PlayStation.Community Blog ›› MajorJoca

32 hozzászólás

2013.05.08. 16:53:01

Utolsó hozzászólás: Dolly91

2013.05.13. 18:55:44

Megosztás
Értékeld a blogot!
Egyszerűen csodás! -__-
Egy nap, ami után minden megváltozott.
Körülbelül két éve a rajztanárnőnk megkért engem, hogy jelenjek meg egy "Dunai nap" nevű rendezvényen. A sors úgy hozta, hogy nagyszüleimhez kellett mennem, ezért kihagytam a lehetőséget.
A hetedik osztály első napjaiban (nyáron volt az esemény) rögtön szidni kezdett a tanárnő, hogy "Hol voltál? Ilyen linkóci alak vagy? Megvan a jó képességed a művészethez, és te így elszalasztod?".
Már megbocsásson, de ez a "húha kemény" nap arról szólt, hogy pia kaja a folyóparton, miközben az ovisok rajzolták zsírkrétával a Duna-parti tájat.
A jegyeim gyanúsan csökkenni kezdtek. Mindaddig csak ötösöm volt képzőművészetben, de tavalytól kezdve szinte csak négyeseket kapok. Tudom, ez nem olyan hatalmas dolog, sőt sokan furcsálják, hogy hogy tudom magam felidegelni ezzel, de nekem ez fontos. Vuk-díj esélyes vagyok, amit úgy kapunk itt Szerbiában, ha minden évben színkitűnőek vagyunk. (5.00) A másik dolog pedig a Generáció Diákja cím. Ha rajzot négyesre zárják le, akkor mindkettő elveszik.
De miért most írom ezt? Miért két év után? Nos, egy hónapja kaptunk egy csoportmunkát, miszerint készítsünk egy miniatűr színpadi díszletet egy doboz belsejében. "Ezt most megcsináljuk!"- határoztuk el mindhárman a csapatban.
A téma Robinson Crusoe szigetének partja. Rohadt sok munka után örömmel jelentettük ki, hogy ez lett eddig a legjobb munkánk.
Másnap (a mai nap) vittük órára a remekművet. Pontosabban az osztály szerinti remekművet. Ugyanis az a kis rib... ribizli tanárnő egy kinyögött négyest adott rá! MEGINT NÉGYEST! Jól van, rendben. Megszoktam, pikkel rám. Vagy mégsincs rendben?
A tanárnő a projekt kezdésénél adott néhány tanácsot: ne csak papírt használjatok, lehetnek például a felhők vattából, a víz műanyag-zacskóból, a pálmafa pedig igazi ágakból. Ez eddig okés, de az a pillanat, amikor egy másik kölök CSAK papírból (esetleg színes kartonból) készíti művét, és ötöst kap. -____-
Elegem van. Minden gyereknek, akire pikkel egy tanár, kívánok sok szerencsét, és ne adjátok fel! Tartsatok ki, és próbáljatok győzni felettük!

U.I.: Raktam volna fel képet a munkánkról, csak sajna közös szétcincálás után a szemetesbe landolt. :)
Blog hozzászólások
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
32. Dolly91  PlayStation.Community tag
2013.05.13. 18:55:44
LV14
Válasz 26. Sippie üzenetére:
Ezen beszartam :D
31. Dolly91  PlayStation.Community tag
2013.05.13. 18:53:36
LV14
Átérzem, engem a töritanár utál (meg még kb. az osztály felét), ráadásul azt se tudja, hogy kit miért. Csak egyik osztálytársunk kitalált dolgokat, hogy mi ezt meg azt állítottuk a Tisztelt Tanár Úrról, ez meg meg sem kérdezte, hogy igaz-e csak szopat. Szólni meg nem mer senki, mert képes meghúzni mindenkit. Mondjuk így is, 4 4 2 1 1 jegyeim vannak, a két egyes ez a félév, és fenyeget, hogy megbuktat. Hát mondjuk ha tanítana is vmit, talán nem állnék ilyen szarul.

Egyébként, ha nem fenyegetne, már rég beszóltam volna neki, hogy a megfélemlítés helyett inkább adja le az anyagot. Nála az óra megtartása annyiból áll, hogy elkezd beszélni a tananyagról és kb. 5 perc után átvág egy tök másik történelmi korba, végig arról beszél, és óra végén feladja, hogy 3 oldalba szedjük össze a netről az anyagot, amit persze nem ellenőrzünk le, hanem rögtön feleltet is.

Jah meg a kedvencem tőle: "Dolli, ezt szépen elmondtad, de csak azért nem 5-ös nehogy elbízd magad!". Bezzeg egyik csajnak meg adott egy 5-öst mert szépen vezeti a füzetét -.-" Mondjuk az enyémmel nem tudom mi a baja...

Na mindegy, az élet igazságos :)
30. Sakamoto_14  A bölcs
2013.05.12. 00:23:53
LV20
Válasz 26. Sippie üzenetére:
Kis híján sírok! :D

Egyébként az általános után lesznek csak igazán problémás tanárok, de túl lehet élni. Lehet, hogy te is megtanulsz örülni néha-néha egy négyesnek vagy akár hármasnak. Én gimiben 2 évig tűrtem néhány böszme tanárt, aztán pont leváltották őket, szóval az érettségi ment már, mint a karikacsapás.
29. Tevez11  PlayStation.Community tag
2013.05.11. 14:28:37
LV23
Az írásod jó volt,kosy....:)
Ja,és erőszakold meg a tanárt........
(Persze ez azért nem volt komoly......annyira....:)
"A fakezemmel,lekaszabolok pár Baszadékot"ArgFan75
28. kiralygyozo  PlayStation.Community tag
2013.05.10. 16:19:53
LV2
Válasz 26. Sippie üzenetére:
Ez marha jó volt,tőlem kapsz egy 5-öst.
A nagyképûség: -õl, butít, és nyomorba dõnt.
27. MajorJoca  PlayStation.Community tag
2013.05.10. 15:12:51
LV5
Válasz 26. Sippie üzenetére:
Ebből így gyorsan az jött le, hogy ha kudarcot vallasz, akkor jön a pia, és halálos beteg leszel. xD Ez így jól esett délután. :)
"Killing monsters."
26. Sippie
2013.05.10. 13:18:29
LV8
Tanárnő... ugyan... lesz ennél sokkal de sooookkal nagyobb szívás is az életedben...
Középiskolában először fogsz bukásra állni valamiből... javítassz, de a többiek strébernek tartanak majd, a nagyok cseszegetni fognak, elveszik a kajapénzed. A sok kockaság miatt ragyás leszel, és nem állnak szóba veled a lányok. Hogy menőnek próbálj tűnni dohányozni kezdesz, és alkoholizálni. Érettségid elbaszod, pont olyan tételt húzol amit nem tudsz, ezért 1 ponttal lemaradsz az áhított fősulidról. Gyengébb szakra kerülsz csak be, ahol megutálod a tanulást, eleged lesz, hogy még mindig szűz vagy, egy partyn részegen felcsinálsz egy dagadt luvnyát. Megfenyeget hogy vagy gyerektartást fizetsz, vagy elveszed. Te az utóbbit választod, közben kivágnak a fősuliról, elkezdesz dolgozni a teszkóban árufeltöltőként. Nagy nehezen kuporgatod a pénzed, de a gyerek és asszony kiforgat a vagyonodból. Bánatban egyre többet iszol, alig találsz haza, gyomor és bélbántalmaid állandósulnak, ezért az asszony meggyőz, hogy menj el egy csodadokihoz. Az mindenféle "gyógynövényeket" ad majd neked, néhány hónappal később pedig véreset szarsz. Ekkor meggyőznek hogy ez jó dolog most tisztul a szervezeted, de te egyre többet és többet iszol, míg nem összeesel és kórházba visznek. Ekkor közlik veled hogy az egész szervezeted rákos, te vagy maga a két lábon járó rák! Miután elpatkolsz, rá 1 napra bejelentik hogy megtalálták az ellenszert.
Na ez a ciki, nem a faláb.

Egyébként, ha az 5-ös átlagért pénz is jár, akkor valóban ne hagyd annyiban a dolgot, beszélj a tanárnővel hogy mit kell tenned az ötösért. Ha nem vevő rá, akkor szülőkkel igazgató, akár vállalod év végén az egész éves anyagból a vizsgázást, vizsgabizottság előtt. Ami jól sikerül, és ráförmednek a tanárnőre hogy miért adott egy ilyen zseninek 4-est.
Ő szégyenében inni kezd, a férje és gyerekei kiforgatják a vagyonából, gyomor és bélbántalmai állandósulnak....

:DD Nem kell ám komolyan venni :P
Si vis pacem para bellum
25. simon7109  PlayStation.Community tag
2013.05.09. 23:49:42
LV18
Válasz 22. Aki23 üzenetére:
Nem is szabad feljebbvalóként tekinteni egy tanárra, mert azzal érezteted vele, hogy ő a főnök és azt csinál amit akar...
Persze, nem is kell átesni a ló túloldalára azzal, hogy baszol rá mit akar mert akkor meg azért fog szivatni. Meg kell találni az arany középutat:D
PSN: misi2mezei
24. And1  Jedi Guardian
2013.05.09. 21:58:55
LV8
Válasz 22. Aki23 üzenetére:
Az olyan ember nem való tanárnak (sőt semminek), aki ezt várja el. Egyetemi oktatókat most hagyjuk. :D Ellenben az iskolában egy egészséges alá-fölérendeltségnek meg kell lennie diák-tanár között, mert csak így lehet eredményes a tanítás. Én így tapasztaltam diákként. Ezzel szerintem a tanulóknak is tisztában kéne lennie.
Újabban nagyon sok pszichológia órát tartanak a wannabe tanároknak. Talán, ha fiatalabb korban jellemfejlődnek ők is... de hát ez mind-mind csak elmélet.
(Bocsi, már nagyon elkanyarodtam a bejegyzés témájától.)

23. Rambo
2013.05.09. 21:03:52
LV19
Válasz 22. Aki23 üzenetére:
Alapvetően mindig megvan az alá-fölérendeltségi viszony diák és tanár között és ez nem is baj, de a tanárnak felelősséggel kell ezt tudnia kezelni. Az már eleve nem jó, ha valaki személyes sértődöttséget visz bele a dologba (lásd bejegyzés esete), valószínűleg az illető pályát tévesztett.
22. Aki23  PlayStation.Community tag
2013.05.09. 20:46:04
LV19
Válasz 15. cratoska25 üzenetére:
Meg lehet fogni mindet:) Engem közgáz tanár szopatott volt olyan, h 3 óra 3 1-es, azt ő adta fel előbb:D Én nem tudom, de egy tanárt soha se tudtam magamnál feljebb valónak venni, és így is viszonyultam hozzájuk. Egy főnök vagy család más, de nekem a tanár egyik halmazba se tartozik bele. Azt általában ez is szokta bökni a tanárok csőrét, ha nem ismered el, h ő feljebb való, ilyenkor jönnek az érdekes osztályzatok.
psn id: raul-23_
21. MajorJoca  PlayStation.Community tag
2013.05.09. 20:14:08
LV5
Válasz 19. HUN_GERGO üzenetére:
Ez nem így megy. Mi nem vagyunk azok a "bemegy a szülő panaszkodni, mert a pici fia bajban van". Engem próbálnak faragni, oldjam meg!
Minden rendben lesz, tudom uralni a helyzetet. A fentiekben is írtam, hogy ez hatodik osztálytól kezdődött, mégis sikerült a hetediket 5-ösre végeznem.
Köszönetet érdemel a többi tanárom, hiszen az évek végén, amikor az osztályzatainkról diskurálnak, akkor mindenki elmondja a véleményét. Ha például egy tanár -esetemben a képzőművészet-tanárnő- eltérő véleménnyel él, akkor a többiek megvédik a diákot. Sőt, ha szúróssá válik a helyzet, megkérik a kisdiákot, hogy mutassa be a teljesítményét -nyilvánvalóan rajzból elkérik a "műveimet"-... Ha szép a munka, akkor megkérdőjelezik a tanárt/tanárnőt, aki végül elismeri a tévedését.
(Tudom, esetemben "elveszett" a csoportmunka, de ott van temérdek más rajz is, ami szintén igazságtalanul lett osztályozva...legalább is szerintem)


Köszönöm a biztató szavakat, illetve a jótanácsokat. A dolgok elsimultak. :)
"Killing monsters."
20. kiralygyozo  PlayStation.Community tag
2013.05.09. 18:58:24
LV2
Válasz 4. MajorJoca üzenetére:
Bölcs gondolat.
A nagyképûség: -õl, butít, és nyomorba dõnt.
19. HUN_GERGO  PlayStation.Community tag
2013.05.09. 16:59:46
LV15
Páran el vannak tévedve egy kicsit. Az első tanács rendben van, beszélni kell vele, viszont ha ezek után is gecizik akkor hívni kell a szülőket. Gondolom szín 5-ös vagy mindenből, és érdekes pont abból vagy csak 4-es. Símán meg lehet fogni, ha kell személyesen az igazgatóhoz kell fordulni.

Ráhagyni nem szabad, mert akkor fuccs a díjjaknak...
2013.05.09. 16:14:28
LV1
MmmmmMmmm Tanárnőőő
17. Ruzsi  PlayStation.Community tag
2013.05.09. 13:27:29
LV10
Az a tanár, aki irigységből, dacból, gőgből szívat egy gyereket azzal az a gyerek hiába beszél. Amit And1 ír és a többiek is helyeselnek, az tök jó, ha esetlegesen két felnőttről lenne szó, de gyanítom, hogy az az utálat, düh, ami eddig is munkálkodott benne úgysem fogja engedni, hogy ésszel cselekedjen.
Szüleid mit szólnak ehhez a dologhoz?
16. Ruzsi  PlayStation.Community tag
2013.05.09. 13:23:02
LV10
Válasz 15. cratoska25 üzenetére:
Már ilyen is van, hogy pszichológia tanárnő? bekabehu
15. cratoska25  PlayStation.Community tag
2013.05.09. 11:06:56
LV5
Válasz 11. gaccsi üzenetére:
ugyan már
egy pszichológia tanárnőt, úgy megleckéztettem pszichológiából (illetve annak felhasználásával ), hogy makogni sem tudott a diri előtt....
utána elismerte, hogy lenézett és megértette, miért nem figyeltem az órán... utána csak 5öst kaptam...
a töri tanárom, meg majd beledöglött, mert nem tudott megbuktatni
megígérte megbuktat, de érettségin tuti, ha addig kihúztam
minden órán felelés és dolgozat.... ha tudtam a választ, akkor úgy tette fel a kérdést, hogy multi válasz lehetőség legyen, de csak 1 jó..... amit annak mond.....
még, olyan osztálytárs is bele kötött ez miatt, akivel nem jöttünk ki
volt házidoga meg esszé .... megírtam haveromnak, és magamnak, ő 5öst és dícséretet én 3as 4est kaptam
mindenki tudta... elásta magát mindenki előtt
több 1es után is 3ast kellett adnia év végén :D
érettségin sz.r 4es és 3as t kaptam, de nem győzött le a képébe is vágtuk
erre bocsánatot kért....
volt még tesi meg önvédelem, de nem részletezem
ott is jól jártam
am rendvédelmi gimi volt ez....
tanulság
1 ne add fel és megmaradnak a tökeid
2 akinek van diplomája, az nem okosabb, csak pénzesebb vagy kitartőbb ( esetleg érdekli ) vagy vannak kapcsolatai...
3 a suliban a tanárokat is meg lehet fogni ...
Hjujj, de nehéz a jáátéékk..
14. wooltur  PlayStation.Community tag
2013.05.09. 10:55:34
LV16
Válasz 5. Aki23 üzenetére:
Az a baj, h nagyon sokan elszállnak, mikor kézbe kapják az a szros papírt... mintha azzal felsőbbrendűbbek lennének mint mi...
R.I.P. Brúnó :-(
2013.05.08. 22:45:41
LV3
Szerintem is beszélj a tanárnővel, nem kéne, hogy ezek a dolgok elússzanak egy rajz miatt.
A lentebbi hozzászóloknak meg közölném, hogy a srác krvára nem arra volt kíváncsi, hogy sz@r-e az élet, avagy sem, hanem tanácsot kért. Az ilyen közhelyeket hagyjátok meg a nyugger klubba.
"Wait until they get a load of me!"
12. gabe83  PlayStation.Community tag
2013.05.08. 21:02:47
LV21
And1 jó tanácsot adott.
Szeretném kiemelni, hogy büszke lehetsz a helyesírásodra és fogalmazási készségedre, mert ez sok Magyarországon élő magyarra NAGYON NEM jellemző! :-)
11. gaccsi  PlayStation.Community tag
2013.05.08. 20:58:43
LV4
Az iskola nem demokratikus intézmény. Győzni így tanárok felett, nem hogy esélyed sincs, de maga a gondolat is elvetélt ötlet. Puffogni lehet, de nem fogja megérni hosszú távon suliban. Más az, ha már végeztél és meg akarod mondani neki az őszinte véleményedet. And1-el értek egyet. Szerintem is ez a legjobb amit tehetsz első körben.
10. simon7109  PlayStation.Community tag
2013.05.08. 20:53:09
LV18
Szólj be neki...
Bár alap suliban nem biztos, hogy bejön, de nálam középsuli vége felé néha be kell már szólni a tanárnak mert néha nagyon szemtelenek tudnak lenni...
PSN: misi2mezei
9. MajorJoca  PlayStation.Community tag
2013.05.08. 20:01:38
LV5
Válasz 8. Sakamoto_14 üzenetére:
Hmmm...igazad van. :) A töritanárom mondja mindig, hogy nem számít az ismeretlen hírnév. Ami igazán számít, az az ismerőseid/szeretteid elismerése.
"Killing monsters."
8. Sakamoto_14  A bölcs
2013.05.08. 19:42:37
LV20
Biztosan megérdemelnéd a díjakat, de ha szigorúan a jegyeket nézik, akkor ez így elég bosszantó. És ha a díjak csak annyit érnek, hogy kiírják a neved valahova, az nem egy nagy dolog. Ha úgyis mindenki tudja, mennyit érsz, egy aláírás nem sokat oszt vagy szoroz, szerintem. Ha viszont valami pluszt is adnának, az bonyolítja a helyzetet. Fel a fejjel!
7. dorten  PlayStation.Community tag
2013.05.08. 19:31:18
LV3
Engem hogy nem szeretett a középsulis ofőm! :DD
PSN: HunRoli
6. SteveY  the gunner
2013.05.08. 19:24:36
LV22
Válasz 4. MajorJoca üzenetére:
Középiskolában én is kifogtam egy g*ci kémia tanárnőt. Igaz, ott sosem volt cél az ötös :D
Kedvellek öreg, de bántani foglak!
5. Aki23  PlayStation.Community tag
2013.05.08. 19:23:29
LV19
Engem az összes tanár utalt, de azért mert én is szopattam őket. Engem nem érdekel ki ő, de amikor folyton a diplomával hencegnek, meg feljebb helyezik magukat, be szoktam szólni. Szerencsére egy normális tanárom volt, akivel lehetett hülyulni, kb mintha osztálytárs lett volna, mondjuk nem is az a 60-as tanár volt.
psn id: raul-23_
4. MajorJoca  PlayStation.Community tag
2013.05.08. 19:03:03
LV5
Válasz 2. SteveY üzenetére:
Akkor inkább örülök. Legalább van egy tanárom, aki arra "tanít", hogy az élet gyakran fröcsköl citromlevet a szemedbe. :P
"Killing monsters."
3. And1  Jedi Guardian
2013.05.08. 18:00:54
LV8
Az elég bosszantó lenne, ha a rajz miatt úsznának el a díjak.
Óra után menj oda a tanárnőhöz és illedelmesen kérdezd meg tőle, hogy te szeretnél javítani és mit javasolna neked a fejlődés érdekében, mire figyelj oda jobban. Ebből baj nem lehet. Csak ne vond kérdőre, azt nem nagyon szeretik a tanárok.
2. SteveY  the gunner
2013.05.08. 17:48:49
LV22
Lesznek ennél sokkal nagyobb szívatások az életedben.
Készülj fel!
Kedvellek öreg, de bántani foglak!
1. kiralygyozo  PlayStation.Community tag
2013.05.08. 17:14:12
LV2
Ez csak a kezdet,majd azt nézd meg ha a főnököd pikkel rád.
A nagyképûség: -õl, butít, és nyomorba dõnt.
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
LV5
PlayStation.Community tag
PSC Kredit
4724 pt
PS4     PS3     PS2
PS Vita     PS One     PSP    


PlayStation.Community
Név:
Major József
Fórumhozzászólások száma:
1894 db
Hír/cikk hozzászólások száma:
369 db
Utolsó belépés:
2019.02.20. 23:38:33
Regisztráció ideje:
2012.12.24. 09:31:39
Barátaim:

PlayStation®Network Online ID

PlayStation.Community Trófea