PlayStation.Community Blog ›› martin

82 hozzászólás

2013.09.30. 09:24:55

Utolsó hozzászólás: zolika

2013.11.02. 16:46:27

Megosztás
Értékeld a blogot!
„Ha a bankok csaló működési rendszere feltárulna az emberek előtt, nem virradna ránk a reggel, mielőtt kitörne a világforradalom.”
/- Henry Ford -/

Amiről a tankönyvek nem írnak avagy Mitől beteg a világ

Mielőtt rátérnénk az 1600-as évektől napjainkig folyamatában szemlélhető legnagyobb világcsalásra, tisztáznunk kell a bankok egyik legaljasabb spekulációjának lényegét: a bankok szerte a világban, rendelkeznek a pénzkibocsátás jogával. Ezt önmagában is egy kolosszális csalás formájában teszik, miután a kibocsátott pénzt a sajátjukként kezelik, holott azért semmit nem tettek, egyetlen fabatka értékű terméket sem állítottak elő. Ezt a „kisajátított” pénzt azután uzsorakamat fejében adják kölcsön, mégpedig azoknak, akiktől ellopták: egyéneknek, vállalkozásoknak, főleg pedig kormányoknak, sőt, más országok kormányainak... Tehát anélkül, hogy egyetlen szalmaszálat keresztbe tennének, mérhetetlen vagyonokat halmoznak fel saját számukra, miközben százmilliókat hajtanak adósságcsapdába, százmilliókat szegényítenek el, államgazdaságokat tesznek tönkre, országokat adósítanak el – azok, akik semmit sem termelnek, csupán csalnak és spekulálnak. Megjegyzem, spekulációik sokkal áttételesebbek, sokkal alattomosabbak és gonoszabbak, mint azt fentebb érzékeltettem.

Éppen ezért, a bankok mindenható urai, lelepleződésük elkerülése végett igyekeznek homályban tartani működési rendszerüket és manipulációikat, mert ha azokra fény derülne, akkor tulajdonképpen a világ legnagyobb csalása lepleződne le! Ezzel kapcsolatban jelentette ki annak idején Henry Ford: „Ha a bankok csaló működési rendszere feltárulna az emberek előtt, nem virradna ránk a reggel, mielőtt kitörne a világforradalom.”

1750-ben még nem léteztek az Egyesült Államok. Mindössze az amerikai kontinens 13 tartományáról beszélhettünk. Ezek összességükben alkották „Új Angliát.” Benjamin Franklin, ennek az időszaknak az „Amerikájáról” írja: „Az egész földkerekségen nem találni ennél virágzóbb és boldogabb országot.” Amikor megkérdezték tőle, hogy minek köszönhetik az amerikai tartományok ezt a hihetetlen prosperitást, így válaszolt: „Az egyszerű. Ezekben a tartományokban mi saját pénzt adunk ki. (Ez volt az ún. Colonial Scrip.) Ezt a pénzt a megfelelő mennyiségben nyomtatjuk, hogy lehetővé tegye a termelők áruját a felvásárlóknál értékesíteni. Így a saját magunk által kiadott pénz esetében ellenőrizni tudjuk a pénz vásárlóerejét, miközben senki senkinek nem fizet kamatot.”

Amikor az „angol” bankárok tudomást szereztek erről a tényről, azonnal hoztak egy olyan törvényt, amellyel megtiltották „Új Anglia” tartományainak a saját pénz kibocsátását és arra kötelezték őket, hogy csak az angol bankok által kiadott pénzt használhatják, amelyből természetesen nem kaptak elegendő mennyiséget, ezáltal az áruforgalom azonnal a felére csökkent. Azért gerjesztették mesterségesen a pénzszűkét, hogy a tartományok kölcsönfelvételre kényszerüljenek, természetesen az angol bankoktól, magas uzsorakamattal megterhelve.

Ezt az időszakot így jellemzi Franklin: „Egy év leforgása alatt az állapotok úgy megromlottak, hogy a fellendülés időszakának vége szakadt, amit gazdasági válság követett, s az olyannyira elharapózott, hogy tartományaink megteltek munkanélküliekkel.”

Ezt követően forradalom tört ki Anglia ellen, ami az 1776-os Függetlenségi Nyilatkozatban csúcsosodott ki. Amerika államalapítói tehát jól tudták, mi múlik a pénzkibocsátás jogának birtoklásától, ezért 1778-ban, Philadelphiában az alkotmány 1. cikkelyének 8.szakasza 5. paragrafusaként megfogalmazták: „A kongresszusnak kell rendelkeznie a pénzverés jogával és ugyancsak a pénz értékének szabályozási jogával is.”

A bankárok azonban nem adták fel egykönnyen: Megbízott ügynökük, Alexander Hamilton, a George Washington-kabinet kincstárnoka (a pénzügyminiszteri tisztség megfelelője) azt szorgalmazta, hogy hozzák létre a „Federal Bankot”, amely a nevével ellentétben magánbank volt. Ez a „Federal Bank” szerette volna megszerezni a pénzkibocsátás jogát, s a pénzek fejében hatalmas kamatokat behajtani, s azt saját jövedelemként elkönyvelni... Szándékukat olyan hamis érvekkel támasztották alá, mint például: „A nemzeti adósság, ha az nem túl magas, a nemzet felvirágzását eredményezi...” Thomas Jefferson államtitkár határozottan ellenezte ezt a tervet, Washington elnököt azonban „meggyőzték” Hamilton érvei. Így 1791-ben létrehozták a „Federal Bankot”, amely 20 évre kapott működési engedélyt. S bár az Egyesült Államok Bankjaként szerepelt, valójában a bankárok bankja volt. A név csupán a lakosság megtévesztését szolgálta, hogy azt higgyék, övék a bank, holott az részben sem volt igaz.

A bank működési engedélye 1811-ben lejárt. Ekkor a kongresszus az engedély megújítását leszavazta, amit Andrew Jackson a következőképpen indokolt: „Amennyiben az alkotmány a kormányt ruházta fel a pénzkibocsátás jogával, azt nem engedhetjük át egyéneknek vagy testületeknek.” Ezzel lezárult az „Egyesült Államok Bankjának”, mint az első ilyen banknak a története. A harc azonban nem ért véget. Sőt, a bankárok csak ezt követően fedték fel igazi énjüket!

Nathan Rotschild, az Angol Bank tulajdonosa kiadta az ultimátumot: „Vagy megújítjátok a „Federal Bank” működési engedélyét, vagy egy pusztító háború kellős közepén találja magát Amerika!”

Tehát: vagy-vagy. Ez ultimátum volt a javából! Felfedte, hogy kik a háborúk kezdeményezői, s azt miért teszik... És aki nem tudta, hogy nem gyufaszál a tét (ja kérem, hogy sokan még ma sem tudják?..), az hamarosan megtudta.

Jackson és az amerikai patrióták nem hitték, hogy a nemzetközi pénzkölcsönzők ekkora hatalommal rendelkeznek... „Önök nem mások, mint tolvaj viperák. Eltökélt szándékom, hogy kitakarítom Önöket innen, s az Örök Isten segítségével ezt meg is teszem!” – válaszolta Jackson a pénzmágnás ultimátumára. Nathan Rotschild erre kiadta a parancsot: „Leckéztessétek meg ezeket az arcátlan amerikaiakat. Vessétek őket vissza a gyarmati sorba!” És lőn: Az angol kormány 1812-ben háborút indított az Egyesült Államok ellen! Ennek a háborúnak a ténye mintha valamiért titkosítva lenne... Pedig olyannyira kiterjedt és olyannyira elszegényítette Amerikát, hogy a kormány képviselői kénytelenek voltak kölcsönért folyamodni. A kölcsönt viszont csak annak fejében kaphatták meg, ha megújítják a „Federal Bank” működési engedélyét!.. És ezt az engedélyt az Egyesült Államok Bankjaként láttamozott magánbank megkapta! Ez volt a mai napig csaknem azonos nevű „Federal Reserve Bank” elődje. Az FRD ugyancsak magánbank, még véletlenül sem „federális”, s végképp nem „reserve”, vagyis „tartalék” bank! Talán nem mondok újdonságot ha elárulom, hogy azóta az USA adóssága meghaladja a három trillió dollárt, s e „szuperhatalom” gazdaságának teljes összeomlása bármely pillanatban bekövetkezhet.

/- Cúth János -/
Blog hozzászólások
1 / 2 oldal
‹‹  ‹  1  2    ››
82. zolika  HALF NINJA
2013.11.02. 16:46:27
LV9
Nemrég hallottam a gazdasági rádióban, hogy az utóbbi években a bankárok bizalmi indexe esett a legnagyobb mértékben...
Anthony Hopkick :D
81. Penge70  PlayStation.Community tag
2013.11.02. 16:36:15
LV22
Válasz 78. zolika üzenetére:
arról nem is beszélve, hogy már Svájcban is nagyon vizsgálódnak ez ügyben, ugyanis igencsak erős a gyanú, hogy a svájcifrankot egyes direkt manipulálták
http://privatbankar.hu/penzugyek/vizsgalodnak[...]
80. Penge70  PlayStation.Community tag
2013.11.02. 16:29:03
LV22
Válasz 75. Wilden_ üzenetére:
jééézusom, nálad komoly bajok vannak:/
79. Lara  beauty junkie
2013.11.02. 15:43:18
LV26
Válasz 78. zolika üzenetére:
basszus. :S
78. zolika  HALF NINJA
2013.11.01. 11:21:35
LV9
Válasz 75. Wilden_ üzenetére:
...és ha valaki megbetegszik egy szalmonellás kajától, akkor is ő a hibás, mert senki nem kérte, hogy pont abból fogyasszon?
A devizahitel egy hibás termék, sorra jönnek a bankokat elmarasztaló bírósági ítéletek...
Még a bankom is elismerte, hogy ez nem normális:
A kezdeti 53 ezres törlesztőrészlet 160 ezer fölé emelkedett!!! :(
Anthony Hopkick :D
77. zolika  HALF NINJA
2013.11.01. 11:03:01
LV9
Hamarosan bejelentenek egy új adósmentő csomagot, remélem érezhetően könnyíteni fog az érintettek terhein!
Anthony Hopkick :D
76. HUN_ter  Dark Soul
2013.10.15. 16:32:12
LV26
Válasz 75. Wilden_ üzenetére:
A providentes reklámokon mindig jót nevetünk otthon.
So many games, so little time...
75. Wilden_  PlayStation.Community tag
2013.10.14. 20:04:47
LV2
Válasz 1. RottenSniffer üzenetére:
Ezzel oltári nagy ökörséget írtál "MINDEN BANK".... A provident-et még véletlenül se említsd akárcsak bankként. Az egy

Legjobban az tetszik hogy minden ökör a bankokat hibáztatja, holott a bank nem könyörög neked vagy másik jó madárnak hogy menj hozzá és VEGYÉL FEL hitelt. A bank célja a profitszerzés, nem egy non-profit szeretetszolgálatról beszélünk. Attól, hogy az emberek birkák... na arról tudod nem a bankok tehetnek.

Más a szemléletünk, máshogy nevelték beléd vagy belém a bankhoz való hozzáállást, egyik felmenőm Magyarországi régióigazgató egy külföldi anyavállalatú banknál. Az emberek mindig is fröcsögve beszéltek/beszélnek a bankokról, legtöbbjük azt se tudja mit, csak annyit érzékel hogy "állítólag" a bank lenyúlja a pénzét. A bankok ugyanúgy nehézségekkel harcolnak, amit a kormány adóként kivet rájuk nyilván az ügyfeleken keresztül tudják visszatermelni.
HR-esként dolgozom egy csoportnak, akik direkte kiválasztás / elbocsátással foglalkoznak. Az elmúlt 24 hónapban, 9 banknál voltunk kinn csoportos létszámleépítéseken, XXX embert távozásra kényszerítve, illetve a felmondást "ráeröltetve". Úgyhogy azt így kollektíve rámondani, hogy mindegyik bank uzsorás irdatlan nagy faszságra vall. Persze az ostoba ember mind ezzel dobálózik, aki így is már benn van a mókuskerékben és eladósodott, a ház hitelre van, a gépjármű stb stb. Az nagyon nehezen tud már kikeveredni belőle. Továbbá a feljebb említett számok csak a banki szektor volt, ahány multihoz, kkv-hoz volt "szerencsénk" az elmúlt években nehéz lenne számszerűsíteni is. A rendszerben van hiba tény.


De az ilyen meglátás miatt késztet olykor olyat írnom, hogy tudod aki ökör mód hitelt hitelre halmoz és most elveszíti házát, gépjárművét, minden vagyonát nos... Magára vessen 100%-ban. Nem a bank ment az otthona elé könyörögni, hogy "már pedig vegyetek fel hitelt".

Nem akarok jobban belemenni, mert nincs értelme. Az ilyesfajta blogok mint ez itt, csak olaj a tűzre sok kesergőnek úgyis és kimerül egymás vállveregetésében és az órási nagy együttértésben a buli.

Úgyhogy jó szórakozást hozzá.
omgezwilden
74. barnoca  PlayStation.Community tag
2013.10.14. 12:41:18
LV18
73. Noob  PlayStation.Community tag
2013.10.13. 18:26:01
LV6
Erről beszélnek Szűcs Robiék a hatos csatornán. Az uralkodó elit fő célja a világkormány.
Én mindig igazat mondtam, akkor is, ha hazudtam.
72. veigar  PlayStation.Community tag
2013.10.11. 17:51:53
LV1
Válasz 71. castlebridge üzenetére:
Te nem vagy ébredő!!444
Hivatásos ébredő!
71. castlebridge  PlayStation.Community tag
2013.10.11. 16:20:56
LV1
Nagyon bírom azt a hozzáállást, hogy a hivatalos, "árnyékkormány" által összerakott ismeretanyag mind a népbutítás, de az xy kisjózsimagus által kitalált teóriákat, videókat mind kétkedés nélkül elfogadjuk, pláne ha ezek legalább olyan manipulatív retorika alapján épülnek fel, mint amit támadnak. Én ezt a videót ajánlom minden konteósnak:

http://www.youtube.com/watch?v=kN9LdTkR85Q
70. martin  Főszerkesztő
2013.10.07. 09:44:50
LV27
Válasz 69. Rinity üzenetére:
Olvashatatlan szar könyv, az ég világon semmi jelentősége nincs, maximum annyi, hogy az az elmebeteg Hitler írta, ezért hajlamosak az emberek misztifikálni. Itt van a polcomon 1996 óta, az első száz oldal után úgy éreztem, hogy egy szikével maszturbálok.
Ezt most kimondtam, vagy csak gondoltam?
69. Rinity  PlayStation.Community tag
2013.10.06. 23:47:57
LV6
Válasz 28. ati7hun üzenetére:
Mein Kampf?
Hmm..nyitott vagyok de ennyire azért nem, azt a szennyet a kezembe nem venném.
Minek az neked?
Leda atomica
68. Rinity  PlayStation.Community tag
2013.10.06. 23:33:11
LV6
Válasz 18. Sweet1 üzenetére:
Pénteken töröltettem a bankszámlámat mert már elegem volt az OTP-s okosságokkal, hogy minden egyes értesítésükön csak azt láttam, megint mennyi pénzzel húztak le - azóta szabadnak érzem magam mint a madár :D
Nem is értettem hogy az utóbbi időben miért vontak le ilyen sok pénzt a számlámról, mintha egyik napról a másikra megháromszorosodott volna az sms, és a számlavezetési díj..mondjuk az csöppet rossz ómen, hogy Csányi is szép számmal adja el a részvényeit.
(ja és még valami: amíg bent voltam, és intéztem az inaktiválást, kb 3-an jöttek be szintén szerződést bontani. Mindenki vonja le a tanulságot)
Leda atomica
67. Rinity  PlayStation.Community tag
2013.10.06. 23:22:44
LV6
Válasz 46. KonzolBojti üzenetére:
És ez a chemtrail ez micsoda? Ahogy látom mindenki ezt harsogja mostanság..nekem eszembe sem jutna ilyesmi - pedig mindig is "híve voltam" az összeesküvés elméleteknek, de ezt még én is hülyeségnek tartom...:P :)

Ja blogra annyit, hogy én is sokat konspiráltam az utolsó blogomban, ismerős a téma..a média kussol, erről csak a neten informálódni, az ismerőseim azt sem tudják miről beszélek ha ezzel jövök, szóval lassan már megtartom magamnak a véleményem. A bankárok pedig menjenek a picsába..
Leda atomica
66. gamer047  PlayStation.Community tag
2013.10.06. 18:49:43
LV7
65. HUN_ter  Dark Soul
2013.10.04. 23:12:06
LV26
Válasz 64. martin üzenetére:
nem tudom, néha jön ilyen kényszer, hogy valami baromságot beírjak a saját és/vagy mások szórakoztatására. máskor meg elkezdek írni egy hosszabb hangvételű kommentet, amit út közben visszatörlök és végül nem lesz belőle semmi. hiába, meg kell találni az arany középutat.
So many games, so little time...
64. martin  Főszerkesztő
2013.10.04. 11:30:13
LV27
Válasz 62. HUN_ter üzenetére:
Akkor minek szólsz hozzá? Értelmes srác vagy, feleslegesen csinálsz magadból hülyét.
Ezt most kimondtam, vagy csak gondoltam?
63. KonzolBojti  Legendary Zombie Hunter
2013.10.03. 17:52:28
LV2
http://vilaghelyzete.blogspot.hu/2013/10/a-vi[...]
“Fear is the path to the dark side."
62. HUN_ter  Dark Soul
2013.10.03. 11:11:31
LV26
Ráknépség. Vagy Medvedisznóember.

(Bocsánat, de ilyen elgondolkodtató összeesküvés-elméletes, szemfelnyitós írásokhoz egyszerűen képtelen vagyok építő jellegű hozzászólást írni. :D)
So many games, so little time...
61. martin  Főszerkesztő
2013.10.03. 10:13:52
LV27
Válasz 59. Pep üzenetére:
LOL
Ezt most kimondtam, vagy csak gondoltam?
60. Sweet1  PlayStation.Community tag
2013.10.03. 10:10:37
LV10
Válasz 59. Pep üzenetére:
"Az a baj, hogy azt hiszed, van időd." - Buddha
Egyszer élünk, örökké.
59. Pep  PlayStation.Community tag
2013.10.02. 21:03:32
LV1
Aki válaszokat keres az megtalálja. Csak sokat kell keresni. Meg rakosgatni.De hát idő az van.
58. gamer047  PlayStation.Community tag
2013.10.02. 19:41:33
LV7
57. gamer047  PlayStation.Community tag
2013.10.02. 19:29:18
LV7
Ő már megtette az első lépést.

https://www.youtube.com/watch?feature=player_[...]
56. Lara  beauty junkie
2013.10.02. 09:35:44
LV26
Válasz 55. Alex üzenetére:
:)

most elkezdtem megint írni egy hosszabb választ de kitöröltem.
annyira nem egyszerű a világ működése. de lehetne szerintem, gond nélkül. :)
55. Alex  PlayStation.Community tag
2013.10.02. 08:59:09
LV13
Válasz 41. Lara üzenetére:
Korrekt válasz volt, számítottam rád :)

Tegyük fel bekövetkeznek a pozitív dolgok amiket említettél.De élhet egyszerre jólétben több mint 7 milliárd ember ezen a bolygón? Nem védeni szándékozom a rendszert vagy a bankokat csak belegondolok, hogy mondjuk holnaptól minden ember -ha nem is amerikai szintű- jómódban élne akkor mi történne? Mert hamarosan (talán már most) az élelmezés is gond lesz. Kevés a fóka.

Azt mondják tiszta energia kellene végtelen mennyiségben és úgy már lehetne próbálkozni.Őszintén remélem, hogy egyszer meglesz. Vagy vészmegoldásként lehet háborúzni...
SouthernPlayalisticCadillacMusic
54. Sweet1  PlayStation.Community tag
2013.10.02. 07:59:00
LV10
Válasz 53. Sweet1 üzenetére:
•és akkor nem csak képletesen lesznek rabszolgák•

így helyes.
Egyszer élünk, örökké.
53. Sweet1  PlayStation.Community tag
2013.10.02. 07:57:19
LV10
Válasz 52. oxigen üzenetére:
Tudod, itt nem rólad van szó. Nem is rólam, vagy bármelyik személyről itt a kommentek közt. De még nem is a barátaidról. Tudod kiről van szó? A gyerekedről, az unokádról, az ő gyerekéről. Előbb-utóbb be fog érni a tervük és akkor csak képletesen lesznek rabszolgák, ahogyan Te és én is, hanem konkrétan. Ez az egyik fele.
A másik, hogy azért mert Te megteheted, hogy a 46"-os TV-d elé ülj be, attól még sok milliárdan a létminimum alatt élnek, hála a rendszernek, ami a világban zajlik. Persze tudom, hogy ez téged nem érint, de mindig jusson eszedbe, hogy Te is, de akár a gyereked is végezheti majd olyan sorson, ahogy azok élnek, akikről beszélek. Nem mondom, hogy dobj el magadtól mindent és élj a prérin, de ennyire látványosan szarni mindenre sem egészséges..
És akkor egy jó kis Orwell-i idézet a végére, amiben minden benne van:

Amíg nem ébrednek öntudatra, nem fognak fellázadni, s amíg fel nem lázadtak, nem ébredhetnek öntudatra.
Egyszer élünk, örökké.
52. oxigen
2013.10.02. 05:02:24
LV1
Én szeretek otthon dögleni 8-10 óra munka után, bekapcsolni a 46-os tv-met, berakni a kedvenc játékomat és csak úgy ellenni. Szeretek csak úgy kirándulgatni a barátaimmal, szeretek autókázni, szeretek sportolni, szórakozni, inni egyet a barátaimmal...szeretem, hogy a meleg lakásomban betakarózva ezt egy okostelefonról gépelgetem be...a francot nem érdekel, hogy ezt kinek köszönhetem, melyik Rotschildnak vagy árnyembernek, de ez sokkal jobb mint kinn lenni a prérin és egész nap azon törnöm a fejem, hogy hogyan szerezzek kaját, hogy mi lesz, ha jön valamelyik évben egy szárazság és nem tudok mit enni adni a családomnak vagy lesérülök és nincs kórház, amibe bevigyenek (valaki mengnézte a part cimü filmet már, a nagy álmot, amit itt sokan akarnak) Jó ez nekem úgy ahogy van. Ja és hadd mérgezzenek, amíg 2-3x annyi ideig épek, mint (nem is kell annyira visszamenni az időben) mondjuk a 19. században. Nem érdekel a bankrendszer hiányosságai, hanem élvezem az életem. Nehogy valaki azt mondja hogy már ez is baj :D ...Remélem páran megértették a lényegét amit írtam :D
51. Lara  beauty junkie
2013.10.01. 23:36:17
LV26
Válasz 47. river üzenetére:
örülök, hogy megnéztétek.
kár, hogy a médiában nem adnak le soha ilyet.
minden embernek látni kéne.
50. barnoca  PlayStation.Community tag
2013.10.01. 23:18:21
LV18
Válasz 28. ati7hun üzenetére:
WoW.
Akkor miért voltál kíváncsi rá?
Bevallom én is kíváncsi lennék rá de a szerző személye miatt nem olvasnám el még ha vannak is benne jó és értékes gondolatok.
49. gamer047  PlayStation.Community tag
2013.10.01. 22:50:54
LV7
Válasz 48. gamer047 üzenetére:
Történelemből, rossz helyre ment.
48. gamer047  PlayStation.Community tag
2013.10.01. 22:48:09
LV7
Válasz 40. Rambo üzenetére:
A hamisítás nem csak akkor lehetséges, ha a tényeket meghamisítják, hanem akkor is ha lényeges információkat nem hoznak nyilvánosságra, elhallgatnak.

Történelemből
" az nem konkrétum és nem tény, hogy "egy elismert fizikus szerint az egyik fizika könyv egyik fejezete hibás tényeket állít "
Akkor azt mért fogadod el tényként, és konkrétumként, amit a fizika könyvekben állítanak, vagy a tanárod mond?
Vajon a nagyhatalmak hadseregének tudósai rendelkeznek valami plusz információval, amit az iskolapadban nem kapsz meg se a tanártól, és a tankönyvekben sem lelsz rá?
Biztosan!
Hány tudós vesztette már az életét, rejtélyes körülmények közt eltűnt, felgyúlt a laborja, bolondokházába került, lejáratták, megfélemlítették, mert valami olyan dologgal állt elő, ami nem lett volna jó, ha a közvélemény is tudomást szerez róla. " ingyenenergia, antigravitáció, láthatatlanság, tér, idő, egészség, stb. "
Sok!

Aztán ott van a jól hangzó szlogen, hogy a tudomány jelenlegi állása szerint.
Persze ez akár 1 óra elteltével szöges ellentétben állhat a tudomány jelenlegi állásától.
Rengeteg találmány végzi a süllyesztőbe, ilyenkor a jól bevált monológok jönnek, hogy nemzetbiztonsági kockázat, terrorgyanú, bűnelkövetés, összeesküvés, és még van jó pár a tarsolyban.

Teslával kapcsolatban milyen városi legendákra gondolsz?
A találmányai őt igazolják.
Legendák a halálával kapcsoltban vannak, bár az is elég érdekes, hogy ott sincs konkrét verzió.

Nézzünk egy példát.
Legyen mondjuk a föld születése.
Az iskolapadban azt tanulod, hogy volt a nagy bumm, és lett minden.
A másik verzió, hogy Isten teremtette.
Most akkor melyik?
Majd eldöntöd magadnak.
A föld belseje izzó láva, vagy üreges, vagy egy bazi nagy kristály van benne.
Melyiket válasszuk?
Az ember is hasonló, evolúció, vagy Isten.
Akkor itt most melyiket válasszam, mert itt is én döntök.
Pedig az egyik biztos, hogy nem igaz.
Hol találom a konkrét tényeket?

Egy kicsit olvass utána Csefkó Pálnak, hogy tudjad kiről beszélek, vagy ha szeretnél vele élőben találkozni az is megoldható.
Az ő találmányai már megvannak, csak gyártani kéne!
Valakiknek ez egyáltalán nem érdeke, mint ahogy az sem, hogy tisztába legyünk mindennel!

Érdekesség:
https://www.youtube.com/watch?feature=player_[...]

Nehezen tudják szűrni mi kerül ki, amit ők nem akarnak!

Egy csomó kérdésem lenne, amire nem találok választ a tankönyvekben.
47. river
2013.10.01. 22:05:14
LV1
Válasz 42. Lara üzenetére:
mikor néztem pontosan erre gondoltam én is...le sem szarják a droidok ott mögötte...szánalom....

"Óvakodj az embertől, mert ő az ördög eszköze. Isten teremtményei közül egyedül ő öl sportból, pénzért. Megöli testvérét, hogy megszerezze annak vagyonát. Ne hagyjátok, hogy elszaporodjon, mert elpusztítja az otthonát, de a tiéteket is. Verjétek láncra és vigyétek vissza a dzsungelbe, mert ő a halál hírnöke."

ennyit az emberiségről...sokszor szégyellem magam,hogy ehhez a fajhoz tartozom én is...
46. KonzolBojti  Legendary Zombie Hunter
2013.10.01. 19:11:57
LV2
Nagy lájk a blogra.

És az aktuális:
http://index.hu/gazdasag/2013/10/01/ilyen_ami[...]

Kipukkad az a lufi, vagy nem? Újabb terv alakul, vagy nem?

A véleményemet nagyjából ismeri, aki anno olvasta a cikksorozatom.:)

(Megjegyzem, Balázs már a chemtrail témát feszegette a rádióban.)
“Fear is the path to the dark side."
45. Lotar  PlayStation.Community tag
2013.10.01. 17:08:34
LV18
Válasz 42. Lara üzenetére:
ugyanez megy itthon is , egyik képviselő sem figyel oda a másikra . sokszor még akkor sem , ha célozva van .
psn/sen id: pcpmate
2013.10.01. 10:05:21
LV1
Az embert, az emberi természetet, a programozott géneket nem lehet egy huszárvágással megváltoztatni. Nincs még egy faj az állatvilágban, aki képes önmagát is elpusztítani. Évezredek óta ismétlődik a történelem újra és újra az emberi gyarlóságot nézve, persze az adott kor határain belül.
Közvetve ehhez a gondolatkörhöz kapcsolódik az utóbbi évek egyik legmegrázóbb filmje számomra: a Hasadás című alkotás. Nagyon mélyen belenyúl az emberi természetbe, ha szélsőséges helyzetben kerülünk. Aki nem látta ajánlom neki bátran!
43. MrZ  La Peste Noire
2013.10.01. 09:41:56
LV12
Válasz 42. Lara üzenetére:
Korrekt.
" Egy bolond százat csinál....ez az én hobbim. "
42. Lara  beauty junkie
2013.10.01. 09:13:51
LV26
ajánlom megnézni ezt a videót:
http://www.youtube.com/watch?v=e4i8T-UotEw

egy politikus kimondja azt amit eddig is tudtunk. megrendezett kamuháborúk okai és stb. vagyis remélem elég sokan tudták.
ott mondja ki a parlamentben. és mi a szomorú? oda sem figyelnek rá. a háttérben röhög a házelnök. le sem szarják.
ezek azok az emberek, az öltönyös vénemberek, akik oda sem bagóznak a munkájukra, akik az EU nagy intézményeiben hozzák azokat a döntéseket amik miatt mi elrohadunk.

ennyi. érdemes szánni 10 percet az életetekből és végignézni.
41. Lara  beauty junkie
2013.10.01. 09:08:23
LV26
Válasz 29. Alex üzenetére:
az emberek boldogok lennének. lenne lakásuk, nem lenne gond az étkezés, ruha, nyaralás, gyerekvállalás stb.
nem kellene rettegniük a mindennapi megélhetéstől. vagyis megszűnne az irányítható társadalmi réteg.
minél több a szegény meg a prosztó alkesz, annál könnyebb irányítani azt amit akarnak. minden kormánynak, vezetőségnek azért van hatalma, mert a nép odaképzeli, ad neki. az ember fél, az ember meghunyászkodik, az ember nem törődik, az ember beletörődik.
vannak páran akik tovább gondolnak, mint a cikk írója. könyveket írnak, felszólalnak. elérnek vele bármit is? nem.
azok az elnökök akit felszólaltak, próbálták figyelmeztetni az embereket arról, hogy kik hogyan is irányítanak a háttérből, mind merénylet áldozatai lettek. érdekes, nem...?

olvassa az ember az ilyet, mert legalább jó elgondolkozni, jó látni az igazságot, vagy ami odavezet. vagy inkább azt, hogy valami kurvára nincs rendben.
de eljutunk ezzel bárhova is? nem. és ez a szomorú.

mi lenne ha elengednék a világ adósságát? kurva jó lenne. van is egy vicces kép, hogy a világ adóssága hány milliárd. és aláírva, hogy "mégis kinek tartozunk? az ufóknak?"
simán el lehetne engedi ezt az egész rohadt adósságláncolatot. és akkor nem jönne egy újabb válság. rengeteg okos közgazdász van, akiknek jó ötleteik vannak, hogyan is lehetne rendbe hozni azt ami összedől. de nem engedik őket sem érvényesülni.
az egyik tanárom közgazdaságtanból mondott nagyon jókat. akkor arra gondoltam, hogy a könyveit az utcán kéne osztogatni és belenyomni minden ember kezébe, hogy igenis megértse a dolgokat. még én is megértettem, pedig síkhülye vagyok a számokhoz, ehhez.
de a világ az ilyet nem engedi.

ha elengednék az adósságokat, akkor az olyan hatalmak mint a Rotchildok, Rockefellerek és a többi... nem tudnák irányítani, befolyásolni tovább úgy a világot, mint ahogy teszik azt évszázadok óta.
bár kétlem h valaha is meg lehetne ezt állítani.

az afrikain tovább döngenek a döglegyek. Indiában, Egyiptomban ugyanúgy erőszakolhatják büntetlenül a nőket. Európa nyugati államaiban ugyanúgy 4-szer annyit keresnek mint itthon. itthon ugyanúgy évről évre kevesebbet keresel és egyre többet fizetsz.
az EU továbbra is kicsinálja, elsorvasztja a kisebb országokat.
amerika továbbra is csinálja a f*szságait ami kihat a világra.
a történelem menetét tovább írják azok, akik bezsebelik a pénzt.


40. Rambo
2013.09.30. 23:38:57
LV19
Válasz 33. gamer047 üzenetére:
A középiskolai történelemoktatást egész egyszerűen nem lehet csalás nélkül megoldani. Megszámlálhatatlanul sok információs halmaz, melyből nagyon szigorúan kell kiválasztani a lényegi információt, hogy beleférjen 4 év anyagába. Mondanom sem kell, hogy ezt a lényegi információt a könyv írói úgy súlypontozzák, ami az ő történelemszemléletükkel, politikai vagy egyéb meggyőződésükkel összhangban áll, így aztán könnyen tudnak úgy is csalni, hogy a tankönyvben egyetlen fals információ sincsen.

A természettudományokkal kapcsolatban: már ne haragudj, de csupa olyat mondtál, amiket a különböző konspirációs blogokon lehet olvasni. Az általad mondottakról én is olvastam szinte kivétel nélkül, ugyanaz volt akkor is a baj, mint most: gyakorlatilag levegőbe puffogtatás az egész, az nem konkrétum és nem tény, hogy "egy elismert fizikus szerint az egyik fizika könyv egyik fejezete hibás tényeket állít"; eleve két ismeretlenes ez az állítás, de ha még meg is nevezed, szakmai képzettség híján egyszerűen nincs jogom eldönteni, igaz-e vagy sem, ahogy felteszem neked sincs minden tudományágból. Teslaval kapcsolatban meg mindig is szerettek különböző városi legendákat terjeszteni. Ja, az evolúció-elméletet pedig maguk a tanárok is, mint hipotézist tanítják, elmondva a szakmabeliek által felhozott érveket és ellenérveket is (de ez egyetemen is így van, jómagam éppen erről tanulok pszichológián).
39. Sweet1  PlayStation.Community tag
2013.09.30. 23:37:17
LV10
Válasz 37. gamer047 üzenetére:
De nem egy átlagember számára, otthoni körülmények közt.
Egyszer élünk, örökké.
38. gamer047  PlayStation.Community tag
2013.09.30. 23:30:32
LV7
37. gamer047  PlayStation.Community tag
2013.09.30. 23:25:37
LV7
Válasz 34. Sweet1 üzenetére:
Nem nagy valószínűséggel, hanem konkrétan.
Sok minden szűrhető ezek közül azért szerencsére.
36. gamer047  PlayStation.Community tag
2013.09.30. 23:11:08
LV7
Válasz 28. ati7hun üzenetére:
https://www.youtube.com/watch?v=ZFyvcngNYB0&a[...]

Hangoskönyv
35. Sweet1  PlayStation.Community tag
2013.09.30. 23:08:04
LV10
Válasz 32. Gege00 üzenetére:
De.
Egyszer élünk, örökké.
34. Sweet1  PlayStation.Community tag
2013.09.30. 23:06:03
LV10
Válasz 31. gamer047 üzenetére:
Nem is erre gondoltam. Persze, hogy meglennénk bankok nélkül. De nem is feltétlen ez a legnagyobb probléma a világgal. Engem sokkal jobban zavar, hogy nagy valószínűséggel mérgeznek minket az oltásokkal, az étellel, a levegőn és a fogkrémen keresztül, a vízzel és még sorolhatnánk. Jobban zavar, hogy észre sem vesszük és azt csináljuk, amit ők akarnak. Persze megint lehetne a válasz, hogy akkor ne edd a boltikaját, termelj magadnak ételt stb, de valljuk be, erre kevesen lennének képesek ennyi év kényelem után. A levegőt pedig amúgy sem tudjuk megszűrni, ahogy a vízet sem.. Engem ez jobban zavar, mint az, hogy meggazdagodnak belőlünk.
Egyszer élünk, örökké.
33. gamer047  PlayStation.Community tag
2013.09.30. 23:03:56
LV7
Válasz 25. Rambo üzenetére:
A történelem hamisítást mint látom te is elismered.
Vajon mért hamisítják?

Ma is olyan elméletek alapján dolgozunk, amit Einstein is elismert, hogy hibás, és mikor a mindenség elméletén dolgozott, mindenki lehülyézte.
Egy szanatóriumban halt meg egyedül, és minden feljegyzése eltűnt a témáról.
Tesla feljegyzései is mind eltűntek, és ami ma körülvesz minket az már 100 éve megvalósítható lett volna.
Jelenleg minimum 100 éves lemaradásban vagyunk technikai szinten, mert eltitkolnak előlünk egy csomó információt.
A fénysebességet tartjuk a leggyorsabbnak, mikor a rádióhullámok, vagy a gondolat is sokkal gyorsabb.
Beszélgetés a magyar Teslával, és kiderült, hogy ami a fizikakönyvekben tényként van közölve az egy jó pár helyen egyáltalán nem állja meg a helyét, és ezt egy olyan ember állítja, aki igen csak otthon mozog a témában. " személyes tapasztalat "
Evolúció már magában egy vicc.

Hogy hat ez az átlag emberre?
Ha becsapnak, hazudnak, félrevezetnek, akkor valószínű, hogy nem jó irányba mész.

Van egy Nassim Haramein nevezetű illető, aki az ősi tudást próbálja visszahozni a mai tudományba, és a tudós társadalomtól kapott egy olyan díjat, ami a legkreatívabb tudósnak jár, de senki nem indul el ezen az úton, pedig a kísérletei mind bizonyítottak, és nem elméletiek.
Ahogy a mi Tesláknak " Csefkó Pál Tamás-nak " is.

Minden mindennel összefügg.
Így ha az egyikbe belepiszkálnak, akkor a többit is hozzá kell igazítani.


1 / 2 oldal
‹‹  ‹  1  2    ››
LV27
Főszerkesztő
PSC Kredit
46951 pt
PS4     PS3     PS2
PS Vita     PS One     PSP    


PlayStation.Community
Név:
martin
Fórumhozzászólások száma:
8362 db
Hír/cikk hozzászólások száma:
17246 db
Utolsó belépés:
2020.01.26. 19:57:02
Regisztráció ideje:
2008.10.03. 14:10:30
Barátaim:

PlayStation®Network Online ID

PlayStation.Community Trófea