PlayStation.Community Blog ›› Gulandro

1 hozzászólás

2008.12.03. 13:15:17

Utolsó hozzászólás: patrik00

2008.12.03. 16:54:52

Megosztás
Értékeld a blogot!
- Kutyaszóritóban bővített verzió

Van abban valami perverz, hogy ilyen bátran és szívesen ülök le filmek, rajzfilmek vagy sorozatok játékadaptációival játszani. PC-n tudatosan kerültem az ilyen marhaságokat, de úgy látszik így konzolon egy vállrándítással nyugtázom, hogy jöhet. Mi történik ha Tarantino kultfilmjének játékverzióját lepontozzák minden kritikában és senkinek nem tetszik? Akkor jövök én...
Valamelyik éjjel volt egy Michael Madsen (kedvenc színészem) egyik B- kategóriás filmje amiben jó szokásához híven meg is hal. Eszembe jutott azonban egy régi interjú amiben arról beszél mennyire élvezi a játékok szinkronizálását. A Yakuza angol verziójában is az egyik főellenség hangját adta, illetve a Kutyaszorítóból készült játékhoz is adta hangját és arcát hogy bedigitalizálhassák. Érdekesnek tartom hogy csak ő egyedül, amit nemigen tudok mire vélni, de akkor csak arra tudtam gondolni, hogy digitalizálz Michael Madsennel akarok ölni. Így amikor másnap feltűnt az egyik rutinból látogatott boltban a cím nem sokat teketóriáztam és hazahoztam.

Nem vagyok egy nagy Tarantino fan. A filmjeit láttam, mindet, a Grindhouse filmeket éppen a hétvégén. Értem én, hogy tehetséges rendező de amit színészkedés címén ripacskodik néha nagyon megtöri a belé vetett hitemet. Mikor először láttam a Kutyaszorítóbant tetszett, de nem jobban mint pl a Ponyvaregény. Sokkal jobban szeretem amikor különböző szereplők történetei ütköznek lépten nyomon és a Kutyaszorítóbanban szinte csak elmondásból ismerjük meg a másokkal történteket. Nos hát, a játék ezen fog elsősorban változtatni.

Azt a bizonyos gyémántrablást amiről a film is szól minden szereplő szemszögéből külön-külön is meg fogjuk élni. Menekülhetünk a kis utcákban, minden szereplővel másfelé, de néha keresztezve a korábban bejárt területeket. A pályák felváltva Driver autóvezetéssel és Punisher jellegű akcióval játszandók végig, összességében egy lineáris GTA érzést kölcsönözva a játéknak. Igazándiból nekem ez bejött, pedi gén rühellem az időre menő akciós kalamajkákat.

Amit a legtöbb kritikában nehezményeztek az a karakterek eredetitől való eltérése. Ez valóban bosszantó lehet a film szerelmeseinek, mert a karakterek másként néznek ki és más hangon is szólalnak meg, ugyanakkor ugyanazt mondják és ugyanazt teszik, így nekem aki csak Madsen miatt vette meg nem fájt annyira. Így volt lehetőségem gyönyörködn is a páylákban mert van miben. Nem minden pálya lineáris, bár az eleje és évge adott, sokszor tehetünk kitérőket, rövidítéseket, hogy megkíméljük magunkat a felesleges tűzharctól. Megjegyzem ez hasznos, mert ez szerintem az első játék ahol minket könnyebben lőnek le mint mi őket. Két lövés és öltönyös emberünk már fekszik is, míg mi pumpáljuk a söréteket a páncélos rohamosztagosba látszólag hiába. Ezért érdemes inkább túszokat szedni és azok segítségével tetetni le a fegyvert az izgága rendőrökkel. Némi gyakorlás után elérhetjük azt, hogy azokon a részeken ahol eddig nagy vérveszteségekkel vágtunk csak át gyakorlatilag puskalövés nélkül győzedelmeskedjünk, ami szerintem fantasztikusan egyedi a hasonló játékokkal szemben. az utós üldözéseknél is hasonló a helyzet, a könnyebb haladás érdekében szétlőhetjük a szembejövő autókat, de ha ügyesen kikerüljük őket még nitrót is kapunk amivel gyorsabban repülünk át közöttük. annak függvényében hogy mennyire vagyunk profik vagy pszichók, a játék végén három különböző befejezést nézhetünk majd meg. szerencsére nem a film befejezését változtatják meg, csak azt hogy a kreditlista melett ikisfilmen Mr. Pink (steve buscemi) hogyan boldogul egyedüli túlélőként az épületbe behatoló rendőrökkel. Nagyon jó ötlet véleményem szerint.

Mégha elfogultnak is hangzanak a fentiek, nehéz lenne nem annak lennem. A játék eredeti, szép a grafikája, van benne Michael Madsen, a zene a frenetikus 70-es éveket idézi, amik között mi választhatunk ha kocsiban ülünk. Rengeteg eredeti ötlet van benne amiknek hála így többször is végiviszi az ember szívesen ha arról van szó. Az irányítás nagyon kellemes és kézre álló, a nehézség néha komolyabb az utós részeknél, különösen mivel kiesik a joystick a kezünkből, annyira röhögünk a gengsztersztorikon amiket a kocsiban űlök mesélnek egymásnak 120 mérföld per óránál, ilyen nehézséggel pedig nagyon szívesen megküzdök a jövőben is.

melléklet:
előzetes és jelenetek a játékból:
Blog hozzászólások
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
2008.12.03. 16:54:52
LV9
szerintem remek film.a jatek nekem nem tetszett anyira de a zeneje zsenialis.a kedvencem david haselhoftol az unga csaka unga unga....
senki sem ültetheti babyt a sarokba!
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
LV2
PlayStation.Community tag
PSC Kredit
2665 pt
PS4     PS3     PS2
PS Vita     PS One     PSP    


PlayStation.Community
Név:
Szilágyi János
Fórumhozzászólások száma:
1 db
Hír/cikk hozzászólások száma:
187 db
Utolsó belépés:
2011.10.11. 10:15:34
Regisztráció ideje:
2008.11.20. 10:13:13
Barátaim:

PlayStation.Community Trófea