PlayStation.Community Blog ›› gabe83

6 hozzászólás

2013.04.05. 13:06:00

Utolsó hozzászólás: v1ctor

2013.04.13. 21:49:34

Megosztás
Értékeld a blogot!
10. fejezet

[A Denevérbarlangban Nightwing Robint edzi közelharcban. Nightwing éppen kioktatja a földre kerülő ifjút, amikor pedig elfordul, Robin hátba dobja tanítóját egy bottal.]

„Ez nem valami sportszerű, Damian!”
– mondja a semmiből előkerülő Superman. Nightwing közbeveti, hogy megszokta már a fiútól ezt a fajta viselkedést. Superman Batman felől érdeklődik, és mikor megtudja, hogy ő is a barlangban van éppen, megkéri Robinékat, hagyják őket magukra. A számítógépen dolgozó Batmant kérdőre vonja Superman: „A szüleimet elrabolták. Hol voltál?” A válasz: „Azt tettem, amit kellett.”
Superman ingerültté válik, és megragadja társa vállát, Batman teljes nyugalomban tudatja vele, hogy megijeszti környezetét jelenlegi viselkedésével, a világbéke bármi áron történő fenntartásával.
A dühös Superman leveri Batman fejéről a maszkot. A kriptoni kifejti, jó, ha az emberek félnek tőle, addig sem bántják egymást, különben is Batmantől tanulta a félelemkeltést. Mikor a Denevérember felemlegeti, hogy megölt egy embert is, Superman hevesen kifejti, hogy mivel Batman nem ölte meg korábban Jokert, így az számtalan ember haláláért volt okolható. „Egy ember halála, hogy milliókat ments.”- érvel Superman, de Batman megjegyzi: „Mindig egy halállal kezdődik. Így működik az igazolás. És ha egyszer igazolsz valamit, akkor meg tudod tenni azt újra és újra. Könnyebbé válik.”

[Eközben a Csendes-óceán déli részén japán bálnavadászhajókból álló flotta óriásceteket zsákmányol.]


Aquaman elhagyja víz alatti birodalmát, és az egyik elfogott bálna szemébe nézve a félelmet és a fájdalmat érzi meg. Feldühödik, és megbillenti a hatalmas hajót. A legénység egyik tagja segélyhívást ad le.

[Az űrben található Igazság Ligája Központban értesülnek az eseményről, és néhány szuperhős indul a helyszínre.]

Green Lantern egy város fölött repülve kapja meg a Watchtower (=Őrtorony, azaz az Igazság Ligája Központ) hívását. Billy Batsonhoz is eljut az információ, aki „Shazam” felkiáltással azonnal szuperhőssé változik. Wonder Woman eltűnődik: „A világméretű tűzszünet vajon melyik részét nem képesek az országok felfogni? Uhm, úgy tűnik… nem is egy országról van szó.” Ekkor pillantja meg a levegőből Aquamant, és az óceánból előbújó hatalmas atlantiszi sereget katonákkal, furcsa tengeri szörnyetegekkel.
Aquaman belecsap egy hatalmasat az egyik hajó oldalába, és japán halászok zuhannak a vízbe. Megragadja egyiküket, és az mentegetőzni kezd: „Kérem, nekem családom van!” A dühös atlantiszit ez nem hatja meg: „Könyörületet kérsz? Annak a bálnának is családja volt, akit az előbb öltél meg. Utódait már lemészároltátok és a hajótok fedélzetén fekszenek. És kegyelmet kérsz?”
Wonder Woman udvariasan a vízből félig kiemelkedő Aquamantől az egész akció leállítását kéri, amire az atlantiszi nem hajlandó. Ő is hallotta Superman és a nő világméretű tűzszüneti követelését, de úgy gondolja, ez az óceánra nem vonatkozik, és neki a tengerek királyaként meg kell védenie a vizeket. „Te egy jó király vagy, Arthur. Hadd húzzuk ki a vízből ezeket a tengerészeket, és szavakkal vessünk véget ennek. Semmi ok a…. Áhhh!” Ekkor hirtelen lövés éri Wonder Woman fejét. Aquaman is meglepődik, és dühösen a sereghez fordul: „Ki tette ezt?!” Az egyik katona válaszol: „Felség, az a nő maga felé nyúlt, és én úgy gondoltam…” Az uralkodó mérgesen szakítja félbe, és üvölti neki, hogy nagyon rossz ötlet volt egy amazont feldühíteni. Ekkor a felbőszült Dianától akkora pofont kap, hogy métereket repül. „Elegem van a szavakból!” – ad nyomatékot tettének a nő.
Hawkgirl, Green Lantern, Shazam és Wonder Woman néz szembe az atlantiszi sereggel az óceánon.

11. fejezet

A Wonder Woman pofonjától méterekre repült, majd vízbe zuhant Aquaman néhány pillanatra eszméletét vesztette. Három bálna úszik a közelébe, akik azt „sugallják” merülő uralkodójuknak, hogy ébredjen fel és védje meg őket. Aquaman összeszedi minden erejét. A vízfelszín közelében lebegő Wonder Woman kiosztja a parancsokat: Hawkgirlnek az emberek kimentése a feladata, Green Lantern számára a hajók védett helyre való áthelyezése jutott. Mikor Shazamhoz szólna, Aquaman a vízből kinyúlva megragadja Diana lábát, az óceánba húzza, és megindul vele a mélybe

[Superman még mindig Batmannel beszél a Denevérbarlangban.]

A kriptoni kifejti, hogy társa nem is Metropolist sajnálja igazán, hanem Jokert gyászolja. Bizonyára kedvelte állandó ellenfelét, és a hülye játékokat, miközben emberek haltak bele. Mikor az újra maszk mögé bújt Batman kijelenti, hogy ez nem igaz, Superman vöröslő szemekkel ordítja: „Akkor miért nem állítottad meg? MIÉRT HAGYTAD, HOGY EZT TEGYE VELEM, BRUCE?!”

[Aquaman a mélyben Wonder Womannel birkózik, mikor Shazam lefejti a nőről, és megragadva az uralkodót, megindul vele a vízfelszínen át a levegőbe.]


Shazam próbálja jobb belátásra bírni Aquamant, aki nem enged ennek: „Azt hitted, hogy csak a felszíni világ rendelkezik tömegpusztító fegyverekkel?”
[A vízi konfliktussal egy időben tartózkodik Superman Batmannél.]


Superman már nyugodtan hangon folytatja a beszélgetést, és hosszú monológba kezd Jokerrel kapcsolatban, majd Bruce Wayne-re tereli a témát. „Valószínűleg nem fogod fel, mit is vett el tőlem. Ellopta azt az életet, amit Loisszal élhettem volna. A gyermekünket. És még többet. A világon lett volna egy hozzám hasonló. Egy másik kriptoni. Valaki, aki miatt kevésbé éreztem volna magányosan magam. És azt a gyermeket minden eddiginél jobban szerettem volna. Nézz magadra! Itt ülsz a sötétben. Mellőzöd Dick és Damian társaságát. Hány barátjuk volt Metropolisban? Megvigasztaltad őket? Megvédted őket? Szüleid meghaltak, és elhagytak, Bruce. Mi a mentséged arra, hogy nem vagy apa?” Batman ezt már nem bírja hallgatni, és hatalmas pofont ad ököllel a továbbra is sziklaszilárdan álló Supermannek.

[A Csendes-óceánból kiemelkednek Aquaman szörnyei és katonái.]

Hatalmas tsunami keletkezik a távolban, és a hullámok rohamosan közelítenek a partok felé. Mikor Shazam ijedten kérdezi, hogy mégis mi okozza ezt a hullámverést, Aquaman gúnyolódni kezd: „Ugyan már, Billy. Állítólag a fejedben Salamon bölcsessége lakozik. Használd!” Shazam elgondolkozik, majd ijedten kijelenti, hogy amire gondol az csak egy mítosz, lehetetlenség. Aquaman reagál is: „Mondja ezt egy kisfiú férfi testben, varázslók általi hatalommal felvértezve.”

[A helyszín ismét a Denevérbarlang.]


Superman kéri Batmantől, hogy mutassa meg azt a kezét, amivel pofon ütötte. A Denevérember nem hajlandó erre, de végül megmutatja. A kriptoni lézerszeme segítségével megállapítja a hajszálér-repedést a harmadik ujjnál, amiből a felépülés 3-4 hetet vesz igénybe, feltéve, ha nem használja újra pofozkodásra.
A barlangban az egyik nagy képernyő riadót jelez. Mindketten meglepődnek. Superman nem hozta magával az Igazság Ligája jeladót, hogy ne zavarhassa meg semmi sem Batmannel történő találkozását. Mindketten csak most értesülnek a csendes-óceáni konfliktusról az atlantisziak és néhány Igazság Ligája tag között. Mikor a kriptoni távozni készül Batman kifejti, hogy társa nem helyezheti magát mindenki fölé. Bár ő így tenne, ha Superman képességeivel rendelkezne a béke érdekében, de Clarkot jobb embernek tartja magánál. Superman felajánlja, hogy Batman tartson vele, de utóbbi sajnálkozva kijelenti, hogy erre képtelen. Egyedül távozik végül.
[Hatalmas hullámok keletkeztek a Csendes-óceánban.]

Wonder Woman megkéri Green Lanternt, hogy a halászhajókat mentse meg a tsunami sodrása elől, aki gyűrűje segítségével burkot képez a flotta köré, és másfelé emeli azt. A levegőben Shazam még mindig Aquamant ragadja meg, azonban utóbbi megemlíti: „Egy percen belül mindkét kezedre szükséged lesz.” Ekkor hatalmas képződmény emelkedik ki az óceánból. Shazam elengedi Aquamant, aki a vízbe esik. Egy óriási tengeri szörny, Kraken tűnik elő az óceánból, és csápjával könnyűszerrel áttöri Green Lantern védelmi burkát. A hajók, halászok mindenfelé szétszóródnak.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Nightwing = Éjszárny
Hawkgirl = Sólyomlány
Blog hozzászólások
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
2013.04.13. 21:49:34
LV1
Válasz 5. TheCokeKaine üzenetére:
szuper, köszi.
Anytime, your ready.
5. TheCokeKaine  PlayStation.Community tag
2013.04.13. 18:07:23
LV2
Válasz 1. v1ctor üzenetére:
Igen ezt
Olyan sötét vagy, félsz, hogy fényt kapsz...
4. gabe83  PlayStation.Community tag
2013.04.08. 19:55:40
LV21
Válasz 3. metadata üzenetére:
Még nem.
3. metadata  PlayStation.Community tag
2013.04.08. 16:14:25
LV15
És akkor ez még nem a vége ugye?
FatHead
2. gabe83  PlayStation.Community tag
2013.04.05. 21:13:15
LV21
Válasz 1. v1ctor üzenetére:
Nem olvastam utána a gyűjtői változatnak, így ezt nem tudom.
Minden játékból sima verziót szoktam beszerezni.
2013.04.05. 21:08:56
LV1
Nagyon jó volt, köszi! :)

Amúgy ezt a sorozatot fogják adni a gyűjtői mellé?
Anytime, your ready.
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
LV21
PlayStation.Community tag
PSC Kredit
25742 pt
PS4     PS3     PS2
PS Vita     PS One     PSP    


PlayStation.Community
Név:
Balassa Gábor
Fórumhozzászólások száma:
10419 db
Hír/cikk hozzászólások száma:
849 db
Utolsó belépés:
2019.01.31. 12:14:04
Regisztráció ideje:
2008.11.14. 11:51:35
Barátaim:

PlayStation®Network Online ID

PlayStation.Community Trófea