretnék évente minimum kettő, de inkább három olyan exkluzívat ami érdekel és ezért beruházok rá.

Ráadásul én ebben a generációban úgy néz ki szeptembertől versenyeztetem a PS4-et a zöldszínű konkurenciával
21. wooltur  PlayStation.Community tag
2014.07.13. 19:29:53
LV16
Válasz 20. roland31 üzenetére:
Azért kezdetnek csak Resistance és Motorstorm volt, aztán jött a többi. De tény, h sokkal több exklúzív cím volt láthatáron ennyi idő után.
R.I.P. Brúnó :-(
2014.07.13. 18:54:59
LV4
Válasz 18. qwertyasderf üzenetére:
Amúgy ez számomra tök furcsa, mivel a PS3 mikor undult volt rá Resistance, Uncharted, Ratchet, Heavenly Sword, Lair stb... Érdekes :)
Ratchet and Clank forever:)
19. wooltur  PlayStation.Community tag
2014.07.13. 11:07:05
LV16
Válasz 18. qwertyasderf üzenetére:
Igen, exklúzív címekben egyenlőre karcsú a gép.
R.I.P. Brúnó :-(
18. qwertyasderf  PlayStation.Community tag
2014.07.13. 00:40:01
LV9
Jó szórakozást a masinához, okozzon minimum annyi örömet, mint az elődök tették. :)

Nagyjából egyetértek a leírtakkal, engem leginkább a DS4 rövid üzemideje zavar és az exkluzív címek döcögős kezdése. Gyakorlatilag a Killzone, inFamous és a TLoU Remastered az ami beszerzésre kerül(t), ősszel nem mozgat se a Driveclub, se az LBP3, így a gép első ~13 hónapja azért ebből a szempontból nem valami elsöprő. Remélem 2015-ben és utána több olyan exkluzív érkezik ami engem is érdekel.
17. Luki05  PlayStation.Community tag
2014.07.12. 21:39:14
LV3
Grat a géphez,jó játékot vele! Én még megvárom az Uncharted 4-et vele.
16. kiralygyozo  PlayStation.Community tag
2014.07.12. 15:55:03
LV2
Egy hónapja vette egy Ps4 et 130000ft-ért, eladtam a lassan 4 éves 250gb-os Ps3-at 40000ft-ért tehát így jó áron jutottam a 4-es hez. De, hiányzik a 3-as. Jól leírtad a pozitív, negatív dolgokat, ha a konzol még megkapja legalább a 3-as pozítívumait akkor lesz számomra remek konzol, de ha csak a játszást nézem, abban erős.
A nagyképûség: -õl, butít, és nyomorba dõnt.
15. Penge70  PlayStation.Community tag
2014.07.12. 13:18:08
LV22
nálam még nagyon ráér kategória a PS4, igaz ha lenne rá keret, biztos vettem volna már egyet :)
remélem év végén már megengedhetem magamnak, már csak a PES 2015 miatt is
2014.07.12. 00:38:33
LV4
Használd egészséggel! :)

KICSIT OFF
Én is akartam venni egyet, de inkább vàrok egy kicsit. Helyette most PC-t vettem(tudom drágább, de nem csak játszani szeretnék, hanem szeretnék valamilyen játékfejlesztői irányba menni), de amint lesz vmi ami megfog megveszem a kis konzolt. Az is igaz és ez is csúnyaság, de az XOne most jobban érdekel, és fingom sincs miért xD Na jó az a Sunset Overdrive rohadtul az én stílusom :D
Ratchet and Clank forever:)
13. ALF22  Son of Liberty
2014.07.11. 13:13:19
LV26
Válasz 6. simon7109 üzenetére:
uncharted3 se hozott már lázba hiába vettem meg újra
meguntam azt a sorozatot
az első rész atom volt, de aztán már megszoktam vagy nem mutatott újat
12. neoptolemos  Apu ökölbe szorult keze
2014.07.11. 00:25:43
LV8
Válasz 11. wooltur üzenetére:
Valld be hogy a tiéd az a "rázsászin" póló.. Itt a PSC-n úgyis ritka a Coming out!:)
11. wooltur  PlayStation.Community tag
2014.07.10. 23:23:47
LV16
Válasz 8. Alex üzenetére:
Úgy lett volna az igazi, ha nem felejtem ott párom rózsaszín pólóját. :D
R.I.P. Brúnó :-(
10. wooltur  PlayStation.Community tag
2014.07.10. 23:22:42
LV16
Amúgy köszönöm mindenkinek. :)
R.I.P. Brúnó :-(
9. wooltur  PlayStation.Community tag
2014.07.10. 23:22:15
LV16
Válasz 1. neoptolemos üzenetére:
Bár a PS1-2 már csak porfogó, de ilyenkor örülök, h még megvannak, mert jó látni egyben az összest. Főleg úgy, h tudom mindegyik működő képes, szval ha úgy van kedvem betudom őket izzítani. :)
R.I.P. Brúnó :-(
8. Alex  PlayStation.Community tag
2014.07.10. 22:02:39
LV13
Király! A kép is tetszik nagyon :)
SouthernPlayalisticCadillacMusic
7. Onimushaman  Szerkesztő
2014.07.10. 20:27:33
LV24
Gratulálok a géphez, használd egészséggel!
señor
6. simon7109  PlayStation.Community tag
2014.07.10. 17:34:47
LV18
Válasz 5. ALF22 üzenetére:
Uncharted 4?
Ahhoz képest amit láttunk E3-on belőle, az Uncharted 3 PS2 szint :D
PSN: misi2mezei
5. ALF22  Son of Liberty
2014.07.10. 15:40:34
LV26
nekem még mindig marha drága (nem 160, csak 120....)
és ahogy írtad ezúttal bennem sem okozott akkora "hú basszus, mekkora ugrás lesz itt"

az első olyan videó amin ledöbbentem azt ma láttam: driverclubbot már egy ideje nem nézem ,de a 15mp-es esős kocsikázást kajak valódinak néztem.

Amit nagyon várok az a Crew talán.
4. Resiskull  PlayStation.Community tag
2014.07.10. 13:33:23
LV21
jó kis írás, igaz még nem vagyok PS4 tulaj de a kezdeti meglátásokat én is így látom.
3. Sektor  PlayStation.Community tag
2014.07.10. 12:13:34
LV3
Fasza, gratulálok!
Mixing.Dj/Progressive
2014.07.10. 10:03:17
LV1
Gratula nagyon jó kis írás.
Van másolata annak, amiből eredeti nem is létezik?
1. neoptolemos  Apu ökölbe szorult keze
2014.07.10. 09:49:52
LV8
B..meg de durva így egybe látni a sorozatot.. Minden tiszteletem hogy nem váltál meg a régiektől!
Ha nekem sok pénzem volna..:)
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
LV16
PlayStation.Community tag
PSC Kredit
19315 pt
PS4     PS3     PS2
PS Vita     PS One     PSP    


PlayStation.Community
Név:
.
Fórumhozzászólások száma:
4181 db
Hír/cikk hozzászólások száma:
3225 db
Utolsó belépés:
2019.08.23. 12:01:29
Regisztráció ideje:
2009.04.22. 19:12:08
Barátaim:

PlayStation.Community Trófea

PlayStation®Network Online ID