PlayStation.Community Blog ›› Petunia

12 hozzászólás

2013.08.08. 16:01:51

Utolsó hozzászólás: solid

2013.08.11. 17:17:23

Megosztás
Értékeld a blogot!
"I've got the let the world know that YOU'RE MINE
To rain, snow or sunshine
No-one can ever love you
There's no way you're gonne leave me
So scared of myself, don't ever leave me
So scared of myself, don't ever leave me

I've got the let the world know that YOU'RE MINE
I've been waiting all my lifetime
No-one can ever love you, YES YOU'RE MINE
To think of life without you
So scared of myself, don't ever leave me
So scared of myself, don't ever leave me"


A mai nap az a nap, amikor ragyogóan sikerült a France Lubes OAT business review bő 2 hetes vajúdás után megvettem végre a repjegyeket Lanzarote és Budapest között oda-vissza. A hotel volt a legegyszerűbb sztori, utána jött a neheze, de kitartottam és a lehető legjobb áras (Ryanair és Wizzair), valamint nem hajnalban kelős, bár éjfélre érkezős útvonalakat sikerült kiválasztani odafele Madridon, visszafele Barcelonán (imádom!!!) keresztül. Mindkét helyen várunk több órát, de ezt elkerülni nemigen lehet ezen az árfekvésen.

A lényeg persze LANZAROTE. Tavaly két hetet volt szerencsénk eltölteni a Kanári-szigeteken, azon belül is Tenerifén; visszagondolva bőgni tudnék az örömtől, hogy ismét azon a csodálatos helyen leszünk. Életemben nem tapasztaltam még jobb klímát az ottaninál: max. 29 fok, vagyis nincs melegebb a kelleténél, az óceán 23 fokos, tökéletes, a homok csodálatosan selymes - és ez ott egész évre igaz! Íme a tavalyi tengerpartunk Costa Adejében, a Playa Fañabe:
Őszintén szólva a Kanári-szigetek vészforgatókönyv volt, mert a munka miatt október közepénél-végénél korábbra nem tudtam időzíteni a második tengeres nyaralásomat, és a másik ekkor is strandolós opció, Ciprus nem aratott osztatlan sikert az útitársak körében. De azóta én is majd' kibújok a bőrömből az örömtől (pontosabban ugye bőgni készülök, ha rágondolok), hogy ezt az opciót választottuk inkább. Mindennapos dögléseim egyik helyszínét tekintve ez nem is csoda:
Ennek ellenére sem akartunk ugyanoda visszamenni, ezért (meg a jóáras szállás miatt) választottuk inkább Lanzarotét. Így is marad még felfedeznivaló: Gran Canaria, Fuerteventura, La Gomera, La Palma, El Hierro... majd végigjárjuk azokat is. :))

Sajnos egy hétnél nem tudunk hosszabb időre menni Lanzarotera, amit amúgy utálok, mert kevés az ilyen csodás helyekre, de a jó oldalát nézve 6 egész napunk lesz és én lélekben már ott is vagyok. Már azokat a zenéket hallgatom, amiket tavaly Tenerifén, pl.: Mighty Mouse August 2012 Mixtape. Az árak egyébként ugyancsak imádnivalóak, az élelmiszer kb. annyiba kerül, mint itthon, sőt nagyobb áruházakban olcsóbb is. A spanyollal nem lesz gond, tavaly is egész jól elgagyogtam, és a bennszülötteknek (a kanárióknak :)) ez roppantmód tetszett. A szálláshelyünk Costa Teguise, a fővárostól, Arrecifétől csupán 8 km, itt állítólag nem fekete a homok, mint Tenerifén, hanem FEHÉR. (Ezt a képet nem én csináltam. :)
Úgyhogy most már teljesen megnyugodtam. Amennyi időt a repülőjegyek levadászásával eddig töltöttem majdnem napi szinten, azt mostantól a spanyol tanulásra fordítom, azaz folytatom, ahol abbahagytam. Zárásképp pedig egy kanári cica szintén Teneriféről. :)
Blog hozzászólások
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
12. solid  PlayStation.Community tag
2013.08.11. 17:17:23
LV12
Válasz 11. solid üzenetére:
Ja, bocs, most be is írtam keresőbe és hát tényleg az a neve hogy 'üdülési jog'. Oké, így már tudok tájékozódni, csak azt hittem hogy erre van valami speckóbb szakkifejezés is, ezért kérdeztem.
"Game has changed"
11. solid  PlayStation.Community tag
2013.08.11. 17:14:14
LV12
Válasz 9. Petunia üzenetére:
Ez mi ez az 'üdülési jog'? Mit értesz ezalatt? Nem kell hosszasan magyarázni, de valahogy rákeresnék hogy mi ez mert érdekesnek hangzik... :)
"Game has changed"
10. Petunia  Szerkesztő
2013.08.09. 10:45:22
LV12
Válasz 8. Agent üzenetére:
:(

Én mondjuk egész évben spórolok az útjaimra, szóval nálam nincs olyan, hogy ne menjek egy évben legalább 2x... illetve most 3x, mert egy bécsi, 3 napos kiruccanás is lesz augusztusban. :)
Endure and Survive
9. Petunia  Szerkesztő
2013.08.09. 10:43:53
LV12
Válasz 7. solid üzenetére:
Jja, azok az ágyak. :D Hú, hát én tavaly kipróbáltam, de hidd el, nem volt annyira kellemes, annyira fel volt forrósodva rajta a matrac, hogy hülyére izzadt az ember benne, meg csúszkált is a párna állandóan. :P Egyébként kényelmes. :)

Sztem egy balatoni nyaralás árából simán eljutsz legalább Horvátországig!! A Balcsit én is szeretem, de mindig csak tervezem, hogy megyek, aztán szinte soha nem lesz belőle semmi. Ez az idei nyárra is igaz.

Nekünk üdülési jogunk van, és azon keresztül tudunk heteket venni ilyen helyeken az eredeti ár töredékéért. Igaz, kaja nincs benne, de nem is baj, szeretünk magunk főzni. Ez egy befektetés, amiért az elején sokat kellett fizetni, ám most térül meg. Sok ilyen és ehhez hasonló létezik manapság, aki szeret utazni, érdemes elgondolkodnia rajta.
Endure and Survive
8. Agent  Vissza a mátrixba
2013.08.08. 20:56:54
LV11
Irigyellek. Nekünk az elkövetkező években ez kimarad. :(
7. solid  PlayStation.Community tag
2013.08.08. 19:56:46
LV12
Válasz 5. Petunia üzenetére:
Anyáááám!!!!! :D Ágyak vannak a tengerparton... ÁGYAK!!! Mekkora ötlet már hogy nem a 10 négyzetcentis törülközőmön döglök a parton, hanem ÁGYBAN!!!!! Nem mintha a törülköző akadály lenne, de ez így álomszerű! :)

De a mostani helyetek is gyönyörűszép! Itt kínzol engem, mikor én meg nem nyaralok most sehol. :D
Oké, lenne lehetőségem menni Balatonra, de az olyan emberi konfliktusokkal járna, amit úgy döntöttem hogy nem vállalok fel, inkább lazítok itthon, de nyugalomban amíg tehetem. Ráfér az idegeimre.
Viszont egyszer majd én is ellátogatnék ilyesmi helyekre. Nem baj ha nem a közeljövőben (ettől asszem nem kell tartanom), de egyszer kell egy ilyen lazulás is! Köszi hogy megmutattad, így most lett egy újabb életcélom. :) És tényleg jó utat kívánunk!
"Game has changed"
6. Petunia  Szerkesztő
2013.08.08. 19:46:28
LV12
Válasz 3. Sakamoto_14 üzenetére:
Banyek... Az mond ilyet, aki még soha nem járt ott. :)))

Köszönöm mindenkinek, de még bő 2 hónap van odáig (október 3. hetében megyünk), csak végre sikerült tető alá hoznom az utazást, hosszas szenvedések után. Ez teljes mértékben saját szervezés, ebből kifolyólag mindent magadnak kell intézni, viszont rengeteget spórolsz. :)) Mondjuk odakint szoktunk befizetni kirándulásokra, egyébként teljesen függetlenek vagyunk. :)
Endure and Survive
5. Petunia  Szerkesztő
2013.08.08. 19:43:34
LV12
Válasz 2. solid üzenetére:
Igen, beszarás volt: http://www.sandandsea.es/lagos/ Mi is ájuldoztunk, amikor megláttuk élőben, pedig láttuk már korábban képeken. :D Igazság szerint mi nem ebben voltunk, hanem a szomszédjában, a Los Olivosban, de a kettő össze van építve, át lehet járni fürdeni a Lagosba.

A mostani ez lesz: http://www.grandholidaysclub.com/oasis-lanz-c[...] Nem ennyire ilyen, de azért nagyon szép. :))
Endure and Survive
4. Petunia  Szerkesztő
2013.08.08. 19:36:00
LV12
Válasz 1. Totoro üzenetére:
2 hónap?? Mennyire lehet lebarnulni annyi idő alatt?? :DDD Ott 2 HÉT alatt is NAGYON le lehet. :)))

Gran Canaria... Nekem az egyik ismerősöm jár rendszeresen, ő imádja, viszont szerinte az a legmelegebb mind közül, így hát mi annyira nem fókuszálunk rá. Persze majd az is meglesz. :)
Endure and Survive
3. Sakamoto_14  A bölcs
2013.08.08. 19:19:16
LV20
Jó utat! Majd némi utólagos beszámolót is szeretnénk. Szüleim voltak egy hetet Tenerifén jó néhány éve. A Kanári-szigetek nem tartoznak áhított utazási célpontjaim közé, de biztosan ott is el tudnék tölteni néhány király napot.
2. solid  PlayStation.Community tag
2013.08.08. 17:13:04
LV12
Atyaisten, az a medencés kééép!!!!!
Ha itt lenne most egy dzsin és azt mondaná hogy teljesíti bármilyen kívánságomat, akkor azt akarnám hogy most ott úszkálhassak. :)
"Game has changed"
1. Totoro  PlayStation.Community tag
2013.08.08. 16:32:40
LV6
Az egyik haverom excsaja Gran Canarian volt 2 honapig es csodaszep kepeket mutatott!
Nagyon kellemes nyaralast kivanok neked es csinalj sok sok kepet! :)
Mirror, mirror on the wall..
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
LV12
Szerkesztő
PSC Kredit
5181 pt
PS4     PS3     PS2
PS Vita     PS One     PSP    


PlayStation.Community
Név:
Krisztina
Fórumhozzászólások száma:
3454 db
Hír/cikk hozzászólások száma:
1899 db
Utolsó belépés:
2019.12.09. 17:10:10
Regisztráció ideje:
2008.10.05. 12:51:45
Barátaim:

PlayStation.Community Trófea