PlayStation.Community Blog ›› Petunia

20 hozzászólás

2013.07.04. 15:42:18

Utolsó hozzászólás: Petunia

2013.07.08. 11:31:10

Megosztás
Értékeld a blogot!
Ez nem csak a ZUSÁ-ban nagy ünnep ma (és eredetét ugye az AC3-ban is nyomon követhetjük), de nekem / nekünk is, több okból:

- Tűrhetően szerepeltem ma életem első, önálló biznisz prezijén, és mint a későbbiekben kiderült, csak én éreztem, hogy remeg a hangom, kívülről határozottnak tűntem. Egyetlen fogyatkozása a dolognak annyi volt, hogy nem kellett miatta elutazni Párizsba, ahogy múltkor. :(

- Szerencsésen megérkezett Orosházára a vadiúj, SAMU LED tévém. Holnap talizunk, viszek neki egy HDMI kábelt.

- A Budapestet, Mumbai-t és Londont behálózni kívánó videokonferencia teszt 70%-os sikerrel zárult. Hosszas bénázások, újratárcsázások, és UFO-leszállásként azonosítható sivítások eredményeképpen végül is mi láttuk S-t Londonban, ő is látott minket; hallottuk R-t Mumbaiból, ő is hallott minket, de nem láttuk egymást; végül S az utolsó 3 percben kb. 15 másodperc erejéig látta R-t - ő már nem hiába ment be reggel dolgozni. A míting végén az asztalra borulva zokogtam a röhögéstől.

- Végül, de nem utolsósorban elkezdtem írni életem első Implementation Planjét, mely a projekt következő szakaszát készíti elő. Mivel a Contacts sheet tanúbizonysága szerint mindenki közül én egyedül vagyok Key Decision Maker és Approver, mától igen hasznos és fontos embernek érzem magam... :P
Blog hozzászólások
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
20. Petunia  Szerkesztő
2013.07.08. 11:31:10
LV12
Válasz 19. solid üzenetére:
Persze, én is csak ilyen egzotikus helyszíneken tudtam vna elképzelni magam... :D

Pontosan, az Univerzum nagy rendező, csak rá kell bíznod magad. Te talán akkor éppen nem érted, mi miért történik, szerencsés esetben később visszatekintve rájössz, így volt a legjobb. :)

Persze nekem is vannak dolgaim, amik mehetnének jobban is, de nem adom fel a reményt, hogy helyrejönnek előbb-utóbb azok is. :)
Endure and Survive
19. solid  PlayStation.Community tag
2013.07.07. 20:11:40
LV12
Válasz 18. Petunia üzenetére:
Tibetológus? Az szép. :)
Mondjuk a régészkedés biztosan jó lehet, feltéve hogy van lehetősége az embernek nagyobb falatnak számító, komoly ásatásokon részt venni, mondjuk a királyok völgyében vagy valami hasonló (esetleg felfedezni Atlantiszt... :D). Tomb Raider rulz!

És tényleg ez a hozzáálás téma is megfontolandó.
A klasszikussá vált - kissé talán már elcsépelt - stanfordi Steve Jobs beszéd is érdekes ebből a szempontból. Mondta, hogy eléggé rosszul érintette hogy kirúgták az Apple-től, a saját cégétől, de belevágott egy új üzletbe, megcsinálták az első animációs filmet a Pixarral (Toy Story), amivel nagy sikert arattak, majd később fel lettek vásárolva és így ismét az Apple élén találta magát. :)
Ahogy fogalmazott: akkor még nem tudhatta, de az, hogy kirúgták őt az Apple-től, a legjobb dolog volt, ami csak történhetett vele. De ehhez persze kellett a megfelelő hozzáállás, amit te is mondasz.
"Game has changed"
18. Petunia  Szerkesztő
2013.07.07. 17:38:39
LV12
Köszönöm nektek!

Soli, 18 éves vad álmaimban tibetológus akartam lenni (nem is értem, miért nem egyiptológus??), vagy bármi olyasmi, aminek köze van a régészkedéshez. Ebből az maradt meg, hogy hobbi szinten igyekszek annyit összeolvasni a témában, amennyit tudok.

Igen, a rugalmasság fontos! Persze, szerencse is kell, hogy Te bejuss egy olyan helyre, ahol fejlődhetsz. Ám én nem szeretem ezt a szót. Ami körülötted van az adott helyzetben, azt Te teremtetted magadnak, Te vonzottad magadhoz szó szerint. Ez igaz a jóra és a rosszra egyaránt. Az életben szinte minden hozzáállás kérdése. Nagyszerű könyv a témában az Édentől keletre - bár több száz oldal, a lényeget pár mondatban megfogalmazta. Sajnos nem tudom idézni szó szerint, de az a mondanivalója, hogy mindenki maga dönti el, kesereg-e az adott helyzetben, vagy talál vmit, aminek örülhet, és onnan nézi a dolgokat. Pontosan így van. (Abso-fucking-lutely, mondaná Deb. ;)
Endure and Survive
17. solid  PlayStation.Community tag
2013.07.06. 23:47:09
LV12
Válasz 14. Petunia üzenetére:
Azaz, méghozzá magyar tanár, akkor jól rémlett. :)
De ez nagyon szép, szuper munkának hangzik. Egyrészt amennyire lehet izgalmas is - legalábbis így elsőre -, meg az nagyon jó, hogy a fejlődés lehetősége megvan, nem érzed úgy, hogy be vagy ragadva és x évig egy helyben toporogsz. Örülök hogy rátaláltál erre és nagyon sok sikert és minimum hasonló ütemű fejlődést kívánok a jövőben is!

Azért milyen érdekes hogy az ember mit tervez amíg tanul, aztán mi lesz később a valóság... néha nagyon különbözik a kettő, olyannyira hogy el sem tudjuk képzelni. De ez nem egyedi sztori, egyik osztálytársam apukája is agrármérnökből lett bankár és tanulságként ő is a rugalmasságot fogalmazta meg, mint fontos erényt az elhelyezkedéshez. Egyre inkább elhiszem hogy igaza volt.
"Game has changed"
16. Sakamoto_14  A bölcs
2013.07.06. 22:09:40
LV20
Gratulálok a szakmai sikerekhez!

Július 4-e nekem is ünnepnap volt, mint minden évben. :P
15. Petunia  Szerkesztő
2013.07.06. 20:22:59
LV12
Válasz 13. zodiac55 üzenetére:
Eddig nálam is így volt, csak a vonaton jobban tudok dolgozni. Már az IC-n. :)) Egyébként nem volt nagy gáz, mert megvárta a csatlakozás a pestit, úgyhogy csak fél órát késtem, összességében elégedett vtam. :)

Te tanulsz / dolgozol Szarvason? Olykor átutazok ott, bár mostanában egyre ritkábban.
Endure and Survive
14. Petunia  Szerkesztő
2013.07.06. 20:20:37
LV12
Válasz 12. solid üzenetére:
Igen, eredeti végzettségem tanár, aztán végül a multiknál (a mostanival együtt összesen kettő, mindkét helyen Customer Service) lehúzott évek alatt összeszedett tapasztalat, majd a karrierépítésre, tanulásra, fejlődésre bőségesen lehetőséget adó helyzetem juttatott el a jelenlegi pozihoz és üzletághoz.

A legjobb, hogy a mi kis csapatunk globálisan szolgál ki mindenkit. Az egyik kollégám pl. egy ausztrál interface-en ügyködik, és vannak amerikai dolgai is, de a jövő év elejétől képbe kerül Dél-Afrika, sőt majd Malajzia a szokásos európai (egyelőre Olasz-, Lengyel- és Görögország) dolgok mellett. Illetve pénteken mondta a főnökünk, hogy milyen érdekes, új funkciói lesznek majd a Siebelnek (ezt használják világszerte nagyon sok helyen, egy Customer Relationship Management rendszer), és azt is mi fogjuk majd csinálni; komolyan nagyon érdekel már most, és szintén globális lesz majd. :) Nagyon komolyan mondom, a tudás itt valóban hatalom, ezen a téren mi hárman vagyunk a jövő, ugyanis ez a csapat eredetileg Londonban volt, most kezdték áthozni Budapestre. :)
Endure and Survive
13. zodiac55  PlayStation.Community tag
2013.07.06. 11:08:47
LV12
Válasz 11. Petunia üzenetére:
Én busszal közlekedem, a MÁV - "Mindig Állunk Vazze" - csak végső esetben marad.
"Si vis pacem, para bellum."
12. solid  PlayStation.Community tag
2013.07.05. 19:24:44
LV12
Válasz 5. Petunia üzenetére:
Ez tényleg tök érdekes... de ha szabad ezt megkérdeznem, akkor milyen úton-módon kerültél ebbe a bizniszbe? Valamiért nekem az rémlik, hogy eredetileg teljesen más vonalon kezdtél el tanulni/dolgozni mint az IT. De lehet hogy most csak keverlek valakivel vagy egészen egyszerűen csak hamis emlékeket ültetett belém valaki amíg aludtam... :)
"Game has changed"
11. Petunia  Szerkesztő
2013.07.05. 18:58:48
LV12
Válasz 10. zodiac55 üzenetére:
Ez így van. :)) Akkor a hétvégén szomszédok leszünk, csak valahogy kerüljek haza... a MÁV szarakodik szokás szerint, per pillanat legalább fél órás késésben vagyunk. Sztem a csatlakozás el fog menni, mire bedöcögünk, úgyhogy már lélekben felkészültem a Szegeden való, legalább 1 órás rostokolásra. :S :)
Endure and Survive
10. zodiac55  PlayStation.Community tag
2013.07.05. 18:16:57
LV12
Válasz 7. Petunia üzenetére:
Nem orosházi vagyok, de itt lakom nem messze, Szarvason.:D De Békés megye valóban sok jó embernek volt már szülőföldje.:D
"Si vis pacem, para bellum."
9. Odin  PlayStation.Community tag
2013.07.05. 16:10:09
LV4
Az írásról jut eszembe! Amikor a német merci gyárban voltam betanulni, akkor hazajövet előtti utolsó nap odajött a mentorom, és ezt mondta: Ma arbeit organizátor leszel. Tudod mi az? Mondom: Nem. Erre a partvisra mutatott.
8. Odin  PlayStation.Community tag
2013.07.05. 16:00:07
LV4
Válasz 1. gaccsi üzenetére:
Azt hittem, csak én nem értem.....
7. Petunia  Szerkesztő
2013.07.05. 09:56:16
LV12
Válasz 3. zodiac55 üzenetére:
Igen, Orosháza talaján már sok kiváló emberpalánta termett, köztük Te és én. :D Ezek szerint földik vagyunk?

Viszek ma mindent: PS3 (POP Trilogy-val), laptop, kontroller, zsinórok, strandtáska, strandpapucs, bikini... pazar hétvége lesz. Még jó, hogy nem kell sokat járnom ezt a málhát cipelve. :))
Endure and Survive
6. Petunia  Szerkesztő
2013.07.05. 09:52:43
LV12
Válasz 2. bruta-hun üzenetére:
Szerintem itt az indiánok oldalán volt a gond. :)

Egyébként a srácok nyomkodták a gombokat (olykor egymás ellen dolgozva :P), én csak röhögtem, úgyhogy jól elvoltunk - ahogy mindig. :D
Endure and Survive
5. Petunia  Szerkesztő
2013.07.05. 09:50:53
LV12
Válasz 1. gaccsi üzenetére:
Fasza volt, de fárasztó. :)

+ Bendzsi62: Elnézést, ha érthetetlen vagyok. Különböző rendszerek közötti adatmigrálásokkal, valamint interface tervezéssel, építéssel foglalkozunk, és a mostani munkaszakaszban egy pre-produkciós (vagyis nem teszt, de még nem is az éles, ez az éles előtti utolsó tesztszakasz) környezetbe fogjuk átnyomni a dolgokat. Ehhez kell az Implementation Plan, melyben leírjuk, mikor mi történik, és hogyan lehet visszacsinálni a folyamatot, ha esetleg rosszul sülne el. Persze ez nekem is csak most lett érthető, hogy megírtam. :)

Ez full IT, nem egyszerű, de érdekes. Csak még nagyon sokat kell tanulnom, gyakorolnom. Mindenesetre úgy érzem, megtaláltam azt a területet, ahol hosszabb távra képzelem el magam, és nálunk van is lehetőség a kibontakozásra.
Endure and Survive
2013.07.05. 07:32:51
LV4
Az a lényeg, hogy Te érted miről beszélsz.
A tv-t értettem, ahhoz gratulálok.
PSN ID: Bendzsi
3. zodiac55  PlayStation.Community tag
2013.07.04. 17:54:18
LV12
Jaj, Kedves Hölgyem, hát szinte szomszédok vagyunk - nem gondoltam volna, hogy orosházinak tetszik lenni!:D
"Si vis pacem, para bellum."
2. bruta-hun  PlayStation.Community tag
2013.07.04. 16:24:09
LV5
Ha hang megy az mar jo, a video mas udp-ken megy, azt is engedni kene a tuzfalon vagy mas markaju eszkozok es nem tudnak megegyezni, akkor fix portokra kell allitani.
sör
1. gaccsi  PlayStation.Community tag
2013.07.04. 16:12:07
LV4
A blog első harmadát igen, a másodikat kevésbé, a harmadik pedig egyáltalán nem értettem. :D
De ha jól veszem ki a lényege az, hogy ez a hét eddig elég fasza volt.
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
LV12
Szerkesztő
PSC Kredit
5181 pt
PS4     PS3     PS2
PS Vita     PS One     PSP    


PlayStation.Community
Név:
Krisztina
Fórumhozzászólások száma:
3454 db
Hír/cikk hozzászólások száma:
1899 db
Utolsó belépés:
2019.12.05. 18:03:08
Regisztráció ideje:
2008.10.05. 12:51:45
Barátaim:

PlayStation.Community Trófea