PlayStation.Community Blog ›› gabe83

6 hozzászólás

2013.04.02. 12:48:00

Utolsó hozzászólás: HUN_ter

2013.04.02. 22:30:12

Megosztás
Értékeld a blogot!
4. fejezet

Ez a fejezet a lángoló Metropolisszal kezdődik, melynek közepén Superman tartja karjaiban Lois Lane-t.
Batman Jokert hallgatja ki Gotham City börtönében, és magyarázatot követel arra vonatkozóan, hogy miért vette el Supermantől Loist, a meg nem született fiút, és Metropolist. Joker egész egyszerűen unta már, hogy a Denevérember mindig fölé kerekedik, ezért most új vizekre evezett.
[Eközben Green Lantern és Flash embereket menekít ki a lángoló városból. Wonder Woman Rátalál az elkeseredett Supermanre.]

Superman magát okolja Lois és gyermeke elvesztése miatt. Wonder Womant kéri meg, hogy tartsa meg az újságírónő mozdulatlan testét, ő pedig elrepül a helyszínről. A feldühödött kriptoni a levegőben száguld, és a mellé érkező Green Lanterntől kérdezi Joker tartózkodási helyét. Megtudja tőle, hogy a gothami börtönben van Batman társaságában. Green Lantern zöld burkot képez Superman köré, mivel ilyen állapotban nem akarja Gothambe engedni. Próbál beszélni vele, de Superman széttöri a burkot. Green Lantern továbbra is próbálja megállítani Supermant, de ő hajthatatlan. Utóbbi nagyon jól tudja, hogy a gyűrűjében van szuperhős társa ereje, ezért még ott a levegőben megszabadítja Green Lanternt a nagyhatalmú eszköztől. Varázserejét elveszítve visszaváltozik civil emberré, és zuhanni kezd. A kriptoni megmenti Hal Jordant a haláltól, és biztos talajra helyezi, de a gyűrűt megégeti lézerszemével, nehogy újra meggátolhassa céljában.
„Kérlek ne tégy olyat, amit hátralévő életedben megbánnál!” – próbál hatni a civil Green Lantern a társára, de Superman hajthatatlan, és Gotham Citybe repül.

[Joker és Batman a gothami börtönben beszélgetnek.]

Joker kifejti, hogy korábban Batman is elvesztette szeretteit, és most már egy két lábon járó bűntudat. Eltűnődik, hogy Superman mivé válhat az események hatására, de Batman bízik benne, hogy a kriptoni nem rontható meg. A dialógust a berobbanó Superman szakítja meg, aki szó nélkül olyan erővel üti meg Joker mellkasát, hogy annak hátán jön ki keze. Batmant letaglózza ez a brutális cselekmény. Az átszakított felsőtestű Joker halott.
5. fejezet

[Újabb helyszín. Egy rendőrautó hátsó ülésén egy narancsszínű rabruhában lévő nő fojtogat egy rendőrt.]

Egy másik rendőr igyekszik kollégája segítségére, de a nő a keze ügyébe kerülő pisztollyal lelövi. Majd pedig elhajt az autóval. A rendőrségi rádió említést tesz Joker haláláról. Majd így szól a központi parancs: „71-es egység! Ismétlem: ne vigyék az Arkham Elmegyógyintézetbe Harley Quinn-t! Superman esetleg megölheti….”
A szökevény rab, akiről kiderül, hogy Harley Quinn szétlövi pisztolyával a rádiót, és mérgesen száguld az úton.
Nekimegy a villanyoszlopnak célállomásánál, és gyalogosan betér egy épületbe. Le van törve, halott, akiért már oly régóta rajong. Szomorúan tapasztalja, hogy kiveszett a mosoly a mai világból. Green Arrow is felfigyel a rendőr kocsi balesetére, betér ő is az épületbe, és meglepi az időközben átöltözött Harley Quinn-t.
A hölgy megilletődik egy pillanatra, de egy robbanó golyóval eltereli Green Arrow figyelmét, majd pedig lesújt rá hatalmas húsklopfolóra hasonlító fegyverével. Mikor Harley pisztollyal akarja lelőni az íjászt, utóbbi egy nyílvesszőt lő a fegyver csövébe. Egy újabb trükkös nyílvesszővel pedig hálót lő a hölgy köré, és autójába hurcolja.
Harley azt hiszi először, hogy fogvatartója Supermanhez viszi, de megtudja, hogy az íjász inkább menteni próbálja, de célja az, hogy barátja, Superman nehogy olyan dolgot kövessen el Harley-n, amit később megbán. Vezetés közben egy nyílvesszőt ad a nőnek, amely altató gázt bocsát ki magából, így titkos helyre lehet szállítani az álomba szenderülő Harley-t.
Mikor Harley Quinn felébred az altatásból, bilincsben vannak kezei, és megtudja, hogy a Superman előtt is titkos Arrow Cave-ben van. Az íjász mondja, hogy most dolga van és el kell mennie, de kéri a nőt, meg ne próbáljon elszökni, mivel ez az egyetlen biztonságos hely a számára. Mikor Harley egy Jokerre emlékeztető kacagást kér, a férfi megtagadja. Mikor azonban Harley magára tesz egy műbajuszt, Green Arrow hahotázásban tör ki. „Köszönöm.” – szól mosolyogva a hölgy.

6. fejezet

[A megtört, borostás, csapzott Superman fejében zengnek a világ híradásai, amelyek milliók haláláról számolnak be a hatalmas metropolisi robbantás miatt. Gordon felügyelőt is megszólaltatják Joker haláláról, mely fogva tartásakor következett be, de ő nem nyilatkozik erről. Az emberek biztonságérzete elveszett.]

Az egyik híradó beszámol, hogy a DC képregényekből ismert Bialya nevet viselő ország telekommunikációs vonalai súlyosan megsérültek, így annak határain belüli eseményekről nincsen semmiféle információ azon túl, hogy már ezrek haltak meg. Superman a bialyai Gared városába repül, ahol egy kisgyereket ment meg a becsapódó gránátok elől. Visszaszállítja a hálás szülőkhöz és hozzátartozókhoz, majd pedig az elnöki épületbe megy. A rátámadó őröket könnyen elintézi, az elnököt pedig megragadja, kirepül vele az épületből, és a nép közé veti, akiket képtelen megvédeni vezetőként.
Wonder Woman tűnik fel a helyszínen, akinek Superman elmondja, hogy a világhoz akar üzenetet intézni, de a nő lebeszéli erről, mivel nincs most olyan állapotban. Kéri, hogy tegye rendbe magát, borotválkozzon meg, és majd később tartson beszédet. Superman ígéretet tesz erre, és a Wonder Woman által javasolt sajtótájékoztatón, az ENSZ központjában fog a világ elé kiállni. A kriptoni felkapja az elnököt, és elrepül Bialyából.

[Az ENSZ központjában megtartja Superman a sajtótájékoztatót, ahová magával viszi a zsarnok elnököt is.]

„Sajnálom. Kudarcot vallottunk. A nevem Clark Kent. A Daily Planet riportere vagyok… voltam. Újságíróként túl sok időt töltöttem a világ gonoszságairól való írással. Hősként pedig túl sok időt töltöttem az elkövetett gonoszságokkal szembeni fellépéssel. Többé már nem! Ami tegnap történt, soha többé nem engedhető meg újra. A szörnyetegek többé nem sétálhatnak szabadon közöttünk.”
[Rámutat a félmeztelenre vetkőztetett bialyai elnökre.]

„Ez a férfi a fegyvereit saját népe ellen fordította. Terrorista, és ekként is lesz bíróság elé állítva. Azok, akik hasonlóan cselekednek, azok, akik másokat bántanak, tudják meg, hogy eljövök értük. Nem érdekel a területetek, vagy a meggyőződésetek. Nem érdekel a sértett civakodásotok. Nem számít, hogy őrült, terrorista, király vagy elnök vagy. Nincs jogod ártatlan életeket elvenni! Azonnali világméretű tűzszünetet hirdetek. Mindenféle ellenségeskedést azonnal leállítani – vagy én állítom le! Vége van.”

[Superman elszántan néz a kamerák kereszttüzébe. Új korszak jön.]


-------------------------------------------------------------------------------------------------------
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Green Arrow = Zöld Íjász
Blog hozzászólások
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
6. HUN_ter  Dark Soul
2013.04.02. 22:30:12
LV26
ez a zöld íjász sztem nagyon gáz :D
So many games, so little time...
5. gabe83  PlayStation.Community tag
2013.04.02. 18:48:39
LV21
Válasz 4. Pityi üzenetére:
Szívesen.
Ma vagy holnap már demo is lesz Store-on a játékból!
4. Pityi  PlayStation.Community tag
2013.04.02. 16:16:29
LV14
Bomba verinájsz, nagyon várós !

Köszi!
"nem olvasó vagy,hanem egy legalja troll" xD
3. gabe83  PlayStation.Community tag
2013.04.02. 15:24:27
LV21
Holnap közzéteszem újabb három fejezet leírását. :-)
2. torbae  PlayStation.Community tag
2013.04.02. 14:44:21
LV4
Várom folytatást!!!
Why so serious?
1. soliduss  A Krónikás
2013.04.02. 13:45:05
LV25
Így szemezgetve szerintem beszerzem majd a gyűjteményes kiadást.
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
LV21
PlayStation.Community tag
PSC Kredit
25742 pt
PS4     PS3     PS2
PS Vita     PS One     PSP    


PlayStation.Community
Név:
Balassa Gábor
Fórumhozzászólások száma:
10419 db
Hír/cikk hozzászólások száma:
849 db
Utolsó belépés:
2019.01.31. 12:14:04
Regisztráció ideje:
2008.11.14. 11:51:35
Barátaim:

PlayStation®Network Online ID

PlayStation.Community Trófea