PlayStation.Community Blog ›› Zangetsu

4 hozzászólás

2013.06.14. 21:33:49

Utolsó hozzászólás: WoodooKilla

2013.06.17. 14:07:19

Megosztás
Értékeld a blogot!
Mielőtt még egyesek jönnének azzal Sony azt mondta, hogy nem lesz DRM ps4-n ez igaz is az ő részükről. De az is biztos a kiadók élni fognak ezzel a lehetőséggel. Nem kell messzire menni ott az EA nem véletlen törölte el az online pass-t egyik ok azért volt, hogy az ilyen játékok szervereit megszüntesse anélkül, hogy valami jogi gubanc legyen belőle a másik a fent említett DRM.

Mi is ez a DRM röviden digitális terméke jogkezelése vagy ahogy a játékos körében ismertebb neve "hogyan szopassuk a becsületes vásárlót amiért megvette a játékot védelemnek" is szokás nevezni.

Mindig egy kóddal kezdődik a buli amit aktiválni kell a neten keresztül.Több fajtája is van amivel találkozhatunk:

Az adott játékot csak egy gépre aktiválhatod igaz deaktiválni is tudod, de mégis gáz, mert ha szegény ps4 úgy gondolná elmegy a játékmennyországba onnantól jön csak a gyönyör. Bandukolhat az egyszeri gamer a pc-hez,laptophoz stb. és keresheti fel a supportot. Szerencsére ezzel már nagyon rég találkoztam pc-n.

Limitált aktiválási lehetőség ezt szerintem mindenki ismeri megvan szabva mennyiszer lehet aktiválni az adott játékot/szoftvert. Ha deaktiválod akkor visszajön egy aktiválási lehetőség. Így működik a megosztás ps3-n. Ennek mi a negatívuma? Hát csak annyi ha sokan akarják aktiválni egyszerre nem biztos, hogy a szerverek bírni fogják a terhelést és "aktiválás sikeres volt" szöveg helyett jöhet a időtúllépés miatt nem sikerült meg a különböző hibakódos okosságok. Ha ilyennel találkozni fogunk(szvsz ez a megoldás eléggé népszerű pc-n). Ne lepődjünk meg, ha várnunk kell jobbik esetben 1-2 órát, hogy elkezdjünk az adott játékkal játszani. Szerencsére én csak egyszer szívtam ilyennel BioShock személyében 2007-ben.

Végezetül a kedvencemet hagytam utoljára minden gamer rémálmát és Kratos ősi ellenségét az állandó internet kapcsolatos megoldást.
Ezt nem igen kell megmagyarázni se szépíteni. Ahhoz, hogy tudjunk játszani a játékkal be kell jelentkeznünk ps fiókunkba. Mi van akkor a ha elmegy a netünk és nem volt automatikus mentés fogja magát a játék és leáll,kilép buktunk x játékidőt feltéve ha így oldják meg. Jó példa erre a pc-s AC2, ha elment a net vagy valamiért szétkapcsolódtál a szerverrel fentebb említett örömteli esemény fog történni velünk. Vagy ha psn karbantartás lesz addig nem fogsz tudni játszani a játékkal. Igaz ezek nem nagy dolgok ki lehet bírni. De most jön az igazi Rémálom Freddy Krueger személyében, aki ez után már nem is lesz félelmetes. 100% az ilyen játékkal pár napig nem igen kell játszanunk, mert tuti, hogy a szerverek infarktust fognak szenvedni és állandóan hibaüzeneteket fogunk kapni. Vagy hackerek támadják meg a szerveket, hogy kilophassák azokat a fájlokat amikkel a "szép verziónak" legyen esélye elindulnia. Aminek hála szintén behalnak a szerverek ez történt az AC2 pc-s verziójánál is.
Vagy ott a Diablo 3 ami majdnem 1,5 hónapig vacakolt(még szerencse ps-n nem kell állandó net kapcsolat majd hozzá), vagy az EA SimCity 2013 ahol pár napig nem igen tudod játszani vele a gamer. Persze ilyenkor jönnek a nyilatkozatok nem gondoltuk volna, hogy ennyire le lesz terhelve a szerverek. Legelszomorítóbb dolog az egészben ebből nem igen akarnak tanulni az kiadók.

Miért írtam ezt blogot? Azért ha találkozni fogunk ilyennel ps4-n akkor ne vágjunk ilyen arcot ha nem indulna el a játék:)
Blog hozzászólások
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
4. WoodooKilla  PlayStation.Community tag
2013.06.17. 14:07:19
LV10
SimCity 2013-al én is szívtam, alig pár szerverrel akartak indulni, lol, de nem látták, mennyi előrendelés van, mi? Hihetetlen. Nem azért veszem meg első nap, hogy utána egy hétig ne tudjak játszani..
"Alea iacta est"
3. simon7109  PlayStation.Community tag
2013.06.15. 14:54:13
LV18
Amúgy szerintem konzolra nem fog jönni állandó netkapcsolatot igénylő játék. Max csak az olyanok amik csak online játékok.
PSN: misi2mezei
2. simon7109  PlayStation.Community tag
2013.06.15. 14:51:47
LV18
Engem nem zavarna ha maradna úgy mint ahogy eddig.
Adjanak kódot és kész.
Még mindig jobb mint a másik oldal megoldása, és ugyan úgy eltudod adni, és nem is muszáj elhasználni ugye.
Na meg Sony címeknél biztosan nem lesz semmi.
PSN: misi2mezei
1. Kazama_Jin  PlayStation.Community tag
2013.06.14. 22:06:57
LV6
"Mindig egy kóddal kezdődik a buli amit aktiválni kell a neten keresztül." na ez nem igaz, a ps plusszos játékok is drm-esek, ott sem kell kódokkal és netkapcsolattal bíbelődni
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
LV5
PlayStation.Community tag
PSC Kredit
3972 pt
PS4     PS3     PS2
PS Vita     PS One     PSP    


PlayStation.Community
Név:
Ádám
Fórumhozzászólások száma:
1065 db
Hír/cikk hozzászólások száma:
912 db
Utolsó belépés:
2019.12.14. 12:07:07
Regisztráció ideje:
2008.11.20. 22:27:35
Barátaim:

PlayStation®Network Online ID

PlayStation.Community Trófea