PlayStation.Community Blog ›› martin

74 hozzászólás

2013.07.10. 10:18:01

Utolsó hozzászólás: jankibaszott

2013.08.14. 04:28:38

Megosztás
Értékeld a blogot!
Álmos, nyugodt, csendes vasárnap reggel. Alig múlt 8, de a köztéri hőmérő máris 29 fokot mutat. Lassan ballagok a buszmegálló felé, csak annyit animálva, amennyit nagyon muszáj.
Kicsit morcos vagyok. Szombat este egy erdős buliba hívtak, nem tudtam elmenni a másnapi munka miatt. De játszani sem tudtam túl sokáig az FFXIV-gyel, ugyanezért. Puffogok magamban.

A placcon alig pár ember. A szokásos nyugdíjasok, akiknek minden áldott reggel, napkeltétől délig ingyen kell utazni a BKV járatain, tuszakodva, gyilkosan nézve, minden helyet elfoglalva. Egy anyuka a kislányával, mindketten szépen felöltözve. Talán templomba mennek? És két fiatal csaj, sportos cuccban.
Az egyik lány elég pufi. A másik tolószékben ül. Baseball sapka, túracipő, túranadrág, túrapóló. A "járgány" nagyon modern, már-már sportos. (Nem az a hányinger szakadék szemét, amiben szegény nagymamámat is tologatták a kórházban, amikor elesett.) A szék hátsó felére menő túrahátizsák szíjazva.
A csajok vidámak. Biztos táborozni mennek. Vagy fesztiválozni. Valószínűleg nem először. Izgatottak.
Elgondolkodom rajta, milyen, amikor én táborozni vagy fesztiválozni megyek. Hát, nem lehet egyszerű történet így tolószékben abszolválni a témát. Mondjuk inkább a nyűg, mint hogy otthon betokosodva sajnáltassa magát az ember élete végéig.
Befut az alacsony padlós busz. A sofőr kiszáll, leereszti a rámpát, feltolja a kocsis csajt. Nevetgélnek. Az emberek a buszon mogorván kotródnak arrébb a tolókocsiknak fenntartott helyről. Egy baromra kétszer is rá kell szólni, hogy kéne a hely. Szerintem vagy részeg, vagy egyszerűen csak degenerált. Arra gondolok, lehet-e felsőbb hatalom, hogy ezt engedi. Biztosan nincs; vagy ha van, nem olyan, ahogy azt a vallás tanítja.

Ameddig a sofőr tologat, megérkezik az utolsó felszálló: egy nyomorék fiú. Mocskos geci az élet, mert kiköpött úgy néz ki, mint Jimmy Valmer a South Parkból, azzal a különbséggel, hogy ennek a srácnak csak egy mankós boltja van. De a lábai ugyanúgy állnak szerencsétlennek. Nagy elánnal, túlmozgással jön a busz felé, hogy elérje. Felszáll az első ajtónál, ahol én is állok. Egy férfi átadja neki a jobb egyes helyet. Ez a férfi nem részeg.
Jimmy megpróbál beszuszakolódni a székre. Beteszi szatyrát, nagy nehezen leteszi a fenekét, aztán egyenként betuszkolja lábait is.
Tisztán öltözött. Fekete nadrág, megtaposott, meghúzott cipő, frissen mosott ing. A srác mégis büdös, de borzalmasan. Nem, nem az a savanyú, mosdatlan büdös, mint azok a szemétre való buckalakók, akik ha felszállnak a BKV-re, az emberek bele kifordul; ő csak frissen izzadt. Nem is csodálkozom: ami mozdulat egy ép embernek 1 joule energiába kerül, neki 10-be.
Szagolom Jimmyt vagy 4 megállón keresztül. Megvan a baja neki is.

Végre megérkezem. A forgalmas téren már jóval több az ember. Nem csendes tovább a vasárnap. Átszállok a villamosra.
A második megállónál felszáll két 120 kilós, 50-es kancigány férfi. Az a fajta, akik, ha a harmadik villamoskocsi végében vannak, te előremész és rátapadsz a sofőrfülkére. Az egyik kékes BKV-szerkóban, a másik civilben. Aranylánc, arany karkötő, két arany gyűrű.
Villan az ellenőr karszalag.
A mellettem álló srác lassú. Már nem engedik lyukasztani. Egyből rám mutogat, hogy én is most kezeltem a jegyem. A kisebbik, BKV-ruhás more megjegyzi: az egyiknek sikerül, a másiknak nem...

Előkerül a harmadik ellenőr is. Fiatal csávó katonai sapkában, diszkószerkó, vállán angol zászlós felvarró. Így hárman simán elmehetnének a Kontroll 2 filmbe. Én ezt a harmadikat speed és extasy dealernek nézném, ha egy vidéki falunapon lennénk.
Emberünk egy hatvanas nőt bírságol éppen, akinek nincs kitöltve a bérlete. A nő keservesen könyörög neki: most vette, munkába megy, meleg van, elfelejtette. A cingár könyörtelen, már tölti is a csekket.
Egy jól öltözött, idősebb férfi a nő védelmére kel. "Nincs magukban semmi emberség?" - kérdi. "Maga ne szóljon bele" - feszül a cingár. "Küldjék ide azt a szemét Vitézyt, annak is megmondom" - mérgelődik a magából kikelt pali.
A két kanroma végzett a fiatal csávóval. Csatlakoznak a hölgy büntetéséhez. Az egyikük nyugodt, illedelmes hangon magyarázza, hogy nincs kivétel, büntetni KELL.
A következő megállóra már végeznek is. Ahogy megjelentek, úgy el is tűnnek.

Utolsó előtti stop célom előtt. Egy szinte koromfekete, mocskos, vörös fejű, lila kezű, meghatározhatatlan fajú, 50-es férfi, zsíros baseball sapkában, telibeszart ruhában, hátán akkora vászonzsákkal, mint egy hízott disznó, próbál felszállni a villamosra. Bűzlik, mint a pöcegödör, szerintem be is van baszva, mint a barom. Kezében Szíj Melinda szatyor, összekötözve, teletömve guberált szeméttel. Beszorul az ajtó és a korlát közé, össze is esik. Se fel, se le. A vezető gondolom látja a tükörben, de azért folyamatosan nyomja az ajtózárást jelző csengőt.
A pali felnéz, pont rám, majd odaszól: "Segíccs' má' baz'meg".
Több mondat is a nyelvem hegyére szökken. "Segítsen neked a Fidesz, BASZDMEG." "Gumikesztyűben, vegyvédelmi overallban sem nyúlnék hozzád, BASZDMEG." BASZDMEG te, a kurva anyád."
De aztán nem szólok. Inkább leszállok ott, egy megállóval előbb.

Lassan animálva, hogy ne izzadjak meg és ne legyek büdös, a saját lábamon baktatok munkahelyem felé. Már nem sajnálom sem az erdős bulit, se az esti MMO-zást. Röhögök. Félig jó kedvemben, félig kínomban.
Blog hozzászólások
1 / 2 oldal
‹‹  ‹  1  2    ››
74. jankibaszott  PlayStation.Community tag
2013.08.14. 04:28:38
LV3
:D hat ja.. tipikus magyar eletkep amivel akar napi szinten konfrontalodik az embernek fia.
PSN ID: jankibaszott
73. jocek  PlayStation.Community tag
2013.07.22. 08:33:17
LV3
Na ez jo volt:)) Jol indult a napot!!:))
Kemény vagy Csoki
2013.07.21. 11:23:14
LV1
https://www.youtube.com/watch?v=2KgQ7IOkTh0 ezt tudom még hozzáfűzni!:D:d
71. xXOistrakhXx  PlayStation.Community tag
2013.07.15. 18:35:51
LV1
Ezt erdemes volt elolvasni !:)jot nevettem rajta
Psn id : Oistrakh_01
70. jabulani  MINDENHATÓ
2013.07.14. 16:56:35
LV21
Most erre mit is mondhatnék hmm Bukarest, akarom mondani Budapest, én így szeretlek! XD
One Shot-One kill. No luck,Just skill
69. Penge70  PlayStation.Community tag
2013.07.13. 16:04:14
LV22
Válasz 21. martin üzenetére:
talán van rá esély, talán..........
http://naturahirek.hu/az-emberiseg-selejtezes[...]
68. martin  Főszerkesztő
2013.07.13. 14:09:27
LV27
Válasz 64. Lackooo üzenetére:
Dehogy rúgtad volna le. Elesik, beveri a fejét, meghal, te meg mész a hűvösre.
Ezt most kimondtam, vagy csak gondoltam?
67. cloudi  PlayStation.Community tag
2013.07.12. 20:34:03
LV1
Én nem vagyok pesti, meg nem is nagyon utaztam még ott tömegközlekedve, de annyira jó "képiesen" írtad le hogy szinte ott álltam melletted ahogy olvastam :)))
Néha keverem szavakat a össze!
66. GrayFox  Szerkesztő
2013.07.12. 20:28:15
LV9
A büdibogarakkal itt Kőbányán minden áldott reggel megszopom a villamoson. Satisfaction.
メタルギアソリッド [METAL GEAR SOLID]
65. Petunia  Szerkesztő
2013.07.12. 14:23:42
LV12
Válasz 60. solid üzenetére:
Vagy egy jó biznisz rízönt. :P Éppen gondoltam rá, hogy szólok a londoni kollégáknak, találjanak ki vmit, hogy mi mehessünk hozzájuk, mert általában ők jönnek ide. Hozzáteszem, az ő office-uk egy külvárosi business parkban van... (Voltam ott, a Heathrow-nál kellett megszállnom, a városból gyak. semmit nem láttam.) Úgyhogy érdemes olyan helyet keresned, ami közel van a City-hez, vagy szó szerint a City-ben van. :P

Bájdövéj: megjártam a magyarországi Oracle-központot is a vizsga végett, meg kell mondjam, az itthoni főhadiszállásuk sem szar. A londoni ugye 15 perc séta a St. Paul katedrálistól, az itthoninál minden ablakból a Dunát látni... Hát, irigy vtam. Pedig tőlünk is látni a Dunát, csak nem úgy, mint tőlük. :P Úgyhogy megadják a módját. :D
Endure and Survive
64. Lackooo  Hackerman
2013.07.12. 00:23:46
LV16
Én max lerúgtam volna. :D
PSN ID: Lacek84 -==#1HUN in Dead Nation==-
63. bruta-hun  PlayStation.Community tag
2013.07.11. 21:18:06
LV5
Ilyenek miatt, mint az utolsó jelenet nekem le is kell, hogy szálljak, mert nem bírom a szagukat, többször is volt már, hogy felszálltam és későn vettem észre, hogy ilyen ül előttem :( De ha egyszer nem bírom izomból le fogom hányni.

Meg nincs ráírva a szám ? Kiröhögném és ráírnám mi a szart tud csinálni?
sör
62. lev  PlayStation.Community tag
2013.07.11. 20:31:44
LV7
Azért nem szeretnék összefutni veled ilyenkor. Nem szívesen olvasnám el. Szerencse, hogy délután járok.:)
61. videkiman  PlayStation.Community tag
2013.07.11. 19:32:37
LV2
azért a prágai metró (meg úgy az egész tömegközlekedés) is elég kultúrált...
mozgólépcső jobb oldal, áramlanak befele az emberek automatikusan dobálják az érmét és veszik a jegyet
villamos dettó
oké, h csak pesthez tudom viszonyítani, de az ég és föld megvan :)
60. solid  PlayStation.Community tag
2013.07.11. 19:14:01
LV12
Válasz 57. Petunia üzenetére:
Nagyvárad tértől max 5 percre az egyik kisutcában. Ott már nem zavaró a forgalom.

Jól hangzik ez a metrózás, a 6 vonalas átszállót meg egyelőre el sem tudom képzelni. Nekem is keresnem kéne valami tanfolyamot ott. :D
"Game has changed"
59. Penge70  PlayStation.Community tag
2013.07.11. 18:46:09
LV22
Válasz 58. HUN_ter üzenetére:
úgyis kitörli, mert egy kecseg
58. HUN_ter  Dark Soul
2013.07.11. 18:17:39
LV26
martin, remélem nem törlöd ki ezeket a blogokat, mert csokorba szedve őket kiadhatnál simán egy könyvet a budapesti mindennapokról, baromira jól tudod érzékeltetni és szemléltetni a valóságot, nem sok embernek menne így.
So many games, so little time...
57. Petunia  Szerkesztő
2013.07.11. 16:47:21
LV12
Válasz 54. solid üzenetére:
Te a Nagyvárad téren laksz? Nem forgalmas? :)

Banyek, a londoni metró eszméletlen. A legjobban az tetszett, hogy mindenki kva jól néz ki, mindenki kva fegyelmezett, senki nem tülekedik, dúródik, hangoskodik, libasorban, menetirány szerint mennek egymás után és akkor sem előznek, ha egyébként lenne hely befurakodni. Dugig tömött metrón is utazhatsz anélkül, hogy zenét kéne hallgatnod az útitársak elmés beszélgetéseinek kizárása céljából - nem, ők is beszélgetnek, csak tök kultúráltan, és talán még érdemes is hallgatni nyelvgyakorlás céljából. Bár a kollégáim szerint elfogult vagyok... :)

Egyetlen hátrány, hogy kábé másfél órába telt, mire megtaláltam az ablakot a "Bank"-nél (a City-ben van, 5x akkora, mint a Deák tér, legalább 6 vonal átszállóhelye), ahol meg tudtam venni az Oyster Cardot, utána már viszont vidáman közlekedtem, mindenhova eljutottam egyedül is. Értsd: majdnem minden turistalátványosságot megnéztem, amit kell, hacsak kívülről is. Durvajó volt, ám holnap jön a feketeleves: a vizsga abból a tréningből, melynek ezt az utat köszönhetem. De már 3 napja tanulok rá, fingers crossed. :))) Utána keresek egy új tréninget, szintén lehetőleg LONDONBAN. :)))))
Endure and Survive
56. KonzolBojti  Legendary Zombie Hunter
2013.07.11. 16:45:26
LV2
Válasz 27. Zsolt üzenetére:
Ember, ezen gondolkozzál már el egy kicsit...


ON:
A blog a megszokott minőség.
Amióta eljöttem a világ végén lévő szerkesztőségből, hála az égnek szinte nem is kell Pestre mennem. A budai oldal sokkal jobb, ráadásul ha iszonyatos lustaság jön rám, az új munkahely még akkor is csak egy megálló a villamossal.
Apró örömök az életben.
“Fear is the path to the dark side."
55. solid  PlayStation.Community tag
2013.07.11. 13:11:21
LV12
Válasz 51. Petunia üzenetére:
Ja, és nem kell aggónod, ígérem, hogy én biztosan nem foglak zaklatni téged, bármennyire is a 24-es utazóközösség tagja vagyok néha... :D
"Game has changed"
54. solid  PlayStation.Community tag
2013.07.11. 13:08:48
LV12
Válasz 51. Petunia üzenetére:
Na, az biztos nem én vagyok... magas még csak-csak, de elegáns... max ha vizsgára megyek, de az most télig nem lesz. :D

Én amúgy győri vagyok, de Pesten tanulok és vonattal járok fel. Keletitől megyek Nagyvárad téri albérletbe és innen járok naponta a Kálvin térre metróval egyetem(ek)re. :)

Londonban már én is jártam, bár a metró sajnos kimaradt. Mi busszal mentünk oda is és azzal közlekedtünk a városban. Fura hogy ilyen éles a kontraszt, én úgy képzeltem el, hogy azért ott sem sokkal jobb a helyzet, mert az angolszász lakosság aránya már nem olyan jó, mint valaha. De majd ha legközelebb megyek (mindenképp szeretnék), akkor csekkolom majd a metrót is.
"Game has changed"
53. solid  PlayStation.Community tag
2013.07.11. 12:59:43
LV12
Válasz 50. And1 üzenetére:
Kicsit? Ha nem játszottunk volna Silent Hillel, akkor sikítva szállnánk le az első percben amikor meglátunk egy ilyen lényt. Oké, a nevedben nem beszélhetek, de én biztos! :D
"Game has changed"
52. And1  Jedi Guardian
2013.07.11. 12:55:45
LV8
Válasz 50. And1 üzenetére:
*hörgött
51. Petunia  Szerkesztő
2013.07.11. 12:55:42
LV12
Válasz 49. solid üzenetére:
Jaja! Bár én valszeg' nem ismernélek meg, de ha Te igen, szólíts le bátran. :D Egyébként majdnem minden reggel látok egy magas, elegáns pasit, akivel egy irányba indulunk a 24-essel (bár ő tovább megy a Soroksárinál, sztem a Dunára néző irodaházakban dolgozik) és tegnap láttam, hogy ő is a Köki felé megy a metróval, tehát ugyancsak az én irányomba... őt is szeretném megtalálni az itt fórumozók között. :DD

A Soroksárinál a villamos megállóban is szoktak lenni csuda pofák, na ezek lehetnek azok, akiket megvár és összeszed a 24-es a Keletinél. :P Jézus!! Olykor félve szállok le a viliről, amikor látom őket. :D

Te honnan jársz be akkor?

Persze, a fizetés kötelező volta megszűri az utasközönséget. :P 3-as metróval nekem inkább azután lett "gondom", hogy visszajöttem a 2. londoni utamról. Picit éles volt a kontraszt... :P A 2-essel persze már nem ez a helyzet, de azon elég ritkán megyek.
Endure and Survive
50. And1  Jedi Guardian
2013.07.11. 12:55:04
LV8
Válasz 49. solid üzenetére:
Ne is mondd, igazi gettóvillamos. 24-esen (éppen azon a szakaszon...) éltem át egyszer kvázi olyan jelenetet, amilyet martin fentebb leírt. Csak már beszéd nem jött ki a száján, helyette mint egy telivér wookie, úgy hörött felém. Kicsit azért ijesztő az ilyen...
49. solid  PlayStation.Community tag
2013.07.11. 11:04:08
LV12
Válasz 48. Petunia üzenetére:
Persze hogy szoktam! :D Te akkor megúszod, mert az igazán zord szakasz a Keleti-Orczy tér környéke, a te útvonaladról még talán a Mester utca ilyen kétes csomópont, de az még nem olyan vészes. Én pont a Keleti és a Nagyvárad tér között megyek a 24-essel, bár ha nem sietek, akkor gyakran inkább metrózok úgy, hogy a 2-essel Deák térig, ott átszállás és 3-assal Nagyváradig. Ott tényleg jobb a közönség valamivel, mert metrózni bajosabb bérlet/jegy nélkül.

De hála a jó égnek, azért a 24-es nem a fő útvonalam, főleg csak ha vonatozok, akkor használom, napi rendszerességgel én is s 3-as metrót tudom igénybe venni, amin össz-vissz három megállót kell csak utaznom. Szóval igazán nincs okom panaszkodni, de az a néhány 24-es járat is mély nyomokat tud hagyni bennem. Egyszer egy cigány ott szipuzott az orrunk előtt, totálisan homály volt már a tekintete, mire egy kulturáltabbnak tűnő csávó az egyik megállónál kitette a villamosról, mondván hogy 'mostmár menj innen a szaroddal' xD

Szóval egy 'élmény', de eddig nekem bajom még nem esett, engem nem inzultáltak... *kopp-kopp*
Na, de akkor a Nagyváradon lehet hogy majd összefutunk. :)
"Game has changed"
48. Petunia  Szerkesztő
2013.07.11. 10:50:30
LV12
Válasz 46. solid üzenetére:
Szoktál? Mettől-meddig? :) Én csak Nagyvárad tér és Soroksári út. :)
Hálistennek engem eddig semmi incidens nem ért, de egyik kollegina kora reggel jön rajta a Keletitől, ő már mesélt ijesztő sztorikat.

Egyébként nekem eddig szerencsém volt a BKV-zással. Igaz, nem jártam soha külsőbb kerületekből / be, inkább csak metrózok, az meg inkább a középosztály gyűjtője. Úgyhogy alapvetően elégedett vagyok. Néha vannak kellementlenségek, pl. ma reggel szinte egyszerre tapostak meg és löktek odébb, de ezen hosszasan puffogni olyan, mintha az időjáráson akadnál ki... Változtatni nem lehet rajta, hagyd figyelmen kívül. :)
Endure and Survive
47. RottenSniffer  PlayStation.Community tag
2013.07.11. 10:28:05
LV6
Én szerencsére a 22. kerben lakom, messze a belváros mocskától.Csak sajnos a 7. kerületben van a volt középsulim, és oda reggel bebumlizni sosem volt egy jó élmény.
Szerencsém, hogy acélbetkás bakancsban járok, mert amennyi ember rátaposott már a lábamra, úgy nézne ki a lábfejem, mint egy viharvert krepp-papír.Tömegiszonyom van, de muszáj menni, mert ha a kövivel megyek, elkésem.Felszállok, illetve felnyomnak, mert a néninek nem jut eszébe, hogy én sem tudok bejjebb menni.Csak lök a könyökével, aztán kiabál, hogy "Leülnééék!"...
Egyszer a 6-os villamoson elbotlott a lábamban egy roma nő, olyan 40 körüli.Nem tudom, hogy csinálta, teljesen magam alá húztam a lábamat.Aztán ugye nekem anyázott, mert "Tele van geci rokkosokkal ez a szép villamos.".Hát kösz. :D
Bolond kutyás néni
46. solid  PlayStation.Community tag
2013.07.11. 10:27:10
LV12
Válasz 45. Hayabusa üzenetére:
NINCSENEEEEK?????
Ugyanarról a 24-es villamosról beszélünk? Amelyik a Keletitől indul?
Csak mert azon én folyamatosan látok ilyen arcokat. A Keletitől addig nem indulunk el, amíg be nem vártuk az ügyeletes csöves és/vagy roma csoportot.
"Game has changed"
45. Hayabusa  PlayStation.Community tag
2013.07.11. 10:14:19
LV2
Válasz 25. Petunia üzenetére:
Hm,a 24-es villamos...minden nap azzal járok,de legalább ott nincsenek is szakadt,olcsó kannásbortól büdös csövesek. :)
Ellenben tudom ajánlani a 99-es buszt. Azzal egy utazás felbecsülhetetlen.Ott,ami van...... :)
"R-E-L-A-X" - Aaron Rodgers
44. gugello  PlayStation.Community tag
2013.07.10. 23:51:11
LV14
Válasz 31. Foxhound üzenetére:
jaaa, tényleg ne káromkodj és segíts az elesetteken! ;)
- lazíts ha bírsz -
43. Alex  PlayStation.Community tag
2013.07.10. 22:14:35
LV13
Te is az a buszon flesselős fajta vagy mint én.Még a fülest is kiveszem és a napszemcsi mögül sasolok:)
SouthernPlayalisticCadillacMusic
42. gabe82_  PlayStation.Community tag
2013.07.10. 21:47:10
LV16
Ez tetszett. Még úgy is, hogy olyan dolgokról szól, amik nem tetszenek.
41. martin  Főszerkesztő
2013.07.10. 21:25:56
LV27
Válasz 27. Zsolt üzenetére:
Az egész tyúkszaros életemet és minden ingóságomat feltettem volna rá, hogy te leszel az első és egyetlen, aki ebből az egészből a jegy- és bérletkezelés kérdéskörét veszed ki. Áruld már el, te valami ellenőrcsaládba születtél, vagy milyen perverz indokból tudod minden helyzetben, minden blogban, minden sztoriban a jegyet és bérletet az ember elé helyezni?
Ezt most kimondtam, vagy csak gondoltam?
40. JediEco  Szerkesztő
2013.07.10. 20:54:57
LV3
Bááázmeeeg Apa, de jó írás lett ez (is)!!!!
"Néha tanácstalan vagyok, mint egy kisközség!"
39. bundas01  Hivatásos Troll
2013.07.10. 20:33:10
LV20
Válasz 37. neoraiden üzenetére:
Meg mert az emberek rohadt lusták.Mindenki sír a benzin ára miatt, de kulázni is verdával megy.
Na ez is egy m.f.,színtén nagy a pofája:D
38. solid  PlayStation.Community tag
2013.07.10. 20:21:15
LV12
Válasz 37. neoraiden üzenetére:
Nyilván. Autóval sokszor inkább lassabban lehet haladni mint mondjuk metróval. Meg az autó talán még drágább is, kerüljön bármilyen sokba a bkv bérlet.
"Game has changed"
2013.07.10. 20:16:52
LV3
Itt Pesten az autó nem azért kell az embernek, mert gyors, kényelmes, vagy mert praktikus. Egyszerűen azért, mert a bkv-n ezek a mocskos büdös szaros emberek terjesztik a tetveiket meg férgeiket, és ha még ők nincsenek is ott, néhány idegbeteg balf.....ék a csúcsforgalom idején pont illedelmesen telibetapossa a lábad, mert neki nagyobb joga van fent lenni a járművön, mint neked. Vagy jól oldalba vág.
"Wait until they get a load of me!"
36. bundas01  Hivatásos Troll
2013.07.10. 19:40:14
LV20
Én többek közt az ilyen "élmények" elkerülése miatt bicajozok.
Na ez is egy m.f.,színtén nagy a pofája:D
35. WoodooKilla  PlayStation.Community tag
2013.07.10. 19:16:55
LV10
És akkor sajna ez még a lightosabb sztori, tömegközlekedésen éltem már át részeg versus csövi metróketrecfightot, testközelből megtapasztalva az állati ösztönök feltörését. Remek élmény volt.
"Alea iacta est"
34. Zsolt  PlayStation.Community tag
2013.07.10. 17:06:06
LV11
Válasz 30. Petunia üzenetére:
Nálunk van egy olyan lehetőség, hogy ha otthonfelejted a bérleted, utólagos bemutatásával csak kisebb összeget kell fizetni, nem a teljes büntetést. Szerintem korrekt.
33. veigar  PlayStation.Community tag
2013.07.10. 16:19:28
LV1
Válasz 29. Petunia üzenetére:
LOL
Hivatásos ébredő!
32. Greg  PlayStation.Community tag
2013.07.10. 16:14:38
LV25
Lassan gyöngyhalásznak kell lennünk, megállónként egy levegővétel. ;) Ezek a "gyönyörű" BKV-s mindennapok.
LV426
31. Foxhound  Szerkesztő
2013.07.10. 15:18:51
LV14
Ne káromkodjál már!
"Why did i move here? I guess it was the weather."
30. Petunia  Szerkesztő
2013.07.10. 15:03:05
LV12
Válasz 27. Zsolt üzenetére:
Banyek, ma otthonhagytam a bérletem, csak ez 700 Ft-ba kerül. Megvettem a 2 jegyet, pedig bevállalhattam vna a veszélyt, hogy majd magyarázkodok, hogy van érvényes bérletem, csak otthon maradt.

Azt mondjuk megértem, aki kevés pénzből él, akinek ez a pár százas is komoly összeg. És a szám hiánya miatt büntetni tényleg genyóság, a jobb érzésűek kérik és megvárják, míg ráírod a számot. Olykor én is elfelejtem.
Endure and Survive
29. Petunia  Szerkesztő
2013.07.10. 14:59:04
LV12
Válasz 26. veigar üzenetére:
Mert nem jártál Orosházán. ;)
Endure and Survive
28. Zsolt  PlayStation.Community tag
2013.07.10. 14:43:56
LV11
Amúgy meg undorító az egész történet, nálunk is ilyenek utaznak a buszon, hányinger az egész. Naná, hogy az értelmesebbek kocsival járnak. Viszont emiatt a társadalom alsó 10%-a képviselteti magát a tömegközlekedésben, és csak ők.
27. Zsolt  PlayStation.Community tag
2013.07.10. 14:42:25
LV11
Eszem ágában sincs védeni az ellenőröket, de miért hitte a néni, hogy őrá nem vonatkoznak a szabályok, és nem kell felírnia a számát a bérletre? Nekem első dolgom vásárlás után. Ha meg nem teszi meg, vállalja a következményeket (a büntetést). Ugyanolyan cigánykodás ilyenkor emberségről hadoválni. Fizessen, ha balfasz volt.
26. veigar  PlayStation.Community tag
2013.07.10. 14:04:38
LV1
Válasz 24. Totoro üzenetére:
Szegedi csajoknál jobbakat, sehol nem láttam!
Hivatásos ébredő!
25. Petunia  Szerkesztő
2013.07.10. 13:42:11
LV12
(Jókat röhögtem. :D)
Joyride lehet ez a busz is, nem irigyellek. :) Én hálistennek keveset utazok, a 24-es vilinek hasonló az utazóközönsége, mint a fentiekben jellemzett, de azon is csak 3 megállóm van.

Talán kár is leírni az összevetést, de a londoniaktól sokat tanulhatna a magyar utazótársaság; 5x annyian vannak, de sokkal fegyelmezettebbek. Senki nem durakodik, lökdösődik, hangoskodik, senki sem büdös, mindenki rendben jobb oldalon áll a mozgólépcsőn... minden percét élveztem az utazásnak.
Endure and Survive
1 / 2 oldal
‹‹  ‹  1  2    ››
LV27
Főszerkesztő
PSC Kredit
46969 pt
PS4     PS3     PS2
PS Vita     PS One     PSP    


PlayStation.Community
Név:
martin
Fórumhozzászólások száma:
8368 db
Hír/cikk hozzászólások száma:
17262 db
Utolsó belépés:
2020.02.29. 01:16:21
Regisztráció ideje:
2008.10.03. 14:10:30
Barátaim:

PlayStation®Network Online ID

PlayStation.Community Trófea