PlayStation.Community Blog ›› martin

88 hozzászólás

2013.12.16. 09:10:19

Utolsó hozzászólás: barnoca

2013.12.29. 13:17:09

Megosztás
Értékeld a blogot!
Azt mondják, Magyarország a végét járja. Magyarország egy haldokló ország. Európa közepén, ez a gyönyörű, természeti kincsekben páratlanul gazdag föld, ahol az igazi katasztrófák fogalmát csak hírből ismerik. Ahol nincs mindent romba döntő földrengés, pusztító tornádó és tájfun, nincs elsöprő árvíz. Nincs vulkán, nincs sivatag, ahol egy magot elejtesz és szinte azonnal kihajt belőle a csíra. Ahol olyan édesvíz készleten ülünk, ami 20 év múlva a Föld leggazdagabb vidékévé tehetne minket.
De nem tesz majd, mert a magyar nép beteg. Mindig is az volt, miért is lenne most vagy a jövőben más? Az itt élő nép a saját anyját is eladja 2 forintért, az itt élők 2 percet nem tudnak előre gondolkodni, csak és kizárólag a pillanatnyi jólétük érdekli őket. Holnap is lesz nap, ejj, ráérünk arra még.

Azt mondják, Magyarország a nyugdíjasok országa. Magyarországon a nyugdíjasokról szól minden: az évi 1000 forintos rezsicsökkentés, a 2000 forintos nyugdíjemelés, a korhatár feletti ingyen BKV-utazás. Sőt, most már a minden hájjal megkent kereskedelmi tévék is felfedezték maguknak a nyugdíjasokat, mint potenciális célcsoportot. És ez még csak most kezdődik, hisz 2014-ben jönnek a választások.
Rengeteg a nyugdíjas, az állami pénzből, az adófizetők pénzéből élő eltartott. De, tulajdonképpen mit is várhatunk? Azt mondják, a fiatalok kúrnak dolgozni, a fiatalok kerülik a munkát, a fiatalok külföldre mennek inkább dolgozni, sőt külföldre mennek kúrni a munkát.

Isznak, trollkodnak, értékvesztetten csaponganak – Itt a nyugdíjasok igazi arca

A nyugdíjasok egy része rendszeresen iszik, drogozik, dohányzik, döntő többségük pedig elidegenedett, értékvesztett, önző.

Közös még bennük, hogy romba döntik a magyar nemzetgazdaságot, szűklátókörűségükkel és történelmi sérelmeik monomániás nyalogatásával ellehetetlenítik a közbeszédet.

Mindezt nem én találtam ki.
Hanem elolvastam Trümmel Alfonz új könyvét, a Tudom, mit tetszik csinálni jövő tavasszal: a Fideszre vagy az MSZP-re tetszik majd szavazni a 13. havi nyugdíj, az újabb rezsicsökkentés vagy valami hasonló népjóléti baromság reményében.

Már a cím maga is figyelemre méltó, de sokkal súlyosabb a folytatás. Trümmel könyve ugyanis megrázó képet fest a mai magyar nyugdíjasokról.

Jövőkép nélkül

Az első fejezet rögtön a legfontosabb állítást bontja ki, miszerint a magyar nyugdíjasnak nincs jövőképe. Nincs jövőképe, mert nem él már sokáig.

Bár folyamatosan arról panaszkodik, hogy milyen kevés az a kis nyugdíj, amit a postás minden hónapban a lába elé helyez, teljesen hidegen hagyja, hogy saját gyermekeinek, még inkább unokáinak még annyi sem lesz, mint neki.

Nemhogy a 13. havi nyugdíj, de mai értékén számolva kétséges a 11. havi is.
A nyugdíjas lét az önzés maga, állapítja meg Trümmel, miután állítása szerint több száz nyugdíjassal beszélgetett a könyv megírása előtt.

Égből pottyant mesék

A nyugdíjkifizetés náluk lét- és helyzetmeghatározó rituálé, rosszabbik változata a rezsicsökkentés. Vagy emlékezetes a 13. havi nyugdíj esete. A bevezetés utáni néhány hónap után kiüresedett a pluszjárandóság felett érzett öröm, jött az unalom, a rém, ami jellemző mumusa a mai nyugdíjasvilágnak.

Csoda, hogy a 14. havi nyugdíjjal kellett kampányolni, hogy aktivizálják őket?
Miközben a legstabilabb választói közösséget jelentik, és számarányuk félelmetesen magas (egynegyede a választóknak!), semmit sem értenek a közgazdaságból. Nem látják, hogy amit ma elégetnek, abból csak hamu marad holnapra, von mérleget Trümmel.

Minden nap buli

Az elmúlt húsz évben pedig volt mit elégetni. Számos jóléti intézkedés kizárólag az ő javukat szolgálta, miközben folyamatos az elvonás a fiatal generációknak juttatott, oktatásra fordított közpénzekből.

Ingyen használhatják a vasutat, a tömegközlekedést, kedvezményt kapnak a kulturális intézményekben, miközben iszonyatos pénzt emészt fel a gyógyszertámogatásuk is.

Egyik részük drogfüggő
Trümmel könyvéből nyilvánvalóvá válik, hogy az igazi drogfüggőket a nyugdíjasok között kell keresni. Magyarországon eszméletlen magas a gyógyszerfogyasztás mértéke, dobogós helyen vagyunk Európában. Na, és ki zabálja fel a gyógyszerek nagy részét? Trümmel válaszol.

Másik részük alkoholista
Nem kellett sokat kutakodnia a szerzőnek ahhoz sem, hogy leírhassa: “A magyar alkoholisták egyébként is igen magas számának nagy részét az öregségi nyugdíjasok illetve a rokkant nyugdíjasok teszik ki.” Ön is látott már félédes bort, kevertet, olcsó rumot, vodkát a cvekkerébe gyömöszölő nyugdíjast a kisboltban? Na, ugye.

Ha a helyzet nem lenne így is elég súlyos, akkor csak olvassuk tovább Trümmelt, aki kíméletlen alapossággal ment utána a témának. A magyar nyugdíjasok ivási szokásaik napi rutinná váltak, azaz nemcsak hétvégén “buliznak”, hanem minden egyes áldott nap betöltik a nyugdíjból megvásárolt mennyiséget gyógyszerekkel, mesterségesen életben tartott szerveztükbe.

Értékvesztés, kulturálatlanság

Gondolhatnánk persze, hogy ez a sok áldozat, amit a társadalom meghoz a költségvetés fogvatartóinak talán jobb kedvre deríti őket, amiből valami pozitív energia felszabadul. Sajnos nem.

A generációk közül hiába jut nekik a legtöbb szabadidő, ezt a rengeteg lehetőséget egyáltalán nem használják ki.

Egész nap tévét néznek, a nyugdíjukat kétes szolgáltatásokat, illetve termékeket nyújtó tévéműsorokra költik.
Vagy olcsó vígjátékokra mennek állami támogatásból működtetett színházakba.
Mivel a szexre képtelenek, pornót néznek. Pornófogyasztási szokásaik életben tartják a pornóipart, megfertőzik a fiatalokat.
Ha nem, akkor a Facebookon agitálnak újabb jóléti intézkedések érdekében.
Vagy az általáluk az aktuális Kádár Jánosnak tartott népvezetőt istenítik, hogy a változás szele messze elkerülje Magyarországot.
Jövőkép hiányában természetesen csak trollkodni tudnak. És mivel nekik van erre a legtöbb idejük, bármilyen előremutató közéleti vitát szétbarmolnak, így vetve vissza a haladás kerekét újra és újra.
Miért is vágynának bármire? – teszi fel a kérdést Trümmel, aki a Kádár-korszak nyugdíjasairól azt írja:

Sokkal rosszabbak, mint nyugat-európai társaik. Munkával eltöltött éveiket a teljes foglalkoztatottság jellemezte, így még aktív éveikben sem kellett soha megharcolni semmiért. Miért tennének most másként? A nyugdíjas létet még így is jutalomként élik meg. Ez Nekik Jár.

Satnyul a szókincsük

Ahogy öregszenek, egyre több dolgot elfelejtenek, miközben az új kifejezéseket, a modern világ jelenségeit konokul kizárják rogyadozó elméjükből.

Mondom, Save As!
Elvárják, hogy a számítógépet bekapcsolják, konfigurálják helyettük, de a troubleshootingra már képtelenek, ezért nem ritka, hogy a családtagok gépeire tudatlanságuk folytán vírusokat telepítenek, számoltak be tucatjával Trümmelnek az áldozatok, gyerekek és unokák egyaránt.

Jobb klik? Hardver biztonságos eltávolítása? Vezetéknélküli hálózat beállítása?
- nem mond nekik semmit.

Trümmel tényfeltáró könyvének legnehezebb része az utolsó fejezet, amely valójában egy oknyomozó publicisztikának is beillene.

Ha ennyire szarnak az egészre, vajon milyen világra virradunk holnap? Egy év múlva? Tíz év múlva? És vajon hányan lesznek közülük azok, akik felülve valamelyik tömegpárt populizmusának, újra megszavaznak egy teljesen vállalhatatlan ígérethalmazt, majd meg sem érik a következő választást? Belegondolni is borzasztó. Hála a jó égnek, hogy annak idején a KISZ-ben nem volt annyi nyugdíjas, mint most…
Egy dologban bízhatunk Trümmel Alfonz szigorú, de igazságos könyvének elolvasása után. Talán a fiatalok másmilyenek…


(forrás)

A nyugdíjas az nyugdíjas. De ne felejtsük el: nagyapáink és nagyanyáink is nyugdíjasok. Sőt, akár apáink és anyáink is lehetnek/lesznek nyugdíjasok. Még az is előfordulhat, hogy mi leszünk nyugdíjasok.
Blog hozzászólások
1 / 2 oldal
‹‹  ‹  1  2    ››
88. barnoca  PlayStation.Community tag
2013.12.29. 13:17:09
LV18
Válasz 87. veigar üzenetére:
Miért kéne megkérdezned, hogy leírhassam a véleményem?
Amúgy már bánom, hogy összepiszkoltam a kommentem veled.
87. veigar  PlayStation.Community tag
2013.12.29. 01:30:07
LV1
Válasz 80. barnoca üzenetére:
Nem emlékszem, hogy kérdeztem volna a véleményedet, vagy véletlenül nyomtál rám?
Hivatásos ébredő!
86. Lara  beauty junkie
2013.12.27. 23:52:07
LV26
Válasz 85. Damien üzenetére:
na végre.
85. Damien
2013.12.27. 22:32:00
LV1
Ahogy a szavazásnak van egy alsó korhatára, úgy kellene legyen egy felső is. A nyugdíjkorhatár elérésével, köszönjük szépen, de már tessenek pihenni. És bízzák a dolgokat azokra akik még tehetnek valamit.
....ponyvalegény...
84. Lara  beauty junkie
2013.12.27. 15:08:52
LV26
Válasz 78. oxigen üzenetére:
aki mondja. dedo-dodo. :D

szocális jogi szempontból, reálisan néztem ezt a problémát.
a szavazók 2/3-át a nyugdíjasok tetszik ki. a nyugdíjasok 80%-a a világáról sem tud és nem látja reálisan a helyzetet.
ennyi.
-szerintem -
83. barnoca  PlayStation.Community tag
2013.12.26. 19:34:09
LV18
Válasz 82. Fritz üzenetére:
Minden viszonylagos.
Fiatal is lehet rászoruló.
82. Fritz  PlayStation.Community tag
2013.12.26. 18:43:56
LV2
Válasz 80. barnoca üzenetére:
relatív, hogy ki a rászoruló.
81. barnoca  PlayStation.Community tag
2013.12.26. 13:28:21
LV18
Válasz 79. Penge70 üzenetére:
Hát pedig azt a kommentet nem nevezném okosnak.
Amúgy lehet.
Én is sokszor beszélek butaságokat.
Ezzel itt biztos többen egyet is fognak érteni.
80. barnoca  PlayStation.Community tag
2013.12.26. 13:18:01
LV18
Válasz 77. veigar üzenetére:
Nekem meg azok a fiatalok(lehet középkorú v. fiatal felnőtt is) akik még véletlenül se adják át a helyüket a rászorulónak, vagy rosszabb esetben még le is ordítják a fejét.
79. Penge70  PlayStation.Community tag
2013.12.26. 11:40:04
LV22
Válasz 78. oxigen üzenetére:
nagyon megvolnál te lepődve, ha tudnád mennyire "buta" ez a lány:)
de nyilván te egy lángész vagy, azért szóród ezt a jelzőt
78. oxigen
2013.12.26. 11:24:37
LV1
Válasz 37. Lara üzenetére:
buta.
77. veigar  PlayStation.Community tag
2013.12.24. 12:01:39
LV1
Kedvenceim azok az öregek, akik szerint az ülőhely alanyi jogon jár nekik, majd amikor konstatálják, hogy ez a gyakorlatban nem mindig érvényes, dolby minőségbe osztják az észt úgy, hogy a jármű leghátsó szegleteiben is tökéletesen visszhangzik!
Hivatásos ébredő!
76. Rinity  PlayStation.Community tag
2013.12.23. 21:21:01
LV6
Válasz 35. gaccsi üzenetére:
Azt a csajt pofánverném, csakúgy mint a haveromat aki a 180 nettóra húzta a száját, és nem vállalt azóta munkát..
Leda atomica
75. Rinity  PlayStation.Community tag
2013.12.23. 21:12:05
LV6
Leszünk mi is nyugdíjasok, csak nyugdíj nélkül
Leda atomica
74. river
2013.12.20. 13:39:12
LV1
Válasz 72. Greg üzenetére:
persze hogy lóg...nagyon régóta már...ennek az országnak tényleg vége...de még húzzuk kicsit mint a rétestésztát...
73. Lara  beauty junkie
2013.12.19. 21:10:45
LV26
Válasz 67. ALF22 üzenetére:
hát ki van ez akkor találva.
72. Greg  PlayStation.Community tag
2013.12.19. 20:13:38
LV25
Válasz 69. bundas01 üzenetére:
Ne legyen igaza, de picit én is úgy érzem mintha "lógna valami a levegőben" ....
LV426
71. ALF22  Son of Liberty
2013.12.19. 19:44:00
LV26
Átlagos nap magyarországon: ma az egyik boltba beszerelik az online pénztárgépet. Tulaj azt mondta folyamatosan hivogatja a NAV mikor köti már be. Szimpla kis bolt, fogalma sincs miért szálltak így rá.
Horváth András bejelentett ezermilliárdos áfacsalást, erre hozzá mennek ki jogosulatlan adatkezelésért.
A kicsit baszogatni kell, a nagyokat meg futni hagyni (vajon miért).
70. Fritz  PlayStation.Community tag
2013.12.19. 19:32:53
LV2
Válasz 68. SteveY üzenetére:
Holnap csomagolok.
69. bundas01  Hivatásos Troll
2013.12.18. 22:20:24
LV20
Válasz 68. SteveY üzenetére:
Hát ha te mondod, akkor biztosan így lesz.
Na ez is egy m.f.,színtén nagy a pofája:D
68. SteveY  the gunner
2013.12.18. 22:10:33
LV22
Nyugdíja itt nem lesz már a most dolgozó embereknek.
Meneküljön aki tud, az utolsó meg kapcsolja le a lámpát.
Amúgy tényleg azt mondom aki megteheti menjen külföldre mert itt nagyon csúnya dolgok fognak történni.
Kedvellek öreg, de bántani foglak!
67. ALF22  Son of Liberty
2013.12.17. 20:18:10
LV26
Válasz 63. Lara üzenetére:
csak a nagykövetségen szavazhatnak!
angliában van pár 100ezer magyar az mind mehet oda

3éve pár ezren szavaztak és az is már hosszú sorokat eredményezett. Pont ezért lett kitalálva,hogy aki kinnt van az csak szívjon és végül ne is akarjon elmenni ellenük szavazni. Mocskosul kitalálták ezt saját magukra.
66. Fritz  PlayStation.Community tag
2013.12.17. 19:36:59
LV2
Nem kell haza utaznia. De előferdül az is, hogy különféle pártok finanszírozzák az ideutaztatását meg minden egyéb költségét, ha valami nagyobb dologról van szó.
65. Ricsi
2013.12.16. 19:15:56
LV7
Válasz 63. Lara üzenetére:
A külföldön élők már 90-től szavazhatnak, de a határon túli magyarok nem szavazhattak. Igazából vagy azt csinálhatták hogy akkor szavazhatnak a határontúliak és a külföldön élők is egyaránt vagy pedig egyik csoport sem, és így egyik esetben sem olyan furcsa mint amilyen 2010 elött volt.
64. Lara  beauty junkie
2013.12.16. 18:50:19
LV26
Válasz 59. Aki23 üzenetére:
hát jah.
63. Lara  beauty junkie
2013.12.16. 18:49:44
LV26
Válasz 61. Ricsi üzenetére:
ne már! ezt nem is tudtam.
kemény. mondjuk sejthettem volna, hogy a kormány meg fogja bolygatni a szavazást is, de ez azért kemény.
62. gaccsi  PlayStation.Community tag
2013.12.16. 18:46:17
LV4
Válasz 57. Lara üzenetére:
jaj ne vedd már komolyan
61. Ricsi
2013.12.16. 18:45:50
LV7
Válasz 58. Lara üzenetére:
Nem kell hazautazniuk. Ők külföldön adják le a voksukat.
60. Aki23  PlayStation.Community tag
2013.12.16. 18:43:33
LV19
Válasz 58. Lara üzenetére:
Azért kintről is lesz 600 ezer szavazó ami azért nem kevés és amúgy nem kell hazautazniuk, kintről szavaznak.
59. Aki23  PlayStation.Community tag
2013.12.16. 18:42:30
LV19
Válasz 56. gaccsi üzenetére:
Igen onnan 10-ből 4 ilyen a nyugdíjasoknál 10-ből 8, nem mindegy. Amúgy a nyugdíjasok nem hülyék, ennél sokkal rosszabb a helyzet nem akarják megérteni, h már nem a régi rendszer van és nem akarják megérteni a mai problémákat, még mindig úgy gondolkodnak mintha kommunizmus lenne, pedig már nem az van.
58. Lara  beauty junkie
2013.12.16. 18:40:39
LV26
Válasz 48. Fritz üzenetére:
ezt el is felejtettem, hogy ott vannak még a külföldön élők. :D
de szerintem az nem zavar sok vizet, mert kétlem, hogy miközben kint vígan éldegél meg dolgozgat, ezért haza fog utazni, hogy szavazzon. szerintem letojják.
57. Lara  beauty junkie
2013.12.16. 18:38:40
LV26
Válasz 52. gaccsi üzenetére:
értelem. :D
56. gaccsi  PlayStation.Community tag
2013.12.16. 18:29:54
LV4
Válasz 54. Aki23 üzenetére:
A gondolkodásra való hajlam nem kor kérdése. 20-as 30-as 40-es korosztályból is tudok mutatni jócskán papucsállatkákat, akik azt se tudják hol vannak, de a szavazati jogukkal viszont kívánnak élni. Vannak párthívők, akik akkor is ugyan azokra fognak szavazni, ha beleszarnak a képükbe, és vannak olyanok akik belefásultak az egészbe és 4 évente valahova behúzzák az x-et mindenféle tájékozódás nélkül. Na ők döntik el ki kerül kormányra. Nem mintha bármit számítana.
2013.12.16. 18:22:12
LV3
ez hulyeseg kerem
A bustle in your hedgerow.
54. Aki23  PlayStation.Community tag
2013.12.16. 18:18:13
LV19
Válasz 52. gaccsi üzenetére:
Lehet komolytalanra venni, de mondj már az elmúlt 20 évből kormányt aki nem a nyugdíjasokkal nyert. Szerintem rohadtul nem életképes, h olyanok döntenek egy ország sorsáról akiket a legegyszerűbb befolyásolni és minden2 szart benyelik, mert a kormány csak igazat mondhat.
53. Ricsi
2013.12.16. 18:16:11
LV7
Részemről annyit tudok tenni hogy nem szavazok olyanra aki már volt hatalmon. Repül az idő, öregszem aki kormányzott már azt ismerem, újabb lehetőséget nem áll szándékomban adni. Valamint másokat sem akarok korlátozni, én is leszek öreg és lehetek hajléktalan stb. is pl.
52. gaccsi  PlayStation.Community tag
2013.12.16. 18:09:47
LV4
Válasz 40. Lara üzenetére:
Én azoktól is elvenném a szavazati jogot akik szeretik a céklát. Azoktól különösen. A céklát szerető nyugdíjasokat pedig bebörtönözném.
51. Lara  beauty junkie
2013.12.16. 17:30:23
LV26
Válasz 50. ALF22 üzenetére:
na erről beszéltem.
50. ALF22  Son of Liberty
2013.12.16. 17:26:24
LV26
Nekünk nem hogy kevesebb nyugdíjunk lesz (ha lesz), hanem már a fizunk is kevesebb.
Szeretem a két mamámat, de mind2 panaszkodik a 105ezres nyugdíjra, míg az én fizum évek óta 72. Mit mondjak nekik. Mama ez van.
49. gugello  PlayStation.Community tag
2013.12.16. 17:23:50
LV14
Válasz 48. Fritz üzenetére:
én rád szavazok! :)
- lazíts ha bírsz -
48. Fritz  PlayStation.Community tag
2013.12.16. 17:00:27
LV2
Válasz 37. Lara üzenetére:
Én nem lennék ennyire radikális. Itt adózik, itt él, szavazzon. Akit nem engednék szavaztatni az a külföldi magyar. Nah ő az akinek semmi köze nincsen ahhoz, hogy itt kik diktálják az adórendszer-t és a gazdasági miegymást. Nem ő dolgozik itt, nem ő adózik itt. Kapja meg a magyar állampolgárságot, de szavazni akkor szavazhasson ha érdemben részt vállal ennek a csodálatos ország béklyóinak cipelésében. Én sem szavazhatok Szlovákiában vagy Romániában.
47. Fritz  PlayStation.Community tag
2013.12.16. 16:56:43
LV2
We are sooo fucked....
46. MrZ  La Peste Noire
2013.12.16. 16:16:34
LV12
Asszem nyugdíjas vagyok.
" Egy bolond százat csinál....ez az én hobbim. "
45. Lara  beauty junkie
2013.12.16. 16:09:22
LV26
Válasz 44. Greg üzenetére:
(én meg 60-at. :D nekem azt nem sikerült elérni még diákmelóban.)
44. Greg  PlayStation.Community tag
2013.12.16. 15:57:22
LV25
Válasz 35. gaccsi üzenetére:
Túlórákkal együtt sem kerestem soha 150 000-et.
LV426
43. Greg  PlayStation.Community tag
2013.12.16. 15:55:30
LV25
Válasz 40. Lara üzenetére:
Vagy lenne valami minimum IQ limit ami alatt nem lehetne szavazni. ;)
LV426
42. Greg  PlayStation.Community tag
2013.12.16. 15:54:30
LV25
Nehéz ügy ez az egész.... és sajnos a java majd még csak most jön mikor a Ratkó korszak gyermekei tömegesen mennek nyugdíjba(de ne legyen igazam). Az én nagyim végigdolgozta az egész életét....
LV426
41. VarkD
2013.12.16. 15:54:00
LV3
16 éves korom óta dolgozom, már a negyedik munkahelyemen vagyok. Most is két állást húzok folyamatosan, mellette meg suli. Én vagyok a tipikus balfasz, aki majd eltartja ebben az országban az egymillió ingyenélő élősködőt. Nyugdíjasokkal semmi bajom sincs. Lehúztak ők is 60 évet, amink most van azt mind nekik köszönhetjük.
Otherworld.hu
40. Lara  beauty junkie
2013.12.16. 15:44:56
LV26
sőt ha már módosítanék, akkor munkához kötném a szavazást.
aki nem dolgozik az ne szavazzon. ne döntsön arról, hogy más hogyan éljen a jövőben.
szóval a nyugdíjasok mellett a cigányokat is kizárnám így a körből.

na hogy tetszik a javaslat? :D
39. gaccsi  PlayStation.Community tag
2013.12.16. 15:32:40
LV4
Válasz 36. Lara üzenetére:
Kecsegtető ajánlat. :D
1 / 2 oldal
‹‹  ‹  1  2    ››
LV27
Főszerkesztő
PSC Kredit
46951 pt
PS4     PS3     PS2
PS Vita     PS One     PSP    


PlayStation.Community
Név:
martin
Fórumhozzászólások száma:
8362 db
Hír/cikk hozzászólások száma:
17246 db
Utolsó belépés:
2020.01.24. 11:14:10
Regisztráció ideje:
2008.10.03. 14:10:30
Barátaim:

PlayStation®Network Online ID

PlayStation.Community Trófea