PlayStation.Community Blog ›› RottenSniffer

15 hozzászólás

2013.11.30. 10:13:32

Utolsó hozzászólás: Resiskull

2013.12.07. 19:33:14

Megosztás
Értékeld a blogot!
A soron következő blogsorozatomat már publikáltam egy másik, játékokkal és PC-kkel foglalkozó oldalon, de azt hiszem, itt az ideje, hogy Nektek is bemutassam a szellemváros, Silent Hill ikonikus és groteszk szörnyeit.Tippek, jellemzések, tanácsok, magyarán minden, amit az őshonos fajokról tudni érdemes!
Az írásaimat helyenként átszerkesztettem, mivel már jó pár éves munka ez, így néhol rektorálásra és javításra szorult.Ez idő alatt több időm volt megfigyelni a lények viselkedését, jellemét.
Kezdjük hát, elvtársak!

Sniffer Dog
Az egyik leggyakoribb ellenfél.Egy megtermett német dog méreteivel rendelkezik.Teste izmos, masszív.Oszladozó bőre, foltokban hiányzó szőre és olyan hosszú nyelve van, amelyet maga után vonszol a földön.Kétféle "típusa" van: a zöldes árnyalatú kan, valamint a lilás-rózsaszín szuka.
A kan látható szemekkel illetve fülekkel rendelkezik, szemben a szukával, melynek külső érzékszervei elkorcsosultak.
A hím egyedek valamivel gyengébbek és nehezebben veszik rá magukat a támadásra, szemben a nőstényekkel, amelyek meglehetősen agresszívak és kezdeményezőek.
Mindig falkában, de minimum ketten támadnak ránk.Lassan mozog, de támadása nagyon gyors, elsöprő és meglepő.Ha van közöttük szuka, akkor elsőként igyekezzünk őt megölni.Két-három csapás a vascsővel vagy golfütővel, és máris a földön van.Természetesen taposni kell, különben felkel, és újult erővel ront nekünk, ám ezt szerencsére lassan és ráérősen teszi.
Más lények elhullott testéből szívja a vért hosszú nyelvével, de ha hagyjuk, minket is megkóstol.A szuka rögtön a mellkasunknak ugrik, a kan inkább kerülget és lapít.Ha sikerül kikerülnie a támadást, lábszárunkat kapja el, és a tudtunkra adja, hogy rossz helyen kopogatattunk.
Mindenhol előfordul, zárt térben vigyázzunk vele, mert előnyben van fordulékonyságával és mozgékonyságával.
Jelenlétét halk, cuppogó és szürcsölő hangok jelzik.Ha magányos példánnyal találkozunk, kössük fel a nadrágot, mert másodperceken belül egy panaszos vonyítással maga köré gyűjti az egész falkát.

Twin Victim
Robosztus, masszív lény, két szomorú, porcelánszerű csecsemőarccal és alsótest nélkül.Hosszú, fekete köpenyt visel és hatalmas kézfejein jár.
Ha lassan közeledünk felé, egyik karján állva mutogat ránk (a képen), de amint közelebb érünk, méreteihez képest igen gyorsan, hirtelen és elsöprő erővel támad.Ha viszont már messziről megpiszkáljuk a pisztollyal, rögtön kinyilvánítja nemtetszését, és egy lendületes sallerral jutalmazza az őt bántani merészelő játékost..Széles tenyerével jókora pofonokat osztogat.Jellegzetessége, amit könnyen kihasználhatunk: miután odaért hozzánk, a csapás után megfordul a tengelye körül, és ha sikerült kikerülnünk a támadást, egy jól időzített rákontrázással hatalmasat húzhatunk a háta közepére.Ha még időnk is van felerősíteni a támadást, annál jobb: ez esetben rögtön elájul.
Első látásra nehéz ellenfél, de meglepően könnyű dolgunk van vele: néhány lövéstől/csapástól hasra vágja magát, és bizony őt is meg kell taposni ahhoz, hogy később ne okozzon problémát.
Létezik egy jóval gusztustalanabb változata is, ami már nem ilyen csinos: a Bottom.Az egyik feje a szokásos helyen, míg a másik a nemi szerv környékén található.Neki is csak keze van, torz teste, és valamivel szívósabb, mint babaarcú rokona.Rajta semmiféle ruhadarab sincs, véres, sebekkel teli bőre szinte beleolvad a környezetbe.Vele főként az apartmanban találkozhatunk, ahol viszont falkában randalírozik a folyosókon.
Mind a két típussal viszonylag kevés az összezördülés, de az utóbbi valamivel ritkább.
Életében teljesen néma.Halálakor mély hangon nyögdécsel és sóhajtozik.

Ghost
A szellemek, avagy Walter áldozatai.A játékban összesen 10 feldühödött kísértet fog szadizni minket, és nem árt őket elkerülni.Az ő esetükben érvényes igazán a "Szégyen a futás, de hasznos" elve, ugyanis egytől-egyig halhatatlanok, sőt sebezni sem lehet őket.Ha túl közel jön egy-egy példány (amit lehetőleg kerüljünk, ugyanis még az aurájuk is sebez), mindössze annyit tehetünk, hogy addig ütjük őket, amíg el nem ájulnak.Nem érdemes rájuk pazarolni a naftát, meg sem kottyan nekik akár több tárnyi lőszer sem.
A 10 rémségen belül több szint forul elő.A többség "csak" a mellkasunkban szeretne amatőr szívműtétet végezni, de az erősebb szellemekkel már vigyázni kell.Létezik olyan (Cyntia), aki a hajával fojtogat, mások piásüveggel, gyertyatartóval és rohamozással próbálnak véget vetni életünknek.A játék vége felé viszont akad egy olyan szellem, akit ha csak lehet, nagyon messzire kerüljünk el: ő Richard Braintree, Walter utolsó áldozata.A többi kísértettel ellentétben nem lebeg, hanem a talpán jár, valamint képes teleportálni, így ne lepődjünk meg, ha egyszercsak az arcunkba nyomja a fegyverként használt feszítővasat.Halálneméhez híven (villamosszék) pár másodpercenként rájön egyfajta rángatózás, ami alatt szoborrá merevedik, időt hagyva nekünk a menekülésre.
Egyetlen fegyver létezik ellenük: az Engedelmesség Kardja.Minden főbb szellemhez jár egy ilyen ritka és megbecsülendő kis tőr, valamit egy darab ezüstgolyó.Ezeket mindig, minden esetben vegyük magunkhoz, szinte kötelező jelleggel.A leterítés menete a következő: ha sikerült a földre küldenünk az ezüstgolyóval (az egyetlen, amitől huzamosabb ideig kifekszenek), azonnal álljunk a szellem mellé, döfjük bele a Kardot, és soha a büdös életben ne nyúljunk hozzá többet.Ezután a kísértet már végleg a földön marad, igaz, nem pusztul el, mindössze nem tud többé a nyomunkba eredni, amint meglát.A gyenge szellemekre semmiképp se pazaroljunk Kardot, illetve ezüstgolyót, mert nagyon ki van porciózva a fejadag, így velük mást nem tudunk tenni, mint rohanni előlük.Kis tanács: amikor az apartmanban járunk, és egy lakásban fontos teendőnk van, ahol egy gyengébb szintű szellem kísért, ne habozzunk beledöfni a Kardot addig, amíg szétnézünk a kecóban.Ugyanis ez a tőr kihúzható, tehát újrahasználható, bármennyi alkalommal.Ha végeztünk, ismét vegyük magunkhoz a Kardot, és kotródjunk is ki a lakásból.
Egy kísértet megjelenését mély, hajókürthöz hasonlítható morajlás, valamint a képernyő elkásásodása hamar jelzi.Henry-nek szörnyű fejfájása támad tőlük; ilyenkor a kép vörösen villog, és főhősünk a halántékát szorítva igyekszik úrrá lenni fejgörcsein.

Patient
A méltán híres nővérkék egyik, és egyben legtermetesebb tagja.Nem rendelkezik sem vonzó dekoltázzsal, sem csinos tűsarkú cipővel, valamint rokonaival ellentétben nem csetlik-botlik a folyosón, hanem célirányosan, határozottan, akár egy tehervonat, próbál az életünkre törni.
Arca közepén egy függőleges vágás található, így fejének két oldala jó néhány centivel elcsúszik egymástól, torz pofikát kölcsönözve az amúgy egyértelműen a harmadik részből ismert Claudia Wolf-ra nagyon is hasonlító lénynek. .Régimódi fityulát és szürkésfehér nővérruhát visel.Kezében vascsövet tart, ezért vigyázzunk vele: mi kezdeményezzük a támadást, vagy ha már belemelegedett a vak csapkodásba, szakítsuk meg a suhintásait, mert ha eddig nem haltunk meg, ő ezt a szívességet nagyon gyorsan megteszi.
Ritkán egyedül, inkább kettes-hármas csoportokban tör ránk.Viselkedése agresszív, már a látványunk is feldühíti.
Lomha, szinte butának látszó ellenfél.Ahogy közeledik felénk, lassan emeli fel fegyverét, de amint beér egy megfelelő távolságon belül, olyan sebességgel kezdi el suhogtatni a vascsövet, hogy alig győzünk menekülni előle.Ellene hasznosnak bizonyulnak a lőfegyverek, közelharcban ugyanis ő a nyerő.
Nem könnyű elpusztítani: néhány erősebb csapás után ájul csak el, és kétszer kell rátaposni, hogy a földön is maradjon.Ezután még egy utolsót lök magán, ám ekkor már elpusztult.Ha megütjük, gusztustalanul, szinte már emberien böffent egy nagyot.Lövésnél ez nem következik be.
A Room egyik híressé vált humoros jelenete, amikor Henry és Eileen a lépcsőn küzd meg néhány nővérrel, és amint azok elesnek, már gyönyörűen pattognak is lefelé a fokokon, minden döccenésnél egy apró büfit hallatva.
Meglehetősen ritka.

Folytatása következik! :)
Blog hozzászólások
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
15. Resiskull  PlayStation.Community tag
2013.12.07. 19:33:14
LV21
Válasz 14. RottenSniffer üzenetére:
PSP-n meg PS2-n is nagy fajin az Origins azok is nem kevés kellemes percet okoztak.:)
14. RottenSniffer  PlayStation.Community tag
2013.12.05. 15:15:16
LV6
Válasz 13. Resiskull üzenetére:
Én is sajnáltam Waltert, de a felnőtt változatát egyenesen utáltam. :D Amikor a játék második felében mindenhol ott van, jön utánad, nevetve lő rád...Nem könnyű kijátszani az ürgét, főleg Eileen miatt bajos a továbbjutás: keze-lába sérült, nem tud futni, és ha Walter túl közel jön, még neki is megy a kis táskájával. :D
Most perpillanat az Originst futtatom PSP-n, nagggyon faszántos, alig várom, hogy eljussak a Butcher-hez. :3
Lehetséges, hogy én is végigviszem mégegyszer a Room-ot, immár ötödik alkalommal.Nem lehet letenni, ragad hozzám a játék.
Bolond kutyás néni
13. Resiskull  PlayStation.Community tag
2013.12.05. 09:09:21
LV21
Válasz 12. RottenSniffer üzenetére:
osztom a meglátásaidat, azzal a különbséggel hogy nekem a széria kedvencem mindenképpen a második rész na az ami nekem megtestesíti a klausztrofób lélektani horrort, a négyben Henry számomra teljesen szürke karakter tökéletes arra a szerepre hogy a játékos elhiggye, hogy akár ő is bent rekedhetett volna a kérdéses szobába, mint lentebb amit írtam a kis Walter élettörténete az ami teljesen sokkolt és érzelmeket csalt rám, most hirtelen bele is gondoltam amikor a kis pöttöm gyerek kiszökött az árvaházból hogy menjen a szobához amit az anyának hitt az úton ahogy félt a sok embertől, akiket ezért látunk szörnyeknek a játékban, ahogy sírdogált a szoba előtt a gonoszkodó gyerekek az emeleten, áááááá lehet végig is tolom majd szabim alatt megint.:D
12. RottenSniffer  PlayStation.Community tag
2013.12.05. 05:24:50
LV6
Válasz 9. Resiskull üzenetére:
A kedvenc részem, ezzel játszottam először. :3 Mind a sztori, mind a hangulat nagyon baba, szerintem a legjobb SH rész.
A főszerepővel már eleve tarol a játék: Henry ugye saját hibáján kívül lesz részese a történéseknek, simán csak rosszkor van rossz lakásban.Félénk, visszahúzódó fazon, akit első látásra nem pisztollyal képzelünk el, amint szellemeket ritkít.
A hangulatra mást nem is lehet mondani: pazar, magával ragadó és mellbevágó.Eszméletlen.
Bolond kutyás néni
11. Resiskull  PlayStation.Community tag
2013.12.04. 22:02:38
LV21
Válasz 10. gabe82_ üzenetére:
na ennyi, én is ezt akartam mondani.;)
10. gabe82_  PlayStation.Community tag
2013.12.04. 21:25:15
LV16
Válasz 9. Resiskull üzenetére:
Tényleg nem, de nekem is tetszett. Ha nem is pityeregtem rajta, maradandó élményt nyújtott. :)
9. Resiskull  PlayStation.Community tag
2013.12.04. 20:38:50
LV21
Válasz 6. gabe82_ üzenetére:
sokan nem szeretik a 4-et, de szerintem hiba az egyik legérzelmesebb rész szerintem, szégyen nem szégyen ezen elbőgtem(na értelem szerűen olyan férfiasan, nem durrant el egy 100-as pzs) magamat, főleg mikor a kis Walter szemszögéből, a folyamatos szenvedéseiből kap szeletet a játékos, szerintem isteni.
8. RottenSniffer  PlayStation.Community tag
2013.12.02. 11:29:23
LV6
Válasz 5. Britpopper üzenetére:
Nekem is az tetszik az SH szörnyeiben, hogy amilyen goteszkek, olyan hamar ki lehet venni belőlük, hogy valaha emberek voltak.Vegyük példának a Homecoming-ban szereplő Siam nevű édeskét: egyértelmű, hogy egy férfi és egy nő összeolvadásából született, kivehetőek a két test önnön részei.Ha viszont szembetalálkozol vele (a kedvencem az autós jelenet, amikor egy Siam egyetlen csapással felborítja a kocsit), elámulsz attól a ténytől, hogy valaha két normális ember volt az a lény, ami előtted áll.Ettől szép a Silent Hill. :)
A Resi szörnyei cseppet sem ijesztőek, sőt.A negyedik részben van csápos fejű falusi suttyó, trollhoz hasonló, hatalmas monstrum, láncfűrészes nagymama...A nyomába sem érnek az SH lényeinek.

A folytatást ma megcsinálom, csak sokat kell javítgatnom rajta, mert helyenként nagyon gyatrán fogalmaztam. :)
Bolond kutyás néni
7. RottenSniffer  PlayStation.Community tag
2013.12.02. 11:05:06
LV6
Válasz 4. Onimushaman üzenetére:
Pedig ő is kórházi dolgozó, ergo ápolónő. :) Igaz, előfordul más helyszíneken is a második "látogatásra", de véleményem szerint nővérnek számít.
Bolond kutyás néni
6. gabe82_  PlayStation.Community tag
2013.12.01. 21:48:32
LV16
Most felelevenedett bennem ennek a résznek a különösen nyomasztó hangulata.
https://www.youtube.com/watch?v=07w1KbuXDxs
Várom a folytatást.
5. Britpopper  PlayStation.Community tag
2013.12.01. 11:05:05
LV1
A Silent Hill -széria mindig is büszkélkedett groteszkebbnél-groteszkebb teremtményekkel. Nem is tudnék egyértelműen választani hogy melyik a betegebb. A nagy konkurens, a Resident Evil az évek alatt inkább elment a "minél nagyobb, minél ocsmányabb" lények irányába ami szerintem nem tett túl jót neki (mondjuk annak a szériának már az AK47-essel lövöldöző zombik sem tettek jót...) ellenben a Silent Hill megmaradt a groteszk, emberi vonásokat is felvonultató szörnyeknél.

Kíváncsian várom a folytatást én is! :)
4. Onimushaman  Szerkesztő
2013.12.01. 09:20:48
LV24
Az utolsónak, a betegnek, na annak nincs köze a nővérekhez. Szerintem.
Jöhet a folytatás.
señor
3. wooltur  PlayStation.Community tag
2013.11.30. 23:25:25
LV16
Jó kis írás lett, pont most néztem meg a film első részét, most már 3. alkalommal, szval így jó volt utánna olvasni ezt az írást. :)
Várjuk a folytatást. :)
R.I.P. Brúnó :-(
2. RottenSniffer  PlayStation.Community tag
2013.11.30. 21:47:08
LV6
Válasz 1. MonstAir23 üzenetére:
Nagyon szívesen, örömmel írogálom a dolgaimat, mert itt mindig szeretettel fogadják. :)
Az utolsó kép háttere eredetileg átlátszó, nem értem, miért folyt így össze. :/ Ezért most utólag elnézést kérek.
Bolond kutyás néni
1. MonstAir23  PlayStation.Community tag
2013.11.30. 19:05:13
LV3
Köszi a szörnytájékoztatót, várom a többi epizódét is! :)
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
LV6
PlayStation.Community tag
PSC Kredit
4672 pt
PS4     PS3     PS2
PS Vita     PS One     PSP    


PlayStation.Community
Név:
Doom
Fórumhozzászólások száma:
1203 db
Hír/cikk hozzászólások száma:
201 db
Utolsó belépés:
2019.05.08. 19:45:02
Regisztráció ideje:
2013.01.02. 22:47:10
Barátaim:

PlayStation.Community Trófea

PlayStation®Network Online ID