PlayStation.Community Blog ›› martin

146 hozzászólás

2013.05.10. 09:33:28

Utolsó hozzászólás: Ruzsi

2013.05.14. 18:13:47

Megosztás
Értékeld a blogot!
Magyarországon szép lassan minden összeomlik. Pontosabban... nem is olyan lassan.

Az élet itt utoljára az átkos szocializmusban volt "könnyű". Bár nem lehetett nyugatra menni és nem illett lázadozni, azért ennivaló akadt annyi, hogy minden magyar ájultra zabált magát vasárnaponként. A hentesnél a legkisebb mértékegység a fél kiló volt. Zöldséget, gyümölcsöt nem darabra vettek az emberek, hanem kilóra. Félkilós kenyér? Ugyan már. Két darab gyönyörű fényes kétkilós egy 3 tagú családnak, a háromnapos ünnepre.
A munkanélküliség? Kvázi ismeretlen fogalom volt. Aki nem dolgozott, az közveszélyes munkakerülő volt. Mocskos drogosok, hobók az utcán? Tíz perc múlva ott volt a rendőr és vitte a szakadék egyént. Otthontalanok a földön fekve? Ilyet az átkosban nem láttál.
Aztán vége lett az elnyomásnak, az orosz megszállásnak, és jött a szép új világ.

Azóta eltelt 23 év. A nyugaton már régóta lassan hanyatló kapitalizmus gyorsan kibontotta virágait; egy ideig úgy tűnt, a tomboló fogyasztói társadalom Magyarországon is megveti a lábát. Vegyél új kocsit, új tévét, új sportcipőt - pár évig működött is az a rendszer, ami a gazdasági fejlődés katalizátora. De elkéstünk ezzel egy kicsit. A világnak már nem érdeke a fogyasztói - jóléti - társadalom etetése. Amerikában ez a '60-as, '70-es, '80-as években kifutotta magát. Mi sajnos lekéstünk róla.

Eljött a kisemmizett, végtelenségig eladósodott, nincstelen robotálltok kora. Vagy a hiteled, vagy a kontrollálhatatlan számláid, vagy a munkáltatód fojt meg. Senki nem véd meg: nincs ügyvéd, nincs szakszervezet, nincs senki, aki melletted áll.
Nézd meg Afrikát. Nézd meg Indiát. Nézd meg a nyomorúságos közel-keleti államokat. Emberek milliói élnek napi 100 forintnak megfelelő (vagy kevesebb) pénzből. A földön fekszenek kartonpapíron, egy táska saját cuccuk nincs, nem tisztálkodnak. Rosszabbak, mint az állatok. Egyszerűen csak vannak.

Magyarországon is eltűnik a középréteg. Lassan mindenedet el kell adnod. Bezárnak a multik. Kiürülnek a kedves kisboltok. Eladod a kocsid. Eladod a videojátékaid. Eladod mindened, míg végül nem lesz mit eladnod.
Aztán elfogynak a vevők. Elfogynak az eladók. Megdöglenek a vállalkozások.

ooooooooooooooooooooooooooo

Minden jel arra utal, hogy az Egyesült Államok hatóságai széleskörű zavargásokra készülnek. Belügyminisztériumuk több milliárd, genfi ​​egyezmény által betiltott üreges lövedék megvásárlásával, több ezer páncélozott, géppuska porttal ellátott tank gyártásával és fogolytáborok építésével foglalatoskodik. Ezek az utóbb említett gulagok valószínűleg “politikai disszidensek” (fehér amerikai hazafiak bebörtönzésére lesznek hivatottak). Ez a tendencia nem alakult ki véletlenül – része egy eddig jól bevált módszernek. A banki elit, hogy megragadják az irányítást nemzetek felett, elidegeníti vagyonukat és elnyeli őket az adósrabszolgaság rendszerébe.

Azonban két fontos “elidegeníthetetlen” jog léphet a bankárok gonosz végjátékának útjába. Mindkettő az 1776-os Amerikai Alkotmány által leírt alap, “elidegeníthetetlen” joga az amerikai népnek:

1. Szólásszabadság

2.Fegyverviselési jog

Az alkotói “szándék mindkét alapvető jog esetén nem csupán azért szerepel az alkotmányban, hogy megvédje az amerikaiakat az otthonukba betörőktől vagy a rablóktól az utcán, vagy akár külföldi “terror” támadásoktól. Nem. Alapvetően az ok ezen jogokra az volt, hogy az amerikaiak képesek legyenek saját magukat megvédeni saját kormányuktól.

Ahogy George Washington egyszer mondta:

“A kormány nem ok, nem a nemzet ékessége, hanem hatalmi erő. Mint a tűz, egy veszélyes szolga és félelmetes mester. “

És Thomas Jefferson:

“A legerősebb oka annak, hogy az emberek fenntartsák a jogot a fegyverviselésre az az, hogy végső megoldásként meg tudják magukat védeni kormányuk zsarnoksága ellen.”

Mint elismert oknyomozó riporter, Greg Palast 2001-ben felfedte, hogy a globális banki elit, azaz a Világbank és az IMF kicsiszolta azt a technikát, amely lehetővé tette számukra, hogy számos más országot kifosszanak a múltban – ez a módszer “IMF által kezdeményezett zavargás”-ként lett ismert.

2001 áprilisában Palast kiszivárogtatott Világbank dokumentumokat tanulmányozott. A dokumentumok négy lépést vázoltak fel arra, hogyan kell kifosztani a nemzeteket vagyonukból és infrastruktúrájukból, erőforrásaikat a banki elit kezébe téve.

Az egyik utolsó lépés a folyamatban az “IMF lázadás,” részletes utasításokat tartalmazva arra, ahogy az elit előre készül a tömeges zavargásokra. Ezek hatása pedig az lesz, hogy elijesztik a befektetőket és a kormány csődöt jelent.

“Ennek a “gazdasági gyújtogatásnak” van jó oldala is – a külföldiek, akik a tűz körül ülve elkapkodják a jó befektetéseket hihetetlenül olcsó árakon”- írja Palast. Hozzátéve azt, hogy “…a mintázat kialakult. Sok a vesztes, de egyértelmű nyertesei a folyamatnak úgy tűnik, hogy a nyugati bankok és az amerikai kincstár lesz. ”

Más szóval, a banki elit megteremti a gazdasági környezetet – emelkedő kamatlábak, élelmiszerárak spirális emelkedése, szegénység, alacsonyabb életszínvonal – amelyek aztán zavargásokat váltanak ki: majd, mint egy keselyű, lecsap és felfalja azt, ami az ország vagyonából marad.

Láttuk már e folyamatot kibontakozni olyan országokban, mint Bolívia, Ecuador, Indonézia, Görögország és Argentína. A húsdaráló következő országai: Magyarország, Spanyolország, Olaszország, Nagy-Britannia és Franciaország lesznek.

Mivel a magyarok természetes bizalmatlansággal viseltetnek a multinacionális bankokkal szemben, a pénzügyi káosz megteremtése itt nehezebben megy. Kivéve persze azt az egyértelmű pénzügyi ösztönzést, ahogy elsüllyesztették az embereket az adósság mocsarába a devizahitelekkel. A horgot kivetették, és sok magyar be is kapta azt. Most már csak annyit kellett tenniük a bankárok elitjének, hogy manipulálják az európai piacokat a célból, hogy a magyar forint meggyengüljön. És voila! Itt a válság. Tökéletes alkalom arra, hogy az IMF keselyűk ide szálljanak.

Nem hittem, hogy a magyar uralkodó elit pénzt fog elfogadni magától az Ördögtől. Abban bíztam, hogy ahogy az oroszok és izlandiak nemrég valamennyi korrupt kormányukat szétdarabolták és letartóztatták szinte az összes bűnöző bankárt az egész bűnügyi szindikátussal egyetemben, Magyarország is ezt fogja tenni. De nem ez történt. Most akkor mi következik?

Tekintettel a világos gazdasági nyugtalanság felszítási törekvésekre, Magyarországon a hazai betegségnek számos különböző tünetei lehetnek- a jelek már mutatkoznak.


/cikk forrás: http://naturahirek.hu/
Blog hozzászólások
1 / 3 oldal
‹‹  ‹  1  2  3    ››
146. Ruzsi  PlayStation.Community tag
2013.05.14. 18:13:47
LV10
Válasz 144. Pityi üzenetére:
Természetesen ez neked ment, csak újra kellett írnom, mert a gyerek idejött és kitörölte az első körben írt mondandómat. :)
145. Ruzsi  PlayStation.Community tag
2013.05.14. 18:13:07
LV10
Te tudatos vásárló vagy, ő tudatlan. Te gondolom nem nettó 120.000-et keresel, amiből 40 a benzinköltség, mert Kamcsatkából jársz dolgozni. Nemrég vett egy TV-t, mert beszart a monitora (gondolom 0%-os hitelből, aminek a kezelési költsége több, mint bármilyen nem 0%os áruhitel összes kamata). Hiába mondtam neki, hogy adok egy 20 inches crt-t ingyen neki. Nem kellett, mert az gagyi. Inkább vett egy 100 cenyás TV-t, mert azt mondta neki valaki, hogy azzal is simán jó a PC és még ugye az 3D-s is.
A mondandóm lényege nem az hűség lett volna, hanem az, hogy milyen birkák az emberek.
144. Pityi  PlayStation.Community tag
2013.05.14. 11:02:04
LV14
Válasz 141. Ruzsi üzenetére:
A telefonos dolognál sokkal-sokkal jobban megéri a hűség előfizetés modell, értelemszerűen főleg akkor, ha magas a telszámlád alapból.

Nekem 12-14 között ingadozik/hó főleg a sok külföldi hívás miatt, és előfizetésre ki tudok venni olyan telefont féláron amire nem lenne lehetőségem/pénzem normál esetben (Xperia Z - 650 euro) így féláron kapom részletben és a telszámlám végösszege sem változik... + lejár a hűség a telefon még mindig ér 150 - 200 eurot ha nem többet mivel kártyafüggetlen.


"nem olvasó vagy,hanem egy legalja troll" xD
143. Gerilla  PlayStation.Community tag
2013.05.14. 10:30:58
LV3
A liberális "demokrácia" lassan leveti álarcát, mindig az emberről nyomják a rizsát, de egyre többen tudják, maga az ember semmit sem számít ebben a rendszerben, csak a pénz.

Nincs demokrácia -ezt még elhiszi valaki?!-, pénz diktatúra van.
http://www.youtube.com/watch?v=bspNR5gbQf8
142. Gerilla  PlayStation.Community tag
2013.05.14. 09:59:23
LV3
Jól látod.
Sokan ezt nem veszik komolyan, de majd felébrednek. Ehhez még tegyük hozzá -a nem túl publikus-, Közel-Keleti helyzetet.

Minden összefügg mindennel, csúnya vége lesz a dolognak. De semmi sem tart örökké, ahogy ez a mocskos pénz diktatúrája sem. Romlott és értéktelen rendszer, ezért bukik hamarosan. Krematisztika haldoklik. De ez jó, annak ellenére, hogy sok áldozata lesz. Leginkább azok, akik ennek oltárán "imádkoztak". Nem sajnálom őket őszintén.
141. Ruzsi  PlayStation.Community tag
2013.05.13. 12:53:38
LV10
Kinek mi jutott. Nem lehetünk egyenlőek. Van aki beleszületik a jóba, van aki nem. Van aki felemelkedik sanyarú sorsából, van aki lesüllyed oda. Van aki önmaga miatt, van akit segítenek ebben. Van aki rinyál emiatt, van aki próbál ellene tenni. Van akinek sikerül, van akinek nem. Bundással értek egyet abban, hogy kicsit megemelkedett az embereknél azon alapdolgok száma, amire szerintük szükségük van és cinkes ha nincs. Épp most ebédkor nevettek ki kollégáim, akik szerint jobban megérte egyikőjüknek venni 0 forintért egy telefont, amit 2 évig fizet fix havidíjjal, ami 5000, minthogy asszonynak vettünk 36000ért egy függetlent. Mikor összeszoroztam neki a számokat és rájött, hogy az 5000 felét sem telefonálja le, akkor már nem nevetett a birka. Sok ilyen van és nem érdekelnek. Nem tudom sajnálni az ilyeneket.
A kedvencem amikor emberek neten rinyálnak, hogy milyen szarul megy nekik, de internet, cigi, pia, Meki, mozi, 70 csatorna, pc-xbox-ps3, autó az megy.
140. Rambo
2013.05.12. 15:14:05
LV19
Válasz 136. Lara üzenetére:
A Hitellel, a Világgal és a Stádiummal gyakorlatilag egy kész receptet adott, hogy megvalósulhassanak a reformkor törekvései. Persze a nép ott is elfordult tőle és választotta a könnyebb(nek tűnő) radikálisabb utat (Kossuth).
139. Penge70  PlayStation.Community tag
2013.05.12. 12:46:37
LV22
Válasz 107. Mortanius üzenetére:
ezt ugye te sem gondolod komolyan?:)
én tortát csak is kizárólag cukrászdában veszem (igaz ritkán) mert véleményem szerint a bevásárlóközpontokban lévő saját márkás torták, enyhén szólva is gyenge minőségűek, hisz nem véletlenül olyan olcsók:)
138. videkiman  PlayStation.Community tag
2013.05.12. 11:48:44
LV2
Válasz 110. Pityi üzenetére:
Nem kell mindenkit a Tesco mocskához és szokásaihoz hasonlítani....és most nem hazabeszélek, hanem mert tapasztalom. Ami lejárt, az megy a selejtbe, és onnan garantálom hogy nem kerül ki egyéb felhasználásra. Persze minden áruház más és más, sok múlik a vezetőkön. De pl. nekem a budaörsi sütik nem ízlettek annyira, mint a mieink (csepeli), bár 4 év alatt azért változtak az ízvilágok....naná, hisz ott is cserélődnek az emberek :)
137. Chrome  PlayStation.Community tag
2013.05.12. 10:31:08
LV10
Így olvasgatva a commenteket, és persze Martin baljóslatait, úgy érzem, meg kell osszam veletek az általam kidolgozott TÖKKKÉLETES megoldást erre a helyzetre. Kicsit radikális, de ha beválik, garantált az aranyélet!

1. lépés: Öld meg magad!
Ahogy mondtam radikális, de ebben a helyzetben nekünk már úgyis lőttek.

2. Lépés: Reinkarnáció, vagy ahogy ti mondanátok "respawn".
Ha hihetünk egyes vallási csoportoknak, a halál, csak egy újabb élet kezdete. Nah mármost, ezen a ponton kell a legjobban odafigyelni.

Fontos, hogy NE(!) ugyanide szüless. A legjobb, ha mondjuk valami független helyre dob az élet pl. ideális választás lehet Svájc.

Persze a hely önmagában kevés, hiszen ti jó életre, biztonságos jövőre vágytok. Ha tehetitek olyan családot válasszatok ahol anyu, de főleg apu befolyásos, és természetesen vagyonos ember legyen.

A terv még kísérleti fázisban van, de ha sikeresnek bizonyul, garantált a fényes jövő!
"Behold the Razgriz, its wings of black sheath!"
136. Lara  beauty junkie
2013.05.11. 22:23:58
LV26
számomra Gróf Széchenyi István.
hihetetlen értékes műveket, alkotásokat, gondolatokat, terveket és valós lépéseket tett az országért.
nagy ember volt.
már ő is látta vesztünket és figyelmeztette a magyarokat, hogy fogunk járni...

de persze "öngyilkos" lett puszta véletlenségből.
135. martin  Főszerkesztő
2013.05.11. 22:08:07
LV27
Válasz 133. neoraiden üzenetére:
Csak össze tudunk szedni itt párat.
Ezt most kimondtam, vagy csak gondoltam?
134. Ricsi
2013.05.11. 22:04:01
LV7
Válasz 29. ALF22 üzenetére:
ez valóban nagy szemétség + az hogy ezek a hitelek valójában nem is igazi devizahitelek, hanem csak devizában vannak nyílvántartva
2013.05.11. 21:56:17
LV3
Válasz 132. martin üzenetére:
Értem.
Nem akarok kötekedni, úgyhogy elfogadom a véleményed. Amúgy szerintem az utolsó valamire való vezetőféle szerény országunkban Teleki Pál volt.
"Wait until they get a load of me!"
132. martin  Főszerkesztő
2013.05.11. 21:43:07
LV27
Válasz 129. neoraiden üzenetére:
Bethlen
gr. Károlyi Gyula
Ezt most kimondtam, vagy csak gondoltam?
131. Aki23  PlayStation.Community tag
2013.05.11. 21:37:57
LV19
Válasz 129. neoraiden üzenetére:
Azért volt jó pár, tökéletes rendszert sose fognak létre hozni, de azért a történelem során voltak nagy vezetők. Római birodalom, Amerika és lehet most megköveznek, de vmilyen szinten Hitler is, mert a saját országáért tett amit tett az már más kérdés, h miket.
130. VarkD
2013.05.11. 21:32:29
LV3
Válasz 124. hunlogi üzenetére:
Gyakorlatilag ezzel alátámasztottad azt, és nem megcáfoltad, amit írtam. Mint én is leírtam a - csúnya szóval - túlszaporodó germán törzsek okozták Róma bukását. Abban a korban nem - és utána sem - lehetett megvédeni egy Britanniától Perzsiáig terjedő birodalmat, bármekkora nagy és hosszú falakat is építettek a nem kooperáló törzsekkel szemben (Hadrianus fala stb).

Nyilván a pénz is közrejátszott, de sokkal inkább benne volt a pakliban a keletről érkező türkös eredetű törzsek ("hunok") nyomása, fosztogatásai. Vizigótok is azután fordultak a Róma irányába miután a "hunok" szarrá verték őket a sztyeppéken. Mivel a túlnépesedéstől szenvedő gótok keletre nem vonulhattak a "hun" betörések miatt, ezért nyilván nyugati irányba kellett venni az irányt. Mivel a rómaiak egyedül nem tudtak ekkora birodalmat megtartani, ezért a dél-nyugati határokat a gótokkal védették, akik egyre nagyobb befolyásaik révén belülről aprították fel a birodalmat (gondolj csak a germán császárokra). A Fekete Erdőnél szintén germán betörések miatt vesztettek provinciákat a rómaiak.

Konklúzió az, hogy létért és fennmaradásért küzdő, túlerőben lévő germán törzsekkel szemben nem tudták felvenni a versenyt a római légiók, akik az V. században már csak kísértetei voltak a III. századik tündöklő birodalomnak. A nagy birodalom szintén negatív tényező volt, a pénzzel egyetemben, de abban a korban a túlnépesedés volt inkább gond.

Az Oszmán Birodalom (továbbiakban OB) bukását a nemzetállamok születése és a gyenge hadserege okozta. Előbbire példa az 1821/22-es görögországi szabadságharc, ahol a görögöknek sikerült elnyerni a függetlenségüket az angolok és a franciák segítségével. Érdemes megfigyelni, hogy kik segítettek nekik. A több ezer kilométerre lévő államok. Tény, hogy a kor két legfejlettebb országáról beszélünk, de mégis sikerült legyőzni a kor egyik legnagyobb kiterjedésű birodalmát, akik otthoni pályán léptek fel a szabadságharcosok ellen. Mégis sikerült kikapniuk. Miért? Ugyanazért, amiért az oroszok is elvesztették a krími háborút 1853-56 között. Fejletlen katonaság, infrastruktúra, feudális berendezkedés, despotikus irányítás (bár sokkal korrektebb megnevezés az önkényuralom). Pénz volt a birodalomban, lévén ahogy Te is említetted az OB az édesvízi szorosokat (Boszporusz, Dardanellák) egészen az I. világháború lezárásáig egyeduralkodóként ellenőrzése alatt tartotta, így a kelet-nyugat közötti kereskedelem jórészt rajtuk keresztül folyt, egészen a Szuezi csatorna megépítéséig (1869), illetve Fokföld meghódításáig (búr-angol háború, 1899-1902). Kiegészíteném még azzal, hogy a Krími háború után jött létre Románia szintén az OB rovására.

Oroszország szerencsére időben észrevette, hogy gond van a hadsereg felszereltségével, ezért nagy reformokat hajtottak végre. Ezen reform eredményeképpen a Balkánon is egyre nagyobb befolyásuk volt katonailag, így a pánszlávizmus nevében egy kis ideig létrejöhetett Nagy-Bulgária (mondanom sem kell, hogy az OB területén), amit a nyugati hatalmat lábbal tiportak el (jogosan), majd Szerbiát is ők fegyverezték fel az Oszmán Birodalommal szemben. Az OB nem tudta felvenni a versenyt a berendezkedésének "köszönhetően", ami az I.vh-ban ki is ütött.
Otherworld.hu
2013.05.11. 21:19:38
LV3
Válasz 128. martin üzenetére:
Írj egy arra érdemest az elmúlt 3000 évből.
"Wait until they get a load of me!"
128. martin  Főszerkesztő
2013.05.11. 21:06:56
LV27
Válasz 123. neoraiden üzenetére:
Az általad említett "kisemberkedés" teljesen normális, működő norma. Semmi baj azzal, ha valaki vezeti az ezt igénylő embereket, csak legyen az egy arra érdemes rendszer.
Ezt most kimondtam, vagy csak gondoltam?
127. martin  Főszerkesztő
2013.05.11. 21:03:04
LV27
Válasz 119. VarkD üzenetére:
Ne beszélj már zöldségeket. A '80-as években Magyarországnak volt nehézipara, könnyűipara, vegyi ipara, textil ipara, mindenféle ipara, ami emberek százezreinek adott munkát. Ez mind nem azért ment tönkre, mert Kádár eladósított minket.
Ezt most kimondtam, vagy csak gondoltam?
126. Pityi  PlayStation.Community tag
2013.05.11. 20:44:39
LV14
Válasz 123. neoraiden üzenetére:
Pontosan, hiába van itt Nokia(?),Foxconn,Audi,Mercedes,pöcsöm tudja ki,ha nem termelünk és nem szállítunk be nekik, csak embert adunk, hogy a külföldről bejövő termékeiket összerakjuk az otthoni áraikhoz képest töredékért... Aztán csodálkoztak, hogy csökkent a GDP annak ellenére, hogy elindult a Merci gyár...

Ami még külön poén, hogy sokan azt hiszik mezőgazdaságból élő ország vagyunk - pedig már 100+ éve nem..

de ez elég OFF


"nem olvasó vagy,hanem egy legalja troll" xD
125. hunlogi  PlayStation.Community tag
2013.05.11. 19:47:19
LV1
Azt írtad le tényleg hogy mi volt a konklúziója a bukásuknak valóban. De minden bukás mögött a pénz áll. Semmi más.
124. hunlogi  PlayStation.Community tag
2013.05.11. 19:45:41
LV1
Válasz 118. VarkD üzenetére:
Kollega! Amit leírtál az öcsém 6.-.8 os aált. sik. tankönyvében is benne van.

1.A Nyugat Római bir. végnapjaiban már a maguk a légiók is /értsd azok vezetője valamint a maguk a légionáriusok is/ el voltak adósodva és szétzilálódtak a légiók! Azért lehetett viszonylag könnyen a vizigótoknak letaszítaniuk a császárt (akiket egyébként a római császár bérelt fel hogy segítsen a háborúkban, csak ugye már nem volt pénz arra hogy kifizesse őket ezért hát tudjuk mi lett. /Röviden/

2. Az oszmán birodalom, nézz utána a 1800 as években több háborút vívott Oroszországgal és akkori szövetségeseivel. Fegyverkezni kellett, az egész hadsereget meg kellett reformálni a vereségek miatt. Az 1880-as évektől beköszöntött egy igazán nagy ipari átalakulás és rengeteg pénzt elvitt, gondolj bele vasútépítésbe. Az oszmánoknak hatalmas területük volt rengeteg lázadó nemzetiséggel és a fő bevételi forrásuk a tengeri illetve szárazföldi kereskedelemből volt ugye ők a kapu a kelet és nyugat közt. De az is visszaesőben lett mivel a nyugati termékek kerültek előtérbe. És van még valami amiről abszolút de nem nagyon lehet hallani. Az olaj!!! Az angoloknak elsőrorban azért kellett ugye az a terület. Na és szerinted kitől vette a ipari cikkeket és persze mivel egy idő után már nem volt elég, hitelt? Naná a nyugattol.

A háborúhoz 3 dolog kell:
pénz, pénz, pénz. Az fog nyerni akinek több van.
2013.05.11. 19:21:59
LV3
Válasz 119. VarkD üzenetére:
Igazából annak a korszaknak nem is a megtermelt adóssága volt sok(főleg az akkori VALÓS gdp-hez képest, amit magyar cégek termeltek, nem úgy, mint most, amikor a 90%-át külföldi, vagy "magyarosított" külföldi vállalat termeli). Persze nem probléma, ha sok külföldi vállalat van az országban, ha a beszállítói is magyar vállalatok, mert pld egy 5000 fős Audi is kreálhat akár 20000 új munkahelyet. Csak ezeket a dolgokat már nehéz kézben tartani, mindegy, nem ebbe akarok belemenni.
Lényeg: a Kádári rendszer valamit elrontott az emberek agyában, és ezzel sokkal nagyobb a probléma. Az állam gondoskodó szerepét a mai napig rengetegen alap dolognak veszik, így például eszükbe se jut, hogy ha hitelt vesznek fel, az akár földönfutóvá is teheti őket, mert azt sem tudják, milyen az.
Ha pedig problémákba ütközik az új rendszer, rögtön elkezdik szidni, jön a tipikus "kisemberkedés", hogy azokat szidjuk, ahol a legtöbb hatalom és lóvé van (bankok, EU, imf, stb....), mert akinek sok van, biztos az az érdeke, hogy te minél rosszabbul élj. Elárulom: vannak kizsákmányolások, vannak célirányos politikák az erős cégek(és bankok) még erősebbé tételére, viszont meg van kötve a kezük.
Ezt egyszerűen egy nagyvállalat nehézkes innovációjától kezdve(pld Nokia bukása, Sony gyengélkedése), az EU fejlesztési pénzein át(még ha igazságtalan is a mezőgazdaságunk tudatos elsorvasztása általuk), a kőbe vésett törvényeken és adókon, a média túlhatalmáig(nekem ne mesélje be gondolkodó Homo Sapiens Sapiens, hogy egy akkora potenciált lehet kontrollálni-->nagyon kis részben talán, de teljesen nem) számos példa mutatja. Nem lehet kontroll alatt tartani az embereket. Az, hogy a társadalom egy jelentős része "birka" vagy irányítható, stb., mindig is így lesz, ez ellen kár lázadozni.
Az, hogy most miért van ekkora sz@r, sok mindennel magyarázható(a nyílvánvaló hitelinvázió mellett), de leginkább az elrontott gazdaságpolitikával, mivel egyszerűen nincs ipari szektor az országban, csak kiscégek. Ez alapjában véve egy olyan óriási probléma, hogy sírva fakad az ember, ha csak rágondol. A szocializmus alatt több cég is volt(egyikben melóztam is-legalábbis a maradványában), aki Svédországba, USA-ba, stb. helyekre exportált különböző termékeket, bár túl sok azért nem volt belőlük nyílván. Ma már csak kiscégek teszik mindezt, és nem is kész termékeket, csak rossz áru félkész alkatrészelemeket termelnek, és ha felemeljük a hangunkat az ár miatt, már lépnek is tovább a román vagy a kínai beszállítóhoz, és akkor meg munka nincsen. Ehhez pedig még hozzátehető, hogy az EU megrogyott, a túl erős német gazdaság, ami felvevőpiacává tette egész Európát, most kénytelen kamatostul megfizetni az árát ennek. Egyelőre konjuktúra van náluk, de nagy baj lesz a sok perifériás, déli ország csődjéből. Mi pedig elsősorban az ő szaguk után megyünk, legalábbis a statisztikák ezt mutatják.
"Wait until they get a load of me!"
122. VarkD
2013.05.11. 19:20:02
LV3
Válasz 121. norbika76 üzenetére:
Ha régen nem három ember végezte volna egy ember munkáját, akkor most nem kéne egy embernek három munkáját végezni.
Otherworld.hu
121. norbika76  PlayStation.Community tag
2013.05.11. 19:01:43
LV2
"egy talicskát hárman toltak". ma meg három ember melóját végzed egyedül egy fél fizetésért. sokkal jobb tényleg
120. Aki23  PlayStation.Community tag
2013.05.11. 18:53:51
LV19
Válasz 119. VarkD üzenetére:
Részben igaz, de az adósság nagy része utána jött + csak kamat címszó alatt már vagy 6-szor annyit vissza fizettünk mint volt és ezek után is rekord magas az adósság. Amúgy nem is értem ezen mért nem lázadóznak az emberek? Évente 2000 milliárdok mennek úgy adósságra, h közben az nő, ez nem szúrja senki szemét?
119. VarkD
2013.05.11. 18:42:31
LV3
Akik pedig a kommunista időket éltetik azok álomvilágban élnek. Ami ott folyt, az vezette Magyarországot a szakadék szélére, és mostanra már a szakadékba. Kölcsönökből építettek jóléti államot. Volt mindenkinek munkája, de azt elfelejtik, hogy egy talicskát hárman toltak. Ilyen látszatintézkedésekkel fent lehet tartani a jólétet rövidtávon, de hosszútávon adósságcsapdába vezet. A '70-es, '80-as évek jólétét nyőgjük mi.
Otherworld.hu
118. VarkD
2013.05.11. 18:31:38
LV3
Válasz 1. hunlogi üzenetére:
Római birodalom bukását a hunok és a germán eredetű törzsek (longobárdok, vandálok, gótok, kelták) fellépése okozta. Az Oszmán Birodalom pedig egy vesztes világháború után lett feldarabolva csakúgy, mint az Osztrák-Magyar Monarchia. Továbbá az OB felbomlását a soknemzetűség, a nacionalizmus és az ebből adódó nemzetállami törekvések ásták alá. Haditechnikájuk középkori állapotokat mutattak a XX. század elején, ami már a XVIII. század első felében is elavultnak számított.
Otherworld.hu
117. veigar  PlayStation.Community tag
2013.05.11. 17:08:44
LV1
Birkáknak: http://www.scribd.com/doc/59714524/Magyarorsz[...]
Hivatásos ébredő!
116. Lara  beauty junkie
2013.05.11. 15:07:08
LV26
Válasz 114. Pityi üzenetére:
jól feldolgozom? :)
nap nap mint őrjöngök itt a mikroblogba vagy panaszkodok uramnak. és nap mint nap az agyvérzés kerülget. :) blaha-boráros-móricz- moszkva tér útvonalak. meg egyik peremkerülettől a másikig. belül sikítok.
talán az egyetlen jó, hogy nem diliztem még be.
minden nap keresztül megyek a város mocskán. az egész város egy mocsok szar csövestanya lett.
csak csajként sokszor még rosszabb. múltkor itt bundásnak panaszkodtam egy kisregényben a mikroblogba.
nyár van és nem hordok rövidnadrágot. szoknyát elraktam a szekrény mélyére. nem merek. szerinted? :)
megőrülök a mocskos kezű buckalakó csövesektől, emberektől.
legutóbbi sokk a deák tér volt, hogy az is milyen szép hely volt, lenne de ott sme tudsz sehova leülni a padra, mert ott "laknak".

sajnos én sem dolgozom fel jól.

hosszú idő óta az egyetlen kellemes élményem a várossal az volt mikor elmentünk megint kajázni a black cab-be / imádom én is / és akkor úgy örültem, hogy ott milyen szép a mester utca és nincsenek proszto barmok meg buckalakók. és viszonylag tisztaság van. annyira meglepődtem és olyan jó volt látni. még ha csak méter is volt amit így közvetlenül láttam.

ma már csak annak jó akinek van saját kocsija, és a benzint is tudja fizetni és a rózsadombon furikázik vele.

szép dolog, hogy így gondolsz a jövőre, kisgyerekre.
azért reméljük csak lesz valami. vagy tudtok majd olyan környékre költözni hogy az ilyet elkerüljétek viszonylag.
az a szomorú, hogy még csak nem is a '89 előtti időkre lehet visszaemlékezni hanem például még én is tudok arra gondolni, hogy már volt minden mikor kicsi voltam, vagy akár 10 évvel ezelőtt vagy még csak 5-6 évvel ezelőtt itt. sem közbiztonság, sem a nyomor, sem a megélhetés nem volt ekkora szar. és ez nem ilyen demagóg szöveg akar lenni mert leszarom a politikát és ki mit mikor hogyan... csak az életemre és körülöttem lévők életére gondolok, hogy évről évre szürkül minden.

115. HUN_GERGO  PlayStation.Community tag
2013.05.11. 14:51:26
LV15
Válasz 114. Pityi üzenetére:
Milyen árak vannak? Mondhatnál pár példát...
114. Pityi  PlayStation.Community tag
2013.05.11. 14:42:13
LV14
Válasz 112. Lara üzenetére:
Nem - nem a Ráday esetében pont nem a leépülésre gondolok, az már annyira evidens, hogy arra szót sem pazarolok(ezt a nem megyek oda vonallal meg is oldom),de így ahogy mondod vannak gyak élhetetlen(erre nincs is jobb szó) peremkerületek. És érted Te még feldolgozod ezeket a dolgokat,"élményeket" mert elég idős vagy, de én folyamatosan azon kattogok, hogy bazdki lesz egy kislányom pár éves, az hogy élné meg azt ami te most leírtál... Vagy amit én is tapasztalok a Blaha környékén nap, mint nap... Nem gyerekeknek való vidék BP...

A Ráday utcánál konkrétan arra gondoltam, hogy kb úgy néz ki mint a Váci utca brutál, mintha nem is tom melyik város - melyik elit sétáló utcájában lennél jobbnál jobb kajálda/pub/szórakozóhelyekkel. Az érzésre rásegít, hogy csak külföldiek vannak :P Az érzésből erősen levon mikor meglátom az árakat :)
"nem olvasó vagy,hanem egy legalja troll" xD
113. Lara  beauty junkie
2013.05.11. 13:58:55
LV26
Válasz 79. bundas01 üzenetére:
okés így már értelek, értem mire gondolsz.
112. Lara  beauty junkie
2013.05.11. 13:54:37
LV26
Válasz 85. Pityi üzenetére:
jaja, jól mondod.
tavaly ezen én is átestem mikor mentünk nyáron sétálgatni a városligetbe. én már ott meglepődtem, hogy tele volt minden szeméttel, mocsokkal, mocskos csövesekkel. azelőtt kábé 4-5 éve voltam arra. mint a jumanji c. filmben a múlt és a jelen közti rémisztő. különbség, olyan volt számomra. :) mondom mi történt itt, pestisjárvány...?
aztán csónakáztunk. útközben a beülős helynél mindenhol csak külföldi. csónakázás közben látom, hogy a fűzfa alatt áll a csöves egyszál f*szban és mossa a fostos nadrágját a tó vízében. na ez jól le is írta milyen gyönyörű is a helyzet itthon.
majd tovább keresztül a városon, kábé mint mint ti. és egyetlen egyszer sem hallottam magyar szót. még a babakocsit toló nő is külföldi volt.
akkor jöttem rá, hogy igen, ennyire szar a helyzet.
111. Tevez11  PlayStation.Community tag
2013.05.11. 13:51:32
LV23
Ja,a boldog 80'-as évek.... én éltem benne,érdekes akkor mindenki a szemét,rohadt "Inter-Neopól-Kapitalizmus,a mocskos Nyugat felé sóvárgott....a balatoni strandok parkolójában a "szivar" Audikat,"cápa" BMW-ket,190-es Merciket állták körbe az emberek,szájtátva,csorgó nyállal....csodálkozva,sopánkodva...majd amikor megindult a tömeg "Bécsbe". (Faszom,ide a határmellé....) na akkor aztán volt ám a csoda.....ja....
Csak érdeklődnék,kicsit hiányosak a történelmi ismereteim,melyik kormány engedte,így elszabadulni a devizahiteleket? Esetleg vki?
"A fakezemmel,lekaszabolok pár Baszadékot"ArgFan75
110. Pityi  PlayStation.Community tag
2013.05.11. 13:40:13
LV14
Válasz 107. Mortanius üzenetére:
Nem mondom, hogy nem hoz egy átlag jó szintet ne érts félre, de ez kicsit elrugaszkodott kijelentés volt.

És igen igazad van, bele lehet futni ótvarba egy cukiba (erre az a megoldás oda többet nem mész vissza) de könyörgöm ne hasonlítsd már össze azt egy rendes cukival.

Szerinted a lejárt élelmiszereket (tej?) hol dolgozza be tünteti el egy multi ( a saját cukijánál,büféjénél,pékségénél,kávézójánál épületen belül)
"nem olvasó vagy,hanem egy legalja troll" xD
109. bundas01  Hivatásos Troll
2013.05.11. 13:39:37
LV20
Válasz 106. Alien üzenetére:
Nem is a CBA-ra gondoltam. Menj például zöldségért a piacra és a termelőtől vedd meg.
Na ez is egy m.f.,színtén nagy a pofája:D
108. Mortanius  PlayStation.Community tag
2013.05.11. 13:39:26
LV4
Válasz 103. Greg üzenetére:
Nincs család igaz? Majd ha 3-4 ember részére kell bevásárolni, akkor jobban oda fogsz figyelni mit, hol és mennyiért...
PSN ID: Lord_Mortanius
107. Mortanius  PlayStation.Community tag
2013.05.11. 13:36:56
LV4
Válasz 105. Pityi üzenetére:
Próbáld majd ki egyszer(de ott ahol írtam), és majd utána nyilatkozz.

Az igazi cukrászda... Ahol azt se tudod mikor csinálták a süteményt, mióta áll ott!?
PSN ID: Lord_Mortanius
106. Alien  PlayStation.Community tag
2013.05.11. 13:31:18
LV10
Válasz 100. bundas01 üzenetére:
hagyjuk már ezt az idióta dumát! Persze majd elmegyek inkább a CBA-ba mindent 30%-al drágábban megvenni, hogy annak a k*csög bandának tömjem a zsebét, mert ebben a ciklusban amúgy is k*rva szarul megy nekik, mert most épp csak a trafikokat dobálták szét a rokonaik között. Ne akarjál már egy ilyen élhetetlen országra német hazatudatosságot ráerőltetni, mert az életszínvonal fényévnyi távolságra van tőlük.
105. Pityi  PlayStation.Community tag
2013.05.11. 13:29:53
LV14
Válasz 98. Mortanius üzenetére:
Ahh köszi, de kellett, hogy vki ma feldobja a napom.

"A minőségről meg annyit, hogy a legmenőbb cukrászdában nem kapsz olyan finom, friss, jó árban lévő süteményt mint pl. a budaörsi Auchan-ban. "

Nincs az Osan cukival gond gondolom, de, hogy felveszi egy minőségi cukival (legmenőbbel) a versenyt és meg is veri őket :P LÁL

Majd azért egyszer lepd meg magad, hogy beülsz egy igazi Cukrászdába.
"nem olvasó vagy,hanem egy legalja troll" xD
104. Tevez11  PlayStation.Community tag
2013.05.11. 13:29:51
LV23
Kemény.
"A fakezemmel,lekaszabolok pár Baszadékot"ArgFan75
103. Greg  PlayStation.Community tag
2013.05.11. 13:28:00
LV25
Válasz 101. Mortanius üzenetére:
Már kihalófélben vagyunk... talán egyszer rájössz te is....
LV426
102. Greg  PlayStation.Community tag
2013.05.11. 13:24:43
LV25
A multikról jut eszembe jó lenne már valami magyaros gyorskajálda ami visszaszorítaná esetleg a mekit, burgert, stb.
LV426
101. Mortanius  PlayStation.Community tag
2013.05.11. 13:18:09
LV4
Válasz 100. bundas01 üzenetére:
De furcsa emberek vannak...
PSN ID: Lord_Mortanius
100. bundas01  Hivatásos Troll
2013.05.11. 13:14:29
LV20
Válasz 98. Mortanius üzenetére:
Igazad is van. Tömd a pénzed egy gazdag külföldi befektetőcsoprt zsebébe.
Na ez is egy m.f.,színtén nagy a pofája:D
99. bundas01  Hivatásos Troll
2013.05.11. 13:13:47
LV20
Válasz 97. HUN_GERGO üzenetére:
kevesebb :D
Na ez is egy m.f.,színtén nagy a pofája:D
98. Mortanius  PlayStation.Community tag
2013.05.11. 13:12:36
LV4
Válasz 89. bundas01 üzenetére:
Persze, hogy Auchan-ba mennek az emberek, hisz ott a legolcsóbb az élemiszer. Mit gondolsz, hogy majd a méregdrága kisboltokba megy mindenki, amikor ott van jó áron egy helyen minden?

A minőségről meg annyit, hogy a legmenőbb cukrászdában nem kapsz olyan finom, friss, jó árban lévő süteményt mint pl. a budaörsi Auchan-ban.
PSN ID: Lord_Mortanius
97. HUN_GERGO  PlayStation.Community tag
2013.05.11. 13:03:16
LV15
Válasz 96. bundas01 üzenetére:
Persze hogy van olyan akinek jobban megy, de Aliennel kell egyetértenem, mert abból van sajnos több.
1 / 3 oldal
‹‹  ‹  1  2  3    ››
LV27
Főszerkesztő
PSC Kredit
46969 pt
PS4     PS3     PS2
PS Vita     PS One     PSP    


PlayStation.Community
Név:
martin
Fórumhozzászólások száma:
8368 db
Hír/cikk hozzászólások száma:
17262 db
Utolsó belépés:
2020.02.29. 01:16:21
Regisztráció ideje:
2008.10.03. 14:10:30
Barátaim:

PlayStation®Network Online ID

PlayStation.Community Trófea