PlayStation.Community Blog ›› wooltur

29 hozzászólás

2014.05.13. 08:14:14

Utolsó hozzászólás: SiC

2014.05.16. 14:51:27

Megosztás
Értékeld a blogot!
Ritkán szoktam blogot írni. Inkább a fórumon és a hírekben, cikkekben osztom az észt. De most úgy gondoltam ennek a gondolat foszlánynak írok egy blogot. Hátha valakit érdekel ha már egy gamer oldalon vagyok...

Konzol generációt váltottunk. Itt a PS4 és az új Xbox. Ennek örömére 2 blog formájában kinyilvánítom, h számomra melyen voltak az előző gen 3 legnagyobb pozitív és 3 legnagyobb negatív csalódása.
Alant elterülő blog az utóbbit, tehát a 3 legnagyobb csalódást fogja kivesézni. Lehet, sőt nem is, valószínűleg lesznek akiknek ez nem fog tetszeni, de mint írtam is, ez az én véleményem, nem szent írás. Ettől még elfogadom ha vki imádja az alábbi 3 játékot.

TOP 3.: Resident evil 6.

Bevallom régen a PS1 korszakban nem szerettem a Resident Evil sorozatot. Nem lehetett menet közben lőni, gyűjtögessem a kulcsokat stb. Gyűlöltem! Aztán jött a PS2, és a Resi 4. Más volt mint elődei. Pont ezért tetszett meg annyira nekem! Bár továbbra sem lehetett menet közben lőni, de a hangulat, a környezet, a grafika, az akkor még újdonságnak számító quick time részek levettek a lábamról. 10/10 volt! Ezután szép lassan nekiveselkedtem az előző részeknek is. S így már kissé éretebb fejel számomra is érthetetlen módon de tetszettek. Sorra daráltam le őket. Majd jött az 5. rész. Kissé fura volt, nem volt olyan jó a hangulat, a környezettől se ájultam el, az ellenfelek is bénábbak voltak, de a co-op miatt nagyon tetszett. Ismerőssel számtalanszor letoltuk egészen a platináig. Tetszett jó volt, bár lehetett volna jobb egy kissé.
Ezek után már nagyon vártam a 6. részt.
Ahogy olvastam a híreket, h ismét horror lesz, és visszatérnek a zámbók, nagyon megörültem. Vártam mint a messiást. De mikor beraktam a lemezt az első 1 óra után sorra kaptam a kaksik az arcomba. Az egy dolog volt, h orrba szájba kidobált a co-op-ból, de azon majdnem fejvágtam maga, mikor láttam, h a fegyver tuningot kukázták! Nem értem ennek a döntésnek a mivoltát... -.-" A Leon kampány még egész tűrhető volt. A metrós rész kifejezetten tetszett. De utánna jött a hideg zuhany, a másik 2 unalmas, monoton, agyatlan lövölde volt. Ráadásul fegyveres emberek ellen főleg! Öcsém úgy éreztem magam mint vmi CoD játékban. Nemhogy horrornak nem neveztem volna amit láttam, de még Resident Evil-nek sem. Az Ada kampány már felüdülés volt az előző kettő után, de nem mentette meg a játékot. Borzasztó unalmas, monoton, vontatott és sok helyen eröltetett játékot kaptam. Csalódás volt, szinte minden téren! Kár érte. :/
TOP 2.: Heavy Rain

Gondolom most sokan felvonták a szemöldöküket, h miért van ez a top 3-ban nállam. Nos akkor ki is fejteném.
Magát a játékot érdeklődéssel vártam, kíváncsi voltam mi sülhet ki egy ilyen játékból. Mikor megjelent, minden ismerősöm ezt tolta, és ódákat zengtek róla. Én nem vettem meg, inkább vártam vele. Érdekelt a cucc, de mindig vhogy más landolt végül a kosaramban. Végül pár hónappal a megjelenés után, kölcsön kaptam a kicsikét, és nagy elvárásokkal vetettem bele magam.
Mint utólag kiderült, nem volt baj, h vártam, mert állítólag a játék erősen fagyós volt a patch előtt. Ennek örültem, mondván akkor nekem ezzel nem elsz gondom majd. Jah... az első 1 órában 2x is kifagytam, utánna is még jópárszor. A legviccesebb az volt mikor mentés közben állt le a cucc, na ott akkor azt hittem a hajam tépem ki. Szerencsére azért sikerült elmenteni. Ám ha csak ennyi lett volna a baj vele, most nem pötyögném ezeket a sorokat. De nem a lényeg csak ezután jött. Eleinte tetszett a játék, szép grafika, érdekes játékmenet, jó sztori. Aztán jöttek a bug-ok, emberek sétáltak át egymáson, tárgyak lógtak bele a falba, stb. Eléggé élmény romboló volt. A karakterekkel is voltak bajaim. A riporter csaj annyira irritáló volt számomra, h az első adandó alkalommal kinyírtam, csak, h ne lássam azt a rusnya fejét. Az FBI-os csókával való virtuális mappából ide abból oda való rakosgatós részeket annyira untam, h mikor láttam, h megint az jön már előre morgolódtam, h megint szétunom az agyam alatta. Az apával való Fűrész filmekhez hasonlatos részek viszont tetszettek, azok ötletesek voltak. A végén mikor beindultak a dolgok, egész kezdtem felpezsegni. Már ott voltam, h tetszik az anyag. Ám mikor kiderült, h ki a tettes (most nem spoilerezek, hátha vki még játszani akarja) azt hittem magam alá csinálok. Tudom másnak ez maga volt a kánaán, h mindenkire, csak rá nem gondoltak volna, de nekem nem! Számomra minden amit tett értelmetlenné és logikátlanná vált, egyszerűen nem értem, h mi a francért csinálta azt amit, ha ő volt a tettes. Áhh... Spoiler nélkül nem tudom kifejteni rendesen, de a lényeg, h nekem nagyon nem jött be! Maga a játék alapvetően, nem lenne rossz, de nekem a technikai problémák, és az, h nemhogy nem tudtam átélni a sztorit, de még számomra idegesítő karakterek is voltak benne, egyszerűen kinyírta a játékot. Én elismerem, h bztos sokaknak tetszik, és korszakalkotó a maga nemében. De nekem óriási csalódás volt!
TOP 1.: GTA IV

Végül elérkeztünk az előző generáció legnagyobb csalódásához amit megéltem! Sőt kijelenthetem azt, h eddigi játékos ámokfutásom alatt ekkorát még egyetlen játékban sem csalódtam!
Magával a GTA sorozattal még PS1-en a 2. résznek köszönhetően ismerkedtem meg. Tetszett, jópofa volt, de a felülnézetes 2D miatt nem annyira jött be, hiszen akkoriban tört be igazán a 3D és a 2D akkoriban nem vonzott. Ezután egy jó nagy szünet jött, majd így a 3. rész ki is maradt. De egyszercsak ott landolt unokatesóméknál PS2-n a Vice City! Húú... gyakorlatilag odaköltöztem hozzájuk! :D Eszméletlen volt, nagyon tetszett! Anno a Driver 2 volt az etalon volt számomra ilyen téren, de a Vice City szanaszét verte. Helikopter, repülő, motor, kilőhető kerék, öltöztetés, minden volt benne ami kellett 10/10! Minden kis részletét fölfedeztük, kipörgettük. A lemezt rongyosra játszottuk. Aztán jött a nagy San Andreas. El se akartam hinni mikor láttam mekkora a bejárható világ! Brutális volt! Abban a játékban mindent megtaláltunk amire csak gondoltunk, hegyek, mező, sivatag, nagyváros, kisváros, ejtőernyő, gyúrás, hízás, műbroki a sitten :), monster truck, és végre lehetett úszni is! Eszméletlen volt, olyan tartalommal bírt, h gyak fél évig csak ezt toltam, majd kis szünet után, megint majdnem fél évre lekötött. Erre azóta se volt egyetlen játék se képes! Ja az Oblivion volt még hasonló, amire így rábuzultam, de ennyire még az se kötött le.
Gondolom már érthető miért vártam annyira a 4. részt. Jöttek is a hírek szépen róla. Az első ami nem tetszett, az, h ismét Liberty City-ben játszódik. Fasza ugrott a változatos terület. Aztán, h nincs benne repcsi. Mondom fasza. :/ Aztán, h nem lesz gyúrás, nincs annyi variáció a karinkra. Na mondom ezt miért kellett elvenni, de üsse kő nem baj. Mivel jött a hír, h egy szláv eredetű emberke lesz a főszereplő. Zsír, na ez jó hír, végre vmi újdonság. :) Jött a game play: eszméletlen ahogy kinéz! Nagyon vártam a tesztet a régi 576 Konzol hasábjain. Végül mint ahogy azt elvártam, szépen, alaposan ki is vesézték a játékot, én pedig minden egyes betűt valósággal faltam. (persze előre csekkoltam, a pontozást a végén, és nyugodtam konstatáltam, h 10/10) Mikor viszont a végére értem, értetlenül ültem az újság fölött, és nem értettem, h ez a játék, az olvasottak alapján miért kapott 10/10-et, hisz lényegesen kevesebb mint a SA. Na de sebaj, majd én eldöntöm magamnak, hisz ez csak egy ember véleménye volt. Kissé késve, de végül sikerült leülnöm, egyik haveromnál a játék elé, akivel neki is estünk a nyüstölésnek. Ő már egy jó ideje tolta, így nem a kezdeti nullától álltam neki tesztelni az anyagot.
A kezdeti rácsodálkozás után, h milyen szép, meg milyen élethű és elettel teli a város, egymás után jöttek a sokkok. A karakteren gyak semmit se lehet változtatni, fegyver fejlesztés nincs, jármű választák sehol sincs a SA-hoz képest, a világ unalmas betondzsungel, kifejezetten felüldülés volt, mikor kijutottam a nyulfaroknyi kertváros részlegbe. A terület mérete drasztikusan csökkent, meg is értem, h nincs repcsi, mert mire felszálltam volna, már át is értem volna a túlsó végére (na jó ez kicsit sarkalatos példa). Nincs motors rendőr, hadsereg ugrott, áhh... napokig sorolhatnám. Komolyan sírhatnékom volt, h mit műveltek ezek!
persze volt jópofa volt, h megjelent benne a net, meg a telefon használata, és, h be lehetett rúgni, meg egyebek. De ez a játék tartalmilag köszönő viszonyban sem volt a San Andreas-hoz képest. Most lehet mondani azt, h a sztori milyen jó, de kit érdekel?! Egy GTA-t nem a sztorija miatt veszem meg, arra ott a Final Fantasy, vagy az MGS vagy tucatnyi más játék. Nekem a szabadság és a lehetőségek tárháza kell, h azt tegyek meg benne amit csak akarok, h kiélhessem benne az összes elmebeteg hajlamom, h egy állat legyek benne (és nem úgy mint a kecske szimulátorban). De itt szinte semmi sem volt! A multi már nem is érdekelt ezek után. Csalódottan álltam fel előle. S haverommal közösen megegyeztünk, miután rendesen kiveséztük a cuccot, h biza ezt elbaszták a srácok. :(
Kár érte. Nagyon vártam, nagyot csalódtam. Tartalmilag egy nulla az elődjéhez képest. Az SA nagyra tettte a mércét, amit a 4. rész mégcsak meg se tudott rezegtetni, messze alul maradt benne. :(
Ennyi lenne. Köszönöm annak aki elolvasta. Még egyszer leírnám, h ez csak az én véleményem, nem szent írás. Ne vegye senki se a szívére amiket írta.
Béke veletek. :)
Blog hozzászólások
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
29. SiC  PlayStation.Community tag
2014.05.16. 14:51:27
LV14
RE6: Demo alapjan nekem adni fogja, igaz en szeretem az 5. reszt is.
GTAIV: Ez volt az elso "jelen" gen jatek amit lattam. Valamiert nagyon nemgyerebe volt, igy sosem potoltam.
HR: Rendben van, de nem ajultam el tole.
"paraszt a dumam, a te bajod ha nem erted"
28. Motoko  PlayStation.Community tag
2014.05.15. 20:11:19
LV7
Egyet értek veled, én még az FF13-at is idevontam volna, de ha az kimaradt az életedből, akkor hidd el, boldog ember vagy!:)
Lucy az egyetlen igazi Tekken karakter!
27. Azai  PlayStation.Community tag
2014.05.15. 15:28:22
LV1
Heavy Rain-el egyetértek, de nem azért, amiért te itt leírtad! Szimplán nem éreztem késztetést rá, hogy a mély története miatt végigszenvedjem ezt az, amúgy unalmas játékot! Akármilyen megrázó/komoly történettel rendelkezik egy stuff, az mégis csak azért landol a ps-ben és nem a gépemen az ncore-ról, hogy játsszak, ne pedig csak nézzem! Jó példa erre a metal gear, ami kilóra megvett engem többek között..
26. szikla85  PlayStation.Community tag
2014.05.15. 12:13:59
LV14
Válasz 3. Ad4m üzenetére:
A Dead Islandben csak a multija szar, mert állandóan kifagy (csak a reset gomb segít), nehezen csatlakozik más játékosokhoz, állítólag a Riptide már nem ilyen. Amúgy nekem nagyon bejött a cucc, főleg amikor Morasby-ban a karanténos részen mész, bár az vicces, hogy azon a részen annyi zombi van, mint a város többi részén együtt...

Viszont a leghangulatosabb az a templomi harc (Chapter 2 legeleje), a dzsungelben a menekülés illetve a börtön elejétől-végéig.
I'm never asked for this
25. Sektor  PlayStation.Community tag
2014.05.15. 10:46:14
LV3
A Heavy rain sztem kibaszott komoly volt.
A Resi 6, egy lövöldözős játéknak elment.
A GTA IV-el annyitt nem játszottam, szóval nemtudom.
Mixing.Dj/Progressive
24. probi  PlayStation.Community tag
2014.05.15. 10:36:54
LV8
Válasz 23. SOLDIER üzenetére:
Nekem is tetszett mindkettő. Kövezzetek meg de szerintem jó pár dologban többet mutatott mint a nagyrabecsült 5. rész!
\W/
23. SOLDIER  49%Motherfucker/51%SonOfABitch
2014.05.14. 21:13:37
LV11
Én a Heavy-t is és a GTA IV-et is imádtam. Ez utóbbi mára már nem üt természetesen akkorát mint akkor, de emlékszem mennyit szórakoztam azzal, hogy Nikoval részegen beültem egy taxiba és úgy bámultam ki a városra. A San Andreas után meg számomra teljesen üdítően hatott a története.
Please to meet you... Hope you guess my name.
22. BenyoBoy  PlayStation.Community tag
2014.05.14. 20:02:40
LV17
GTA IV, Mafia 2, Duke Nukem Forever.
A retrót nem látni, érezni kell!
21. HunNicoBellic  Mérnök Úr
2014.05.14. 19:33:44
LV17
Válasz 19. wooltur üzenetére:
Csak nem az új Rambo játék?
trance 'n' progressive
20. Alien  PlayStation.Community tag
2014.05.14. 18:38:59
LV10
Válasz 19. wooltur üzenetére:
hát ha be sem tetted, akkor már értem miért nincs az első helyen.

ezek ahhoz képest piskóták. Talán az RE6-al egyetértek, mondjuk szerintem már az 5 is gány volt, illetve jónak tűnt volna, ha a konkurens tps-túlélő-horrorok nem jönnek ki zseniális kezelhetőséggel. Ebben az RE széria nagyon sz*rul áll.
19. wooltur  PlayStation.Community tag
2014.05.14. 17:32:44
LV16
Válasz 13. HunNicoBellic üzenetére:
Azt be se tettem a gépbe, de lesz egy meglepő cím, amiről én sem gondoltam volna, h ennyire bejön majd. ;)
R.I.P. Brúnó :-(
18. Greg  PlayStation.Community tag
2014.05.14. 15:49:21
LV25
Válasz 16. ALF22 üzenetére:
Akkor pl a Condemned-et nem neked találták ki. ;)
LV426
17. ALF22  Son of Liberty
2014.05.14. 15:39:34
LV26
Legnagyobb csalódásom inkább látványban volt: uncharted3 helyenként übermega helyszínei közé beraknak egy két olyan átvezető részt (gameplay motorral) ami egy szimpla játéknál is ronda, de itt meg túl nagy szakadék miatt még jobban idegesítő. Olyan mintha leszarták volna azt részt, de hát 5percig akkor is ment a videó.
16. ALF22  Son of Liberty
2014.05.14. 15:37:13
LV26
Válasz 5. skate_punk üzenetére:
Technikailag okés, de a hangulata egyszerűen túl depissé tett és nem bírtam játszani vele. Magyarul annyira beleéltem magam,hogy inkább kimentem volna a rétre ugrándozni, csak ne kelljen végigvinnem:)

bug,fagyás ilyennel én se találkoztam amíg játszottam
15. Totoro  PlayStation.Community tag
2014.05.14. 15:03:41
LV6
Resi 6-tal sosem játszottam.
Heavy Rain.. imádtam. Nem egy agyatlan játék, lehet rajta filózni meg azért már az elején lelkiekben odacsap az embernek. Eddig csak egyszer vittem végig, de már egy-két résznél úgy voltam vele, hogy basszus nem jó döntést hoztam, kikapcsolom és előző mentéstől kezdem megint, mert tudtam minden egyes döntésem másképp befolyásolja a játékot.
GTA4 : Nem tudom mit picsogtok :D Én imádtam. Niko egyértelműen egy fasza gyerek. Az akcentusa, a melegítője és egyáltalán maga az attitűdje vagányságot sugároz. A többi karakterről nem is beszélve, mint pl.: Brucie, Badman akinél nem érteni mit beszél és a többi.
No mindegy, ez is csak az én véleményem és nem szent írás
Mirror, mirror on the wall..
14. TCr64EU  Choose life
2014.05.14. 14:08:56
LV22
Válasz 13. HunNicoBellic üzenetére:
:D
"Mert a kamion a miénk és el akarunk menni vele!"
13. HunNicoBellic  Mérnök Úr
2014.05.14. 14:00:19
LV17
Ebből a blogból kiindulva, a pozitív csalódások között biztos ott lesz nálad az Aliens: Colonial Marines.
trance 'n' progressive
12. wooltur  PlayStation.Community tag
2014.05.14. 10:00:53
LV16
Gondoltam, h a HR kiveri itt a biztosítékot, de ez van nem jött be. Az, h miért volt ennyi gondom vele technikailag azt nem tom, de nagyon élmény romboló volt.
A Beyond viszont nagyon tetszett. :)
R.I.P. Brúnó :-(
11. Old_Raiden  Kitiltott felhasználó
2014.05.14. 00:08:02
LV21
Érdekes eset mind 3 játék !

Én a Heavy Rain-ben kellemeset csalódtam, úgy voltam vele, hogy kevés angol tudással élvezhetetlen na meg gomb nyomkodás az egész. Hát nem !
Resident 6-nál nálam már a trailerek alapján rezgett a léc, de szódával elment, persze sokat rontott rajta a fegyverek fejlesztésének kihagyása és a felesleges a sorozattól már tényleg idegen játék elemek, mint az autókázás, vadászgép vezetés, hogy az úton-útfélen erőltetett és ráadásul értelmetlen QTE-t ne is említsem.
A GTA IV is érdekes állat faj !
Mikor már 5-10 órát bele ölünk és a cukor máz elkezd olvadni, akkor tűnik már úgy, hogy ez biza a grafikán és a fizikán kívül mást nem nagyon adott a sorozathoz. Mondjuk már Nico-val sem lehet kialakítani, olyan hej de nagy szimpátiát. Barátokkal és a feleslegesen sok barátnővel kezd unalmas lenni a szórakozás, story és legfőként a küldetések sem hoznak nagy változatosságot és a irányításnál is kezdjük húzni a szánkat.
Bár a Gay Tony DLC-je jóval szórakoztató volt,- hála a visszatérő ejtőernyőzésnek- de az azóta is félbe hagyott motoros DLC-jénél nálam kipukkadt a IV lufi ...sajnos! :(
10. Rambo
2014.05.13. 22:34:53
LV19
1. Egyértelműen csalódás, pedig az ötödik részt nagyon szerettem.
2. Fahrenheit után kicsit többet vártam, ettől függetlenül nagyon kellemes emlékeim vannak a HR-el kapcsolatban. A sztori meg, bár semmi egetrengető nincs benne, a videojátékok szintjén simán a legjobbak közé tartozik.
3. Én imádtam a GTA IV-et, szerintem ennél jobban nem is nagyon tudott volna a Rockstar átlépni a következő generációba. A SA-hoz képest valóban kevesebb tartalmilag, de a sztorit és a karaktereket tekintve egy sokkal kidolgozottabb játékot kaptam. Az meg barokkos túlzás, hogy semmi nem volt benne, kismillió SA-hoz hasonló felesleges minigame volt benne (biliárd, darts, bowling etc.), utcai versenyek és a többi.
9. Penge70  PlayStation.Community tag
2014.05.13. 21:13:52
LV22
Az elsővel és a harmadikkal egyetértek. A RE nálam már a 4. rész óta csak csalódás, és szar látni, ahogy egyre lejjebb süllyed nívóban.
A GTA IV nálam egyértelműen a generáció legnagyobb csalódása, szerintem is botrányos lett.
Viszont a Heavy Rain egy szuper játék, egyfajta megfoghatatlan hangulattal, és egy világbajnok sztorival és megvalósítással. Kár hogy neked nem jött be.
8. jime  non-alcoholic
2014.05.13. 21:13:07
LV29
Resi6-ot toltam vagy 100 órát, főleg coop-ban, fagyással még véletlenül sem találkoztam.
HR-ben sem, gépeddel minden okés? :D
GTA4-gyel kapcsolatban egyetértek, a sztorit sem bírtam végigjátszani, pedig imádtam minden részét..
"wake up, you're dead!"
7. Ad4m  PlayStation.Community tag
2014.05.13. 20:54:18
LV1
most nézem ezt a resi 6 trailert és tudom hogy a resident evilbe nem a logikát kell keresni, de az hogy van hogy Leon több száz zombit kinyírt, de azért a "president zombi"-nak mondja hogy állj vagy lövök... mire számít?
"I hate waiting and making people wait"
6. Ad4m  PlayStation.Community tag
2014.05.13. 20:51:19
LV1
Válasz 5. skate_punk üzenetére:
most nézem hogy félreérthető amit írtam, de nálam nagy kedvenc a heavy rain, (főleg hogy a végéig gőzöm nem volt hogy ki a gyilkos) csak azért írom hátha rám gondolsz 2. embernek
"I hate waiting and making people wait"
5. skate_punk  PlayStation.Community tag
2014.05.13. 20:16:19
LV14
hát ha itt találsz még 2 embernél többet, akinek nem tetszett a HR, akkor felhúzom a szemöldököm :D Nekem egyszer sem fagyott be, és feltűnő bugokkal sem találkoztam... pedig szinte megjelenéskor vettem.
Az meg hogy nem értetted a story-t csak a te hibád.
Én nem okoskodok, hanem okosakat mondok
4. ScouserHUN  PlayStation.Community tag
2014.05.13. 16:48:28
LV3
Hatásvadász egy kicsit nem?
You'll Never Walk Alone!
3. Ad4m  PlayStation.Community tag
2014.05.13. 14:10:20
LV1
amúgy nálam egyértelmű a top2 játék: dead island és dead space 3
"I hate waiting and making people wait"
2. Ad4m  PlayStation.Community tag
2014.05.13. 14:09:05
LV1
nagy meglepetés de a heavy rain-nel én sem értek egyet:)
"I hate waiting and making people wait"
1. Sakamoto_14  A bölcs
2014.05.13. 11:23:17
LV20
Nekem a Heavy Rain nagy kedvencem, tényleg eléggé egyedül vagy szerintem a játékosok közt, akiknek csalódás ez a játék.
Resident-ekből nekem sajnos még mindig kimaradtak a PS1-es részek, a számozatlanok meg nem is érdekelnek. A csúcs nálam is abszolút a 4., de elmegy még a legújabb is, bár én Leon kampányát hagytam a végére, úgy egyre jobb lett a színvonal, de tényleg nagyon akciójáték jellege lett.
GTA játékokból itt-ott láttam részleteket, pénzt viszont egyikért sem adnék, nem érdekel az egész széria.

Kíváncsi vagyok, mik lesznek nálad a generáció nagy durranásai.
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
LV16
PlayStation.Community tag
PSC Kredit
19313 pt
PS4     PS3     PS2
PS Vita     PS One     PSP    


PlayStation.Community
Név:
.
Fórumhozzászólások száma:
4180 db
Hír/cikk hozzászólások száma:
3225 db
Utolsó belépés:
2019.08.20. 17:53:27
Regisztráció ideje:
2009.04.22. 19:12:08
Barátaim:

PlayStation.Community Trófea

PlayStation®Network Online ID