PlayStation.Community Blog ›› GrayFox

7 hozzászólás

2013.04.11. 14:59:38

Utolsó hozzászólás: Bl4nco__HUN

2013.04.20. 15:36:33

Megosztás
Értékeld a blogot!
A mostani semmi komoly, csak egy kis szubjektív összeállítás a kedvenc Metal Gear zenéimből. Természetesen az összes nem fért bele, de ennek ellenére próbáltam változatos felhozatalt összerakni. Mivel gondolom mindenki szereti a zenét, biztos vagyok benne, hogy talál számára tetsző darabot. Ha neked is van valami kedvenced, kommentben dobd be nyugodtan!
Sit back & enjoy

1. Father & Son (MGS4)
Aki tudja, az tudja. Az 50 éven átívelő saga méltán utolsó, mindent lezáró zenéje, a legnagyobb bomba, ami a fináléban robbanhat. Fantasztikus.
2. MGS Main Theme (MGS3)
Ha az MGS1 főcimdala legendát teremtett, akkor az MGS2 verzió a négyzetre emelte azt, és ez a tökéletesség az MGS3-ban forrotta ki magát igazán. Minden klappol, tökéletes váltások és időzítések. Az MGS3 zenei anyaga teljes mértékben felnőtt a játék nagyságához, mi sem bizonyítja jobban, mint ez a remekmű.
3. MGS Peace Walker 25th Anniversary Medley (MGS PW)
Igazából itt kicsit csaltam, mert ez több zene egyvelege, konkrétan az első és utolsó trekkek miatt esett rá a választásom. Az első a Peace Walker főcímdala, ami már első hallásra szerelem volt, az utolsó pedig a Peace Walker vokálos dala, a Heavens Divide, ami már eredetileg is zseniális volt, ám a nagyzenekari feldolgozása valami egészen más magaslatba emelte az egészet.
4. Zanzibar Breeze - 20th Anniversary Ver. (MG2)
A legfőbb oka annak, hogy vártam anno a 20. évfordulós válogatáslemezt. Ez a dal számomra az eredeti Metal Gear játékok alfája és omegája, a Metal Gear 2: Solid Snake szerintem legkarakteresebb és legmegjegyezhetőbb zenéje, ami bennemarad az ember fülében. Külön öröm volt, hogy kissé metálos beütést kapott, még epikusabbá téve az egyébként is szuper zenét.
5. Introduction (MGS1)
Az első zene, ami a MGS főmenüjében fogad, szerintem mindent elmond a játékról és megadja azt az alaphangulatot, ami szinte már készteti az embert, hogy ugorjon fejest a történet mélységeibe. Véleményem szerint az igazi varázsa onnantól érződik, hogy végigjátszottuk a játékot, valahogy az egész sztorit magában hordozza ez az 1 perc.
6. Tanker Incident - Alt. Remix (MGS2)
Az MGS2 Substance limitált, gyűjtői soundtrackjének gyöngyszeme, a Tanker Incident remixe, amit Norihiko Hibino mester a legaprólékosabb részletességgel varázsolt méginkább fülbaráttá, nagyon maradandó.
7. Gene (MGS PO)
Az MGS Portable Ops utolsó főellenségének zenéje. Gene talán a legalulértékeltebb MGS ellenfelek egyike, akiről nem is lehet eldönteni valójában gonosz-e, vagy sem, motivációi tekintetében inkább a későbbi Big Bosshoz tudnám hasonlítani. Tökéletes aláfestés az utolsó, epikus küzdelemhez.
8. Return of The Foxhounder - Hideo Red Disc Remix (MG1)
A Metal Gear 1 stáblistazenéje szerintem fantasztikus volt. Az akkori idők hangzását egyébként is nagyon szeretem, de ez tuti bennevan a prüntyizenék legjobbjai közt nálam. Szerencsére ebből is készült egy nem sokak által ismert újragondolás a Red Disc nevű válogatáslemezen, ami Hideo Kojima kedvenc zenéinek modernebb verzióit tartalmazza.
9. I'm My Own Master Now (MGRR)
A legfőbb indok, amiért megszerettem a Metal Gear Risingot, az a zenei anyaga. Szerintem, ahhoz képest, hogy nem túl ismert, mondhatni kb. amatőr zenészekkel csináltatták a soundtracket, olyan mértékű profizmust sikerült elérni, amit nagyon kevés játék mondhat el magáról. Bomba aláfestést kapott az összes főellenségharc, teljesen illenek a zenék a karakterekhez. Remélem lesz folytatása a dolognak, ugyanilyen zenékkel, mivel a Vocal Tracks lemez napi szinten pörög nálam.
10. La Clown (MGA)
A Metal Gear AC!D szériával rengeteget játszottam anno. Az első rész egyik legütősebb fordulatsorozatát szerintem La Clown valódi kiléte, na meg maga a főellenségharc adta, közben pedig elég kellemes, a játék egyébként is kissé beteg világához passzoló muzsika szólt. Mai napig kedvenc.
Blog hozzászólások
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
7. Bl4nco__HUN  PlayStation.Community tag
2013.04.20. 15:36:33
LV1
bakker eddig az összes metal gearben volt valamilyen szám ami marhára tetszett és megfogott még a revengeance-ben is pedig én nem kedvelem a keményebb stílust de abban még azt is szerettem :)
"I hate waiting and making people wait"
6. ColdHand  Szerkesztő
2013.04.14. 00:47:06
LV22
Introduction

Ezt ennél jobban nem is lehetett volna leírni. Abban a pár másodperces loopban minden benne van, amiről a MGS szól, amit az MGS-ben tapasztalni lehet. Főmenüzenében nálam az első!
Nem én írom a szabályokat. Én csak kitalálom őket!
5. martin  Főszerkesztő
2013.04.11. 22:07:35
LV27
Csak a Big Boss.
Ezt most kimondtam, vagy csak gondoltam?
4. Lucsy  PlayStation.Community tag
2013.04.11. 18:17:38
LV12
Válasz 3. Lucsy üzenetére:
Ja, a vocal tracks-ek közül meg a Can't Say Goodbye az egyik kedvencem.
nagy volt a pofam, elnezest kerek
3. Lucsy  PlayStation.Community tag
2013.04.11. 18:16:48
LV12
Én még a Virtuous Mission zenét szeretem nagyon. Olyan igazi Hidegháborús-kémkedős-kommandós hangulata van. Mantis Hymn-t is imádom, MGS4 - Love Theme is nagy kedvenc nálam. Old Snake is jó.
Viszont a Peace Walker és az MGS3 főcímdalai közül nem tudok dönteni. Hangulatomtól függ, hogy éppen melyiket szeretem jobban.
nagy volt a pofam, elnezest kerek
2. Alex  PlayStation.Community tag
2013.04.11. 17:53:33
LV13
Libabőr
SouthernPlayalisticCadillacMusic
1. Miller  PlayStation.Community tag
2013.04.11. 17:20:37
LV1
Jó ebédhez,szól a nóta ;) +1
A Father & Son-t eltaláltad hogy number one :)))) Nem is csalódtam ebben! Megy a csillag.
Snake
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
LV9
Szerkesztő
PSC Kredit
1850 pt
PS4     PS3     PS2
PS Vita     PS One     PSP    


PlayStation.Community
Név:
Trén
Fórumhozzászólások száma:
1518 db
Hír/cikk hozzászólások száma:
1036 db
Utolsó belépés:
2019.12.09. 17:00:26
Regisztráció ideje:
2008.10.12. 15:22:49
Barátaim:

PlayStation®Network Online ID

PlayStation.Community Trófea