PlayStation.Community Blog ›› Zangetsu

11 hozzászólás

2013.09.21. 16:56:34

Utolsó hozzászólás: Ylorak

2016.12.21. 01:06:27

Megosztás
Értékeld a blogot!
Mad Catz által gyártott Tritton Pro+ 5.1 Surround Headset valós térhatást nyújt a virtuálissal szemben és mindezt akár Dolby Digital 5.1 vagy Pro Logic II hanggal. A PRO+ nem csak konzolokra(ps3/xbox360) csatlakoztatható, hanem PC-re illetve MAC-hoz is. PS3-n és PC-n teszteltem.

Technikai adatok:

Kábelhossz: 3.7m
Hang bemenet típusa: Optikai
Hang kimenet típusa: Analóg
Hangszórók száma:8(4-4), 30mm Front és Rear, 23mm Center, 40mm Sub
Fejhallgató frekvencia tartomány:25Hz-22kHz
Áram ellátás: Hálózatról

PRO+ és tartozékai:

Maga az 5.1 fejhallgató
Dekóder doboz Dolby Digital technológiával(akár 2 Headset is csatlakoztatható egyszerre)
Vezetéken elhelyezkedő hangszóró teljesítményszabályozó
2 db Xbox Live chat kábel
Digitális Audio adapter(xbox360)
Optikai kábel
USB kábel
Analóg kábel(PC-hez)
Levehető hajlékony mikrofon
Hálózati adapter EU illetve UK szabvány átalakítóval.
Viselése:

8 állítható mérte van illetve párnázott a teteje így a fejünket se nyomja. A fülpárnák is kényelmesek. Több mint 4 óra játék után se érzetem, hogy nehéz vagy kényelmetlen lenne illetve nem volt olyan érzésem mintha a fülemet melegítené.
Testreszabhatóság:

Bátran mondhatom mindenki saját ízlésének megfelelő beállítást képes lesz megtalálni. A vezetéken elhelyezkedő hangszóró teljesítményszabályozóval nem csak egyszerre tudjuk változtatni a hangszórók teljesítményét, hanem külön-külön is. Ennek kivitelezéséhez nem kell mást tennünk, mint megnyomni a Front,Center,Rear vagy a Sub gombot majd utána állíthatunk is rajta majd nyomjuk meg újra azt a gombot amelyiket beállítottuk ha végeztünk a kívánt beállítással. 5 különböző teljesítmény szint van, amit még pluszban különböző színek is jeleznek. Ugyanitt tudjuk beállítani a chat hangerejének nagyságát és azt is, hogy hallani akarjuk-e saját magunkat(SVM) amikor beszélünk vagy sem illetve ki is kapcsolhatjuk a chat funkciót. Vagy ha nem kell a mikrofon le is vehetjük. Külön tetszett az, hogy akár egy gombnyomásra lenémíthatjuk az egész Headsetet. Ha ezekkel megvagyunk a dekóder dobozón beállíthatjuk, hogy milyen hangerővel szóljon a fejesünk. Amin nagyon meglepődtem az a Basszus volt. Maximális hangszóró teljesítményen és kb. 75% hangerőn nagyon erőteljes volt. Nem gondolná az ember elsőre, hogy ez a kis valaminek ekkora teljesítménye legyen.
Első kipróbálás

Hiába van egy viszonylag jó hangfalam egy Logitech X530 személyében, ha csak egy jobb minőségű sztereóban szól a PS3-m vele. Már az első észrevételem az volt, hogy egy teljesen más hangot hallok, aminek köszönhetően mintha új játékkal játszanék pedig nem. Legjobban úgy tudnám leírni ezt az érzést, mint amikor valaki SD TV-ről HD TV-re váltott és úgy kezdet el játszani PS3-mal.

Kicsivel több, mint egy hónap használat után elmondhatom, hogy jól adja vissza az 5.1-es hangot. Filmekben és játékokban is hallottam olyan hangot amit eddig nem. Zene hallgatására is nagyon jó használni. Amióta megvan szinte be se volt kapcsolva a hangfalam. Annyit megjegyeznék, ha valakinek van PC-n optikai kimenete is mint nekem inkább azon használja analóg helyett, mert érződött a dekóder doboz hiánya legalábbis hangerő tekintetében mindenkép. Mikrofon minősége is jó, akikkel játszottam azt mondták tisztán hallották a beszédemet

Az alábbi játékokkal teszteltem:
Battlefield Bad Company 2
Battlefield 3(PC)
Call of Duty: MW2
Castlevania Lords of Shadow
Dead Space 3(PC)
Dragon’s Dogma
Ghost Recon Online(PC)
Siren Blood Curse(Legjobb horror játék ebben a konzolgenerációban)

Meg voltam elégedve az összes játék alatt nyújtott teljesítményével. Viszont kiemelném a Battlefield játékokat. Eszméletlen nagy élmény volt. Kezdjük a Bad Company 2-vel Nelson Bay pálya első védekezési pont hallom az ellenséget mögöttem tárazza be a 40mm GL-t megfordultam majd észrevettem, hogy ott kuksol a bokorban a jutalma egy bökés volt. Szintén Nelson pálya 2. védekezési pontnál sziklán gugolva hallom az ellenséget alattam a befagyott folyón jönni, ahogyan ropogott a lépteitől a jég ő is megkapta a jutalmát. Arica Harbour elfoglaltuk az első pontot Rush módban megyünk le a 2. pályarészhez, amikor bal szélen szintén hátúról hallottam, hogy egy wookie mellé trafált M95-el jó nagyot szólt mivel mögöttem volt kb. 10m-re egy bokorban. White Pass pálya az első védekezési pontnál vagyok az A pont alatt és tisztán hallottam, hogy jönnek fel az ellenségek a lépcsőn és azt is ki lehetett venni a léptekből, hogy mikor fordultak a lépcsőn. Battlefield 3 Caspian pálya csak lestem, amikor a vadászgép elsuhant mellettem nagyon komoly volt a hangja. Szintén Caspian pálya éltem a wookiek nyugalmas életét, amikor rám hozta a frászt szintén a vadászgép, mellettem kb. 20m-re becsapódott, ami nem kicsit szólt, robbanás/lövés hangokról nem is beszélve. Személyes kedvencem, amikor a csapattársam tankkal mellettem elmegy és hallottam a lánctalpak nyikorgását is. Siren Blood Cursenél is nagyon hatásos volt párszor sikerült is megijednem pedig nem szokásom. Sorolhatnám még az élményeket, de ezt személyesen érdemes átélni.

Mint minden ez sem tökéletes kettő hibával találkoztam, amiből lehet az utóbbi az én bénázásom. Ha kikapcsoljuk, a dekóder dobozt majd újra bekapcsoljuk, nem jegyzi meg a beállított hangerőt hanem egy gyári értékre áll be, így azt mindig be kell állítanunk. Illetve a mikrofon felrakásával nincs semmi gond a levétele egy kicsit nehézkes nehezen találtam meg a menetet aztán, ahogy fentebb is írtam lehet, én vagyok a béna.

Egy komolyabb házimozi rendszer szintjét/teljesítményét ne várjuk el egy Headsettől se. Vásárlás előtt mérlegeljük, hogy mire van igényünk illetve mennyi pénzt tudunk költeni a hobbinkra. Hiába egy jó házimozi rendszer, ha a házunk fala olyan jól vezeti a hangot mint nálam. Jobban lehetett hallani hangfalon keresztül a másik szobában mit játszok/nézek, mint a saját szobában. Ilyenkor a drágán vett házimozink is csak egy nagy pazarlás lesz mivel a tényleges minőségét, így nem igen tudjuk soha kihasználni. Ha nem akarunk annyit költeni, de élvezhető minőséget akarunk akár Dolby Digital hangzással akkor tökéletes választás egy Headset mivel nem csak konzolhoz, PC-hez akár TV-re is csatlakoztathatjuk, ha van rajta optikai kimenet. Arról nem is beszélve, hogy azok a Headsetek amelyikek optikai csatlakozásúak nagy valószínűséggel PS4-hez is használhatóak lesznek.

Összegzés:

+ Valós térhangzás
+ Jó testreszabhatóság
+ Sok tartozék
+ Több eszközzel kompatibilis
+ Kényelmes viselet

- nem jegyzi meg beállított hangerő nagyságát kikapcsolás után a dekóder doboz
- mikrofon levétel kicsit nehézkes lehet egyeseknek

Ára: 39.000 Forint

Szeretnék kicsit segíteni azoknak, akik Headset vásárlás előtt vannak. Legfontosabb mindig keressük a Dolby Digital feliratot.

Az alábbi Headseteket ajánlom:

Virtuális 7.1 Dolby Digital Headsetek:
Mad Catz Tritton AX 720+(vezetékes)
Sharkoon X-Tatic S7(vezetékes)
Turtle Beach Ear Force PX5(vezeték nélküli)
Turtle Beach Ear Force DP21(vezetékes) ezt a modellt már kicsit nehézkes beszerezni.

Valós 5.1 Dolby Digital Headsetek:

Mad Catz Tritton Pro+ 5.1 Surround Headset(vezetékes)
Sharkoon X-Tatic Pro 5.1 Surround Headset(vezetékes)

Ha valaki kb. 30-32 ezer forintot akar/tud szánni Headsetre annak mindenfélekép a Sharkoon X-Tatic S7 javaslom. Ha nem zavar a vezeték nélküliség illetve nem akarod használni PS Vitház akkor ebben az árban az egyik legjobbat kapod.

A Sony PS3 Wireless Stereo 7.1 Headset és a Sony PS3 PULSE Wireless Stereo 7.1 Headset nem támogatja a Dolby Digital hangzást. Ezt csak azért említem meg ha valaki kettő közül valamelyik mellett dönt ne lepődjön meg.
Blog hozzászólások
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
11. Ylorak  PlayStation.Community tag
2016.12.21. 01:06:27
LV1
Nekem is lett egy ilyenem :D
10. lpmarci  PlayStation.Community tag
2014.08.08. 19:22:15
LV1
Nekem is tetszik ez a headset, mondjuk én a Tritton 720+ és a Razer Kraken 7.1 között vacilálok. Nem igazán tudok dönteni, szerintetek melyik a jobb?
PSN ID: lpmarci
9. Zangetsu  PlayStation.Community tag
2014.01.03. 01:00:18
LV5
Válasz 8. sting üzenetére:
Mivel a DTS mellett van DD 5.1 is a játékok 99%-nál, így nincs ilyen gond. Viszont DTS-t nem tud DD 5.1-re konvertálni. Stereot Pro Logic2-re viszont tud.
8. sting  PlayStation.Community tag
2013.11.15. 09:22:33
LV1
A PS3-as, DTS hanggal készült játékoknál mit csinál, lekeveri DD 5.1-re vagy csendben marad a füles?
7. simon7109  PlayStation.Community tag
2013.09.24. 00:43:51
LV18
Válasz 6. Zangetsu üzenetére:
Gyűjtenem nem kellene, mert meg tudnám venni akár most is a blogban lévőt, de sajnálok kiadni ennyit egy HS-re az a baj:D
De muszáj lesz valamit vennem, mert így este nem nagyon tudok játszani. Kell kis idő amíg rászánom magam...
PSN: misi2mezei
6. Zangetsu  PlayStation.Community tag
2013.09.23. 18:58:29
LV5
Válasz 3. simon7109 üzenetére:
Igazából nem igen van olyan játék ami 7.1 támogatja. Akikről tudom, hogy a két Sony headset közül van valamelyik neki,mind kikapcsolja a Virtuális 7.1 funkciót, mert azt mondták úgy nem annyira jó a hangzás. Sharkoon X-Tatic S7 árát és tudását nézve a Pulse ára kész rablás.
Egy tévénék a hangszórói általában 2x5W,2X10W vagy 2x15W aminél bármi jobb.
Én azt javaslom neked ha headsetet akarsz venni akkor gyűjts egy normálisabb virtuális 7.1-re ami támogatja a DD-t vagy egy valós 5.1 térhangzásúra.
5. simon7109  PlayStation.Community tag
2013.09.23. 12:44:02
LV18
Válasz 4. laguna028 üzenetére:
Igazából már a Sonyra is sajnálom az pénzt, ezért nem is vettem még:D
De annál olcsóbban nem igen lehet kapni normálisat.
PSN: misi2mezei
4. laguna028  PlayStation.Community tag
2013.09.23. 08:35:15
LV7
Válasz 3. simon7109 üzenetére:
Tv-hang után bőven elég a Sony is. Ha nem zavar a kábel, akkor van kicsivel többért olyan (pl Sharkoon), aminél még jobban leesne az állad.
El kell dönteni mennyit szánsz rá, és ugye a kábel kérdés...
(Semmi után biztos hogy megfelel a Sony)
3. simon7109  PlayStation.Community tag
2013.09.22. 15:41:12
LV18
Egyébként hangzásban mennyivel rosszabb egy Sony virtuális 7.1-es mint ez?
Nincs házimozim, se semmi komoly. Jelenleg TV hangszórójával hallgatom a játékokat, PC-hez meg egy gagyi 20 eurós Logitech fülesem van.(semmi 7.1 meg ilyenek, csak egy sima 2 egyszerű hangszórós füles)
PSN: misi2mezei
2. Lotar  PlayStation.Community tag
2013.09.22. 09:05:12
LV18
tuti jó füles :) grat hozzá :)
psn/sen id: pcpmate
1. Alien  PlayStation.Community tag
2013.09.21. 18:31:37
LV10
nagyon szép füles, nekem PC-hez az 510hda van ebből, és tényleg nyakon veri a Dolby Headphone (virtuális) füleseket. Érezhetően sokkal több a részlet a kamu 7.1-es fülesekkel ellentétben, amik elkocsonyásítják a hangot hátul. Viszont én inkább igyekszem házimozin játszani, mert - ahogy írod is - az az igazi flash.

szerintem kergesd meg az Outlast-el vagy az Amnesia-val, egy kis adrenalin sosem árt...:)
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
LV5
PlayStation.Community tag
PSC Kredit
3972 pt
PS4     PS3     PS2
PS Vita     PS One     PSP    


PlayStation.Community
Név:
Ádám
Fórumhozzászólások száma:
1065 db
Hír/cikk hozzászólások száma:
912 db
Utolsó belépés:
2019.11.19. 17:11:41
Regisztráció ideje:
2008.11.20. 22:27:35
Barátaim:

PlayStation®Network Online ID

PlayStation.Community Trófea