PlayStation.Community Blog ›› gabe83

4 hozzászólás

2013.04.14. 19:46:45

Utolsó hozzászólás: gabe83

2013.04.18. 17:56:46

Megosztás
Értékeld a blogot!
12. fejezet

[Batman a barlangjában megnyitja a kommunikációs vonalat, így képes Aquamanhez szólni a csendes-óceáni régióban.]

Figyelmeztet, hogy a dühős Superman a helyszínre tart éppen, és felszólítja Aquamant, hogy jobban teszi, ha visszafogja tengeri szörnyét, amely a szuperhősöket keseríti. A kriptoni elemi erővel szakítja át a Kraken egyik csápját, majd pedig Aquaman mellé áll, és a torkánál fogva szólítja fel az atlantiszi támadás azonnali leállítására. Arthur elmondja, hogy ők szenvedték el előbb a támadást, közben Batman titokban a kommunikációs vonal révén szól az atlantiszihoz, hogy teljesítse Superman kérését. Az Igazság Ligája tagok kiszabadulnak a Kraken és a sereg szorításából. És kiemelkednek a vízből.
Aquaman kifejezi, hogy megkezdődött Superman uralma, de a vízi világ nem fog behódolni neki. A kriptoni kifejti, hogy ő nem uralkodik, csak védelmezi a békét. Az immár nyugodtabb párbeszédük alatt Batman folyamatosan felszólítja Aquamant, hogy ne provokálja Supermant. Wonder Woman kétségbeesetten repül a két szuperhőshöz, és beszámol arról, hogy atlantiszi seregek léptek elő a vízből szerte a világon. San Francisco, Rio de Janeiro, Dubai partjainál is szörnyek és atlantiszi katonák léptek partra. Superman kérdőre vonja a vízi uralkodót, aki így felel: „Figyelmeztetés. Én nem vagyok egy jelentéktelen ország önmaga által kinevezett, szánalmas vezetője, akit behódolásba lehet taszítani. Minden kikötő. Minden hajó, minden, ami a víz felett lebeg, csak az én áldásommal teheti ezt. Ha akarnám, az egész világodat leállíthatnám. Minden földterület hatalmas tengerparttal rendelkezik. Az egész világod az enyémen belül van. Vedd ezt erődemonstrációnak! És most takarodj az óceánomból”
Batman őrjöng a barlangjában, idiótának nevezi Aquamant, tudja, hogy Supermant nem lehet ultimátumokkal megállítani. A kriptoni elrepül az uralkodótól, Wonder Woman mondja is neki, hogy nem hátrálhat meg. A kriptoni nem is ezt teszi, már meg van fejében a válaszlépés.
„Hawkgirl! Maradj és segíts a tengerészeknek! Green Lantern, Shazam ti pedig tartsatok velünk! Aquaman megmutatta nekünk erejét, ideje, hogy mi is megmutassuk neki! Itt az idő megmutatni, hogy a világra veszélyt jelentőknek, miféle hatalommal kell szembeállniuk!”
A négy szuperhős víz alá merül, és a Földközi-tenger alján található hatalmas Atlantiszt megragadja, és a világ legnagyobb kiterjedésű sivatagába, a Szaharába emeli át.
Batman a híradóból értesül az akcióról. A tengermélyén kialakult város, amely sohasem látott még napfényt, most a legforróbb sivatag közepén találja magát. Batmant elrettenti az eset, és kapcsolatba lép Supermannel, de mielőtt kifejtené, hogy ezt nem teheti meg a várossal, Superman félbeszakítja: „Nem. Nem kell mondanod semmit! Azt hiszed nem hallottam, hogy milyen ártó szavakat suttogtál Arthur fülébe? Cyborg! Szakítsd meg Batman kommunikációs hozzáférhetőségét! Nincs velünk. Elég a szavaidból, Bruce!”
Wonder Woman repül Supermanhez, és beszámol arról, hogy Aquaman kész tárgyalni. „Nem akarom látni, mást se csináltam csak beszéltem a mai napon. Te vagy a diplomata. Beszélj te vele!” – szól a válasz.

[Algéria tengerpartján találkozik Wonder Woman és Aquaman.]

A nő követeli tőle, hogy vonja vissza seregét a szárazföldekről, továbbá az akció előtti állapotok visszaállítását is kéri. Aquaman visszakérdez: „Hagynád Supermannek, hogy megmondja Themyscirának: ne védje meg határait?” Wonder Woman úgy érzi, mivel tűzszünet van, így ilyen eset nem fordulhatna elő. Az uralkodó kéri, hogy hasson Supermanre, és még most beszélje le erről a politikáról, de a nő hiszi, hogy ez az akció a legjobb a világnak. A férfi folytatja: „Ma számos embert megijesztettetek. Átlagembereket, akik nem akarják, hogy istenek és idegenek mondják meg nekik, mit tehetnek és mit nem.” „Talán.” – szól az eltűnődő válasz.
Aquaman végül egy üzenet átadását kéri Superman számára: „Hosszú évekig békésen uralkodtam. Ha Superman már elhatározta, hogy átveszi az irányítást, és készen áll, akkor kérje ki tanácsomat! És kérlek mondd el Clarknak… sajnálatomat fejezem ki Lois miatt.”

[Wonder Woman visszarepül Supermanhez.]


A nő ismerteti, hogy Aquaman visszavonja seregeit, ami megnyugtatja a kriptonit, mivel Atlantisz áttelepítése egyik félnek sem volt üdvözítő dolog. Meg is kéri Green Lanternt és Shazamot a város tengerbe való visszahelyezésére. Wonder Woman biztosítja társát, hogy azt tette, amit tennie kellett, és sosem engedi, hogy kételkedjen saját döntéseiben. Mikor Superman megkérdezi, hogy másról is esett-e szó az algériai megbeszélésen, akkor Wonder Woman azt feleli, hogy nem. Elhallgatva a Themyscirával, Loisszal kapcsolatos témákat.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Wonder Woman = Diana, Themyscira hercegnője
Aquaman = Arthur Curry, Atlantisz uralkodója
Blog hozzászólások
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
4. gabe83  PlayStation.Community tag
2013.04.18. 17:56:46
LV21
Válasz 3. kobe üzenetére:
Köszönöm. :-)
Az Injustice: Gods Among Us című videojátékhoz kiadott képregényről van szó.
3. kobe  PlayStation.Community tag
2013.04.18. 12:31:05
LV11
Eszméletlen mennyi munkád van ezzel.
Sajnos fogalmam sincs mi ez az egész, szóval csak gratulálni tudok az igényes blog miatt.
2. gabe83  PlayStation.Community tag
2013.04.15. 14:38:56
LV21
Válasz 1. metadata üzenetére:
Örülök, hogy ezt írtad. Legalább volt értelme ismertetni a képregényt itt a PSC-n. Egyelőre 2 fejezetet néztem meg a játék Story Mode-jából videókon keresztül.
A 13. rész is ki van már adva képregényben, de még nem sikerült hozzáférnem. Abban Flash a főszereplő, és kicsit merengősebb a hangulat.....
1. metadata  PlayStation.Community tag
2013.04.15. 12:17:03
LV15
Hozzám került egy promós Injustice a hétvégén, és már végig is vittem a story módot. Az a durva hogy még most sem értek mindent a történetből, de kétségtelen hogy sokat segített a blogod. A storymódban összesen két jelenetet véltem felfedezni a képregényből, mikor Superman megöli Jokert, és ezt az órásrákos Aquaman támadást.

Úgy tűnik, hogy akik érteni szeretnék a játék történetét azoknak tényleg szükségük van a képregényes felvezetésre!

FatHead
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
LV21
PlayStation.Community tag
PSC Kredit
25742 pt
PS4     PS3     PS2
PS Vita     PS One     PSP    


PlayStation.Community
Név:
Balassa Gábor
Fórumhozzászólások száma:
10419 db
Hír/cikk hozzászólások száma:
849 db
Utolsó belépés:
2019.01.31. 12:14:04
Regisztráció ideje:
2008.11.14. 11:51:35
Barátaim:

PlayStation®Network Online ID

PlayStation.Community Trófea