PlayStation.Community Blog ›› MrZ

38 hozzászólás

2013.12.16. 22:17:54

Utolsó hozzászólás: Kazama_Jin

2013.12.26. 10:05:03

Megosztás
Értékeld a blogot!
Tessék. Gamer blog.

1998-ban meredten bámulom a Sharp tv képernyőjét, miközben a szürke meleg szendvics sütőben pörög a demo one. Órákat, napokat és heteket nyomkodom a gombokat. Soul Edge trailert nézek meg ezerszer, jókat röhögök, ahogy Abe fingik, kis hajóval lövöldözök, Porche Challange-ben szopok újra és újra, rezeg a joy, kényelmetlen az analog kar. A pc tele jobbnál jobb cuccokkal, én mégis 1mb-os memory cardra gyűjtök, próbálom megfejteni melyik játék lehet az amiben Jhonny Bravo száguldozik a motorral. 576 shopkban ámulok a polcok előtt, álmodozok, Alien figurákra csorgatom a nyálam. Első játékom a Battle Arena Toshiden 3. Tiszta Dragon Ball feeling. El se hiszem, hogy az enyém. Saját játékterem itthon. 576 konzol magazin lapozgatás, tanulmányozás. Aztán persze ps magazin. Demo hegyek. Haverral felváltva toljuk a témát. Ő nyom mindig egy kis focit, én a Smack Dowban megyek egy kört Undertakerrel. Lemezeget cserélgetek a rákoskeresztúri piacon. Ninja Shadow of Darkness, Tekken 1, Battle Arena Toshiden 1, Tekken 2. A szomszéd kölök átjárkál, vadul lapozgatjuk a Kódmester kis füzetét, csítelünk mint atom. Szórakozom, leszarom a világot. Közben azért hétvégenként benézünk faterral a pólus játéktermébe. Zombikra lövöldözök a House of the Deadben, Tekken 3-at tolok „ Ne hagyd, hogy felálljon, adjál neki” bíztat édesapám. Mindenáron Reptile-al akarok lenni a Mortal Kombat 4-ben, de már az első menetben ledarál a gép. Röhögnek a hátam mögött a tinédzserek. De nem keseredek el, nézem a bunyójukat. Egyszer én is ilyen faszán fogom tolni mint ők. Hétköznap vár az iskola. Dragon Ball kártyákat gyűjtök, Dragon Ball-t és Sailor Moon-t nézek, Zsüsztin vergődik a barátaival a kávézóban. Aztán megtörténik a csoda. Devil Kazuya elhalálozik. Paul győzött. Vasárnap volt és kissé szürke az idő. Örömömben ugráltam haverommal, nem hittünk a szemünknek. A karakterek közt megjelent egy medve. Hihetetlen.
Egy kis időre rá persze mindent tisztán láttunk. Csak játszottunk, outrokat néztünk, megnyitható karaktereknek örvendeztünk. Suli után osztálytárshoz át, lehidalás a Tekken 3-tol. Konzol magazin stírölés, kölcsönkérés, kiolvasás. Apám valamikor nyáron meglep egy másik joyal. „ Most már elkalapálhatjátok egymást haversráccal” Sosem történt meg. Nem mertem vs-ben nyomni. Gyáva voltam. Szerencsére nem bánta barátom. Ti szeretitek nézni amikor más tol egy olyan gammát amihez te hót béna vagy? Órákat tudtam lesni, ahogy Dani srác tolja Snes-en a Ultimate Mortal Kombat 3-at vagy a Mega Man X-et. A second player kar bezsebelése után hozzám vágta még egy kis zsebpénzt is. Irány a piac, mi ma Tekken 3-at fogunk tolni. Így is történt. Igaz a jó öreg Tekken 2-nek mennie kellett. A tok átadásakor azért lepörgött előttem mikor Yoshimitsuval nyomtam a Time Attack-ot egész délután, vagy amikor Kuma jegesmedve skinben először felbukkant a baszott nagy Orion Tv-n. „ A kockát nyomjad, az az eredeti ruhája” Aztán estig csak a Harmadik rész pörgött. Mindenkivel végigvittük. Tekken Force-hoz már satu szarok voltunk. Később persze végig kellett vinnünk. Mindenki tudja miért.

Télen már azért vártam apám verdáját felbukkanni, hogy végre visszakapjam a gépem. Majdnem egy hétig nem láttam? Miért? Mert hát okosodtunk. Ennek akkor nagyon örültem, már csak azért is mert az álmaim hírtelen már nem álmok voltak. Castlevania Symphony of the Night, Soul Reaver, Shadowman, Mega Man 8, Tenchu 1, Tenchu 2, Thrill Kill, Street Fighter Alpha 3, Street Fighter anyósom fájós dereka 2, Mortal Kombat négy, Final Fantasy 7, Final fantasy 8, Final Fantasy 9, Metal Gear Solid………………..majd szépen megszöktem otthonról, mert már nem bírtam tovább. „ …..én nem akarom, hogy elmenj” Csak álltunk a szobám ablak előtt, és ő csak bámult maga elé. Évekkel később jöttem rá miért mondta ezt. Engem meg semmi nem érdekelt akkor sem, csak, hogy végre szabad legyek. Nyári naplemente volt, csak egy pillanatra néztem vissza a betontömbre, amiben addig léteztem. Bánom, hogy sokszor rosszul viselkedtem veled.
Középiskolában nem annyira pörgött a PS. A lemezek olvashatatlanná karcolódtak, a joy helyét átvette a toll és a papír, ujjaim a húrokkal szeretkeztek. Álmodozásom tárgya egy hosszú fekete hajú lány lett. Nem is egy. Délutánonként pedig a troli megállóban filozófálgattunk drága Daddy barátommal. Esténként néha előkerült egy konzol magazin. Jah közben megjelent ám a ps2 is. Jah közben az összes pénzemet elfüstöltem, vagy elittam, vagy elettem. Jah közben tágítottam a tudatom is. Jah közben volt egy két hónapos „kapcsolatom” is. Jah közben majdnem elvittek a gyogyóba. Jah közben a maradék eszem is elment. Tinédzserek. Fasza egy korszak volt. Visszasírom. Valami érthetetlen okból előkerültek a sötét ruhás egyedek is.. Gyere ide gyere oda, jaj Zombie lógjál inkább velünk. Zombie menjünk bulizni, Zombie basszunk be, Zombie hogy halad a zenekar? Zombie nem kell egy ps2? Gyűlöllek Zombie. Zombie egy geci vagy. Zombie neked nincsenek érzéseid. Várjunk csak, hogy mi? De bazdmeg kell!
Gecire esett aznap éjszaka, én meg átázva vigyorogtam a táskámat ölelgetve benne a fekete ördöggel, és isten se tudja hány eredeti játékkal. Az enyém, hat év után, itt van. Remegve pakoltam össze a szerkezetet. Killzone 1, Nightmare Before Christmas, Need for Speed Underground, SSX Tricky (hogy rohadjál meg ott ahol vagy te szar!) Apámék vacsorára egy baszott nagy pizzát rendeltek, én meg csak lövöldöztem, ugrabugráltam reggelig. Mindent akartam. Mindent amit addig az 576 konzol hasábjain láttam. Nem bírtam magammal. Final fantasy X-2 és Soul Calibur 2 pakk. Tekken 5, Metal Gear Solid 3, Mortal Kombat Armageddon. God Of War 1, God Of War 2, Devil May Cry 3. Valahogy többet lógtam otthon. Persze sosem ment a szociális életem rovására. Addig míg fel nem jött hozzám valami leányzó és látta meg a barlangom. hehe. Csak közben megjött a ps3 is. Én meg túl voltam sok olyan stuffon ami mozgatott. Tényleg sok stuffon. Szóval az ördögi kör kezdődött előröl.
„nem változtál….^^” Mondja Lil. S mondja ezt mindenki más. Ez van basszameg. Hova, kinek, minek? De ti igen. Ti drága PSC tagok. Ti drága gamer társadalom vagy mi a csöcs. A gondolat ami nem hagyott aludni az éjszaka, csak részben köthető össze a múlttal. Hajnali 3 kor kimentem megetetni a macskámat, és hirtelen elkezdet bennem géppisztolyozni eme összeesküvés elmélet. Meg egy kérdés. Szerintetek mi ölte meg ezt a generációt? Mik ezek a gyatra gamek mostanában? Mi ez az egész? Aztán elkezdtem filózni és szép lassan rájöttem. Hát a kibaszott multiplayer.
Visszakeveredve általános iskolai éveimhez villan a pofámba az esemény, amikor valamelyik játékos magazin hasábján megjelenik az első Xbox hír. Májkroszoft konzol. Hm Májkroszoft. Akik a windowst hegesztik pc-re. Pc. Pc alkatrészekből összerakott konzol. Pc ahol a Quake 3 arena, az Unreal Tournament és a Counterstrike hódít. Ahol nincsen story csak lövik ágymást orrba szájba, miközben szidják egymás sexuális szolgáltatásokat kínáló édesanyját. S akkor megjelenik a Halo nevű fps, ami single mellett multiplayer móddal is büszkélkedik. A sony ennek ellenére hódít, mert ugye minden van. Tele vagyunk isteni jrpg-kel, a Tekken az 5. szériával pofán gyűr minket, mert szinte olyan mint régen, csak szebb meg több. S akkor még ide képzelje mindenki a legjobb ps2 címeket. Aztán megjelenik válaszként a Killzone, meg az online lehetőség. S már itt is van a ps3-as korszak, én meg kezdek öklendezni.
A kilóbájt korszakban már érezhető volt a feszkó. Számítógépes játékokkal foglalkozó magazin, ahol elvétve felbukkan pár Super Nintendo, Szega fasz tudja mi, később Ps1-es cikk. Az olvasók meg habzó szájjal szidják a tábort. S tart ez mai napig. Csak közben szépen átváltozott minden. Azok az arcok akik anno, kussban ültek és játszottak, ma már pixeleket számolgatnak, és meg veszik minden egyes évben ugyan azt a retek szart. Mellé ilyen kommenteket lehet olvasni „Engem úgyis csak a múltija érdekel” „Ebben lesz muliplayer?” „ 4 órás a story, még jó hogy ott a multi.” De elég csak a hír részleget megnézni. 2 komment egy random címnél, 45, 68, 215 egy Battlefieldnél. Tényleg ez kell a népnek? Akkor mire fel ez a nagy „háború”? Mi a tökömnek a ps, mi a fasznak az Xbox? Hol van az a horda aki anno azért vette meg az aktuális masinát, mert olyan játékok százaival akart játszani ami számítógépre nincs? Ez a haladás? Ez a fejlődés? Ez nem Videojáték baccameg.
A játéktermek, a 15 fős tv előtt rohadás, a történet, a játékélmény, a zene élvezete, hősök születése, bukása, világok és univerzumok megalkotása, ködben reszketés az ismeretlen miatt, és a lassan toyogó hullák szaga már csupán a múlté. Futószalagon gyártott háborús övezetekben bazdmegoló agyatlan idiótákat látok mindenütt. Butulás. Hanyatlás. Gamer holokauszt. S eljött az új generáció. A 4 es gép ami már ezernyócvan pét is tud hatvan fpessel. Olyan fantasztikus nyitócímekkel mint a COD Ghost, Battlefield 4, Need for Speed 82, és nemsokára jönnek a fantasztikus free to play mmok és fps-ek. Grafika grafik grafika grafika, recék recék, nem recék, codcododbfcodcodbfbfbfbfcodfpsfpscodbffpsfpsfpscocfreefreefrefreeeeeemánimánimánimánimániiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii.
Vicces. Baromság az egész. Még szerencse, hogy van választás. A régiek még igyekeznek. Egyesek megváltoztak, hol jobbak vagy rosszabbak. Én is csak egy hülye fasz vagyok a sok közül aki megrekedt a múltban az emlékei és élményei közt. Nem így képzeltük el ezt annó. Emlékszem gyerek fejjel a következőt mondtam drága jó elveszett barátomnak a nyolcvanas buszon egy konzolt lapozgatva „ Hű ha, psx-en ilyen százalékot kapnak a játékok, akkor ps2-n már olyan jók lesznek, hogy mindegyik százat kap!” Hát nem. Kurvára nem. Az évek mikor a játék azért volt, hogy a való világ (hamarosan az rtl kettőn) faszsága elől, egy másikba meneküljek, szépen felszívódnak a csendes dombon. Helyette már a virtuális világban is a sajátunkat látom. Szerencse, hogy mindkettőben el lehet bújni, és csendben figyelni, ahogy a többség kiloccsantja egymás agyát.
Ne vedd komolyan.
Blog hozzászólások
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
38. Kazama_Jin  PlayStation.Community tag
2013.12.26. 10:05:03
LV6
"Futószalagon gyártott háborús övezetekben bazdmegoló agyatlan idiótákat látok mindenütt. Butulás. Hanyatlás"
10 éveseknek és idiótáknak fejlesztenek ma játékot, az van
37. Attis37  PlayStation.Community tag
2013.12.22. 12:55:56
LV5
Remek kis blogbejegyzés;) Visszarepítettél sokunkat az időben. Emlékszem,haverokkal majd minden hétvégén a Pólus Center játéktermében dobáltuk a zsét a masinákba ész nélkül.Sega Rallye,Time Crisis(mekkora überkirályság volt),Virtua Striker,a verekedősgámák.A Silent Scope-ra szerelt mesterlövészpuskába kémlelve sorba szedte le az ember a háztetőkön/irodaházakban bújkáló rosszfiúkat.Aztán szüleim kipótolták a fizuból félretett zsebpénzből megvettük öcskösseé életünk első komolyabb konzolját,a PS1-et.A lakásba költözött a játékterem tényleg.Vagy emlékszem,mekkora élményt jelentett az első RE végigjátszása..Az a furcsa,hogy a mostanság jelenlegi PS3/X360 konzolokra megjelenő gámáknál kezdtem azt érezni,ötletek,kreativitás terén kipukkadni a lufi...A legszebb,hogy szabi alatt kedvet kaptam retrózni,most pl. a PS2 gámák közül az Extermination-t tolom.
Az életben legfontosabb a Család.
36. CountofHell  PlayStation.Community tag
2013.12.21. 12:29:00
LV15
PS1-en a Chrono Cross, Vagrant Story, Final Fantasy Tactics, Final Fantasy VII, VIII, Persona 2 E.P. a kedvencek, a mai napig meg vannak a gyűjteményemben. :-)
A Square akkor még szívből alkotott játékokat és ez meg is látszik.
A PS2 kezdeti kínálata kevésbé tetszett, de a Resident Evil 4 volt az első komoly játék ami hihetetlenül bejött és az előző generáció legjobb játékának tartom, majd a Silent Hill 2.
Szerencsére később elkezdtek özönleni a jobbnál jobb RPG-k, a Square Enix összekapta magát és olyan hatalmas játékokat jelentetett meg mint a Dragon Quest 8 és a Final Fantasy XII, valamint az Atlus két nagyágyú meglepetése akkor amikor már a PS3 is hatalmas kínálattal rendelkezett, akkor érkezett a Persona 3 és Persona 4. Megvan a Silent Hill Limited Collection és az Origins is.
PSN - CountofHell_HUN
35. sonerone  PlayStation.Community tag
2013.12.19. 11:21:01
LV11
ez fantasztikus volt, ahogy olvastam jottek a képek a szavakkal egyutt, csak én álltam a játék teremben nézve a mortalt, én szorongattam a ps2-ot hazafelé és én szornyulkodtem a rengeteg fps-láttán... de ahogy a generáció alakult, ugy alakultam kicsit én is, lovolde, competitive multi player, mind olyan dolgok amitol régen rázott a hideg, max egy fifa meccs vagy tesom ellen random tekken 3 ment, amugy csak single és no fps. soha nem tudtam elképzelni h lehet egy játékot ugy irányitani h nem látod az embert. de jott az uj gen, x360... á én inkább még kimaxolom a ffXII-ot meg a KH2-ot, 360 meg csak porgott a tesomnal... gears of war, de szép de.... lovolde.... de szép....de..... de szép és már én is lovom oket mint a veszes.... rainbow six.... nem is rosz ez az fps..... bioshock 1..... fpsjátékban is lehet story ez kibaszott nagy volt..... ps3..... resistance 1...... ingyen multi player..... tiéd vagyok........
ez nem jelenti azt h teljesen cod buzi lettem, mai napig sokal jobban elotérbe helyezem a single játékokat, és sokkal jobban szeretem a 3. szemszogbol mutatósokat, de eljátszom ezekkel alovoldékkel is, de leginább csak a társas kikapcsolodás miatt.
koszi szépen az irásod mégegyszer nagyo jo volt olvasni :)
hehe
34. Sektor  PlayStation.Community tag
2013.12.18. 22:00:19
LV3
Válasz 21. gugello üzenetére:
Zolibá rendesen kinötte magát..;)
Mixing.Dj/Progressive
2013.12.18. 14:19:57
LV3
Szerintem meg akkor lett baj, a ps2-es korszak vége felé, amikor a videójátékozás populáris dologgá vált, és a hétvégi gamerek igényeit kellett már elsősorban kielégíteni. Persze a multi is kicseszett velünk, az biztos.
"Wait until they get a load of me!"
32. Alex  PlayStation.Community tag
2013.12.18. 13:02:01
LV13
Zseniális bejegyzés.
SouthernPlayalisticCadillacMusic
31. JINBOBEK  PlayStation.Community tag
2013.12.18. 12:27:03
LV11
Válasz 29. gepard7213 üzenetére:
A Black-re én is rákattantam, szintén 100%-ra nyúztam, minden szinten... régi szép emlék. Egyébként a Bodycount eléggé Black-es, Stuart Black is közreműködött benne, nem lett rossz, persze azért a Black jobb.
Mostanában szoktam a ps2-vel is nosztalgiázni. Gta3-at vettem elő rá. Még mindig jó game ennyi év után is!
Mindig legyen egy "B" terv!
30. BenyoBoy  PlayStation.Community tag
2013.12.18. 11:45:17
LV17
Lusta vagyok hosszabban kifejteni, meg olyan emlékeket felidézni nyilvánosan, amiket mindenki telibe szar rajtam és a közeli barátaimon kívül, de minden szavával egyet értek!
Könyvet kéne írnod baszod.
A retrót nem látni, érezni kell!
2013.12.18. 09:52:59
LV3
Király blog ! Igen ez a multizás ez sok játékot hazavág pl:God of War mi a fa***nak kellet multi neki !? válaszolok is a kérdésemre a baromarcu nyünyörgö multihuszárok miatt ! Emlékszem a ps2 korszakomra mikor unokatesomal gt3 meg a 4 et nyomtuk osztott képernyön orákon keresztül nyüstöltük egymást, utáltam az fps lövöldéket ugy beszélték belém hogy játszak vele kölcsön adom a BLACK röl beszélek 1 honapig kisem vettem a gépböl végig toltam minden modban! azota is várom a beigét folytatást kár hogy nem jött:-( talán majd most ps4 re !?
28. gugello  PlayStation.Community tag
2013.12.18. 08:47:39
LV14
Válasz 27. KRRRX üzenetére:
igen, ez a megfelelő válasz! :)
- lazíts ha bírsz -
27. KRRRX  PlayStation.Community tag
2013.12.18. 00:16:30
LV3
Ez a blog egy út volt vissza a paradicsomba köszönöm.
kRrRx
26. MrZ  La Peste Noire
2013.12.17. 21:50:03
LV12
Válasz 25. gugello üzenetére:
Köszi!
" Egy bolond százat csinál....ez az én hobbim. "
25. gugello  PlayStation.Community tag
2013.12.17. 21:27:27
LV14
Válasz 22. MrZ üzenetére:
tessék:


http://www.gamepark.hu/index.php?Itemid=36&am[...]
- lazíts ha bírsz -
24. slike
2013.12.17. 20:40:18
LV3
Nem vagy egyedül..
Jó látni, hogy van akinek ugyanazt jelenti a konzolozás mint nekem..
Mindig le voltam maradva mondjuk az adott generációval, mert nem volt pénzünk az akkori sálger gépekre és játékokra. Sokáig PC-n tudtam csak játszani és állati nagy megváltás volt amikor először saját konzolom lett.
Számomra a játék mindig magányos élmény volt, amibe elmenekülhetek a külvilágtól. Nem voltam soha nagy multiplayeres, meg fórumos, meg játékközösség tagja. Egyszerűen csak imádtam leülni a joystickkal és tartalmas világok részévé válni.
PS3-nál már behoztam magam, addigra már elég idős is voltam, hogy fel tudjak fogni olyan címeket, mint pl. MGS (az első részt PS3-on játszottam végig és azota is a mindkori TOP3-amban van.)
De mire ideértem tényleg felhigult minden, ömlik a sok üres fos és évente ontják ugyanazt más köntösben. És mi vagyunk a nyomorékok, hogy megvesszük, mert a gyártóknak ez a legkönnyebb módja hogy pénz csináljanak. Sajnos ezzel sok kedvelt sorozatomat tönkrevágták. Pl. NFS nekem mindig alap kedvencem volt és még mindig minden évben reménykedem, hogy hátha történik valami(kb. az első Most Wanted óta, az 2005-ben volt!!!)...persze tudom, hogy hiába.
Jelenleg ott tartok, hogy már csak kifejezetten a valódi tartalommal bíró játékokra szorítkozom (The Last of Us, Heavy Rain, Uncharted) és ezzel együtt maga a játszás is háttérbe szorult az életemben. A durva pedig az, hogy nem azért mert nem lenne rá igényem, hanem mert hiába veszek meg egy átlag játékot, csak ülök előtte üres fejjel és unatkozom.

Sajnos tényleg ebben is nagyon jól tükröződik, hogy mennyire egy elkorcsosult, szar világ kezd lenni, és csak egyre mélyebbre süllyed lefele.
Senki életébe nem kívánom, de megérdemelne az emberiség egy The Last of Us vagy The Road(bár az nem játék) szerű világvégét.
Valahogy ezt tudom elképzelni megoldásként erre az őrületre, ami ma itt folyik. Az embereiségnek meg kéne tanulnia elviszeteni mindent, ami van...

Én mindenestre addig is kitartóan megmaradok játékosnak, mert még mindig vannak akik ismerik az érzést és tudják miről szól az, hogy konzolon játszani.
23. MrZ  La Peste Noire
2013.12.17. 18:43:08
LV12
Válasz 8. RottenSniffer üzenetére:
Nyári táborban találkoztam először Tekken 1 el. Minden nap könyörögtünk a tanárnak, hogy menjünk arra fele. Az összes zsebpénzünket beleszórtuk a masinában. Jó volt mert semmi mást nem csináltunk csak a fogást használtuk Kingel. De Armor Kingnél mindig el baltáztuk a témát. Jó szar nyár volt az is. Én még most is képes vagyok tizen órákat játszani. Már ha barátnőm engedi. Viszont már két napja be se nyomtam a gépet, helyette ilyen marhaságokat írogatok. Bár világ életemben felesleges dolgokra basztam el órákat, szal annyira nem bánom.
" Egy bolond százat csinál....ez az én hobbim. "
22. MrZ  La Peste Noire
2013.12.17. 18:36:42
LV12
Válasz 21. gugello üzenetére:
Azt nem tudod mi a bolt neve? Jó fej hapi volt régebben, sokat jártunk a standjához, kb minden hétvégén kinéztünk, volt, hogy csak úgy nézelődni, vagy snes kazikat cseréltünk ott. Egyszer egy tök gagyi játékomat sikerült nála elcserélnem egy bontatlan Bloody Roar 1-re. Nagyon örültem neki.
" Egy bolond százat csinál....ez az én hobbim. "
21. gugello  PlayStation.Community tag
2013.12.17. 18:13:47
LV14
Válasz 14. MrZ üzenetére:
az Zolibá! Most a kucorgónál van konzolboltja!
- lazíts ha bírsz -
20. Lara  beauty junkie
2013.12.17. 17:06:46
LV26
Válasz 19. MrZ üzenetére:
volt benne cica. :)
19. MrZ  La Peste Noire
2013.12.17. 16:28:19
LV12
Válasz 18. Lara üzenetére:
Valóban.
" Egy bolond százat csinál....ez az én hobbim. "
18. Lara  beauty junkie
2013.12.17. 15:42:17
LV26
Válasz 16. MrZ üzenetére:
viszont a psp-s tenchu frankó volt.
17. MrZ  La Peste Noire
2013.12.17. 15:41:06
LV12
Válasz 6. carpenter üzenetére:
A harmadik generációs masinán is van bőven jó játék szerintem. És itt most nem az áncsártid meg a hasonló szuper ekszkluzív fisz faszokra gondolok. Egyszerűen ma már más számít jó játéknak. Példának itt van a Darksiders sorozat. Nem rendelkezett szuper directx23-as agyrobbantó látványvilággal, ennek ellenére rendelkezett egy egész kellemesen kidolgozott univerzummal, egyedi karakter dizájnal, szerethető menő főhősökkel, baráti irányítással, átlagosnál jóval több játék idővel, jópofa fejtörőkkel, tisztára mint egy jó kis Soul Reaver. Ennek ellenére bezárt a bazár. A felemás értékeléseket kapott, pc-n olyan jól fogyott, hogy már kb kétszáz forintért próbálják rád tukmálni csak fogyjon már el a már boltokra penészedett dvd tok. Nekem most van egy éve ps szri a bírtokomban most valami huszon akárhány játékon vagyok túl, és nagy része 5 6 7 pontos értékeléseket kapott (ami persze erős túlzás, de kb így van), ennek ellenére én imádom őket. A nem általam vásárolt, hanem a géphez kapott Battlefield Bad Company 2-t mai napig nem tudom elpasszolni, mert szinte a legtöbb embernek megvan, vagy megvolt, én meg lassan ott tartok, hogy fölszögelem a falra dártz táblának .
" Egy bolond százat csinál....ez az én hobbim. "
16. MrZ  La Peste Noire
2013.12.17. 15:09:39
LV12
Válasz 3. SOLDIER üzenetére:
Számomra is érthetetlen, hogy miért nem készűlt új része a Tenchu-nak. Rengetek olyan fícsőrt tudnának megvalósítani a mostani gépeken, amit régen nem tehettek meg. Bár az xboxos Tenchu-nak csúfolt valami után, nem igazán vágyom rá, hogy még jobban földbe döngöljék a sorozatot.
" Egy bolond százat csinál....ez az én hobbim. "
15. MrZ  La Peste Noire
2013.12.17. 15:05:58
LV12
Válasz 4. Penge70 üzenetére:
Köszönöm Pengebá. Hasonló dolgok miatt nem görcsölök azon, hogy nincs pénzem új gépre.
" Egy bolond százat csinál....ez az én hobbim. "
14. MrZ  La Peste Noire
2013.12.17. 15:04:49
LV12
Válasz 2. gugello üzenetére:
Köszönöm. Nem tudtam sose a pali nevét, én csak főnöknek hívtam. Egy bajuszos focifrizurás fazon volt.
" Egy bolond százat csinál....ez az én hobbim. "
13. MrZ  La Peste Noire
2013.12.17. 15:03:13
LV12
Válasz 1. SiC üzenetére:
Én Zsüsztín anyukáját választanám inkább.
" Egy bolond százat csinál....ez az én hobbim. "
12. metadata  PlayStation.Community tag
2013.12.17. 12:36:07
LV15
Válasz 10. carpenter üzenetére:
Ebben teljesen igazad van. Egészen máshogy állsz egy játékhoz amiről csak olvastál, esetleg láttál pár kis felbontású képet mint egy olyanhoz aminek megjelenéskor fent van a végigjátszása a YT-n.

Végigjátszások? A Tomb Rider 2-nél minden utcasarkon elakadtam napokig mire rájöttem hogyan kéne továbbjutni. Most a játékok is könnyebbek mégis mindenki a YT-ot nézi.
FatHead
11. metadata  PlayStation.Community tag
2013.12.17. 12:30:06
LV15
Kitűnő blog egyrészt mert ezt most értem is, másrészről mert 1 az 1-ben visszatért a régi hangulat.

"Saját játékterem itthon"

Na igen! Ez volt a lényeg! És ezt a PS hozta el először.

Érdekes dolog ez a multi kérdés. Én a PS3-at csak azért vettem meg anno, mert a neten akartam játszani a Tekkennel. Szerintem ez is volt a generáció legfontosabb vívmánya: az online játék. Ettől függetlenül 90%-ban ki sem próbálom az adott játékot multiban, még akkor sem ha amúgy a stuff kitűnő.
FatHead
2013.12.17. 11:08:00
LV1
Amúgy szerintem maga a net elterjedése változtatott meg mindent,nemcsak a játékokat az embereket is!
2013.12.17. 11:06:46
LV1
Válasz 7. JINBOBEK üzenetére:
Kösz megvannak :) én nagy átlagban beszéltem 6 év alatt talán pár olyan játék jött amire azt mondtam hogy ez igen! De régen azért más volt!Pl Resident Evil 2,Tekken 3,Gran Turismó,Final Fantasy 7 és 8 ezeket nem ismételik meg! Magát az érzést nem tudják vissza adni.
8. RottenSniffer  PlayStation.Community tag
2013.12.17. 10:39:10
LV6
Pedig én komolyan vettem! :O
Nagyon szép blog, visszaidézte bennem a kölyökkoromat. :) Amikor még nem a pixelszámolgatás és a fény-árnyék effektus volt a mérvadó, hanem a játék maga.
Emlékszem a kis piaci sárgakazettásra, amin az egész család próbálgatta Aladdint átsegíteni az akadályokon.
Emlékszem, amikor Balaton Akaliban a parton megláttuk a Tekken 4-es árkádgépet.Egy tábornyi gyerek tolakodott a gép előtt, hogy kipróbálhassa...Nem tudom, hány ezer forinot lőttünk el a Tekkenre, de még az akkor 40 éves történelemtanárunk is beszállt a küzdelembe, hogy megmutassa, nem csak a fiatalok tudnak kombózni Jinnel. :) De szép volt...
A mostani generáció sem rossz, de a multiplayer szarság mindenből harap magának egy jókora falatot.Ha egy játéknak nincs multija, már fújnak rá...
Régen rengeteget tudtam játszani egyhuzamban.Keresztapámmal és az öccsével akát tizenórákat is nyúztuk a Tekken 3-at, ma viszont az új játékokat 2 óra alatt megunom, és inkább leülök rajzolni vagy olvasni.Kezd kifulladni a konzolozás. :(
Bolond kutyás néni
7. JINBOBEK  PlayStation.Community tag
2013.12.17. 08:57:29
LV11
Válasz 6. carpenter üzenetére:
Last of us, Beyond two souls. Próbáld ki ezeket, ezek nem üresek! (ez csak két példa, de akad még dögivel, csak körül kell nézni. )
Mindig legyen egy "B" terv!
2013.12.17. 08:30:10
LV1
Szívemből Szóltál!! Régen volt lelkük a játékoknak,volt tartalmuk most kb mint az emberek,kívül minden csilli villi belül meg üresség!!
5. Penge70  PlayStation.Community tag
2013.12.17. 07:24:44
LV22
Válasz 3. SOLDIER üzenetére:
szuper lenne, és nem is értem, hogy a japók miért nem gyúrnak egy új generációs Tenchura?!
4. Penge70  PlayStation.Community tag
2013.12.17. 07:22:20
LV22
"Olyan fantasztikus nyitócímekkel mint a COD Ghost, Battlefield 4, Need for Speed 82"

ezért is ráér kategória nálam a PS4 vásárlása, majd ha olyan cím jön rá ami miatt "muszáj" lesz vennem egyet.

sok mindenre szerettem volna még reagálni, de inkább hagyom a levegőben lógni.
továbbra is imádom a blogjaidat:)
5*
3. SOLDIER  49%Motherfucker/51%SonOfABitch
2013.12.17. 00:46:25
LV11
Mit nem adnék egy új generációs Tenchu-ért. Olyan szuper új fícsörökkel lenne tele mint például, amivel falon át is láthatnám az ellenségem, merre is jár, ha megsebeznek, pihenéssel visszatölthetném az enerdzsím és tele lenne olyan jelenetekkel, amiben Rikimaru száz katonát szeletel fel, miközben omlik össze alatta fél Japán.
Please to meet you... Hope you guess my name.
2. gugello  PlayStation.Community tag
2013.12.16. 23:12:56
LV14
Tesó, ez a legjobb blog amit olvastam életemben!! Rákoskeresztúri piac rulez, Sega, Super nintendo, Psx játékcsere 500Ft ráfizetéssel, dejó is vót! :D Zolibához vagy Csabiékhoz jártál (én mindkettőhöz)?

- lazíts ha bírsz -
1. SiC  PlayStation.Community tag
2013.12.16. 22:50:47
LV14
Zsusztin + ikrek... remek foursome lenne.
"paraszt a dumam, a te bajod ha nem erted"
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
LV12
La Peste Noire
PSC Kredit
8096 pt
PS4     PS3     PS2
PS Vita     PS One     PSP    


PlayStation.Community
Név:
ZombieWDoll
Fórumhozzászólások száma:
497 db
Hír/cikk hozzászólások száma:
3485 db
Utolsó belépés:
2019.11.17. 10:18:06
Regisztráció ideje:
2008.12.14. 19:12:07
Barátaim:

PlayStation®Network Online ID

PlayStation.Community Trófea