PlayStation.Community Blog ›› gabe83

9 hozzászólás

2013.09.04. 15:32:29

Utolsó hozzászólás: Fritz

2013.09.18. 20:26:33

Megosztás
Értékeld a blogot!
Természetesen epizódszereplők néven nem csupán a Batman-játékokból fogok szemezgetni, de azért van itt néhány érdemleges gonosztevő, akikről meg kell emlékezni. Ezúttal Mad Hatterre (Kalapos) esett a választásom. A vele készített terápiás beszélgetésből derül csak ki, hogy milyen fontos szerepet játszott a börtönváros Arkham City létrehozásában!

Az elmebeteg és skizofréniás Jervis Tetch az Alice Csodaországban című történet megszállottjává vált, és hihetetlen képessége, hogy hipnózist alkalmazva képes az emberi tudat befolyásolására. Saját készítésű, speciális kalapokat használ leginkább a tudatbefolyásolásra. A történetből ismert ikonikus szereplő, a Kalapos személyiségét vette fel. Képességét arra használja, hogy áldozatait hipnózisba juttatva kedvenc története szereplőivé formálja. Közülük is Alice-ért rajong leginkább.
Fiatal, szőke hajú és kék szemű nőket kutat, amelyek Alice-hez hasonlítanak, így tucatnyi lány elrablásáért felelős. Közöttük gyermekek is vannak, akit skizofréniás állapotában brutálisan molesztált és meggyilkolt. Tekintet nélkül arra, hogy milyen sok lányt és nőt megölt már, mindig újabb potenciális Alice-ek után kutat, akikkel eljátszhat a maga fantáziavilágában. Hipnotikus képességére Hugo Strange professzor is felfigyelt, és beveti Quincy Sharppal szemben Arkham City felépítésének kiharcolásában.
A 2013-ban megjelenő Arkham Origins játékban Mad Hatter a maga „Csodaországában” csapdába fogja csalni Batmant, amely hasonló lesz az Arkham Asylumban megismert Scarecrow rémálmokhoz. A fura helyszínen teapatakok, tükörből előlépő verőemberek, lebegő kártyalapok nehezítik meg Batman dolgát az óratoronyig, ahol leszámolhat az őrült hipnotizálóval.
De most inkább arról írnék, amit már láthattunk a korábbi két Arkham-játékban!

Batman: Arkham Asylum (2011)

Ebben a játékban nem tűnik fel, de utalás van rá a Botanical Gardenben (Botanikus kert), ahol Batman szkenelheti az elrejtett teakészletet, és ezáltal nyílik meg Mad Hatter életrajza és aktája. Az egyik Riddler rejtvény megoldása erre a kérdésre: „Mikor van teaidő Csodaországban?”
Paul Dini, az első két Arkham-játék írója elmondta, hogy Mad Hatter szerepelt volna már az Arkham Asylumban is, és egy gyerekek szórakoztatására fenntartott labirintus felett vette volna át az uralmat, de végül kihagyták. Nem tudták megfelelően elhelyezni a történetben ezt az epizódot.

- - - - -

Pszichológiai profil (készítette: Penelope Young)

Mad Hatter
Valós név: Jervis Tetch

SÚLYOS MÉRTÉKBEN NÖVELNI A DÓZIST

Tetch klasszikus hallucináló, aki megszállott rögeszmét mutat a kalapok iránt. Hiszi, hogy az Alice Csodaországban Kalaposának élő megtestesülése. Tetch hipnotizáló képessége, és felfoghatatlan fogékonysága a tudatbefolyásoló találmányokhoz időnként veszélyessé teszik kezelését, vagy [az orvosok] kevésbé voltak stabilak és bölcsek hozzám képest.

További megjegyzések

Tetch teljesen kezelhetetlen fedetlen fővel, így a páciensek egyenruhájára vonatkozó arkhami előírás enyhítve lett e tekintetben a kezelés végrehajtása érdekében.

- - - - -
Batman: Arkham City (2012)

Jervis Tetch, a fiatal lányok elrablója és gyilkosa úgy tűnik, hogy kevésbé fogja fel a valóságot, és a hipnotizálás valamint az Alice Csodaországban történet iránti megszállottságával próbálja elfedni bűneit.
Quincy Sharp még korábbi igazgatóként megfosztotta kalapjától Mad Hattert, de Hugo Strange professzor felkereste a bűnözőt, és visszaadta neki. Továbbá meggyőzte kutatásai folytatására a tudatbefolyásoló szerek terén. Tetch felülmúlta Strange elvárásait, és sikerült a technológiával Sharpot meggyőzni Arkham City létrehozásához. A bűnözőzseni motiválása érdekében Strange egy női asszisztenst rendelt mellé, aki hasonlít Alice-re, akinek képtelen ellenállni Tetch. A professzor a tudatbefolyásoló technológiát használta fel a TYGER-osztagosok lojalitásának biztosításához is. Ez az osztag van megbízva Hugo Strange személyes védelmével, valamint Arkham City külső biztonságának fenntartásával.

Az előző játéktól eltérően Batman találkozik a játékban Mad Hatterrel! Röviddel azután, hogy Batman megmenti Vicky Vale riporternőt Joker orvlövészeitől a helikopterzuhanás után, kapcsolatba lép Alfreddal, aki értesíti a szuperhőst arról, hogy a Lucius Fox által kidolgozott szer le lett dobva Arkham Citybe, és begyűjtésre vár. Mikor Batman rátalál a formulára, magába fecskendezi, és azonnal eszméletét veszti. A Park Row-n található Mad Hatter búvóhelyen találja magát székhez kötözve, nyúlmaszkot viselő bennlakók asztaltársaságában. Mindegyikük akaratát Mad Hatter befolyásolja a különleges teapartin. A félhomályban látható bűnöző felfedi, hogy hipnotikus sugallata volt Batmannek, hogy bevegye a szert. Ezt követően egy mókás fejfedőt nyom Tetch a Denevérember fejére, amely leginkább egy horrorisztikus nyúlálarcnak felel meg. Batman végül felülkerekedik képzelgésein, valamint legyőzi Mad Hatter nyúlmaskarás verőlegényeit, így ezek után a bűnöző már nem okoz neki gondot, és kalapját is tönkreteszi. Batman távozik.
Mikor később visszatér a főhős az asztalon álló, kedvenc kalapjának elvesztése miatt siránkozó Mad Hattert találja. Az alábbi párbeszéd zajlik le közöttük:
Batman: Soha többé ne próbálj meg újra a fejembe férkőzni, Hatter!
Mad Hatter: De te nem érted. Szükségem van rád, nem győzhetek nélküled!
Batman: Akkor veszítesz. Nem vagyok a szolgád. Sem most, sem máskor.
Mad Hatter: (hátat fordít) Miért tetted ezt? Csak egy barátot akartam. A szeretett kalapom. Romokban. Alice mérges lesz. Szörnyen cserbenhagytam.

Érdekesség, hogy a szintén játszható karakterrel, Catwomannel (Macskanő) is felkereshetjük az asztalon álló és siránkozó Mad Hattert.
Mad Hatter: Te vagy Alice?
Catwoman: Sajnálom, Jervis… Én vagyok az, Catwoman.
Mad Hatter: Alice?! Szükségem van Alice-emre.
Catwoman: Hú, Strange nagyon elintézett, ugye? Figyelj! Meg fogom találni Alice-t. Azt hallottam Cheshire Cat-tel [Vigyori úr az Alice Csodaországban könyvben] van valahol…

Később Mad Hatter is a bűnözői tömegben tartózkodik, akik megpróbálnak betörni a Katedrálisba, hogy elkapják Sharpot. Feltételezhetően Arkham City lezárása után Tetch-t ideiglenes zárkába helyezték, mialatt felújítják az Arkham-szigetet az újranyitáshoz.

- - - - -
Batman visszanyeri eszméletét Mad Hatter "birodalmában".

A Batman: Arkham City játékban meghallgatható Hugo Strange professzor beszélgetéssorozata Mad Hatterrel. Így a játékos betekintést nyerhet a bűnöző megszállottságába, rögeszméibe, valamint kiderül, hogyan vette rá Strange az együttműködésre.

Interjú a páciensekkel – Mad Hatter

I.

Hugo Strange:
Első beszélgetés a pácienssel. Az alany neve Jervis Tetch, más néven Mad Hatter Hat hónappal ezelőtt hozta be Batman az Arkham Elmegyógyintézetbe. A páciens megszállott kényszerűség és paranoid skizofrénia jeleit mutatja. Üljön le, Mr. Tetch!
MH: Nincs idő leülni. Szükségem van Alice-re. Hol van az én Alice-em?
HS: Kérem.
MH: Nincs idő leülni, nincs idő beszélgetni. Alice-t keresem, és elvesztettem a kalapomat.
HS: Őr! Fékezze meg Mr. Tetch-t!
MH: (erőlködik) Szálljon le rólam! Elkések. Kifutok az időből. Alice, hol vagy?
HS: Alice nincs még itt. Nyugodjon meg, Jervis. Hamarosan itt lesz.
MH: De… (elkezd össze-vissza hablatyolni)
HS: (Mad Hatter érthetetlen zagyválása közben) Megígérem. Most. Kér egy kis teát?

II.

MH:
Itt van már Alice?
HS: Nem, attól tartok nem. Beszélgessünk, miközben rá várunk! Magában és bennem sok közös van ám, Jervis.
MH: Tényleg? Te is ismered Alice-t?
HS: Sajnos nem. Ön és én közös érdeklődést mutatunk az elme iránt, nemde? Tanulmányoztam a papírjait, Jervis. Egyszerűen briliáns. Tényleg, egy kivételes elme.
MH: Óh, ez nem számít. Csak vegyületek, szinapszisok és nyulak, és… óh, hol van Alice?
HS: Koncentrálnia kell! Gondoljon egy percig a munkájára! Elméletei szerint nincs olyan, hogy szabad akarat. Vegyületekkel megváltoztathatóak az ember engedelmessége, motivációi, érzelmei, és minden, amiről hisszük, hogy emberré tesz. Az ön formulája egészen briliáns. Ezért is használtam fel.
MH: (dadogva) Hogy szerezted meg? Alice adta neked? Rossz kislány! Kis huncut! Itt van már?
HS: Hamarosan, Jervis. Hamarosan.

III.

MH:
Hol van? Óh, azt mondtad, hogy itt lesz.
HS: Itt van, Jervis. Itt van.
MH: Alice? (énekelni kezd) Alice gyere elő! Ne duzzogj! Ne akard, hogy üvöltsek! Alice, gyere elő! Hol vagy?
HS: (fotókat vesz elő) Vessen egy pillantást ezekre a fényképekre, Jervis!
MH: Kik ezek az emberek?
HS: Nézze meg újra!
MH: Nem tudom kik ezek. Óh, most akkor itt van Alice, vagy nincs?
HS: Nézze meg az első képet! Nézze meg a ruháját! A haját! Ez Alice, ugye?
MH: Nem, nem, nem, nem lehet Alice. Alice-nek szőke haja van és… (elkezd sírni) és nem lepi be vér.
HS: Szerintem pontosan tudja ki ő, Mr. Tetch. Úgy vélem emlékszik arra az estére, amikor Stephanie Williamst megismerte a kutatólaborban. Ahogy teával kínálta. Mi történt vele utána?
MH: Nem, nem. Nem!
HS: Megölte őt, ugye? Ő volt az első. Igaz, Jervis? Rendben, emlékszik. Mennyi Alice volt?
MH: (sírva) Nem emlékszem.
A tudatbefolyásoló mókás fejfedő Batmanen.

IV.

MH:
Alice nem jött el, ugye?
HS: Az ön együttműködésétől függ. Van egy kis… mellékprojektem, amin dolgozom éppen. A segítségét tudnám venni.
MH: Segítségem? Nem segíthetek, el fogok késni!
HS: Koncentráljon, Jervis! Ez a létesítmény öreg, elavult. Tele szellemekkel.
MH: (aggódva) Szellemek?
HS: Metafóra. Ne aggódjon! Az Arkham Elmegyógyintézet nem fog örökké létezni. Módszerei avíttak, küldetése lejárt. Egy új Arkhamot tervezek létrehozni, egy olyan Arkhamot, amely főnixmadárként emelkedik ki ennek hamvaiból.
MH: Tűz van? Ki kellene jutnunk innen!
HS: Elintéztem, hogy néhány iratot az ön cellájában hagyjanak. Azok körvonalazzák a technológiát, amellyel az úgymond gyengébb elméket befolyásolni szeretném.
MH: Nyulak nélkül nem tudom megcsinálni. Nyulak kellenek a kutatásomhoz. És tea, és…
HS: És Alice. Tudom. A rendelkezésre bocsátottam néhány tesztalanyt. Évek óta itt vannak Arkhamban, és senkinek sem fognak hiányozni. Találkozunk a jövő héten? Óh, és elintéztem, hogy visszakapja a kalapjait. Úgy vélem ez megadja önnek a kellő bátorítást.

V.

HS:
Remek munka, remek. Meg kell mondanom, a legvadabb elvárásaimat is túlszárnyalta.
MH: Igen. Látta az embereket a teapartimon? Jól viselkedtek.
HS: Igen, jól, Jervis. Nagyon elégedett vagyok. Egy kérésem van még önhöz. Titokban kell tartania. Tud titkot tartani, Jervis?
MH: Elegendő kalappal meg tudom akadályozni az embereket, hogy emlékezzenek a titkokra. Az számít?
HS: El kell látogatnia Sharp igazgatóhoz. Rá kell vennie, hogy hozzám hasonlóan kell gondolkodnia.
MH: (izgatottan) Hogy csatlakozzon a teapartinkhoz?
HS: Pontosan.
MH: (idegesen) Nem akarom.
HS: Hát persze, hogy akarja. Miként lenne lehetősége Alice-szel játszadoznia?
MH: Te-te-tessék?
HS: Van egy új asszisztensem az ön számára, Jervis. Idehozattam. Nézze meg! Ott van.
MH: (izgatottan) Ő Alice. Ott van! (Az őrök elviszik az állítólagos „Alice”-t) Nem, nem, mit csináltok? Látnom kell őt!
HS: Fogja is, amint megteszi, amit kértem.
MH: Megtarthatom őt?
HS: Természetesen. Teljes egészében a magáé lesz. Ő Alice.
Blog hozzászólások
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
9. Fritz  PlayStation.Community tag
2013.09.18. 20:26:33
LV2
Válasz 8. Totoro üzenetére:
Igen, ez mind elolvasható a játékban.
8. Totoro  PlayStation.Community tag
2013.09.08. 15:38:23
LV6
Nagyon jó ezeket olvasni! A Calendar Man is klassz volt. Végre egy kis háttérinfo.
Mirror, mirror on the wall..
7. gabe83  PlayStation.Community tag
2013.09.05. 09:48:17
LV21
Válasz 6. Onimushaman üzenetére:
Az a baj, hogy számtalan képregény jelent már meg. Batmanből is sokféle van, így az egyes gonosztevők az egyikben ilyenek, a másikban pedig másmilyenek háttértörténet, és egyéb dolgokat tekintve. Tehát nem kapcsolódnak szorosan a történetek.
A rajzfilm is még változtat a helyzeten. Ezért szeretek az Arkham-játékok világán belül maradni.
6. Onimushaman  Szerkesztő
2013.09.05. 08:24:49
LV24
Válasz 5. gabe83 üzenetére:
Értem.

Sajnos Batman ellenfelei közül sokukkal a játékok keretein belül találkoztam először.
señor
5. gabe83  PlayStation.Community tag
2013.09.05. 07:57:12
LV21
Válasz 3. zodiac55 üzenetére:
Köszi.

@Onimushaman: A játék megjelenése után lehet róla szó. Jobban szeretek az Arkham keretein belül maradni a karakterek bemutatásakor, mert a sokféle képregény szövevényes világába nem szívesen megyek bele. Gondolom a készítők kitesznek magukért a háttér információk terén (is).
4. Onimushaman  Szerkesztő
2013.09.04. 22:27:25
LV24
Igényes munka.
Az Origins főmuftijáról is lehetne? Nagyon no namek nekem a nem annyira közismert ellenfelek.
señor
3. zodiac55  PlayStation.Community tag
2013.09.04. 19:45:31
LV12
Ismét kiváló blog, köszönjük!
"Si vis pacem, para bellum."
2. gabe83  PlayStation.Community tag
2013.09.04. 19:26:56
LV21
Válasz 1. metadata üzenetére:
Köszönöm, Hugo Stra... ööhhh Metadata! :-)
1. metadata  PlayStation.Community tag
2013.09.04. 16:23:41
LV15
Remek munka, remek. Meg kell mondanom, a legvadabb elvárásaimat is túlszárnyalta.
FatHead
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
LV21
PlayStation.Community tag
PSC Kredit
25742 pt
PS4     PS3     PS2
PS Vita     PS One     PSP    


PlayStation.Community
Név:
Balassa Gábor
Fórumhozzászólások száma:
10419 db
Hír/cikk hozzászólások száma:
849 db
Utolsó belépés:
2019.01.31. 12:14:04
Regisztráció ideje:
2008.11.14. 11:51:35
Barátaim:

PlayStation.Community Trófea

PlayStation®Network Online ID