PlayStation.Community Blog ›› Totoro

71 hozzászólás

2014.02.13. 23:53:44

Utolsó hozzászólás: Drivolis

2014.03.24. 09:58:34

Megosztás
Értékeld a blogot!
A következő videóban két ember két különböző perspektívából mutatja meg milyen is külföldön szerencsét próbálni.

http://www.szeretlekmagyarorszag.hu/menjekmaradjak-n...

Én teljesen a lány gondolataival tudok azonosulni.
Jómagam 18-19 éves korom óta dolgozom kisebb-nagyobb megszakításokkal külföldön. Relatíve fiatalon az emberben benne van a kalandvágy és, hogy újat lásson és tapasztaljon. Nagyon klassz érzés először olyan fizetést kapni, amit arra költhetsz amire csak szeretnél és megvehetsz dolgokat amikre mindig is vágytál, gondolkodás nélkül áldozhatsz többet ruhákra anélkül, hogy az árcédulát kellene lesned egyfolytában. Megtapasztalni a munkába járás rutinját, találkozni új emberekkel és mesélni nekik az otthoni szokásokról és ételekről.
De nekem mindig hiányzott a család.Főleg most utoljára amikor kint voltam. A testvéreim, a rutinjaink, a közös programok, amikből én kimaradok. A barátok is persze, azok akik még megmaradtak otthon.
Magányosan ücsörögni a szobában és skypolni a családdal, amíg ők egymás társaságát élvezhetik a vasárnapi ebéd falása közben.
Persze ezekről lehet vitatkozni. Van akit ezek a dolgok annyira nem keserítenek el és könnyen túllép az ilyen érzelmi válságokon.
Nehéz otthon, igen tudom, tényleg és nem jó a helyzet, de nekem a család az ami megkönnyíti a mindennapok nehézségeit.
Lehet egy rahedli pénzem, ha egyszer ők nincsenek a közelben. Nem hívhatom át őket egy kávéra és nem vagyok képes lekorlátozni a kapcsolattartást heti egyszeri skypolásra.
Nekem külföld mindig is csak egy állomás volt és lesz is.. hogy egy idő után, egyszer majd elégedetten hazamehessek. Hogy azt mondhassam, igen én elmentem, megpróbáltam, ez is megvolt.
Lehet rosszul csinálom, de utólag mindig könnyű okosnak lenni.
Még mindig jobb, mint azok akik otthon ágálnak, hogy milyen rossz, de sose vették a bátorságot, hogy belefogjanak.

Te mennél vagy maradnál?
U.I.: Ha túl érzelgős a blog, mindenki nézze meg a Tisztítótűzet, ahogy én is tettem.
Blog hozzászólások
1 / 2 oldal
‹‹  ‹  1  2    ››
71. Drivolis  Felséges Úrnő
2014.03.24. 09:58:34
LV23
Bár külföldön élek, velem még szerencsére itt a család. Viszont már csak fél évig van ez így, szóval azután tudnék csak nyilatkozni. Azt viszont tudom, hogy a távolság eleinte jót tett a nővéremmel ápolt viharos kapcsolatnak, azonban így 5 év távlatában kissé elhidegültünk, olyan mintha, nem is lenne nővérem...
(⌐■_■)--︻╦╤─ - - - (╥﹏╥) ladyv89
2014.02.28. 11:36:09
LV1
Nos en csak annyit mondok azoknak, akik szerint a penz nem boldogit: 18 evesen 700 ezer forintos fizetest kapni kukaskent egy orszagban nem rossz dolog. Igaz ez ket eve volt. Most vagy Angliaba megyek tovabb vagy vissza Magyarorszagra ( mindket helyen lenne eleg jo munka). Es igen a penz kurvara boldogit.
Square enix
69. gabe82_  PlayStation.Community tag
2014.02.23. 19:46:51
LV16
Válasz 68. Szativolution üzenetére:
Semmilyen esetben sem?
68. Szativolution  PlayStation.Community tag
2014.02.23. 15:02:02
LV2
Kicsivel több, mint fél éve hagytam el párommal az országot, miután neki jó papírokkal is lehetetlen volt normális munkát találnia, valamint az enyémben sem volt feljebb lépési lehetőség.
Ketten vágtunk neki, hátra hagytuk a családot, baráti társaságot és új életet kezdtünk.
Fél év és a kezdeti nehézségek elteltével van munkánk és van egy baráti társaságunk, mely még nagyobb is, mint az otthoni volt.
Véletlen sem arról van szó, hogy lecseréltük az otthon maradt csapatot, csupán arról, hogy ha az ember nyitott, akkor össze tud ismerkedni és később barátkozni más emberekkel és nem kell egyedül megzápulnia a szobában.
Úgyhogy szerintem hozzáállás kérdése és meglehetősen emberfüggő, ki hogy találja fel magát és építi ki új életét.
Én nagyon jól érzem magam és semmilyen esetben nem mennék haza.
67. rottenbull  PlayStation.Community tag
2014.02.22. 20:20:55
LV9
Lehet,hogy elhajoltam kisse az altalanositas fele,de nem hinnem,hogy durvan melle lonek.Azt pedig nem allitottam,hogy bunoznek,stb.
Csupan egy olyan oldalt nagyitottam fel,amit a hazaterok ritkan vallanak be.Semmi gond azokkal,akik par evre kilepnek,es gyujtik a penzt,hazamennek,es elkezdik az eletuket belole szepen,vagy segitik a csaladjukat,illetve egyeb random joszandeku cselekedetet idegondolhatsz.
Hogy jobban megertsd a velemenyem,olvasd el a kommentet,amire reagaltam.
66. Totoro  PlayStation.Community tag
2014.02.21. 18:41:30
LV6
Válasz 65. rottenbull üzenetére:
Nem hinném, hogy azért mert valaki külföldre megy és utána visszatér a saját országába, attól nem lenne jó állampolgár.
Hogy tapasztalhatna meg valamit, ha nem próbálja ki, hogy milyen máshol?
Ez hülyeség. Kimegy, pénzt keres, de kint is ugyanúgy adózik vagy például a többsége egyből küld haza pénzt, hogy támogassa a családját. Nem bűnözni megy ki. Ráadásul a legtöbbje elvégez olyan munkát is, amit a "rendes állampolgár" például soha nem csinálna meg.
Túlságosan általánosítasz. Nem lehet az egészet két csoportra bontani.
Mirror, mirror on the wall..
65. rottenbull  PlayStation.Community tag
2014.02.21. 17:23:10
LV9
Válasz 64. gabe82_ üzenetére:
Akikrol te fokent beszelsz,csupan kalandvagybol mennek ki kulfoldre.Tobbnyire ugy elnek ahogy azt leirtad,es szinte mind vissza is erkezik Magyarorszagra nehany ev kallodas utan.Ez a tobbseg.A celjuk nem a beilleszkedes,es hasznos allampolgarra valas,hanem a "konnyu" penz es annak meg konnyebb elkoltese.
Az a gond,hogy ezen illetok tulnyomo resze otthon sem lesz hasznos allampolgar.Igazabol max egy erosen alulfejlett harmadik vilag beli orszagban sem lennenek hasznos polgarok.
Az,hogy ok visszakerulnek a kiindulasi pontra,nem lendit senkit es semmit majd elore.Akik valoban hasznos polgarok lehetnenek,azokra pedig nem vigyaz az orszag,igy sokuk kulfoldon vegzi,es mas orszagnak lesz hasznos polgara.
Teljesen mas celok es felkeszultseg jellemzo a ket csoportra,maskent ernek veget a torteneteik is.
64. gabe82_  PlayStation.Community tag
2014.02.21. 13:20:07
LV16
Maradnék.
Ez az egész szerintem legalább a szükséges rossz kategória, aminek nem kellene valami menő, követendő dolognak lennie. Mert elég baj az, hogy gyerekek már általános iskolában célul tűzik ki, hogy ők majd külföldre mennek, ha annyi idősek lesznek. Sok fiatal már szinte meg sem próbál itthon boldogulni, hanem úgy van vele: "el kell húzni ebből a szar országból". Persze, mindenki a saját boldogulását nézi, és senki nem foglalkozik azzal, hogy összességében ez nem egy jó dolog. Kimennek, dolgoznak hét napból hatot (csak a hazai viszonyokhoz képest jónak mondható fizetésért), három havonta, vagy még ritkábban hazajönnek, majd előadják a haveroknak, hogy mennyire fasza a helyzetük, azok meg irigykedve hallgatják a mesét. Arról persze nem beszélnek, hogy a "nagy pénz" ellenére olyan körülmények között élnek, mint valami menekülttáborban. Össze vannak zárva egy lyukban hat másikkal stb. Persze a faszbúkos fotók nem ezt tanúsítják, csak a felhőtlen bulizásokat, meg a jó társaságot. Természetesen tisztelet a kivételnek. Tudom, hogy szerencsére nem mindenkinél ez van. De akkor is. Nem értem, ez miért valami menő dolog.
Azért az más, ha valaki tanulni szeretne külföldön, vagy szakmai tapasztalatot szerezni, és azért megy ki. Viszont az, hogy az "elhúzás ebből az országból" sokaknál valami dédelgetett álom, az baj. Ez az én véleményem.
63. gamer047  PlayStation.Community tag
2014.02.17. 22:11:09
LV7
Kiss Judit Ágnes: Szó

Hazádból,
hogyha még bírod,
Ne menj el, ó, magyar.
Hogy menekülj, lesz mindig ok,
És mindig, hogy maradj.
Itt áldozat, s vajon mi ott?
Bevándorló lehetsz,
Nem tudhatod, végül melyik
A súlyosabb kereszt.
Ez a föld régóta ugar,
Terméketlen, sivár,
De van még , ki zenét szerez,
És színházat csinál,
Szeret és harcol semmiért,
Mert másként nem tehet.
Hogy itt vagy, erőt ad nekik,
S ők itt vannak veled.
Lehet, hogy nem jön jobb soha,
Ki itt él, mélyrepül.
Megúszhatják a vétkesek,
S te bűnhődsz vétlenül.
Míg annyi jóval tele
A másik serpenyő,
Ha baj van, ki ne mentené,
Ami még menthető?
De itt van szükség rád nagyon,
Sötétben lenni fény,
Hogy fölemeld, ki megrogyott,
És bátorítsd, ki fél.
Maradj, mert meg kell védeni,
Kinek nincs is hova,
Legyen szegény, hajléktalan,
Zsidó, meleg, roma,
Vagy bárki más, aki alól
Kihúzták a talajt.
Légy fül, ha semmit nem tehetsz,
Ki hallja még a jajt.
Ez frontvonal, ez harcmező,
S még így is otthonod,
Rád simul minden rég bejárt
Tered, kamaszkorod.
Taposhatnak röhögve mind
Az összes elveden,
De szétolvadnak a szavak
Az anyanyelveden.
Ne hidd, hogy semmi eszközöd,
Fegyver vagy te magad,
Mind különleges ügynök az,
Ki mégis itt marad.
Maradj, tövisnek bőr alatt,
Ha bírod még, magyar,
Légy viszkető seb, mit kéz
Álmában is vakar.
Itt áldás is, másutt csak egy
Bevándorló lehetsz.
Ki mondja meg, végül melyik
A súlyosabb kereszt.
62. Luki05  PlayStation.Community tag
2014.02.17. 12:31:30
LV3
Vannak Ausztráliában rokonaim,sokszor hívtak már,de nem mertem belevágni,nekem az már túl messze van,nincs az a biztonságérzet hogy bármikor hazadobbanthatsz.Ha mennék is csak a kis családommal eggyütt,mert a távolság tönkretesz mindent.Mit ér a pénz ha nincsenek számodra fontos emberek akivel megoszthatod a bánatod vagy örömöd,és egyedül élsz kint.Függetlenként könnyebb talán,de fel kell tenni a kérdést megéri-e.Anyagilag biztos megéri,de nem a hazádban laksz,nem otthon vagy,távol vagy mindenkitől.Itthon igaz kevesebb a pénz,de legalább boldogabbak vagyunk,még ha szűkölködünk is ,mert ami az igazán fontos az a család.Én elégedett vagyok az egzisztenciámmal,éljük a kis életünket,vannak nálunk sokkal rosszabb sorsú emberek is,úgyhogy nem panaszkodhatok.Mindig azzal kell elégedettnek lenni amid van,az élet legnehezebb feladta ez.Ettől függetlenül valahol megértem és becsülöm a bátorságukat azoknak akik külföldre mennek szerencsét próbálni.A film elég jól bemutatja a külföldi élet nehézségeit,meg azt is mennnyire egyedül van az ember.Egy teljesen más világ ahol teljesen más problémákkal kell megküzdeni mint idehaza.Vannak pozitv és negatív vonatkoztatásai is ezeknek a történetekenek,de összességében mindkét szereplő keresi még as helyét a világban,pénzük van,de magányosak.Nem mindenki képes erre.
61. metadata  PlayStation.Community tag
2014.02.17. 09:57:14
LV15
Ameddig az éhhalál nem fenyeget, nem megyek külföldre.
Jó blog, mert megmutatja az árnyoldalárt is a dolognak. Nekem van USÁ-ban született spanom, aki bár USA állampolgár de sokkal jobban szereti MO-t az emberek miatt. Haza is költözne amint meg tudna élni kényelmesen itthon is.
FatHead
60. Totoro  PlayStation.Community tag
2014.02.16. 19:02:39
LV6
Válasz 58. rottenbull üzenetére:
Én is segítettem már ismerősnek kijutni. Az egyikük kijött, aztán meg pampogott, hogy dolgozni kell.
A másik ismerősnek megadtam az ügynökség címét és számát. Direkt mondva lett neki, hogyha felveszik vele a kapcsolatot, akár 1 héten belül szólhatnak neki, hogy mehet. Szóltak is neki, akkor meg jött a rinyálás, hogy jajj most nem jó neki mégsem, meg akkor a másik állást ott kell hagyni meg a lakás...stb.. Nekem égett a pofám helyette.
Utána megfogadtam, hogy senkinek semmit. Jó tanácsot, maximum annyit.
Mirror, mirror on the wall..
59. Lil  ¯\_(ツ)_/¯
2014.02.16. 12:45:42
LV21
Válasz 57. martin üzenetére:
Lehet.
58. rottenbull  PlayStation.Community tag
2014.02.16. 11:52:59
LV9
11 eve kulfoldon elek.Nem igazan hianyzik Magyarorszag,sem az otthon hagyott baratok.Azok egyszeruen elkoptak az elso ket ev alatt,mert nem tudtam panaszkodni.Persze volt aki azert tunt el,mert nem egyeztem azonnal es orommel bele,hogy egy fitying nelkul kijojjon hozzam,es eloskodjon (szerencse beprobalasa cimszoval).
Amit maskent csinalnak kikoltozes elott,az az,hogy jobban megneznem,hova is erdemes kimenni.Mivel az a tapasztalatom,hogy a kinti magyarokra tamaszkodni otlet szinten sem erdemes (tisztelet a ritka kivetelnek),igy fontos,hogy olyan legyen a celorszag,aminek a kulturajat es viselkedesi szabalyait konnyen adoptaljuk.Ez azert elso szamu szempont,mert ha ez klappol,akkor a helyiektol rengeteg segitseget kapnak a bevandorlok.
En meg Europaban elek,de par ev mulva szeretnek attelepulni az Egyesult Allamokba,majd meglatjuk mi lesz belole.
57. martin  Főszerkesztő
2014.02.16. 10:59:36
LV27
Válasz 43. Lil üzenetére:
Elég egysíkúan látod most az életet.
Ezt most kimondtam, vagy csak gondoltam?
56. VarkD
2014.02.15. 23:18:54
LV3
Tervek szerint lediplomázom gazdaságinformatikusként majd kimegyek külföldje YIA-val egy évet önkénteskedni külföldre. Közben felmérem a munkalehetőséget, majd mikor hazajövök egy év után, akkor azzal a lendülettel megyek is vissza.
Otherworld.hu
55. Lil  ¯\_(ツ)_/¯
2014.02.15. 21:38:44
LV21
Válasz 49. Sweet1 üzenetére:
Semmit nem forgatok ki, egyszerűen csak máshogy látjuk a dolgokat. Én a tényeket nézem, márpedig a mondás elég hülyén hangzana úgy, hogy a pénz nem boldogít akkor amikor már van elég. Mindenki tudja, hogy habár barátságot és szeretetet nem lehet venni pénzen, ettől függetlenül igenis boldogít.
54. Tevez11  PlayStation.Community tag
2014.02.15. 18:28:32
LV23
Klassz volt,tanulságos.
"A fakezemmel,lekaszabolok pár Baszadékot"ArgFan75
53. Feles  Feles
2014.02.15. 17:14:19
LV14
Válasz 37. Greg üzenetére:
Bocs, ha félreértettelek, de ugyanezt írtam csak más példával. :D
Feles
52. Greg  PlayStation.Community tag
2014.02.15. 14:45:33
LV25
Válasz 45. Lil üzenetére:
Erősnek erős, csak nem egyedi....
LV426
51. HUN_ter  Dark Soul
2014.02.15. 13:53:02
LV26
a pénz nem boldogít

http://media-cache-ak0.pinimg.com/originals/0[...]

:)

(én úgy mondanám amúgy, hogy a pénz nem boldogít egy bizonyos összeg felett)
So many games, so little time...
50. Dolly91  PlayStation.Community tag
2014.02.15. 12:55:13
LV14
Válasz 46. Lil üzenetére:
Nem értettem félre ;)

Amúgy az eredeti mondás így hangzik: "A pénz nem boldogít... Jah, de mégis lol."

Csak jobban hangzik az első mondat, így a vége lemaradt.
49. Sweet1  PlayStation.Community tag
2014.02.15. 12:21:48
LV10
Válasz 48. Lil üzenetére:
Hiába forgatod ki azt, amít írok, tudod jól Te is, hogy a mondás nem az olyan szélsőséges helyzetekre vonatkozik, amiket írtál. Ha az utcán kell fagyoskodnom, persze hogy örülök, ha lesz pénzem, mert akkor lakhatok lakásban is. Ez egyértelmű. De NORMÁLIS körülmények közt nem boldogít a pénz, a mondás is erre vonatkozik.
Egyszer élünk, örökké.
48. Lil  ¯\_(ツ)_/¯
2014.02.15. 12:04:54
LV21
Válasz 47. Sweet1 üzenetére:
Azt mondtad a pénz nem boldogít, most azt mondod, hogy ha nincs akkor mégis. Ez most egy olyan dolog, hogy ha van egy ferrarim, akkor már nem érdekelne, ha kapnék még egyet.
47. Sweet1  PlayStation.Community tag
2014.02.15. 11:38:38
LV10
Válasz 43. Lil üzenetére:
Akinek egyáltalán nincs még annyi pénze sem, hogy éljen, azokat biztosan boldogítja ha lesz. De engem, mint átlagembert, nem boldogítana, ha több lenne. Felesleges ennyire szélsőséges példákkal élni.
Egyszer élünk, örökké.
46. Lil  ¯\_(ツ)_/¯
2014.02.15. 11:26:30
LV21
Válasz 36. Dolly91 üzenetére:
am ne érts félre, én is tök szeretnék eljutni kanadába... csak azért írtam, mert viccesnek találtam, tényleg mindig az a nemjó, ami éppen van.:D
45. Lil  ¯\_(ツ)_/¯
2014.02.15. 11:21:51
LV21
Válasz 44. Greg üzenetére:
Az a baj, hogy ezek egyáltalán nem erős példák a mai Magyarországon sajnos.
44. Greg  PlayStation.Community tag
2014.02.15. 11:19:48
LV25
Válasz 43. Lil üzenetére:
Erről van szó, te érted mire gondolok. Csak nem akartam ilyen erős példával előállni.....
LV426
43. Lil  ¯\_(ツ)_/¯
2014.02.15. 11:14:42
LV21
Válasz 38. Sweet1 üzenetére:
Nem kell annyira messzire menni, mint világ körüli út... Azt mondod, sosem volt sok pénzed, mindig csak annyi, amennyi épp elég, vagy egy kicsit több. Naés akkor mi van?:) A lényeg, hogy mindig volt annyi neked, amennyiből volt mit enned, volt hol aludnod. Ha ezt hirtelen elvennék tőled egy hónapra, és aztán visszaadnák, biztos vagyok benne, hogy borzasztó boldog lennél (már ha túlélnéd azt az egy hónapot persze).
Azt mondod, az igazán fontos dolgok pénz nélkül is elérhetők. Mire gondolsz? Szeretetre? Kinek jut ideje arra, amikor napos kenyérgondokkal küzd, nap nap után nézi, ahogy az anyja, apja, párja, gyerekei ... szenvednek az életben maradásért, a lakásban hideg van, mert nincs pénz fűtésre, a vizet is kikapcsolták már vagy 3 hónapja és persze gyernya fénynél nézik egymást a sötétben? Barátok... kellemes dolog, amikor elruccansz valahova a pajtijaiddal, de te csak nézed, ahogy ők isznak, mert nincs pénzed egy sörre sem, esetleg el sem mész, mert nem akarsz szégyenkezni... Amikor nem tudsz 50 000 ftot adni az orvosnak, aki műtené a gerincsérves anyádat azért, hogy fél éves várakozási idő helyett holnap megcsinálja a műtétet. Amikor nem mehetsz oda és úgy tanulni, ahova és ahogyan akarsz, mert több százezer forintos a tandíj... Amikor nincs pénz a telefonodon, de nincs is arra,hogy töltsél rá, és felköszöntsd a sok éve külföldön élő nővéredet a születésnapján... Amikor a gyereked könnyes szemmel engeded el iskolába a szomszéd gyerekeinek a kinőtt levetett cuccaiban (amiket már ők is úgy kaptak valahonnan) mert tudod, hogy megint szénné fogják alázni miatta... amikor kénytelen vagy elvállalni egy munkát, ami 3 hónap alatt cafatokra rágja a lelked és ráadásul el is butít, de egyszerűen nincs lehetőséged váltani, mert a biztost nem adhatod fel egy gyerekkel aki a szomszéd levetett holmijait hordja, egy anyával, akinek gerincsérve van, meg egy rakás befizetetlen csekkel és fiatalon is megfáradtan mész haza minden este mert tudod, hogy valószínűleg életed végéig ebben a helyzetben ragadtál, na akkor próbáld meg azt mondani, hogy a pénz nem boldogít.
42. Sweet1  PlayStation.Community tag
2014.02.15. 09:42:07
LV10
Válasz 41. Greg üzenetére:
De nem is létfontosságú. Értem én, hogy miről beszél egyébként.
Egyszer élünk, örökké.
41. Greg  PlayStation.Community tag
2014.02.15. 09:25:08
LV25
Válasz 40. Sweet1 üzenetére:
Egy világkörüli út pl óriási élmény hatalmas boldogság, de ehhez marha sok pénz kell. És ez nem lenne felesleges dolog....na így talán végre megérted.
LV426
40. Sweet1  PlayStation.Community tag
2014.02.15. 09:03:13
LV10
Válasz 39. Greg üzenetére:
Csak hozzáállás kérdése. Ha elhitetjük magunkkal, hogy felesleges dolgokra van szükségünk, amire természetesen nincs elég pénzünk, akkor valóban boldogtalanok leszünk. De ha belátjuk, hogy azoknak a dolgoknak, amiket nap mint nap tolnak az arcunkba, hogy "vedd meg, mert jó lesz neked", semmi hasznuk a boldogságunkra nézve és az igazán fontos dolgok pénz nélkül is elérhetők, akkor baromi boldog életet tud élni az is, akinek nincs annyi pénze. Minden fejben dől el.
Egyszer élünk, örökké.
39. Greg  PlayStation.Community tag
2014.02.15. 08:47:01
LV25
Válasz 38. Sweet1 üzenetére:
Egyszer valaki azt mondta: Nem pénz boldogít hanem amit azért kapunk. És ez marhára igaz. És én ismerek boldog gazdagokat nincs gondja semmire, beleszarik mindenbe. Kell ezt még ragozni.... Persze nem minden a pénz ezt én is írtam az előző hsz-ben de óriási változást hoz(hat)...... sajnos ez van..... a pénz "uralkodik"....
LV426
38. Sweet1  PlayStation.Community tag
2014.02.15. 08:34:35
LV10
Válasz 37. Greg üzenetére:
Nem feltétlen igaz ez. Én pl. sose voltam gazdag, mindig csak annyi pénzünk volt, hogy elég legyen. Volt, hogy egy icipicit több, de mindig boldog voltam. Ha volt épp, ha nem. Persze, ha nincs, az szar, de attól még lehetsz boldog. Sőt.. Barátnőm anyukája gazdag. Na nem milliárdos, de azért van bőven.. és soha nem boldog, soha.
Nem igazán ismerek boldog gazdagokat. Kényelmes, ha van, de nem boldogít az biztos.
Egyszer élünk, örökké.
37. Greg  PlayStation.Community tag
2014.02.15. 03:08:43
LV25
Válasz 26. Feles üzenetére:
"A pénz nem boldogít" Sajnos de. Ha van pénzed (itt most jó sokra gondolok mondjuk több 100 millió) akkor megvalósíthatod az álmaidat, nem vagy anyagi keretek közé zárva. Tudsz segíteni a testvérednek és a többi családtagodnak, ezzel terhet veszel le róluk vagyis boldogabbak lesznek. Két dolgot nem vehetsz pénzen egészséget és szerelmet....
LV426
36. Dolly91  PlayStation.Community tag
2014.02.14. 23:20:44
LV14
Válasz 28. Lil üzenetére:
Nézőpont kérdése :D Ha kanadai lennék, lehet mondjuk Olaszországba költöznék szívesen :D
35. Totoro  PlayStation.Community tag
2014.02.14. 22:11:18
LV6
Válasz 34. Lil üzenetére:
Az mindig lesz :D
Mirror, mirror on the wall..
34. Lil  ¯\_(ツ)_/¯
2014.02.14. 22:09:31
LV21
Válasz 33. Totoro üzenetére:
Csak ha főzöl házi páleszt.:D
33. Totoro  PlayStation.Community tag
2014.02.14. 22:07:29
LV6
Válasz 32. Lil üzenetére:
És akkor a tanyámon már meg sem látogatsz? :( ejjj
Mirror, mirror on the wall..
32. Lil  ¯\_(ツ)_/¯
2014.02.14. 21:58:11
LV21
Válasz 31. Totoro üzenetére:
Én nem tudnék... ha őszinte akarok lenni az én mániám a piedesztálra emeltség, ez az amit el akarok érni, ami számít, meg az anyukám. A barátok jönnek és mennek, a szerelmek szintén, ezeken kívül meg mindent meg lehet venni ami boldogít. Szuper öreg kort akarok teremteni az anyukámnak, azt akarom, hogy ha úgy tartja kedve, hogy ki akar ruccanni Ausztráliába, csak azt mondhassam:
-Figyu anyu, itt egy kis zsebpénz, meg a jegyed, holnap indulsz!
Vagy esetleg azt, hogy:
-Már megvettem a jegyed, várni foglak a reptéren!
:D
31. Totoro  PlayStation.Community tag
2014.02.14. 21:49:10
LV6
Válasz 29. Lil üzenetére:
Nekem is nagyon tetszik leslie21 életfelfogása :)
Simán élnék tanyán és szeretnék is, nem kicsit.
Mirror, mirror on the wall..
30. TnT  PlayStation.Community tag
2014.02.14. 21:43:15
LV6
Ha nem lenne olyan munkám itthon, amit szeretek, mennék. Nem is feltétlen csak a pénz miatt, szimplán nem tudnék semmit egy olyan országra alapozni, ahol olyan törvényeket szavaznak meg, hogy a kiváltságosok legálisan elvehetik azt a lakást, amiben akár a fél életemet leéltem, vagy tönkretehetik az egyébként működőképes vállalkozásomat, csak azért, hogy pár haver jól járon. Persze, mindenhol korrupt a politikai elit, de kisajátítási törvény? Trafikmutyi? Ugyan már...
29. Lil  ¯\_(ツ)_/¯
2014.02.14. 21:41:48
LV21
Válasz 20. leslie21 üzenetére:
:D ez nagyon tetszik...:D Amúgy kicsit irigyellek. Jók az ilyen emberek, akiknek fontosak a gyökerek, akiknek fontosak a hagyományok, akik szeretik a földet, a termelést, és képesek ilyen nyugodt életet élni, távol a stressztől meg az olyan fejfájástól, ami egy biznicment napi szinten gyötör. Én sajnos nem ilyen vagyok...
28. Lil  ¯\_(ツ)_/¯
2014.02.14. 21:38:19
LV21
Válasz 19. Dolly91 üzenetére:
Ez érdekes.:) van 2 kanadai barátom, mindkettő azt mondta, hogy Európába jönniük egy valóra vált álom volt, mert "minden amerikai számára Európa jelenti az ígéret földjét". Ja és van két amerikai barátom is, az egyik Pennsylvaniai, a másik meg Texasi és ők is ugyanezt mondták.:D
27. SiC  PlayStation.Community tag
2014.02.14. 20:46:51
LV14
Nekem teljesen mindegy, most is evente 1-2 alkalommal jarok haza.
"paraszt a dumam, a te bajod ha nem erted"
26. Feles  Feles
2014.02.14. 20:28:58
LV14
Jelenleg én is azt tervezem, hogy majd suli után kimegyek. Elvileg van nálunk lehetőség fél évre kimenni külföldre tanulni, ha tehetem, én is bevállalom, hogy ha egyszer elvégzem a sulit és kimegyek külföldre dolgozni, ne az legyen az első alkalmam önállóan odakint. Ez van, kell a pénz, hogy utána itthon mielőbb vehessek saját házat, autót, kisnyulat hitel nélkül, ugyanis ezek a normális élet alapjai szerintem.

Engem az zavar leginkább, hogy sok ember, akivel dumáltam, rossz szemmel nézett rám, hogy ki akarok menni, mert hogy milyen már az, hogy itthon tanulok államilag megtámogatva, aztán kint leszek munkaerő. (Azt meg csak megjegyezném, hogy ha közvetetten is, de a felmenőim adójából van az a támogatás.) Bezzeg amikor azt mondom, hogy szar a helyzet itthon, akkor meg rákezdenek, hogy: "el lehet menni". És akkor megint jöhet a sírás, hogy hány magyar tudós van, aki sajnos nem itthon kamatoztatta a tudását.

Amúgy az a kedvenc érvem külföld ellen, hogy a pénz nem boldogít. Ez bizonyos esetekben így van, pl. ha nyernék a lottón 2 milliárdot, engem se boldogítana, ha bejönne a tízezres tippmixem. :D Ez a mondás úgy lenne pontos, hogy a pénz egy bizonyos mennyiségen felül nem boldogít. De azt is mondhatnánk, hogy a hiánya szomorít.

Na Feles out, napi tanítás megvolt, faljátok szavaimat. :D
Feles
25. gaccsi  PlayStation.Community tag
2014.02.14. 19:54:22
LV4
Én maradnék. Aki elégedetlen az egzisztenciális hátterével az menjen.
24. Sakamoto_14  A bölcs
2014.02.14. 19:13:34
LV20
Válasz 20. leslie21 üzenetére:
Ez is jó téma, én nagyon sokáig kis településen éltem, fősulis vagyok, úgyhogy mostanában ritkán vagyok otthon. De ha nagyvárosban találnék munkát, akkor is inkább egy környező településen élnék legszívesebben. Utazok többet, ha kell, de ha kedvem van, jó ha ki tudok ruccanni a természetbe.
23. sonerone  PlayStation.Community tag
2014.02.14. 19:01:52
LV11
sztem tok mindegy hol vagy, ha megtalálod a helyed, elvagy a pénzeddel, és jól érzed magad.
hehe
22. MrZ  La Peste Noire
2014.02.14. 18:56:31
LV12
Nekem mind1.
" Egy bolond százat csinál....ez az én hobbim. "
1 / 2 oldal
‹‹  ‹  1  2    ››
LV6
PlayStation.Community tag
PSC Kredit
2631 pt
PS4     PS3     PS2
PS Vita     PS One     PSP    


PlayStation.Community
Név:
Josa (Réka Kata)
Fórumhozzászólások száma:
2295 db
Hír/cikk hozzászólások száma:
33 db
Utolsó belépés:
2017.12.08. 18:49:26
Regisztráció ideje:
2012.05.08. 00:05:23
Barátaim:

PlayStation.Community Trófea

PlayStation®Network Online ID