PlayStation.Community Blog ›› simon7109

3 hozzászólás

2013.05.05. 00:46:29

Utolsó hozzászólás: ColdHand

2013.05.07. 15:13:14

Megosztás
Értékeld a blogot!
Nemrég lett vége egy 6 éves háborúnak a kommunista Arstotzka és a szomszédos állam Kolechia közt és megnyíltak a határok.
Mi pedig új munkát kaptunk a határon, a mi feladatunk átnézni az országba belépni kívánó emberek papírjait és eldönteni, hogy beléphetnek e az országba vagy sem.
Nagyjából ennyi a játék lényege, de sokkal több van benne mint hangzik.
A játék egyelőre béta fázisban van szóval eléggé korlátozott még.
A grafika szintjén semmi komolyra nem kell gondolni, nagyon retro hangulatú pixeles grafikájú játék, de ez ne tántorítson el senkit.
A story mód napokra van osztva. Egyelőre a bétában 9 napot játszhatunk végig, de a teljes verzióra tervbe van véve egy végtelenített mód valamint ha jól tudom 30 napnyi story.
A játék indítása után kapunk egy kis háttértörténetet, hogy megkaptuk a munkát és szállást biztosítanak nekünk és az egész családunknak. Apropó család. A család jelen helyzetben az egyik lételeme a játéknak, úgymond célja. 4 családtagunk van, egész pontosan az Anyósunk, a Nagybácsink, a Feleségünk és a Fiunk akik velünk élnek és a célunk, hogy életben tartsuk őket a lehető legjobb körülmények között. A játékban mindennek ára van, a lakbért kötelező fizetni, ezen kívül van még étel, fűtés és ha valaki meg betegedig akkor gyógyszer. Az utóbbi háromnál mi döntjük el mire költünk.
Pénzt az emberek után kapunk akiket átvizsgálunk.
Minden nap elején megkapjuk az utasításokat, hogy mik az aznapi szabályok. Tehát, hogy kiket engedhetünk át, mivel kell rendelkezniük az átjutáshoz stb. Az elején még egyszerű dolgunk van, nem szabad át engednünk külföldieket. Aztán ahogy haladunk előre egyre nehezedik a dolgunk. Kell belépő jegy, majd később ezt már nem használhatják hanem belépési engedély kell stb.
A napok végén kapunk egy összegzést, hogy mennyit kerestünk(5 dollár/ember) és, hogy mennyit költünk el belőle valamint mennyi a megtakarításunk és a családunk állapotát is itt láthatjuk.
A játékot megtarkítják különböző események, amik hatással lesznek a következő munkanapunkra is. Ilyenek pl a terrortámadások, és később a csempészések.
Néha egy ember mielőtt átmegy a határon megkér minket, hogy engedjük át a feleségét aki mögött következik, annak ellenére, hogy nincsenek megfelelő papírjai. Vagy egy nő megkér minket, hogy ne engedjünk át egy férfit mert fél tőle, viszont a férfinak minden rendben van a papírjaival. Tehát ilyen morális döntéseket állít elénk a játék. Csináljuk a munkánkat, hogy a családunkat el tudjuk tartani vagy cselekedjünk az érzéseink szerint a büntetés tudtában?
A játékból nagyon árad a nyomasztó és egyedi hangulat és szerintem nem nagyon van még ehhez hasonló témával foglalkozó játék ilyen egyedi stílussal.

Itt egy kis ízelítő
Valamint a játék bétája teljesen ingyen letölthető innen:
http://dukope.com/

Emellett azt is megjegyezném, hogy Steamen a játék zöld utat kapott 3 nappal a felkerülése után.

Glory To Arstotzka!
Blog hozzászólások
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
3. ColdHand  Szerkesztő
2013.05.07. 15:13:14
LV22
Válasz 2. zola0306 üzenetére:
Medal of Honor?
...a többit képzeld hozzá.
2. zola0306  SonsOfSaRock
2013.05.06. 20:02:38
LV16
Erről egy régi kedvenc jut eszembe:

"Ihre papire?" :)

"Nem isten az ami ilyennek teremtett!"
1. ColdHand  Szerkesztő
2013.05.05. 18:22:05
LV22
Érdekesnek tűnik. Lehet majd ránézek.
...a többit képzeld hozzá.
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
LV18
PlayStation.Community tag
PSC Kredit
20277 pt
PS4     PS3     PS2
PS Vita     PS One     PSP    


PlayStation.Community
Név:
Mezei Mihály
Fórumhozzászólások száma:
8509 db
Hír/cikk hozzászólások száma:
2858 db
Utolsó belépés:
2019.07.03. 15:09:21
Regisztráció ideje:
2010.01.03. 19:56:56
Barátaim:

PlayStation.Community Trófea

PlayStation®Network Online ID