PlayStation.Community Blog ›› RottenSniffer

9 hozzászólás

2013.12.08. 09:12:11

Utolsó hozzászólás: VGPredator

2013.12.09. 23:31:52

Megosztás
Értékeld a blogot!
Elnézést kérek a csúszásért, időhiány miatt csak most tudom feltenni a sorozat második részét.
Mivel az első is sikert aratott, és néhány rajongónak meghoztam a kedvét a játékhoz, következzen a második epizód, amelyben továbbra is a Silent Hill széria mostohagyermekének, a The Room-nak a szörnyeit veszem górcső alá.

Wall Man
A mellékelt képen a The One Truth látható, amely egy amolyan miniboss a játék vége felé.Voltaképpen egy nagyra nőtt Wall Man, fémkeretre feszítve.
A klasszikus Wall Man a falból bukkan elő, ám látható részei csak a derekáig terjednek.Azontúl a fa gyökereihez hasonló képletekkel rögzíti magát élőhelyéhez, amely akármilyen tömör felület lehet.
Hosszú, vékony karja, hajlott gerince és hatalmas kézfeje jellegzetes külsőt kölcsönöz neki.Arca teljesen hiányzik, így első látásra nem tűnik különösebben ijesztőnek/veszélyesnek.Ám ne higgyünk neki: elképesztően erős ellenfél, hiába alig nagyobb egy embernél.Hatalmas erejéhez agresszió és gyorsaság is társul, amely kombináció nem a legjobb egy olyan lény esetében, akit nem csak megölni, de még kikerülni is nehézkes.
Mindenképpen oldalról közelítsük meg.Egy felerősített ütéstől ugyan elájul, de gyorsan magához tér, és veszélyesen nagyot üt.Csapásai nyomán sok életerőt veszítünk, és még több métert is repülünk hátrafelé, így néha már idegesítő módon hátrálat a továbbjutásban.Ha sikerül nagy nehezen elpusztítanunk, teste elernyed, majd visszahúzódik a falba.
Ha nem is látjuk magát a lényt, hangja alapján már messziről felismerhetjük: morgások, hörgések, valamint jellegzetes, szakadó és recsegő hangok jejzik kilétét, ahogy gyökérkéit megfeszítve igyekszik elérni minden mozgó objektumot, így könnyen felkészülhetünk a vele való találkozásra.
Ha van lőszerünk, igyekezzünk már messziről ártalmatlanná tenni, mert ha közelharcba keveredünk vele, könnyen mi húzhatjuk a rövidebbet.
Különlegessége, hogy bőrének mintázata és színe megegyezik azzal a felülettel, amelyből éppen kikandikál.

Gum Head
Amint a képen is látszik, e szörnynek két típusát különböztetjük meg.A bal oldali verzió jóval veszélyesebb sápatag rokonánál, ugyanis már képes az eszközhasználatra, és némileg intelligensebb is nála.
Egy emberszabású viselkedésével, mozdulataival és hangrepertoárjával rendelkezik.Aki látott már természetfilmben feldühödött csimpánzcsaládot, az gondolom tudja, miért hasonlítom hozzájuk.Erős alkatú, csapatban operáló lény, aki nem rest közvetlenül a nyakunkba ugrani egy magasabb pontról.Mindig falkában jár, egyedül csak nagyon kirívó esetben találkozhatunk vele.
Torkán egy csinos kis tumort visel, amely egy második fej benyomását kelti.Arca torz, elmosódott, de kivehetőek rajta emberi vonások - ez a meglátás főleg az új típusra érvényes.Gyakrabban négy lábon jár, akár a csimpánz, de ha támad, rögtön két lábra emelkedik.Ilyenkor szerencsére le is lassul, így kapunk némi időt a támadás felerősítésére.
Akár négyen-öten is támadhatnak egyszerre, fokozatosan elvágva előlünk a menekülési útvonalat, és mintegy falat alkotva próbálnak megközelíteni.Ha felmérgesítjük, ugyanúgy toporzékol és csapkod, akár egy csimpánz; ilyenkor vigyázzunk vele, mert hamar kedvet kap a támadáshoz, és villámgyorsan osztogatja a pofonokat.
A golfütőt szorongató példányok általában pont azt az ajtót választják őrhelyként, ami a továbbjutásban játszik szerepet.Ilyenkor kénytelenek vagyunk harcba bocsájtkozni vele, ám amint kipenderítettük a helyéről, már mehetünk is tovább, mit sem törődve a hátunk mögött felharsanó ordításokkal.
Zárt térben ritkán tartózkodik, sokkal inkább erkélyeken, lépcsőkön tölti ideje nagy részét, ahonnan alkalma nyílik meglepetést okozni azzal, hogy csapatostul ránk veti magát.
Nem túl erős, ám kitartó ellenfél, a balta és a csákány remek fegyver ellenük.Nem érdemes rájuk pazarolni a lőszert, hiszen kézi fegyverekkel egyszerre akár több egyeddel is végezhetünk.

Toadstool és Whitestool
Ebből a lényből is két különböző típus létezik: a képen látható Toadstool, valamint a fehéres, csápban végződő Whitestool.
Mindkettő a nyirkos, sötét helyeket kedveli, akár a gombák.Parazita élősködő, hiszen ahogy a képen is látható, tetemekből is képes pillanatok alatt kifejlődni.A fekete típus egy fehér, agyszerű képződményben végződik; ez a furcsa kinövés annál nagyobb, minél hosszabb maga a lény.
Függőlegesen áll ki a számára alkalmas felületből, közben hullámzó, halszerű mozgást végez.Nagy csapatokba tömörülve állja utunkat; nem képes a helyváltoztatásra, ergo támadni sem tud, de óvatlan érintésre sebez.Ilyenkor egy hörgés kíséretében semmivé foszlik, tetem sem marad utána.
Sápadt rokona mindössze kinézetében különbözik tőle.E verzió teste karcsúbb, hosszabb, mozgása valamivel gyorsabb.
Egyetlen csapástól elpusztul, de elég bosszúságot okoz, ha sietünk valahová, és pont beleszaladunk egy ilyen csoportba.Henry ilyenkor megtorpan, tehát átrohanni sem tudunk közöttük.

Mothbat
Első ránézésre egy denevér és egy kolibri szerelemgyerekének tűnik, viselkedése azonban tökéletesen megegyezik a szúnyogéval: idegesítő és zavaró.Nagyobb csapatokban támad ránk, és ha hagyjuk, belőlünk próbálja kicsalni táplálékát, a vért.Nyugodt állapotban földön, vagy nagyobb kiszögeléseken pihenget, ám amint közel érünk hozzá, hangosan zúgva és döngicsélve célba vesz minket.Röpte lassú, dülöngélő, így könnyű eltalálni.Őt már viszont taposni kell, hiába ütöttük le előtte, újra és újra felszáll, ha nem lépünk az arcára.
Nagyon gyakori lény, mindenhol előfordul.

Folytatása következik!
Blog hozzászólások
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
9. VGPredator  PlayStation.Community tag
2013.12.09. 23:31:52
LV1
Hát ez az írás is
Jó enciklopédikus lett :)
Roxfortban te tartanád a
Legendás lények gondozása
Órát azegyszer biztos!
Am tetszik, jó lett.
Utálom hogy sehol sem tom kiírni a teljes nevem
8. Resiskull  PlayStation.Community tag
2013.12.09. 19:40:13
LV21
Válasz 7. RottenSniffer üzenetére:
ok bár én nem idegeskedek fölösleges csak termelődik a gyomorsav, szeretek értelmesen vitázni(voltak is itt a fórumon régebben igazán jó karakterek erre), de ahogy mondod úgyse fogadnánk el egymás igazát mert ahogy látom van meggyőződés, ami nem is baj.:)
7. RottenSniffer  PlayStation.Community tag
2013.12.09. 16:37:24
LV6
Válasz 5. Resiskull üzenetére:
Úgysem tudjuk meggyőzni egymást, tehát szerintem hagyjuk a dolgot, mert csak elharapózna az egész. :) Maradjunk abban, hogy egyik sem Silent Hill, és szent a béke, okés? :)
Bolond kutyás néni
6. Lara  beauty junkie
2013.12.09. 15:54:13
LV26
5. Resiskull  PlayStation.Community tag
2013.12.09. 15:07:18
LV21
Válasz 4. RottenSniffer üzenetére:
nem ezt vitatom, de ha szerintetek az jobb akkor ennyi erővel Silent hill gokart is mehet mert annyi a szintje.
4. RottenSniffer  PlayStation.Community tag
2013.12.08. 17:08:36
LV6
Pedig az Arcade messze felülmúlja a BoM-t.A mostani SH játék voltaképpen nem Silent Hill, csak egy nagyon béna RPG utánzat. :)
Nekem tetszik az Arcade, szépen összeszedték bele a legjobb szörnyeket.Az, hogy ketten lehet játszani, még rá is tesz egy lapáttal.
Bolond kutyás néni
3. MonstAir23  PlayStation.Community tag
2013.12.08. 15:55:29
LV3
Válasz 2. Resiskull üzenetére:
Nem nyertél sajna :-D
2. Resiskull  PlayStation.Community tag
2013.12.08. 15:36:00
LV21
Válasz 1. MonstAir23 üzenetére:
fogadok az Arcade-ról még nem is halottál ha a Book of memories neked olyan szar.
1. MonstAir23  PlayStation.Community tag
2013.12.08. 15:04:59
LV3
Köszi ismét :)
Bár szerintem a mostohagyerek inkább a Book of Memories, az 1 kalap szar ha Silent Hill játéknak számítjuk.
Ha csak egy sima, gyűjtögetős, szörnyagyonbaszkodós gammának akkor elmegy... :)
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
LV6
PlayStation.Community tag
PSC Kredit
4672 pt
PS4     PS3     PS2
PS Vita     PS One     PSP    


PlayStation.Community
Név:
Doom
Fórumhozzászólások száma:
1203 db
Hír/cikk hozzászólások száma:
201 db
Utolsó belépés:
2019.05.08. 19:45:02
Regisztráció ideje:
2013.01.02. 22:47:10
Barátaim:

PlayStation.Community Trófea

PlayStation®Network Online ID