PlayStation.Community Blog ›› bundas01

63 hozzászólás

2013.08.15. 20:56:01

Utolsó hozzászólás: gabe82_

2013.08.20. 00:45:40

Megosztás
Értékeld a blogot!
A minap egy érdekes cikket találtam az Indexen.

Hat romaversitasos fiatal nem jutott át tavaly novemberben a face controllon, a szórakozóhely pedig nem tudta bizonyítani, hogy részegek lettek volna, vagy rendetlen lett volna a ruhájuk. Az Egyenlő Bánásmód Hatóság arra jutott, hogy roma származásuk miatt diszkriminálták őket.

Elmarasztalta az Egyenlő Bánásmód Hatóság (EBH) a budapesti Morrison's 2 szórakozóhelyet üzemeltető Becsületes Kft.-t, amiért roma fiataloktól származásuk miatt megtagadták a belépést. A szerdán nyilvánosságra hozott határozattal megtiltották a jogsértő magatartás jövőbeni tanúsítását, de ennél szigorúbb szankciót, pénzbüntetést nem szabtak ki.

Az eset még tavaly november 16-án történt, a panaszt decemberben adták be az EBH-hoz. A sérelem elszenvedői összesen hatan voltak, többségükben egyetemisták. A Romaversitas Alapítvány egész napos rendezvénye után szerettek volna bulizni menni. Hajnali kettő körül értek a szórakozóhelyhez, ahol két szűrőn kell átjutni. Az elsőnél az életkort ellenőrzik, a másodiknál a belépőjegyet árulják. Ők a második szűrőn akadtak fenn, elmondásuk szerint azzal utasították el őket, hogy „face controll van”, más magyarázatot nem kaptak. Mivel nem akartak botrányt, önként elmentek.

A szórakozóhely az EBH előtt elismerte, hogy kizárták a panaszosokat, de a diszkriminációt nem. A kizárást azzal magyarázták, hogy szerintük a panaszosok ittasak voltak, és a ruhájuk sem felelt meg az előírásoknak. Arra is hivatkoztak, hogy közülük többen korábban már jártak a helyen.

Az EBH áprilisban tárgyalást tartott, ahol szembesítéssel próbálta meg feloldani az ellentmondásos tanúvallomásokat. A panaszt beadó roma fiatal elmondta, hogy farmert, inget, pulóvert és kabátot viseltek. Elismerte, hogy ittak korábban egy keveset, de azzal érvelt, hogy ez nem példa nélküli a szórakozni vágyók között, és alkoholt a szórakozóhelyen is árulnak. Az a tapasztalata, hogy minél több roma ember van egy csoportban, a bejutás annál nehézkesebb. Szerinte ez a magyarázata annak, hogy korábban ő maga egyedül valóban járt már a helyen.

A Morrison's 2 az EBH tárgyalásán előadta, hogy naponta úgy 40 embert zárnak ki, és az extremitásokat igyekeznek kiszűrni. Példaként a tetoválást, baseballsapkát, sátánista ruhát hozta fel. A panaszos ügyvédje viszont fényképeket csatolt be, amelyeken látni lehetett, hogy a helyre „eléggé változatos öltözékben is be lehet lépni”, olyanban is, amit a szolgáltató tiltottnak minősített (baseballsapka, félelmet keltő ruha).

Áprilisban még úgy volt, hogy a felek megpróbálnak egymással egyezséget kötni. A tárgyalások azonban nem vezettek eredményre. A szórakozóhely egyezségre vonatkozó ajánlatát a panaszos nem fogadta el. Így hozott végül az EBH határozatot az ügyben.

Az EBH arra jutott: nem elfogadható, nem jogszerű és nem is életszerű, hogy az ittas, esetlegesen rendbontó belépőket kívánnák arc alapján szűrni. „A face controll gyakorlat deklarálásának egyetlen, valós indoka annak kinyilvánítása, hogy a szolgáltató a beérkező vendégeket megfelelően szűri, és erre (megfelelő társaság) garanciát vállal” – áll a hatóság határozatában.

A szórakozóhely nem tudta bizonyítani, hogy a társaság tényleg ittasan, rendetlen ruhában érkezett volna. A bizonyítás pedig az ő dolguk lett volna. Az EBH azt se találta életszerűnek, hogy a hely 18-25 éves törzsközönsége úgy érkezne a helyre, hogy előtte egyetlen pohár alkoholt sem ivott. Önmagában az, hogy cigányok korábban jártak már a helyen, sőt, cigány alkalmazottja is volt a helynek, nem cáfolta azt, hogy az adott alkalommal mégis származásuk miatt nem jutottak be. Mindez „nem teszi a jogsértést meg nem történtté”, mondta ki az EBH.

Az sem bizonyult elég erős érvnek a hatóság előtt, hogy gazdasági szempontból sem érné meg a hátrányos megkülönböztetés. „Egyrészt ezen magatartásnak nem csupán racionális okai vannak, másrészt pedig egy gazdasági szereplő magatartását a többségi társadalom (törzsközönség) értékítélete gazdasági alapon is érintheti” – mutattak rá.
Súlyosabb szankciót a fokozatosság elve miatt és azért nem szabtak ki, mert figyelembe vették, hogy a szórakozóhely egyezséget ajánlott.

Forrás : http://index.hu/belfold/2013/08/15/morrison_s_2_elku...

Nyilván a rasszista hozzászólásokat hagyjuk, mert akkor a blog megy a levesbe.

Inkább arra lennék kiváncsi, hogy kinek mi a véleménye.

Ha nyitok egy szórakozóhelyet sok pénzért, akkor miért vagyok köteles bárkit beengedni?
Ha házibulit csinálok, akkor is köteles vagyok mindenkit beengedni?
Blog hozzászólások
1 / 2 oldal
‹‹  ‹  1  2    ››
63. gabe82_  PlayStation.Community tag
2013.08.20. 00:45:40
LV16
Válasz 62. solid üzenetére:
Pozitív diszkrimináció. Ismerős.
62. solid  PlayStation.Community tag
2013.08.19. 22:44:38
LV12
Válasz 61. MonstAir23 üzenetére:
Nem, tényleg vannak! Nekik szerintem plusz felvételi pont is jár!!!
De amúgy ettől függetlenül is ma már bárkiből lehet egyetemi hallgató, messze nincs már meg az a szűrés mint korábban.
"Game has changed"
61. MonstAir23  PlayStation.Community tag
2013.08.19. 20:09:17
LV3
Egyetemista cigányok, mehehe... fotósopp! :-D
60. gabe82_  PlayStation.Community tag
2013.08.19. 17:47:10
LV16
Válasz 14. Ruzsi üzenetére:
Az meg pláne nem érdekel senkit, hogy 40.000 magyart öltek meg a szerbek. Hiszen ők "csak" magyarok voltak. Ebben az országban mindenki érdekei kibaszott fontosak, csak a magyar embereké nem.
59. gabe82_  PlayStation.Community tag
2013.08.19. 17:33:54
LV16
Mikor bántanak valakit a cigányok, egyből jön a hülye kérdés, hogy "miből állapítható meg egyáltalán, hogy cigányok voltak"? Ilyenkor persze mindig egyértelmű, hogy nem perui indiánokról van szó.
58. FCBARCELONA  PlayStation.Community tag
2013.08.19. 10:55:45
LV2
én roma vagyok fákje :D
Nincs!
57. Dolly91  PlayStation.Community tag
2013.08.18. 13:03:31
LV14
Válasz 54. Lara üzenetére:
Én amúgy pont ettől félek, hogy a sok szar, ami ma felidegesít, öregkoromban fog kijönni, és én is az ilyen goromba, pofátlan öregek közé fogok tartozni.

Már ha megélem :D
56. Dolly91  PlayStation.Community tag
2013.08.18. 12:59:42
LV14
Válasz 51. solid üzenetére:
Ha ezekről van szó, félredobom finom, nőies stílusomat, és átmegyek kicseszett Hulkba :D

De hát ki nem? :)
55. solid  PlayStation.Community tag
2013.08.18. 12:58:10
LV12
Válasz 54. Lara üzenetére:
Ó igen, azok a titokzatos rohadt nagy pakkok amikkel végigveretik magukat a tömegen... tudnám mit visznek bennük, amikor én talán egyszer voltam hasonlóan felpakolva az életben, mégpedig amikor 10+ napra utaztam Angliába. Bár kicsit akkor is sokalltam a cuccaimat... :D

Az idős korról meg - amellett hogy természetesen ki kell hogy váltson egyfajta tiszteletet, ez alapvető - óriási tévedés hogy emögé bújva védettséget nyújt a pofátlanság és a másik szándékos letaposása esetén! Nem-nem, az idős korral való visszaélés állati idegesítő tud lenni. És a hely átadása másoknak sem azt jelenti, hogy az egyébként full üres buszon ha a néni heccből pont azt a helyet szemelte ki magának amin én ülök, akkor nekem kötelességem lenne felállni.
"Game has changed"
54. Lara  beauty junkie
2013.08.18. 00:28:52
LV26
Válasz 53. solid üzenetére:
én meg nap mint nap az agyvérzés határán egyensúlyozom. :D
mostanában az idióta idegbeteg erőszakos öregek találnak be.
mikor mentem a Szigetre, akkor is bakker a villamoson ahogy ültem az ajtó melletti ülésen és felszállt vasárnap fél 1-kor 2 kicseszett nagy csomaggal ( mert ezek már mindig cipelnek valami nagy szart, és majd beledöglenek, belehalnak az öledbe...mert egész nap, mindegy egyes nap ingyen furikáznak a francba unalmukban) egy öreg nő.
igazi hogy máshol volt üres ülés bőven de neki az KELL ahova rögtön felszáll. megtanulhattam már volna hogy ajtó mellé nem ülünk...
és ott ciccegett meg döglődött direkt. mondom csak azért sem adom át az ilyennek, leszarom már. a kedves néniknek átszoktam, de ezeknek a boszorkányoknak nem. és végül pár megállóval később mondta egy csávónak boszorkány stílusban, hogy jaj olyan jó lett volna ha a kislány - én - átadja a helyét, de hát ugye ahhoz jó érzés is kell.
nah mondom bakker. :D
pár nap múlva rá meg a tömött pótlóbuszon, keresztül gázolt rajtam úgy egy vénasszony, hogy fel is lökött meg még vagy 8 másik embert. arra meg ráförmedtem, hogy mindannyian leszállunk nem kell ilyen kicseszett erőszakosan keresztül mászni. mások is utána szóltak, de nem érdekelte.
bolond barmok. kajak megbolondultak ezek a nyugdíjasok a melegben, meg unalmukban, hogy senki nem néz feléjük.
és akkor a csövesek még sehol nem voltak... :D
ezek mellé még kis színfolt a cigányoknak is a viselkedése.
53. solid  PlayStation.Community tag
2013.08.18. 00:00:24
LV12
Válasz 52. Lara üzenetére:
Persze, ez érthető, nem azért mondtam. :)
És hasonlóan fel tudnak bosszantani ilyen esetek engem is, szóval én sem tudok indulat nélkül hozzászólni a témához. A kommenteimet általában többször is átszerkesztem elküldés előtt, mert elsőre én is válogatás nélkül, lendületből beírnám a szebbnél szebb jelzőkkel tarkított, felháborodott véleményemet.
Szerencsére nyáron most sikerült kiszakadnom ebből a mindennapos valóságból, itthon azért érezhetően jobb a helyzet ezen a téren (is), úgyhogy most szeptemberig kikúrálom az idegeimet és felkészülök egy újabb éves adagra. :D
"Game has changed"
52. Lara  beauty junkie
2013.08.17. 23:27:42
LV26
Válasz 51. solid üzenetére:
általában mindig nyugodtan írogatok, de most ugyan a hatása alatt is voltam, hisz az írás előtt kábé 15 perce volt az eset. + alapból idegbeteg leszek a téma kapcsán mert nap mint nap ezzel szembesül az ember. :)
felhergelem magam. :)
51. solid  PlayStation.Community tag
2013.08.17. 21:14:30
LV12
Dolly, Lara, félelmetesek vagytok, már öt perce ezen szakadok. xD
Én igyekszem mindig a lehető legfinomabban, az eredeti indulataimat valamelyest tompítva beszélni a témáról, hogy hát mégis legyünk polkorrektek, de Ti erre nem pazaroljátok az energiát, úgy látom. :D
Talán nekem sem kéne. :P
"Game has changed"
50. Dolly91  PlayStation.Community tag
2013.08.17. 20:31:29
LV14
Válasz 49. Lara üzenetére:
Rohadnának már bele a mocsokba, amibe élnek, én nem értem miért nem pusztultak már ki, amilyen "higiénia" övezi őket... :/

Igaz, az öreg rétinigger ritka, mint a fehér holló :D
49. Lara  beauty junkie
2013.08.17. 19:33:18
LV26
Válasz 46. Dolly91 üzenetére:
ha ez vigasztal a többi ember egyenlően döglik majd bele, ha egyáltalán megéri a nyugdíjat, a nem létező nyugdíj nélküli létbe.

amúgy pont ma is a teletömött buszon felszállt egy csapat tetűféreg. ( bocs bundás, töröld nyugodtan. )
két csaj meg két börtönt látott csávó. végigfurakodtak úgy a tömegen ahogy azt kell. mindenre rálépve, félrelökve mindenkit. aztán a busz végén ordibált a p*csa valakinek, aki megbámulta őket. aztán lehet nekem, mert én még morogva le is parasztoztam őket, leszarom. :D
de nem emberi módon. még az állat se sipítozik így. a szocializáció legkisebb csírája is hiányzik belőlük.
és mindenki csak csóválta a fejét, mikor visszafele is végigfurakodtak...
végig arra gondoltam, hogy de jó lenne egy nagy darab állatnak lenni és mindegyik fejét beleverni az ablaküvegbe majd ledobni őket a buszról.
vagy csak sokkolót nyomtani és úgy ledobni.
48. Dolly91  PlayStation.Community tag
2013.08.17. 17:35:17
LV14
Válasz 47. solid üzenetére:
Na igen, meg mindenki a jogait hangoztatja, de amikor a kötelezettség jönne szóba... :D
47. solid  PlayStation.Community tag
2013.08.17. 14:36:47
LV12
Válasz 46. Dolly91 üzenetére:
A diszkriminációval ellentétben a pozitív diszkrimináció már nemhogy megengedett, hanem sőt, kifejezetten szorgalmazott eljárás. Még akkor is, ha egyébként már a "pozitív diszkrimináció" is egy értelmetlen, fából vaskarika kifejezés, mint pl. az hogy hajas skinhead vagy fehér néger. :D

Szóval ilyen az élet. Ahogy az Állatfarmban is van: mindenki egyenlő, de vannak egyenlőbbek... xD
"Game has changed"
46. Dolly91  PlayStation.Community tag
2013.08.17. 14:25:58
LV14
'Egyenlő Bánásmód Hatóság'

Légyszi egyenlően ne kapjanak segélyt, meg 30 évesen se mehessenek nyugdíjba...
45. solid  PlayStation.Community tag
2013.08.17. 01:21:23
LV12
Válasz 43. bundas01 üzenetére:
Nem lep meg, állítólag az is tilos, hogy egyszerű járőrök feltűnően nagyobb számban igazoltassák a romákat az utcán, mint más embereket. Mert hát ez is milyen diszkriminatív már? Annak ellenére hogy ugye bárkit bármikor igazoltathatnak és ez nem büntetés, hiszen csak akkor van gáz, ha mondjuk rablásért körözik az illetőt vagy illegálisan szöktették be az országba. Dehát ne a rendőr kérjen már elnézést, ha ez egy egyszerű utcai igazoltatás során kiderül...

És itt van az, amit mondtam: túlzásba visszük a dolgokat és ezzel nevetségessé válik az egész. Pedig valódi problémáról van szó, csak egyszerűen (én legalábbis) nem tudom komolyan venni ezek után...
"Game has changed"
44. solid  PlayStation.Community tag
2013.08.17. 01:15:45
LV12
Válasz 41. bundas01 üzenetére:
Ha semmi konkrétan kimutatható kárt nem tesznek konkrétan megnevezhető személyek, akkor igen, így van!!! Szívás!
Dehát nem lehet gond, mert a vendégek is feltehetően tartózkodnak a diszkriminációtól, hiszen ilyen egy jó állampolgár. És így nem fognak visszariadni csak azért, mert sok színesbőrű van a közönségben. Te pedig megnyugodhatsz, mert 3 rablógyilkosság után kidobhatsz bárkit, ekkor már jogszerűen jársz el. :D
De statisztikai valószínűségekre nem alapozhatod a vendéglista összeállítását, mert ezzel kizárod az egyébként ártatlan és jóravaló, kedves cigány fiatalokat is. Ez pedig főbenjáró bűn, tudd meg!!!!!
"Game has changed"
43. bundas01  Hivatásos Troll
2013.08.17. 01:14:59
LV20
Válasz 42. solid üzenetére:
Van egy elég magas beosztású rendőrtiszt haverom, régebben mesélte, hogy szóban (persze, hogy nem írásban) ki van nekik adva, hogy bizonyos népcsoportokat békén kell hagyjanak. Semelyik rendőrtiszt sem akarja, hogy a pályafutása rasszizmus miatt törjön félbe.
Na ez is egy m.f.,színtén nagy a pofája:D
42. solid  PlayStation.Community tag
2013.08.17. 01:10:47
LV12
Válasz 16. Lara üzenetére:
Ja, ez a sztori nekem is rémlik. Vagy legalábbis egy másik hasonló, mert ilyenből van bőven...

A rendőrségnek amúgy egy koncepcionális változtatást javasolnék: ne legyen szolgálati fegyverük. Egyrészt úgysem használhatják, mert ha mégis megteszik, lehet - ha a kérdéses csoport ellen használják akkor biztos - hogy jobban megbüntetik őket mint egy mezei gyilkost, másrészt pedig ha futniuk kell a nagycsalád elől (ezt tudtommal még szabad nekik), akkor így kevesebb súly van rajtuk.
De azért hogy dísznek ott lógjon az övükről, felesleges.
"Game has changed"
41. bundas01  Hivatásos Troll
2013.08.17. 01:09:24
LV20
Válasz 40. solid üzenetére:
Tehát akkor köteles vagyok a szórakozóhelyemen eltűrni, hogy bár egy zsák pénzt öltem bele,akaratom ellenére be kell engednem olyan embereket, akik elzavarják a normális fizetővendégeket?
Na ez is egy m.f.,színtén nagy a pofája:D
40. solid  PlayStation.Community tag
2013.08.17. 00:54:13
LV12
Válasz 24. laguna028 üzenetére:
Örülök hogy ezt leírtad, ez a válasz a blog utolsó kérdéseire.
Szóval a házibuli az nem nyitott, oda azt hívsz akit akarsz, de a nagyközönség számára nyitva álló helyekről, bármennyi pénzből is csináltad, bizony nem tilthatsz ki embereket az ízlésed alapján.

Olyan racionális érvekkel viszont, mint hogy a Jóska múltkor is leszúrt 3 embert és szétverte a berendezést, persze bárkit gond nélkül kidobhatsz, legyen az fehér, fekete, cigány vagy pápua indián.

De olyan megfontolásból, hogy statisztikailag kimutathatóan a cigány vendégek és a torokmetszések száma között erős sztochasztikus kapcsolat mutatható ki, a cigány Máriót csak azért mert ő cigány, de egyébként (még) semmi rosszat nem csinált, nem teheted ki. Azért mert ez nagyon csúnya diszkrimináció! Más kérdés hogy a te szemszögedből ez egy teljesen racionális óvintézkedés, és valószínűleg én is megfontolnám a dolgot, de a végletekig elfogadó társadalmunkban a jog ezt pont leszarja. Az EBH-ról nem is beszélve, ők ott is diszkriminációt látnak ahol még a nyoma sincs, 'nomen est omen' alapon... :D

Szóval szerintem is túlzásba vitték a dolgokat, de azért az alapkoncepció érthető. Képzelj el egy kis falut, ahol van egy pék, egy suszter, egy kovács, stb. A suszter csak cipőkészítéshez ért, de a kenyeret meg tudja venni a péktől, így nem hal éhen. De mi történik, ha a pék egyszer csak kitalálja, hogy ő a szemüvegeseknek nem ad el kenyeret? Merthogy ő csinálta, annak adja, akinek akarja. Hát, az bizony gáz! Ezért nálunk diszkriminációtilalom, az angoloknál meg public calling van, de ezt a helyzetet minden jogrendszerben szükséges volt kezelni. Mert ütközik a magánautonómia és a közérdek, de a kettő közül a közérdek a fontosabb. Ezért van az hogy a sok pénzből összerakott nyilvános szórakozóhelyeden sem szortírozhatod a vendégeket kedvedre.

De a baj ott van, ha átesünk a ló másik oldalára és szerintem mi már nagyon sok esetben átesünk. Mert ott is rosszat látunk, ahol nincs. A diszkrimináció elleni ésszerű küzdelem néha paranoiába csap át, amit elég nagy problémának tartok, mert ezzel az EBH is sokszor a saját tekintélyét ássa alá és az egész diszkriminációs kérdést akarata ellenére is banalizálja. Pedig a probléma valós, csak a helyén kéne kezelni...
"Game has changed"
39. Lara  beauty junkie
2013.08.16. 22:37:02
LV26
Válasz 37. bundas01 üzenetére:
köszönöm szépen. :)
38. bundas01  Hivatásos Troll
2013.08.16. 22:20:16
LV20
Válasz 35. Lara üzenetére:
Mondjuk szerintem ritka nagy faszság ez a rendszer. Sokkal simább a normál módszer. Ha van pénzed kapsz inni, ha nincs,nem.
Na ez is egy m.f.,színtén nagy a pofája:D
37. bundas01  Hivatásos Troll
2013.08.16. 22:16:51
LV20
Válasz 36. Lara üzenetére:
Ok,majd holnap csinálok valami sztárfotót a kis dagadékról.
Na ez is egy m.f.,színtén nagy a pofája:D
36. Lara  beauty junkie
2013.08.16. 22:11:41
LV26
ez most nem ide tartozik:
majd raktál képet a cicádról az állatos topicba ha lesz kedved.
hogy jó kedvem legyen. :)
35. Lara  beauty junkie
2013.08.16. 22:07:44
LV26
Válasz 34. bundas01 üzenetére:
de komoly, nem is tudtam, hogy van ilyen. :)

amúgy jah. ilyenkor csak megnehezítik a szervezést.... és akkor még az volt a legkevesebb, hogy "csak" pénzzel húzták le a helyet.
ahol durvább balhé van, utána épeszű ember nem megy oda mégegyszer.
34. bundas01  Hivatásos Troll
2013.08.16. 21:53:33
LV20
Válasz 33. Lara üzenetére:
Egyébként dolgoztam tavasszal medencés bulikon, ahol kapsz egy "órát" A "órára" viszik fel a fogyasztásod és amikor kifele leadod, akkor fizetsz. Szóltak, hogy hajnalban legyünk többen kiléptetésnél, mert szokott gond lenni. Természetesen most is több emberrel volt kifele gond, mert ilyen-olyan indokkal, de nem fizettek. Természetesen mind ugyanahhoz a népcsoporthoz tartozott. De persze be kellett engedni őket.
Na ez is egy m.f.,színtén nagy a pofája:D
33. Lara  beauty junkie
2013.08.16. 21:24:44
LV26
Válasz 32. bundas01 üzenetére:
jogos lenne, hisz a cél mindig az, hogy ne legyen se közvetett se közvetlen diszkrimináció senki ellen.
mondjuk " szőkéket nem engedünk be, alacsonyak nem jöhetnek be, négerek nem jöhetnek be.." stb.
csak ezen a téren meg abból van gáz, hogy nem engednek be egy csapat cigányt. miért? mert az ember gyomra is összeszorul ha az utcán szembejön velük egy csapat, és örül ha csak kötekednek, mást nem csinálnak. ha nem lenne alapja, akkor tényleg diszkrimináció lenne. de mivel sajnos van alapja így inkább megelőzése mondjuk haláleseteknek, lopásoknak. akármennyire is szomorúan hangzik ez.
pont, hogy vidéken hallani mindig ezt, hogy a kis 2 forintos kocsmákból rabolják el a csajokat, meg késelik meg egymást.

mert nem azért nem engedték be a csapatot gondolom, hogy "fúj te mi vagy". hanem mert nem akarták volna utánuk a rendőrséget, meg mentőket hívni...
32. bundas01  Hivatásos Troll
2013.08.16. 21:05:13
LV20
Válasz 31. Lara üzenetére:
Jaja, vàgom, de tök durva, hogy sok pènzből csinàlsz egy szórakozóhelyet ès köteleznek rà, hogy minden szart beengedj.
Na ez is egy m.f.,színtén nagy a pofája:D
31. Lara  beauty junkie
2013.08.16. 18:06:30
LV26
Válasz 25. bundas01 üzenetére:
bonyolultabb ez annál.

ez kicsit olyan " miért mászkálhatok otthon meztelenül és az utcán miért nem?" kérdés.
30. Greg  PlayStation.Community tag
2013.08.16. 17:18:37
LV25
Ja és juteszembe bekéne vezetni a fémdetektoros ellenőrzést, a késes férgek kiszűrésére.
LV426
29. Greg  PlayStation.Community tag
2013.08.16. 17:14:31
LV25
Szerintem egy tulajdonosnak legyen joga eldönteni hogy kit enged be és kit nem. Nem is értem ez miért kérdéses.... ha valahol azt mondják hogy nem mehetek be akkor tovább megyek és ennyi.
LV426
28. bundas01  Hivatásos Troll
2013.08.16. 14:08:43
LV20
Válasz 27. laguna028 üzenetére:
Már a fejünkre nőttek.
Na ez is egy m.f.,színtén nagy a pofája:D
27. laguna028  PlayStation.Community tag
2013.08.16. 14:06:39
LV7
Válasz 26. bundas01 üzenetére:
De a normális szopja be, ez a lényeg.
Esetleg indulj választáson, vagy kezdj lobbizni ez ügyben, ha sikerült, folytathatnád a gyes/gyed korlátozásával braziloknál, mert a fejünkre nőnek emiatt, hogy csak abból van bevételük ,)
26. bundas01  Hivatásos Troll
2013.08.16. 13:59:36
LV20
Válasz 24. laguna028 üzenetére:
Mit csinálok, ha valahova nem engednek be? Nem megyek olyan helyre ahol nem látnak szivesen. Van sok szórakozóhely a városban, lehet máshova menni. Ja, hogy van olyan népcsoport amit igazán sehol se látnak szivesen? Biztos nem véletlen...
Na ez is egy m.f.,színtén nagy a pofája:D
25. bundas01  Hivatásos Troll
2013.08.16. 13:56:00
LV20
Válasz 23. eszg_ üzenetére:
De volt valami olyan is, hogy a helyet lehet klubnak minősíteni és csak a klubtagok léphetnek be. Annak meg elvileg nincs létszámkorlátozása.
Na ez is egy m.f.,színtén nagy a pofája:D
24. laguna028  PlayStation.Community tag
2013.08.16. 13:50:03
LV7
Válasz 22. bundas01 üzenetére:
Mert a házibuli nem nyilvános. Ez kicsit talán olyan mint a köz- és magánterület.
Ha nyitsz egy nyilvános helyet, akkor oda akárki beléphet, aki mondjuk megfelel annak, amit pl a buszon elvárnak. Megfelelő öltözet (koszra és nem mintára utal), nem botránkoztat meg, stb.
De hátha lesz itt egy jogász (jogvédő?:) aki felvilágosít pontosan.
Ruandában mondjuk biztos azt engedsz be akit akarsz, de ez itt Európa. Még ha igencsak balkán is...
És félreértés ne essék, én sem a gyökerekkel vagyok, azokat kéne pásztázni (ha már beengedték) a bőrnyakúaknak és azonnal kibaszni mint a szart, amint vmin törik a fejüket.
Ennyi erővel téged sem engednek be, mert nem tetszik a fejed az egyiknek. Olyankor mit csinálsz? És ha ez minden héten megismétlődik? Persze ugye nem csináltál (még) semmit.
23. eszg_  Szerkesztő
2013.08.16. 13:42:29
LV13
Jajj bunda ne legyél már direkt ennyire nehézfejű. Pont az Ozora körüli haccacáré kapcsán mondta vmi jogi nagyokos h ugyan meg lehet tartani az efféle rendezvényeket házibuliként is, de akkor asszem max 100 ember tartózkodhat egyszerre a helyen és ez gondolom még csak egy a rengeteg korlátozás közül.

Egyébként sztem is fasság, h nem dönthetem el szabadon h kit engedek be a saját fakkin szórakozóhelyemre...
Jól vagyok, nagyon köszönöm.
22. bundas01  Hivatásos Troll
2013.08.16. 11:46:33
LV20
Válasz 21. laguna028 üzenetére:
Mitől más a házibuli? Az én helységem, az én berendezésemmel. Onnan miért tilthatok ki bárkit bőrszín vagy hasonló miatt?
Na ez is egy m.f.,színtén nagy a pofája:D
21. laguna028  PlayStation.Community tag
2013.08.16. 11:29:13
LV7
Egy nyilvános szórakozóhelyről jogilag nem tilthatsz ki embert bőrszín vagy hasonló miatt. Ez a törvény.
Az már más tészta, hogy kitalálták anno a face/dress controlt, hogy akinek nem tetszik a képe, azt ne engedjék be a kisdarabok a bejáratnál. Az, hogy jogilag ez megáll-e, ilyen esetben derül ki, mint ez itt.
A házibuli tök más, sztem ne keverd ide.
20. RottenSniffer  PlayStation.Community tag
2013.08.16. 10:53:08
LV6
Természetesen eldöntheti.
Nem hiába van néhány helyen dress code; ahol van, oda nem valószínű, hogy tangapakkerban, susogós mackóban és marihuánamintás fejkendőben beengedik a formát.
Én életemben egyszer voltam diszkóban, és a cigusokat és egyéb gyanús ürgéket már a bejárat előtt elzavarták a búsba.
Ez van.
Bolond kutyás néni
19. Dragonken  Szerkesztő
2013.08.16. 10:06:12
LV16
10-ből 7 lopni, esetleg balhézni megy be. Ruhákat molyolnak, de olyat is láttam már, hogy asztalon maradt piákat nyúlnak le pofátlanul. Ha balhéznak valakivel, akkor ki kell rakni mind a két felet, ez pedig nekik jó, hiszen kint vannak a tezsvírek, akikkel mindjárt könnyebb a delikvens lehúzása.

Persze, hogy a hely dönti el, hogy ki mehet be.
de miért nincs DK-n nadrág?
18. bundas01  Hivatásos Troll
2013.08.16. 09:10:22
LV20
Bár a rasszista megnyilvánulásokkal javarészt egyetértek, mégis kérném a mellőzésüket.
Térjünk vissza az alapkérdésre.

Egy szórakozóhely tulaja eldöntheti-e, hogy kit enged be?
Na ez is egy m.f.,színtén nagy a pofája:D
17. Lara  beauty junkie
2013.08.16. 08:14:43
LV26
"Az a tapasztalata, hogy minél több roma ember van egy csoportban, a bejutás annál nehézkesebb. Szerinte ez a magyarázata annak, hogy korábban ő maga egyedül valóban járt már a helyen."

hát agya elszáll de tényleg. :D

áh, kár volt elolvasnom. így reggel korán felbosszantom magam.
16. Lara  beauty junkie
2013.08.16. 08:11:53
LV26
ezt nem hiszem el, hogy erre bezzeg van eszük, hogy ügyvédet fogadjanak és ezért rohangáljanak. a rohadt éltbe.
igen, nem engedték be őket, hogy ne legyen később se késelés, se verekedés, de üvöltözés.
mert ugye egy csapat 'roma' nem tud 1 métert megtenni anélkül, hogy kulturáltan, emberi módon viselkedjen és ne üvöltözzön mint egy fába szorult féreg.

milyen vicces. egyik nap hallgattam a híradót:
" vidéki rendezvényen egy csapat fiatal táncolni akart az énekesnővel, de az visszautasította őket. majd ezután összeverekedtek az együttessel. kijöttek a rendőrök, velük is. egyik rendőr megsérült. majd elmenekült a csapat fiatal. a rendőrök követték őket, de utána meg a fiatalok rokonaival, családjaival kerültek összetűzésbe és általuk sérültek meg."
milyen kicseszettül funny. ki sem mondták a híradóban a cigány szót. le sincs szarva az egész, hogy gondolom még a csajt is megerőszakolták volna a színpadon ha nincs bunyó. meg hogy a retkes família is rátámadt a rendőrökre.
még a rendőrt fogják felfüggeszteni gondolom.
de ha te bezzeg csúnyán nézel a közterületisre akkor még téged visznek el. mikor nőket erőszakolnak meg, meg nyírnak ki, meg az utcán szúrják le az embert, inzultálják, az nem baj.
meg ha mondjuk nőt zaklatnak a munkahelyén akkor azt leszarja az EBH.
a lényeg, hogy a cigányokat ne bántsa senkit.

majd ezentúl mehetnek a moriba is és majd több lesz a lopás meg a balhé, mikor táncikálni akarnak majd a fiúkák. meg a késelés is az utcasarkon mikor rossz kedvük lesz...
15. martin  Főszerkesztő
2013.08.16. 07:40:55
LV27
Válasz 14. Ruzsi üzenetére:
Azért, hogy a mai napig lehessen pereskedni és kártérítéseket felvenni.
Ezt most kimondtam, vagy csak gondoltam?
14. Ruzsi  PlayStation.Community tag
2013.08.15. 23:49:27
LV10
Amúgy miért nagyobb dolog az, hogy cigányokat és zsidókat táborokban megöltek, mint úgy egészében a háború. A holokauszt miért van kiemelve az egész öldöklésből? A rengeteg civil, és katona aki meghalt, ők miért nem ugyanolyan áldozatok? Én ezt nem értem. Ugyanolyan szomorú mindkét esemény, de valamiért az egyik jobban.
1 / 2 oldal
‹‹  ‹  1  2    ››
LV20
Hivatásos Troll
PSC Kredit
8734 pt
PS4     PS3     PS2
PS Vita     PS One     PSP    


PlayStation.Community
Név:
bundas01
Fórumhozzászólások száma:
6941 db
Hír/cikk hozzászólások száma:
994 db
Utolsó belépés:
2018.12.04. 07:04:02
Regisztráció ideje:
2008.11.14. 17:27:16
Barátaim:

PlayStation.Community Trófea