PlayStation.Community Blog ›› RottenSniffer

7 hozzászólás

2013.08.05. 09:49:59

Utolsó hozzászólás: RottenSniffer

2013.08.10. 08:37:14

Megosztás
Értékeld a blogot!
Augusztus 3.-a, szombat.
Reggel ébredés után futás a közeli Lidl-be, ételt-italt venni az útra - mert ugye a fesztiválra nem engednek behozni sem alkoholt, sem "büféárut".Ezt megszoktuk, tavaly sem engedtek a Zorall Sörolimpiára.
Másfél óra a vonat indulásáig, úgyhogy van idő bevásárolni.
A Camponánál szálltunk fel a vonatra, helyben és barmokban nem szenvedtünk hiányt.Néhány fesztiválozó már ekkor sem volt szomjas, végigbömbölték a közel 1 órás utat.
Leszállás után már kerestük az embereket, hogy ki megy FEZEN-re.Találtunk két jómadarat, akik először egy egész paklinyi jeggyel kínáltak a zsebükből, majd miután elmagyaráztuk nekik, hogy mi már megvettük, intettek, hogy menjünk utánuk.
8-10 perc gyaloglás a közel 40 fokban, a tűző napon, és már meg is láttuk a vasúti hídat, amely keresztülvezet a síneken, át a fesztivál helyszínéhez.Megkaptuk a neonnarancs karszalagot, és így már hivatalosak voltunk a buliba.
Frissítő párakapu várt minket a bejárat után, ahol néhány percig vöröslő fejünket hűsítettük.Innen egy kanyar, ahol egy iszonyatosan nagy placc várt bennünket.Alig néhány ember lézengett itt, belőlük is 10-ből 7 szervező/road volt.
A baszomnyi területet különböző sátrak vették körbe; a Media Markt-nak köszönhetően volt konzolsátor (!) is, ahol 3 XBox 360 társaságában üthettük volna el az időt, de csak autós játékokkal lehetett volna, így mentünk tovább.Pólósátor, gyros, sör, vodka, miegyéb.Egy Kalinkát ittam volna, de mivel egy apró pohárka 800 forintba fájt volna, inkább a sörsátor felé vettük az irányt.
Meglepően jó árak voltak: 450 a csapolt korsós, ebből 200 a füles (!) korsó, amit a feszkó végén vissza lehet váltani, és a pénzt is visszakapod.Betétdíjas korsó, nolám!A környezettudatosság elért ide is, remek ötlet.Nem is volt szétdobálva egy pohár sem, a magyar ember ragaszkodik a pénzéhez! :D Elég volt egyszer megvenni a poharat, így a sör mindössze 250 forint volt.
Elértük a hatalmas Kalinka Színpadot, ahol már táboroztak páran.Mi is kerestünk egy kiváló helyet.2-kor ültünk le, a Depresszió csak fél 5-kor kezd, van még idő.Ettünk, ittunk, aztán mivel kezdtek szállingózni az emberek, mi is odaálltunk a helyünkre: első sor, majdnem középen.
A Depi kezdett, amit kénytelen voltam végigállni.Párom ugyanis szereti, valamint meg kellett tartani a helyünket a Deep Purple-ig.
Sok metálarc gyűlt oda a színpadhoz, a banda közvetlen volt, és jó hangos.Néhányan próbáltak ellökdösni, de tartottuk a helyünket.
Távol kerültünk a keménymagtól (szerencsére); volt itt Wall of Death, pogó, ugrabugra, miegyéb.Utálom az ilyet, inkább kapaszkodtam a páromba és a sörömbe.Elárulom, megérte!
Másfél óra Depi után fél óra pihi, jött az Amorphis.Aki nem ismeri: finn népzenei motívumokkal tarkított, hörgibörgi turbómetál, abból a fajtából, ami annyira kaotikus, hogy nem hallod a zenét, csak a kakofóniát.Nem szeretem, tehát amíg én fájó csülkeimet ápolgattam a kiszáradt pázsiton ülve, párom tartotta a helyünket.
Ismét másfél óra buli, majd pihenés.Nagyon gyűltek az emberek, úgyhogy inkább visszaálltam a helyemre én is.
Amíg berendezték a színpadot, egyre több rajongó gyülekezett, hogy meghallgassák a Purple-t.Minden korosztályból képviselték magukat, rengeteg ősrocker, tonnányi nagypapa és nagymama gyűlt a színpad elé.A 60 év fölöttiek voltak többségben, amin nem lepődtem meg: fiatalkoruk zenéje ez, abból az időből, amikor még feszes trapéznadrágban és gubancos hajjal ugráltak a fiatalok.
Hirtelen egy road ugrott ki a közönség elé, bejelentve, hogy 15 perc késés lesz, ugyanis a bejáratnál több, mint 2000 plusz ember várakozik, hogy láthassa a Deep Purple-t.Sebaj, kivárjuk!
A tömeg egyre duzzadt, amíg el nem érte a több, mint 7000-es létszámot.Nem készültek ennyi emberre, még a biztiboyok is tátották a szájukat: az előző napokon összesen nem volt itt ekkora tömeg, mint ezen az egy koncerten.
Aztán elkezdődött.
Lassan 70 éves létére az átlag idős ember sokat pihen, fáradékony és ráérős.A Purple tagjai azonban lazán letagadhattak volna 25 évet: olyan hihetetlen robbanékonysággal és tűzzel adták le a bulit, amit a mostani fiatal zenekarok is irigyelhetnek.
Semmi hiábavaló külsőség; ők megmutatták, hogy tonnányi lánc, szegecs és bőrszerkó nélkül is lehet bulit csapni, nem is akármilyet!
A tömeg eszeveszetten tombolt.Kicsik és nagyok, öregek és gyerekek egy emberként tisztelegtek az öreg banda előtt, akik '68 óta űzik az ipart.Nagyon közvetlenek voltak: a közönség énekeltetése és a gitárutánzás hatalmas örömöt váltott ki mindenkiből, a Smoke on the Water és a Black Night szövege mindenkiből úgy dőlt, mintha a szentírást olvasná.
Eszméletlen buli volt.
Meghatározó élmény, ami örökre emlék marad.
Nem is felejtjük el soha! :)

Legközelebb Black Sabbath-koncert Bécsben!
Blog hozzászólások
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
7. RottenSniffer  PlayStation.Community tag
2013.08.10. 08:37:14
LV6
Válasz 6. pdw üzenetére:
Itt most iszonyú gyengék voltak, még a hangzás is borzalmas volt. :/
Bolond kutyás néni
6. pdw  ist krieg!
2013.08.09. 20:27:50
LV11
Válasz 4. RottenSniffer üzenetére:
2004ben azert az eredeti Amorphis meg odabaszott Szigeten :)
5. Aki23  PlayStation.Community tag
2013.08.06. 10:04:11
LV19
Válasz 4. RottenSniffer üzenetére:
Satorozas a legjobb:) Ezen a nyáron eddig 2 feszten voltam 4-4 nap meg még megyek 2-re:) Fezenre is mentem volna, de dolgoztam:(
psn id: raul-23_
4. RottenSniffer  PlayStation.Community tag
2013.08.05. 23:17:49
LV6
Válasz 3. gabe83 üzenetére:
Mi is a Deep Purple-t vártuk igazán, az előző kettőre a hely miatt mentünk be. :)
Csak az utolsó napon voltunk, én többet nem sátorozom fesztiválon, tavaly borzalmas volt. :Đ
Bolond kutyás néni
3. gabe83  PlayStation.Community tag
2013.08.05. 21:42:24
LV21
Én szfvári vagyok születésem óta, de FEZEN nem az én világom. Hiába egyre népszerűbb. A Tankcsapdával találkoztam, mert nálunk szálltak meg, és nagyon közvetlen, sztárallűrmentes brigád!
2. RottenSniffer  PlayStation.Community tag
2013.08.05. 12:40:17
LV6
Válasz 1. Penge70 üzenetére:
Nagyon jó volt, ha mégegyszer mehetnék, a dupláját is kifizetném!
Bolond kutyás néni
1. Penge70  PlayStation.Community tag
2013.08.05. 12:14:30
LV22
szuper lehetett:)
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
LV6
PlayStation.Community tag
PSC Kredit
4672 pt
PS4     PS3     PS2
PS Vita     PS One     PSP    


PlayStation.Community
Név:
Doom
Fórumhozzászólások száma:
1203 db
Hír/cikk hozzászólások száma:
201 db
Utolsó belépés:
2019.05.08. 19:45:02
Regisztráció ideje:
2013.01.02. 22:47:10
Barátaim:

PlayStation.Community Trófea

PlayStation®Network Online ID