PlayStation.Community Blog ›› kobe

9 hozzászólás

2013.04.23. 20:16:52

Utolsó hozzászólás: VictorVance

2013.04.25. 22:41:05

Megosztás
Értékeld a blogot!
80. Szentjánosbogarak sírja (1988)

Depresszívebb filmet nem hiszem, hogy láttam valaha a Szentjánosbogarak sírjánál.
Két árván maradt gyerek hányattatott sorsáról szól a második világháború utáni Japánban, mely köztudottan elég durva veszteségeket szenvedett el, de ezt soha nem látjuk igazán filmen.
Hát most látjuk.
A film semmit nem színez ki és nem másít meg az élethűség kedvéért, szóval érzékenyebb lelkületűek inkább kerüljék el a Szentjánosbogarak sírját, amely egyébként az első anime a listán (még sok lesz).
79. Kincsvadászok (1985)

Ami engem illet, a Kincsvadászok a valaha készült legjobb gyerekfilm.
Még gyerekként láttam moziban, de aztán láttam azóta pár éve, szilveszter környékén, és meglepően jól lekötött, szóval garantált volt a listás szereplése.
Egyszerűen nem készítenek már ilyen filmeket. A kedvencem a japán (?) srác volt, aki házilag készített szerkentyűivel mindig meglepte a többieket, de aki látta a filmet, az valószínűleg mind a torz fejű, szerethető lényre emlékszik belőle, akit azóta is sokszor látni gif-eken, de az emberek fele valószínűleg nem tudja, honnan származik.
Hát innen. Ez kissrácként elég félelmetes volt.

78. John Rambo (2008)

Ritkán fordul elő, hogy egy filmet a negyedik részére találjanak el igazán; játékok között viszonylag gyakori jelenség, Resident Evil 4, Call of Duty, jó pár játék a negyedik résszel találta fel újra magát, de filmek között ritka.
A Rambo a negyedik részére az, aminek igazán lennie kell. Elsöprő erejű, elképesztően brutális, nem is tudom, láttam-e már ennél brutálisabb mainstream filmet, ahol Sylvester Stallone megmutatja, ki is igazán, és jól áll neki a szerep.
Ha csak egy filmet nézel meg a sorozatból, nem kérdés, hogy ennek kell lennie.
77. Zsákolj, ha tudsz! (1992)

"Ti feketék inkább néztek ki jól és veszítetek, mintsem néztek ki szarul, de nyertek."

Woody Harrelson csatlakozik Wesley Snipes-hoz, hogy ketten együtt ütős duót formáljanak, de nagyon nem bírják elviselni egymást, mint a fenti idézetből is látható.
90-es évek eleji kosárfilm arról, hogy fekete és fehér csak egy dologban képes összefogni, ez pedig a kosárlabda.
Happy?

76. Grindhouse - Halálbiztos (2007)

A 2000-es években volt egy olyan pont, amikor azt hittem, hogy Tarantino elkezd szar filmeket gyártani. Feladta, rájött, hogy nem tudja überelni a Ponyvaregényt, és szó szerint elkezd B-filmeket csinálni.
A Grindhouse se tűnt elsőre soknak, inkább sokadik nézésre kedveltem meg, mégpedig elsősorban kaszkadőr Mike figurája miatt.
Kaszkadőr Mike profi kaszkadőr volt, de kiöregedett, és azóta csajokat borít a verdájával... Ezt sokan csinálják, csakhogy ő szó szerint.
A csajok aztán revansot esküdnek, és elkapják a grabancát.
A másik emlékezetes pont a filmben Mary Elizabeth Winstead, akit ebben a filmben nem nehéz megkedvelni.

75. A közellenség (1998)

Mielőtt volt a 24 és Michael Bay, azelőtt volt A közellenség és Tony Scott.
A közellenséghez hasonló film rengeteg van. Én kicsit meg is csömörlöttem tőlük, rosszul vagyok a korrupt kormányzat, titkosügynökös eszközök felállástól.
A közellenség két ok miatt nézhető. Az egyik Will Smith, aki nagyon kedvelhető - és tényleg úgy is néz ki és viselkedik - mint a film átlagember (az itt ügyvédet jelent) figurája, és persze Gene Hackman mint öreg harcos is a helyén van.
A másik a film vége, amit én talán minden idők egyik legjobb filmes befejezésének tartok. Természetesen az éttermi részről beszélek.

74. Amerikai pszichó (2000)

Az Amerikai pszichó - a könyvhöz hasonlóan - igazi botrányfilm volt. Bár állítólag fele olyan súlyos sincs, mint a könyv.
Christian Bale-lel pedig jól belecsaptak a közepébe, aki akkor még formálódó világsztár volt.
Az Amerikai pszichó egyszerre vicces és sokkoló. Jól mutatja, hogy mihez kezd valaki az életével, akinek mindene megvan, és unatkozik.
Batman ide, Tökéletes trükk oda, én a mai napig ezt tartom Christian Bale legnagyszerűbb alakításának.

73. Az idő urai (1982)

A félig magyar koprodukcióban készült, egyébként francia alkotás elviekben rajzfilm, gyakorlatban nagyon messze van bármilyen rajfilm stílusától.
Egy túlélő kisfiú magára marad egy bolygón, és a megmentésére tett kísérletek közben egy másmilyen igazság kibontakozásának lehetünk tanúi.
A film rettenetesen depresszív (de másképp, mint a Szentjánosbogarak sírja), főleg a vége ismeretében. Mai fejjel nem hiszem, hogy lehet reálisan nézni, de a sci-fi műfajnak így is az egyik legnagyobb remeke.

72. Legenda vagyok (2007)

Egyszereplős filmet készíteni nagyjából százból száz ember tartaná kihívásnak, és körülbelül ennyi tartaná unalmasnak is.
A Legenda vagyok mégis működik. Érdemes elgondolkodni azon, hogy hány ember lett volna képes működtetni ezt a filmet, Will Smith, az egyszereplős filmek mestere azonban megoldja.
Az egészet azonban maga az alaphelyzet teszi érdekessé. Egy teremtett lélekkel nem találkozunk a filmben, csak a végén, vagy visszaemlékezések formájában. A rácsodálkozások nagy része a lerombolt város kihaltságából ered, amit ritkán látunk azért moziban.
Örökké emlékezetes momentum a kutya, a mélypont a vége, ami majdnem elrontotta nálam a filmet.

71. Bad boys - Mire jók a rosszfiúk? (1995)

A Bad Boys az első kedvenc filmem volt, ami már nem egy gyerek kedvenc filmje volt (Vissza a jövőbe, Szellemírtók, ezeket nem is fogod megtalálni itt), hanem egy formálódó emberé.
Ugyancsak az első volt Michael Bay nagy sorozata közül, és ezt még nem tudta elrontani annyira, hogy ne lehessen élvezni. Mert az érdem természetesen a Will Smith-Martin Lawrence párosé, akik szórakoztatóvá teszik a filmet.
A sztori nem is érdekes, az egész konfliktus a két rendőr kényszerű szerepcseréjéből adódik, akik teljesen különböző életet élnek.
És mivel pont most kezd elegem lenni Will Smithből, inkább befejezem ezt a posztot..

folyt köv.
Blog hozzászólások
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
9. VictorVance  Szerkesztő
2013.04.25. 22:41:05
LV18
A Kincsvadászok remek kis film, látszik rajta a gyermeki lelkesedés ami amúgy a régebbi Spielberg-produkciókat körülvette.
A John Rambo a kedvenc epizódom az első rész után, egyszerűen hihetetlen mit művelt le benne Sly, lehet hogy nem ő a világ legjobb színésze, de ha valamit csinál, akkor maximálisan odateszi magát, szívvel-lélekkel nyomja, és ez Rambo negyedik bevetésén látszik a legjobban, az akciósztárok második aranykorának egyik, ha nem a legjobb terméke.
A Halálbiztosban Kurt Russell hatalmasat alakít, minden mozdulata aranyat ér, és röhögőgörcsre, vagy mosolyra késztet, attól függetlenül hogy szerintem ez Tarantino leggyengéb filmje, de ígyis bőven elfér az életművében.
Will Smith filmjei közül szinte mindegyik tetszik, A közellenség a '90-es évek egyik legjobb akciómozija, ahogy a Bad Boys is, bár a folytatás szerintem köröket ver rá, de az eredetit is nyugodtan odalehet illeszteni a klasszikus buddy-komédiákhoz, mint pl. a Halálos fegyver sorozat. A Legenda vagyok sem volt rossz, de nálam nem volt kiemelkedő, talán újra kéne nézni.
Az Amerikai pszichót végigröhögtem, egyszerűen zseniális amit Bale leművel benne, ahogy pózol, vagy amikor a kedvenc zenéiről mesél, ezért a szerepért Oscar-díjat kellett volna kapnia. A könyv sokkal brutálisabb, és véresebb, de önmagában mindkettő alkotás megállja a helyét.
Örülünk?
8. wallace  Dark Passenger
2013.04.24. 22:10:03
LV18
Válasz 7. kobe üzenetére:
Akkor az elsot mindenkeppen - szerintem - nezd ujra, mert egy nagyon nagyon jo film. En atlag ket evente megnezem. (Es nagyon nem baromsag.:) A 2. 3. resz mar nemgyerebe, a 4 meg ujra szuper, de teljesen mashogy mint a zsenialis elso resz.
7. kobe  PlayStation.Community tag
2013.04.24. 18:54:16
LV11
Válasz 3. wallace üzenetére:
sztem a Rambo sorozat eleve egy baromság, de mivel régen láttam az első részt, épp ezért meglehet, hogy igazad van.
Igazából nem is a többihez kellett volna hasonlítanom a 4-et, önmagában egy jó élmény.
6. kobe  PlayStation.Community tag
2013.04.24. 18:46:58
LV11
Válasz 2. getro2 üzenetére:
Köszönöm. :) Megfogadtam, hogy most nem engedek semmilyen csábításnak, hogy olyan filmet tegyek rá, amit esetleg kedvelek, de nem köt hozzá semmi.
Ezek lényegében mind olyan filmek, amikhez köt valami. Vagy egy emlék, vagy egy-két mondat, vagy maga a film stb...

Ha a legjobb filmeket kéne összeszedni, egy hét alatt meglenne szvsz. De most nem azt akarom.
5. karfiol  PlayStation.Community tag
2013.04.24. 15:22:28
LV19
Válasz 3. wallace üzenetére:
Christian Bale a Fighter mellett simán megkaphatta volna az Oscar díjat az Amerikai pszichóért és a Gépészért is, ha kampányoltak volna érte a készítői. Lehengerlő alakítást nyújtott, mindegyikben. Bret Easton Ellis Amerikai pszichó könyve is fantasztikus, tényleg érdemes elolvasni, rengeteg plusz jelenet vannak benne a filmhez képest.
4. LyozsFM  PlayStation.Community tag
2013.04.24. 11:12:21
LV4
Hamarosan jön Rambo the video game.
Na arra kivàncsi vagyok egyben fèlek is elörendelni hàtha egy rosszulsikerült jàtèkot kapok, kapunk.
Lüvüdözös gyerek !!!
3. wallace  Dark Passenger
2013.04.24. 07:01:07
LV18
A te listád, meg a te ízlèsed, de Rambo-ból az elsö a legjobb, a klasszikus. Bár aki nem látott egyet sem belöle, az feltètlenül az elsöt nèzze meg! A 4 persze nagyon király, imádom, de a First Blood de facto a legjobb a sorozatból.

Az Amerikai Pszichot pedig olvassátok el, nagyon megèri. Bale filmbeli alakítása pedig tènyleg besztof, nálam talán csak a Gèpèszben nyújtott teljesítmènye volt ennèl ütösebb.
2. getro2  PlayStation.Community tag
2013.04.23. 22:15:54
LV3
Nagyon király lista! Látszik, hogy tényleg a kedvenceidről beszélsz. :) Az Amerikai Pszichó jó film, sajnos a könyvhöz még nem volt szerencsém. Pedig már évezredek óta vadászom rá :(
Várom a folytatást, addig is hájfájv!
1. Greg  PlayStation.Community tag
2013.04.23. 21:11:00
LV25
Az idő urai arcnélküli szárnyasai a mai napig néha visszatérnek... rémálmaimban. Nem 5-6 évesen kell nézni. ;)

A Közellenség nagyon jó, az egyik legjobb Will Smith film. A másik a Legenda vagyok.

A Zsákolj ha tudsz ! szerintem semmilyen szempontból sem egy kiemelkedő film. Egy sima kosárlabdafilm megpakolva átverésekkel......
LV426
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
LV11
PlayStation.Community tag
PSC Kredit
9435 pt
PS4     PS3     PS2
PS Vita     PS One     PSP    


PlayStation.Community
Név:
Takács Gábor
Fórumhozzászólások száma:
634 db
Hír/cikk hozzászólások száma:
1722 db
Utolsó belépés:
2019.06.30. 22:49:58
Regisztráció ideje:
2008.10.10. 14:05:39
Barátaim:

PlayStation.Community Trófea