PlayStation.Community Blog ›› jime

85 hozzászólás

2013.06.19. 07:19:43

Utolsó hozzászólás: Drivolis

2013.08.20. 22:42:00

Megosztás
Értékeld a blogot!
(fránya piától nem tudok aludni, végre sikerült kicsit bebaszni, úgyhogy megpróbálok írni valamit ismét, utólag majd persze javítom a hibákat, hogy el tudjátok olvasni :D)

..hol is hagytam abba, jaj igen, a melós téma. a 2 napos kis városnézegetés után vasárnap reggel 7kor ébresztő is volt, (feuer frei, bang bang :P) 8kor indult az első napom. Itt vasárnappal indul a hét, még a naptárak is úgy vannak írva. Hihetetlenek ezek a zsidók, igen, ismét ők! Nem tudom a többi államban mi a helyzet, de komolyan mondom itt NY Brooklynban valami elképesztő sokan vannak, (legalábbis ezen a részen) bárhová megyek, nézek, mindenhol. Elég elkerülhetetlen lett volna, hogy ismét nekik dolgozzak. Mindenféle gyűlöletkeltést szeretnék kerülni, szimplán csak a tapasztalataimat írom majd meg. Későbbiekben még visszatérek néhány érdekességre fürtösékkel kapcsolatban.
Szóval, enyhén remegő gyomorral pattantam a (ajándékba kapott) bringámra és tekertem el a helyig. Ami egyébként nincs messze, még gyalog is egy 25 perc maximum, így hála az égnek utazásra nem kell költenem. Maga a hely egyébként egy rendezvényközpont, főleg esküvők és azok utáni vacsorák elbonyolítását csinálják.
Megérkezés, körbevezetés, bemutatás, magyarázás, ujjlenyomatvétel (a be és kicsekkolórendszerhez), adatokat felvitték gépre, szokásos dolgok, sűrűn mutogatva és a képembe artikulálva (itt még nem tudták, hogy értem én azért amit mondanak) vezetett körbe a kisboss. Nos, ezt is megmagyarázom akkor, az emberke aki beajánlott, ellátott pár jótanáccsal amit igyekeztem megfogadni. Többek között azzal, hogy azokat akik beszélik a nyelvet, főként felszolgálónak fogják be. Mivel semmi gyakorlatom nem volt benne így szerettem volna elkerülni, hogy nyakon öntsek valakit egy tányér forró levessel. Különben sem szeretek a barátaimon kívül kiszolgálni senkit, pláne nem jópofát vágni hozzá. Ezt sikerült is megúsznom, pakoló, színpadépítő, díszítő, lebontó, takarító, szóval ilyen mindenes lettem.
A másik ok az ott dolgozó hazaiak miatt volt. A jó magyar mentalitás itt is szépen jelen van, ahelyett, hogy segítenék, ott fúrják, piszkálják egymást ahol tudják. Be vannak szarva, hogy ha jön egy angolul beszélő akkor valamelyiküknek lapát, főnökék ugye jobban preferálják ha nem kell valakinek hússzor elmondani, lerajzolni stb, hogy mit csináljon. Négy ember van, öt szót beszélnek, nem is értem, hogy lehet így nekivágni. Mondjuk van amelyik a börtön elől menekült ide, ő biztos nem gondolkozott ilyeneken.

Az alábbi részt ajánlom SOLDIER kolléga figyelmébe (egy kis sajnáltatás következik ;D)
Kezdésnek első nap lehúztam egy 15 órát, még aránylag egész jól bírtam kipihent állapotból. Éjfélre otthon, 7kor ismét ébresztő, 1re otthon, 7kor ébresztő etc. A negyedik ilyen nap volt amikor azt mondtam ha mégegyszer hozzám szólnak, megölök valakit. Nem tudom ki milyen szinten van hozzászokva az egésznapos álláshoz és pörgéshez, de negyedjére kihúzni a 16 órát 10 perc szünettel, majdnem a sírba tett. Ha nem biciklivel vagyok, haza se tudok sétálni úgy fájt a lábam. Mint aki összefosta magát úgy tipegtem már a végén. Hazaérkezés után az első gondolatom az volt, hogy azonnal módosítom a repjegyem és repülök haza a faszba. A következő nap még erre is rátett, a délutánig tartó pakolás és takarítás után szóltak, hogy kevés az ember, irány a konyha. Az alapból 40 fokos (klímával!) helységben forró tányérokat pakolni le a mosogatógépről 8órán keresztül is elég fincsi volt. Mindemellé jött még a folyamatos szopatás és piszkálás. Oké, hogy én voltam ott az új, de ennyire nyilvánvalóan azért nem kellett volna. Jött egy 5 perces szünet, mindenki kifelé, bagósok bagózni, én csak levegőzni. Leülök az emberkék mellé, 2 perc múlva jönnek értem, hogy menni kéne az utcára a kordont felállítani a parkolóhoz, de csak én. Innen vissza konyha. Nap végére az, hogy "*eci büdös vagyok", új értelmet nyert, még a seggemet is csípte az izzadtság, (nem röhög :D) a ruhámat meg radioaktív hulladéktárolóba is zárhattam volna. Másnap folyt.köv; ez az állapot már eléggé leírhatatlan volt. Képzeljétek el életetek legfárasztóbb napját, mikor végeztek és hazaértek, nem bírsz megmozdulni, csak toporogsz mint a szaró galamb, a vízhólyagokat a lábadon meg sem tudok számolni, sőt már a vízhólyagra is vízhólyag nőtt...na most pedig azt képzeljétek el, hogy ugyanilyen hullán kezditek a következő napot. Sűrűn biztatva magam, csak sikerült kihúznom hat ilyen napot egymás után, de tényleg csak egy hajszál választott el tőle, hogy alágyújtsak a helynek és hazahúzzak.

Hála az égnek az első hét után kicsit visszább vettek az ugráltatásomból, talán megsajnálták a "white boy"-t :)
Nagyon vegyes egyébként a társaság, oroszok, mexikóiak, olaszok, magyarok, fekák, zsidók természetesen nem dolgoznak itt.
Mexikóiak között vannak igazán elképesztően undorító arcok. Srácok sikálják a szőnyeget a nagyteremben, köztük egy ilyen békaszájú is, azt egyszer csak, elkezd turházni és odacsulázik a szőnyegre, reggel nekik az a köszönés, hogy belépnek és fütyülnek egyet, mint a kutyának. Pofájuk is hatalmas, állandóan beszövegelnek mindenkinek, pedig még ülve is magasabb mindenki náluk.

Azóta már eltelt 2 újabb hét, sikerült egész jól felvennem a ritmust, mondhatni elég jól bírom a 16 órákat, munkatársak is befogadtak, külföldiek főleg. Van egy fekete srác, hatalmas kigyúrt állat, volt egy eset amikor látta, hogy "bajban" vagyok és messziről kiabálva, hogy "Hungaryyyyy, comin' to save youuu" jött oda segíteni. Vele nagyon jóban is lettem időközben, tanítom magyar szavakra, én meg lopom a szlengeket tőle.
Igyekszem kihúzni itt egy darabig, elég jól tudok spórolni így, hogy se kajára se utazásra nem kell költenem.

Nem igazán tudom mi a szart írjak még, leírom milyen egy átlagos napom. az első 8 óra az előző napi mocsok feltakarításából áll az egész épületben, plusz, hogy ebből a teremből:
varázsolunk egy ilyesmit:
(persze minden alkalommal más beállítások és dekoráció)
Sajnos nem találtam olyan szöget ahonnan az egész belátható lenne.
Épp valami hatalmas fürtös összejövetel volt 1000+ emberrel. Mikor ez kész, általában befognak felszolgálni vagy svéd asztalhoz, szinte sosincs olyan nap, hogy lenne elég ember. Itt egy kis bájos columbiai lánykával szoktam tevékenykedni, aki nem mellesleg elég kellemes látvány :)
Vannak itt különösen idegesítő emberkék, volt egy akire nagyon emlékszem. Egy 200 kilós godzilla nőszemélyt képzeljetek. Már akkor megijedtem mikor megindult felém, úgy pakolta a lábát mintha betontömbök lennének, mindezt lassított felvételben, szerintem még a víz is megremegett a pohárban.
Hatszor tuti odajött és a gombás, brokkolis, hagymás, répás, kukoricás, marhából kipiszkáltatta csak a húst.

A fennmaradó időt, 4-5 órát, a konyhában töltöm ahol a társam egy 63 éves feka csóka. Valami irtózatos arc, végig pofázik, löki a hülye dumát, szívja a cigijét, amiben fű meg valami banánfa szárított szarjából készült mittomén mi van (elég szétcsapós xD). Szégyellem leírni de kétszer annyi idős létére kétszer jobban bírja a melót mint én.

Az előbbi kép egy esküvő maradványa, biztos észrevettétek azt a kis "falat" középen. Próbáltam még időben lekapni mielőtt lebontják a többiek. Nem tudom ki mennyire van otthon zs témában, de írnék most pár dolgot amiről nekem halvány gőzöm nem volt.
Számomra elég döbbenet, hogy egy esküvőn leválasztják a nőket a férfiaktól, csak pislogtam, bal oldalon a nők, jobbon a kanok. Külön bejárat is van nekik az épületbe.
Menyasszonyi táncnál is besírtam, az ara magában forog a ruháját fogva. A zenéhez hozzászólni nem tudtam, mintha valami halotti tor lenne, valami elképesztő siralmas nyekergés megy végig.
Ugyanez a leválasztás téma megvan a buszokon is. Egyszer véletlenül felkeveredtem ezekhez egy utazás erejéig, még a kezdetekben. Meg akartam ott gyorsan kérdezni az egyik emberkétől, hogy mégis hová megy a busz, rendesen rám szóltak, pssztt, csiitt, ezek szerint még beszélni se nagyon lehet. Próbáltam egy képet is csinálni gyorsan, mielőtt lemenekültem. Remélem ki tudjátok venni, nem igazán mertem csak úgy fényképezgetni, rendesen be voltam szarva.
A másik érdekes még a péntek estétől szombat estéig terjedő időszak. Nem csinálhatnak kb semmit, nem foghatnak kilincset, semmiféle elektronikus eszközt nem használhatnak (teló, tv stb), nem esznek, nem isznak. A kilincses részhez van is egy kis sztorim, volt egy csóka aki a bent maradt ebben a rendezvényközpontban valami ügyintézés miatt. Ott kiabált nekem, hogy nyissam ki az ajtót, mert ő nem foghatja meg. Képes lett volna másnap estig ott maradni az idiótája.
Az utcák itt ilyenkor olyanok mint a 28 nappal később c. film elején, szinte sehol senki.
Akkor van még olyan hülyeségük, hogy ha megvesznek egy új poharat, vagy bármilyen étkészletet, abból nem ehetnek amíg nem "kóser". Ez annyiból áll, hogy valami főmajom által felszentelt vízbe kell belemártogatni a cuccokat. De úgy, hogy mindenhol érje a víz. Ha például van valami szöveg festve az üvegre vagy bármire, azt le kell kaparni előtte mert akkor csak a festéket éri....
Ezek a kóseroltató helyek csak úgy az utcán találhatóak. Mintha egy nagy kazánajtó lenne, felette valami felirattal. Kinyitják, ott egy ilyen kis medence amibe mártogatják bele a cuccokat. Azt még azért el kell mondanom, hogy olyan büdös, poshadt ez a víz, hogy majd elhánytam magam a visszaúton.
Ugyanezt csinálják az asszonyok szex előtt, amit két hét különalvás előz meg (csak sajnálni tudom őket xD), tulajdonképp nem is érintkeznek addig egymással. Ja és a zs nők kopaszok lesznek esküvő után, ehhez is csak gratulálni tudok.
Mindezeket persze nem tartják be mindannyian. Akik kevésbé vallásosak azok leszarják, akik viszont ilyen fürtöskalaposhosszúkabátosbüdösmocskos kategóriába tartoznak, azok tuti. Az utóbbi két jelzőt sajnos szó szerint lehet venni, a higiéniájuk hagy némi kívánni valót maga után. (köhömm, és ezek nem esznek disznót mert koszos állat...)
Ennyit a zsékről.

Maradt még egy képnek hely, nem is tudom hirtelen mit kellene, nincs semmi érdekes amit mutathatnék

legyen ez:
Itt lakom, kocsinál jobbra le, egy basement lakás. (címet nem írom le mert még valami jóakaróm rám küldi a bevándorlásiakat :D)
Saját zárható szoba, ágy, internet (kemény 1 mega xD), normális fürdőszoba, más nekem nem is kell.
Egy 50 körüli magyar csóka lakik még itt rajtam kívül aki 23 éve van már itt. Elég segítőkész, tőle van a bringám is, melós ruhát is adott és a munkába is ő ajánlott be. Elég szerencsés kérót fogtam ki, akik ilyenben laknak mindenki panaszkodik, hogy az esőzések során beáznak, bokáig érő víz reggelre, ilyesmi. Szerencsémre nálam semmi ilyesmi nincs, cserébe viszont baromi jó hűvös van még a legmelegebb napokban is, ablakom egy 20x20-as lyuk, besötétítéssel se sokat kell foglalkozni.

Páran jelezték, hogy szívesen olvasnának arról, hogy milyen az élet itt. Túl sokat egyelőre nem tudnék írni, egy hónap alatt azért nem nagyon láttam bele, amióta meg melózok semmibe se. Egyedül nehéz, drágák az albérletek nagyon, ha az ember nem akarja fél havi fizetését rákölteni akkor muszáj összeállni valakivel.
Pár barátom úgy engedett el ide, hogy ha azt fogom nekik mondogatni mekkora királyság van itt az otthoni szar után, akkor ne is keressem őket. Nos eddig még nem nagyon sikerült dicsérnem ezt az országot, megmondom őszintén nem tetszik. Ugyanaz a shit van itt is, mínusz a barátaid, család (ha nem mentek veled). Én nem igazán érzem itt jól magam, még ha valamennyire sikerült is beilleszkedni már. Ami viszont piszkosul marasztaló, az a kibszott pénz. Kicsit fura, hogy otthon 3 hónapig spóroltam egy normális tévére, itt meg egy hétig se kell melózni érte, és még egy Ps3 is belefér 2-3 játékkal. Nem nagy képűségből írom le, több mint 500e maradt meg tisztán így a majdnem egy hónap alatt, ennyi spórolt pénzem kb összesen nem volt otthon..és ez még a legalja itt.
Bárcsak odahaza is így lehetne keresni, mert ezt az összeset odaadnám most egy ilyen psc-s iszogatós dumálgatós estéért :)
Ennek tükrében nem is tudom még mindig, hogy maradok-e vagy sem.
Ha megkérdezitek, hogy megéri-e idejönni: Meg, ha nincs senki akit otthon hagysz, vagy jönnek veled, különben maradj a picsádon!!!

Egyelőre ennyi volt a blogolás, persze ha lesz miről írni majd jelentkezek, nem tudom mit írhatnék még. A kajás témát nem felejtettem el, az még meglesz valamikor.

Köszönöm a figyelmet, a sok biztatás, jó kívánságokat és a privát üziket, főleg a jó hosszúakat.

btw, úgy néz ki hamarosan visszatérek gémerkedni, addig is kitartást ribanc társaim!!

A kis zenés játék megoldásai:
(bocsi SOLDIER, hogy nem küldtem el akkor a megoldásokat priviben, bíztam benne, hogy hátha játszol :))

01 - dmc
02 - burnout 3
03 - outland
04 - quake 2
05 - journey
06 - wipeout 2097
07 - final fantasy 7
08 - assassin's creed 2
09 - mirrors edge
10 - metal gear rising
11 - mass effect 2
12 - shadow of the colossus

skate_punk volt a nyerő, grat.
Blog hozzászólások
1 / 2 oldal
‹‹  ‹  1  2    ››
85. Drivolis  Felséges Úrnő
2013.08.20. 22:42:00
LV23
mert nagy képzelgő vagy. :P
(⌐■_■)--︻╦╤─ - - - (╥﹏╥) ladyv89
84. Drivolis  Felséges Úrnő
2013.08.14. 22:34:37
LV23
b.m. mostmár!
(⌐■_■)--︻╦╤─ - - - (╥﹏╥) ladyv89
83. Drivolis  Felséges Úrnő
2013.08.13. 15:38:59
LV23
Válasz 82. jime üzenetére:
xD
(⌐■_■)--︻╦╤─ - - - (╥﹏╥) ladyv89
82. jime  non-alcoholic
2013.08.13. 04:02:21
LV29
Válasz 81. Drivolis üzenetére:
pukkadj meg :D
"wake up, you're dead!"
81. Drivolis  Felséges Úrnő
2013.07.19. 21:01:08
LV23
Válasz 80. jime üzenetére:
:P'''
(⌐■_■)--︻╦╤─ - - - (╥﹏╥) ladyv89
80. jime  non-alcoholic
2013.06.27. 00:54:15
LV29
Válasz 79. Drivolis üzenetére:
muszáj, nem éghetek be :D
meg hát na, férfi lennék...ki kell bírni és kész :)

na és innentől ne szóljon senki, maradjon a 80 xD
"wake up, you're dead!"
79. Drivolis  Felséges Úrnő
2013.06.26. 16:59:46
LV23
Válasz 78. jime üzenetére:
nekem is nehezen áll rá az agyam. a napokkal rendszerint elcsúszok, mert a név alapján rögtön az előzőre asszociálok

btw, szép, hogy így kitartasz és még nem menekültél haza :D
(⌐■_■)--︻╦╤─ - - - (╥﹏╥) ladyv89
78. jime  non-alcoholic
2013.06.26. 02:37:46
LV29
Válasz 76. Drivolis üzenetére:
tessék csak tessék, itt nem szólnak rád :D

na igen, nálad is vannak érdekességek :)
"wake up, you're dead!"
77. Drivolis  Felséges Úrnő
2013.06.25. 21:02:53
LV23
Az említett embertípus higiéniájáról én is tudnék mesélni, khm.

(:P)
(⌐■_■)--︻╦╤─ - - - (╥﹏╥) ladyv89
76. Drivolis  Felséges Úrnő
2013.06.25. 20:52:06
LV23
Asszem ezúttal is részletekben írok, nehogy elfelejtsem. xP
A hét itt is vasárnappal indul elméletileg. Mégpedig annyira, hogy a hétfőt görögül másodiknak nevezik, és így tovább a többi. er

(⌐■_■)--︻╦╤─ - - - (╥﹏╥) ladyv89
75. Tevez11  PlayStation.Community tag
2013.06.22. 04:41:42
LV23
Válasz 74. Onimushaman üzenetére:
No,problemo.....:)
"A fakezemmel,lekaszabolok pár Baszadékot"ArgFan75
74. Onimushaman  Szerkesztő
2013.06.21. 23:46:24
LV24
Válasz 73. Tevez11 üzenetére:
Összekevertem a neveket, jime, moderáld. Kösz.
señor
73. Tevez11  PlayStation.Community tag
2013.06.21. 23:29:38
LV23
Válasz 72. Onimushaman üzenetére:
1x sem játszottunk....talán majd 1c' Nefentinával vmikor......:) ja,és Mayomka is besegít....:)
"A fakezemmel,lekaszabolok pár Baszadékot"ArgFan75
72. Onimushaman  Szerkesztő
2013.06.21. 23:22:12
LV24
Válasz 44. qwertyasderf üzenetére:
Túl sokat toltátok a Cartelt Tevezzel...
Mondjuk erről is csak Atesz tehet!
señor
71. zolika  HALF NINJA
2013.06.21. 19:44:41
LV9
Tetszik ez a blogsorozat és a dmc nálam is nagy kedvenc! :)
Anthony Hopkick :D
70. Virelis  Daughter of Sparda
2013.06.21. 12:49:14
LV12
Ha megunom itt a rizsát, és még kinn leszel, csatlakozok hozzád :D
Nem tudom miért, de egyre jobban tetszik azaz ország a hülyeségeivel együtt.
69. Tevez11  PlayStation.Community tag
2013.06.21. 01:32:39
LV23
Válasz 67. jime üzenetére:
A kolumbiai bulát ültesd a jobb egybe,nyomd padlóig a gázt,és raboljátok végig az államokat,akibaszottkurvaéletbe!
:)
"A fakezemmel,lekaszabolok pár Baszadékot"ArgFan75
68. jime  non-alcoholic
2013.06.21. 01:25:57
LV29
Válasz 65. Lara üzenetére:
az a baj egyébként, hogy mikor szabad vagyok, ki se mozdulok az egész hetes hajtás után, muszáj feküdni, hogy kipihenjem.
melóban meg, most ez elég hihetetlen, de annyira pörög a dolog, hogy egy képet lőni nincs időm.
DE...megígértem, hogy lesz, tehát LESZ!!! ;D
"wake up, you're dead!"
67. jime  non-alcoholic
2013.06.21. 01:23:11
LV29
Válasz 64. Tevez11 üzenetére:
nyomom mester, kirabolom ezt az országot xD
"wake up, you're dead!"
66. jime  non-alcoholic
2013.06.21. 01:22:26
LV29
Válasz 63. Lara üzenetére:
ugyan, dehogy jön le úgy :)
de azért kemény az, megmondom őszintén ha választanom kellene az ilyen tanulás (egy-két téma amiket leírtál, már attól lefőttem :D) meg aközött amit most csinálok, inkább talpalok, megyek mint egy hülye!
"wake up, you're dead!"
65. Lara  beauty junkie
2013.06.21. 01:20:38
LV26
de azért kajablogot majd igazán nyomhatnál. xD :)
smink + gasztro őrült lettem.
órákon át tudom nézni a főzős, utazós műsorokat is. xD
64. Tevez11  PlayStation.Community tag
2013.06.21. 01:17:43
LV23
Kosy Jime,jó volt olvasni,leírtad a frankót!
Hajrá,nyomjad tovább,tömd meg a zsebeidet sok-sok dollaressel......:)
"A fakezemmel,lekaszabolok pár Baszadékot"ArgFan75
63. Lara  beauty junkie
2013.06.21. 01:17:33
LV26
Válasz 61. jime üzenetére:
kedves vagy. :) bár marha ciki hogy már ilyen szenvedésnek jön le a sok nyavalygásom. :D
pedig már megszoktam. harmadévnél ha már nem szöktél meg, akkor megszoktál. :D
62. Lara  beauty junkie
2013.06.21. 01:15:54
LV26
Válasz 60. Lara üzenetére:
* jah mármint sajátom nekem nem lesz.

mindig a kulcsszavakat hagyom ki. xD
61. jime  non-alcoholic
2013.06.21. 01:10:28
LV29
Válasz 60. Lara üzenetére:
engem az albi idegesített a legjobban, 5 év pest alatt, 2 millió 100 ezret költöttem csak az albérletre. mennyire szar már fizetni valamit ami nem is lesz a tiéd.
kívánom neked amúgy tiszta szívemből, hogy bejöjjön ez a jogászkodás. amennyit szenvedsz érte nagyon megérdemelnéd, hogy kifizetődjön majd ;)
"wake up, you're dead!"
60. Lara  beauty junkie
2013.06.21. 01:05:33
LV26
Válasz 59. jime üzenetére:
jaja így már értem, saját házikóra összegyűjteni. :)
na az itthon sose lesz az embernek. :D

mikor választottam a jogász szakmát akkor tudjátok mi volt a gondolatom hogy miért?
hogy életem végéig tudjam fizetni az albérletet, mert sajátom nekem lesz. ennyi. :) meg persze más okokból is de főként ez.
hogy 40 évesen ne a spár pénztárában rohadjak meg, hogy majd tényleg nyugdíjba tudjak menni ha eljön az ideje.
59. jime  non-alcoholic
2013.06.21. 01:01:02
LV29
Válasz 57. Lara üzenetére:
ennyi, cél az van, nem is akármilyen :)

persze, elmegy az majd úgy, hogy észre se veszi az ember. na de mennyivel megkönnyítheti az a dolgod, hogy mondjuk a kis otthoni fizetésedből csak a rezsire kell költened, mert saját a ház. vagy mittom én még mit soroljak, szerintem megéri szopni érte, az ölembe hullani úgysem fog.
utána legalább nem kell azon aggódnom, hogy ha netán 15 év törlesztés után nem tudom fizetni akkor jajjj, elviszi a bank.
"wake up, you're dead!"
58. Lil  ¯\_(ツ)_/¯
2013.06.21. 00:55:12
LV21
Válasz 54. Lara üzenetére:
hát... folyamatban van. :P De majd meglássuk.:)

van privát blogum, általában abban szoktam írni az aktuális dolgokról, mert már unok veszekedni mindig.:D

És igen...
57. Lara  beauty junkie
2013.06.21. 00:53:49
LV26
Válasz 50. jime üzenetére:
na az a lényeg, hogy vezérelje az embert valami cél. :)
mikor a teszkóban gályáztam akkor mesélte egy csávó, hogy kint németben megkereste egy nyár alatt a diákhitelét.

csak a pénzgyűjtéssel meg az a necces szerintem, hogy mivel itthon minden marha drága, így ugyanúgy pikk pakk elmegy.
hát nem egyszerű.
azért reméljük egyszer jobb világ lesz. mert a mostani nem annyira frankó. :D

ez is nonszensz, hogy külföldön agyon dolgoztatják napi 100 órában a más országból jött népet.
meg az is, hogy rengetegen mennek más országba, mert otthon nem tudnak lépni egyet előre.
valamit valamiért, de tényleg.
ezért lenne jó, ha nem lehetetlenítenék el a népet itthon.
56. jime  non-alcoholic
2013.06.21. 00:51:34
LV29
Válasz 53. Lil üzenetére:
:D
"wake up, you're dead!"
55. jime  non-alcoholic
2013.06.21. 00:51:10
LV29
Válasz 51. Lil üzenetére:
na többmilliós mercit én se akarok hidd el, még autós se nagyon.
tényleg csak azt akarom, hogy ne hitelből éljek, inkább dolgozok keményen pár évig, mint 20 meg 40 évig hitelt fizessek.

anyumnak isteni dolga van, tulajdonképp nem is dolgozik :)
"wake up, you're dead!"
54. Lara  beauty junkie
2013.06.21. 00:47:23
LV26
Válasz 53. Lil üzenetére:
semmi extra, hasonló. :D
azt hittem kimentél külföldre te is mán'.
:)

mindenki dolgozik ezerrel. vagy itthon vagy kint. ez a nagy helyzet ahogy látom. :D
53. Lil  ¯\_(ツ)_/¯
2013.06.21. 00:45:24
LV21
Válasz 52. Lara üzenetére:
:) jól vagyok, köszike.:) Dolgozgatok, építgetem a dolgaimat, igyekszem nem elhanyagolni a cimbiket, nem nagyon fér bele fórumozás. De azért olvasgatok, pl két hetes késéssel rájöttem, hogy jime deportálódott.:D
Nálad?^^
52. Lara  beauty junkie
2013.06.21. 00:41:17
LV26
Válasz 46. Lil üzenetére:
mi a helyzet veled csajszi? el vagy tűnve. :)
51. Lil  ¯\_(ツ)_/¯
2013.06.21. 00:35:36
LV21
Válasz 50. jime üzenetére:
hát nem így... én nem vágyom saját házra, többmilliós mercire, meg 200 000ftos tápintósra... na jó, az utolsóra talán.:P nekem elég lenne ha valahol egy nagyjából békés boldog életet élhetnék, egy hangulatos helyen, ahol szeretek lenni, nem utálom a munkámat, és keresek annyit, hogy eléldegélek egy kis lakásban amit szépen otthonosan berendezek. Ez a vágyam... meg egy macska. nem akarok szenvedni azért, hogy milliókat félretegyek... nekem volt félretett pénzem /igaz nem milliók/ nem is egyszer, de tudod az a pénz... hipp hopp elmegy. És az ember ott marad az elvesztegetett évekkel, egy majdnem tönkrement de legalábbis súlyosan megrongálódott élettel a kezdet kezdetén. És hozzáteszem nem olyasmire költöttem, hogy TV meg PS3, hanem lakásra, kajára, meg ilyen hétköznapi dolgokra...

szóval még mindig nem értem meg. oké, anyud hazaküldött 5 milkót. Na és jól érzi magát? Mert ha igen, az csodálatos, és szívből gratulálok neki. De ha egy éve csak kínlódik, és próbálja elviselni az életét, az a legszomorúbb dolog. Persze, tudom, van akinek nincs más választása. De ahhoz, hogy te egyedül félre tudj rakni odakinn ahol minden drága és a munka meg kőkemény, ahhoz konkrétan vgy isteni szerencse kell, vagy a poklokat kell kiállni és szűkölködni borzalmas körülmények közt. Engem nem kárpótolna ezért 5 millió.
50. jime  non-alcoholic
2013.06.21. 00:09:53
LV29
Válasz 46. Lil üzenetére:
figyi, szívesen kifejtem neked. nagyon egyszerű az ok: otthon mióta dolgozok, 22 éves korom óta, nem tudtam félretenni SEMMIT, úgy, hogy csak magamat kellett eltartani! Az egy dolog, hogy költekeztem, ps3, tv, játékok, ruha, csaj stb, de bazz, ezeknek alap dolgoknak kellene lenni. Itt vagyok most lassan 30 évesen; hogy kezdjem el a saját kis életem? Vegyek fel egy lakáshitelt, aztán egy autóhitelt??
Nemsorkára családalapításon is törhetem a fejem, ott mi lesz? Összead minket egy interneten felszentelt pap aztán leviszem az asszonyt a Balatonra nászútra?? :D
Egyértelműen a pénz az oka annak, hogy kijöttem. Az a tábor az első blogban csak úgy becsúszott mivel volt egy szabad hetem, gondoltam megnézem, rábasztam, ennyi :D
Itt ahol most vagyok, itt se kötelező ennyit nyomulni, percre pontos a csekkolórendszer, akkor jövök el amikor akarok, úgy számolnak majd el fizetésnél.
Ez már az én hülyeségem, hogy elhatároztam maradok ameddig kiírtak.
Anyum itt van kint egy éve, hazaküldött több mint 5 millió forintot. Inkább szopom itt a brét 2-3 évig és úgy megyek haza, hogy valamiből tudok indulni. Ez viszi rá az embert :)
Aztán az is lehet, hogy megszeretem és itt ragadok, fene tudja.

Te, hogy képzeled el?
"wake up, you're dead!"
49. jime  non-alcoholic
2013.06.20. 23:45:27
LV29
Válasz 48. Penge70 üzenetére:
amire válaszoltam is :)
"wake up, you're dead!"
48. Penge70  PlayStation.Community tag
2013.06.20. 21:16:28
LV22
Válasz 46. Lil üzenetére:
ezen gondolkodtam én is, azért is kérdeztem tőle, miért muszáj ott, ilyen körülmények közt dolgoznia:/
47. Penge70  PlayStation.Community tag
2013.06.20. 21:15:11
LV22
Válasz 45. MonstAir23 üzenetére:
és akiknek ilyen mondat hagyja el a szájukat, azokat miért kellene tolerálni?!
46. Lil  ¯\_(ツ)_/¯
2013.06.20. 21:03:51
LV21
Amikor ilyneket olvasok ( beleértve az előző 2 blogod is központban a nyári táboros incidenssel) mindig felmerül bennem kérdés: Miért? Vajon mi visz rá egy embert, hogy kimenjen külföldre dolgozni, ahogy mondtad is mínusz barátok, család, otthon, kényelem, kedvenc kaja,kisállat... (sorolhatnám napestig) azért, hogy odkinn ugyanolyan minimálbérért dolgozzon, mint itthon körülbelül 500x szarabb körülmények közt? miért éri meg? mit várnak (vártok) remélnek (reméltek) mi a cél?
Kedves ismerősöm Londonban él már több mint egy éve. Nemrég kellett elköltöznie az előző (ritkaszar helyen levő) szobájából (fehér ember akkor jár arra, ha eltéved) a SEVEN SISTERSRE!!!! (vagyis egy körülbelül 600x rosszabb helyen levő szobába, ahol már szobatárssal lakik egy konkrét putriban, mert nem tudja fizetni az előző szobáját. Hozzáteszem keddtől vasárnapig 12órázik biztiőrként, hóban, szarban, hidegben, esőben a szabad ég alatt több mint fél éve.
Azt mondja, minimálbérért nem jönne haza... lol. Mindemellett olyan elképesztően magányos, hogy szerintem simán kibírhatatlan.
Én is voltam ott, ahol ő... itthon mindenki elhaló tekintettek kérdezi tőlem, hogy miért jöttem haza, és hülyének néz, amikor azt válaszolom,hogy azért, mert nem éreztem jól magam. Mert szar az a hely. Az "őslakóknak" mindig csak egy kívülálló leszel ahogy a többi millió arab, zsidó, néger, cigány, meg ki tudja még milyen kutya kölke, és úgy is kezelnek, mint egy rabszolgát, de ezt a vidéki paraszt akinek jól hangzik kimondva az, hogy London, nem érti meg... nem éri fel ésszel.
Szóval a kérdés marad... megértem, hogy akinek jó helyre megy, királyul érzi magát az marad, hiszen az a cél, hogy boldogok legyünk, nade ilyen állatnak se való bánásmód mellett... nem értem.
45. MonstAir23  PlayStation.Community tag
2013.06.20. 20:07:58
LV3
Válasz 35. Rambo üzenetére:
Ilyen rühes, húgyszagú geciket miért kellene tolerálni?
Csak mert zsiráfok? :P

Amúgy meg, kitartást kívánok a szerzőnek, oszt sasolom az mtv-t hátha ott fogsz pöffeszkedni egy klipben néhány szavaló fekával :-D
44. qwertyasderf  PlayStation.Community tag
2013.06.20. 15:48:35
LV9
@Jime:

Csatlakozom Woodhoz, képet a senoritáról. Azért csekkold előtte, hogy a lány vezetékneve nem Escobar é véletlenül...sose lehet tudni, nehogy levágja valamelyik kartellverőember azt a testrészedet amelyikkel a lányhoz érsz. Ha lefényképezed.... csak kinyomják a szemed.
43. WoodooKilla  PlayStation.Community tag
2013.06.20. 15:02:01
LV10
Válasz 22. qwertyasderf üzenetére:
Akkor megyek Veled :D
"Alea iacta est"
42. WoodooKilla  PlayStation.Community tag
2013.06.20. 15:00:50
LV10
5*! Előző blogban kezdett kommenthez, kiegészítve ezzel, fogd meg a kis kolumbiai csajt, aztán pattanjatok meg délre :D És képet, vagy nem létezik, tudod :D
Kitartást, még párszor fél misi félremegy, és lesz pénzed új vesékre meg májra is! :D
"Alea iacta est"
2013.06.20. 10:47:45
LV3
Válasz 18. jime üzenetére:
Nem az van, hogy turistaként három hónapot tartózkodhatsz egy országban?
40. jime  non-alcoholic
2013.06.20. 05:30:48
LV29
Válasz 31. And1 üzenetére:
nagyon szépen köszönöm :)

Agent, HUN_ter, Alien, JeTi, Oni, Rambo (igyekszem majd megbékélni velük :D), tagor (meglesz) nektek is, sorry de nincs erőm mindenkinek külön ;)
"wake up, you're dead!"
39. jime  non-alcoholic
2013.06.20. 05:28:11
LV29
Válasz 33. SOLDIER üzenetére:
nem baj, attól még írhattál volna, szégyelld magad ;D

egyelőre még nem merek mozgolódni, majd ha lesz elég zsé, meg eldöntöttem mit is akarok :)
"wake up, you're dead!"
38. jime  non-alcoholic
2013.06.20. 05:23:00
LV29
Válasz 26. Lara üzenetére:
kurva jó a film, ne hallgass qwerty-re! :D
"wake up, you're dead!"
37. Onimushaman  Szerkesztő
2013.06.20. 02:17:15
LV24
Kitartást!
5 cs!
señor
36. JeTi  passive aggressive
2013.06.19. 23:05:57
LV20
Királyság volt ezt a zsés részt olvasni megint! :)

A vége megint egy kicsit meghatóra sikerült, úgyhogy kitartás Tibi atya! Jaa, és örülök, hogy visszatért!!! :)
mert a mustár az sárga ketchup
1 / 2 oldal
‹‹  ‹  1  2    ››
LV29
non-alcoholic
PSC Kredit
39111 pt
PS4     PS3     PS2
PS Vita     PS One     PSP    


PlayStation.Community
Név:
Tibi atya
Fórumhozzászólások száma:
36909 db
Hír/cikk hozzászólások száma:
4493 db
Utolsó belépés:
2019.11.19. 15:08:46
Regisztráció ideje:
2010.07.29. 10:40:27
Barátaim:

PlayStation®Network Online ID

PlayStation.Community Trófea