PlayStation.Community Blog ›› HUN_ter

7 hozzászólás

2013.03.29. 19:27:43

Utolsó hozzászólás: Old_Raiden

2013.04.01. 02:00:01

Megosztás
Értékeld a blogot!
Amikor az Irrational Games bejelentette a soron következő BioShock epizódot, mely a fellegekben fog játszódni, a gamerek egy része hőbörgött, a másik része pedig el se tudta képzelni, hogy mit is lehetne kihozni a koncepcióból. Csak egy kis réteg volt biztos abban, hogy eszméletlen lesz. Én is ehhez a bizonyos réteghez tartoztam és már a bejelentés pillanatában ott motoszkált bennem legbelül, hogy bizony, ez megint akkorát fog ütni, mint az originál BioShock és ha Ken Levine munkásságát választom, akkor nem nyúlok mellé.

Mert mi is a BioShock? A helyszín? A főhős? Az ellenfelek? A fegyverek, különleges képességek vagy a látvány? Mi tesz egy játékot „bioshock-ossá”? Úgy hiszem, mindenkinek más emlékezetes dolog maradt meg a kis agyában a BioShock-ról; van, aki a plazmidoktól ájult el, van, aki a látványvilágtól, esetleg a Big Daddy-ktől.
Én a részletek együttes harmóniáját, a kidolgozottságot, az odafigyelést, az újítás örömét és a minőségre való törekvést véltem felfedezni a BioShock-ban és ugyanez a helyzet köszön vissza a BioShock Infinite esetében is.

Az Irrational Games az egy és utánozhatatlan BioShock szakértő. Képesek egy reálisnak ható környezetbe merész ötletekkel teli játékmechanizmust építeni, ahol amellett, hogy a játékos megtanul „játszani”, megismerheti a lehető legrészletesebben kidolgozott helyszínek és karakterek történetét.
Találd meg a saját korlátaidat. És ha megvan, told ki azokat a végletekig! Azt hiszem ennek fényében történt a BioShock Infinite megalkotása és Ken Levine azt szeretné, ha a játékosok is ugyanígy állnának hozzá a játékhoz. Gondolkodj! Kombinálj! Tervezz! Légy türelmes! Ken Levine egy olyan eszközt adott a kezünkbe, amivel kiteljesedhetünk mint játékosok és megtalálhatjuk saját korlátainkat, a saját szánk íze szerint játszhatunk.
Ilyesmit könyörtelenül nehéz megalkotni, már-már a lehetetlen kategória. De az az igazság, hogy semmi sem az. Lehetséges egy örökké izzó, lélegző, nyüzsgő várost felemelni az égbe, melyet az emberi találékonyság épített fel, hogy aztán ugyanaz a mélybe taszítsa. A képlet egyszerű: bemész, megkeresed a lányt és kihozod. Mi sem egyszerűbb.
A BioShock Infinite azért egy vérbeli bioshock játék, mert csak akkor mutatja ki igazán a foga fehérjét, ha megtanulunk vele változatosan játszani, ha megtanuljuk hatékonyan kombinálni a rendelkezésre álló eszközöket, ha merünk a kihívások elébe állni. Ha azokat az FPS-eket részesíted előnyben, ahol csak menni kell előre és lőni akit látsz, akkor a BioShock nem a te műfajod. De ha meg szeretnéd ismerni önmagad, a képességeidet és ha egy felejthetetlen élménnyel szeretnél gazdagodni, akkor a BioShock Infinite a Te játékod.

Csak tedd be a lemezt és engedd át magad Columbia égi városának!

Köszöntem a megtisztelő figyelmet.
Blog hozzászólások
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
7. Old_Raiden  Kitiltott felhasználó
2013.04.01. 02:00:01
LV21
Válasz 6. seamless üzenetére:
Időközben kijátszottam az Infinite-t ! A játék utolsó harmada már nem volt olyan monoton, vontatott, mint a első két harmad. Na az már tetszett, főleg a finálé harccal ! :) Ilyenekből kellett volna több a játék elejében.
Egy jó indulatú 8 pontot adnék így rá. Viszont az érdeklődésem az 1-2 iránt csak vissza jött. :)
2013.03.31. 20:36:46
LV2
Válasz 4. Old_Raiden üzenetére:
Ne menjen kezd a 2 vel.Nekem ez is tetszik,de az is nagyon jó játék.
5. ALF22  Son of Liberty
2013.03.31. 19:13:49
LV26
Első rész demóját most nyomom és tetszik. Annak tükrében,hogy pár éves, generáció elejéről származó játékok ritkán tudnak szépej maradni később is. Tudod, az elején minden szép és jó, de ha 3 év múlva ránézel akkor látod azt amit az elején is ki kellett volna szúrnod. Na itt ezek után is tetszik. El se akartam hinni,hogy ez már 3-4 éves játék.
Beszerzős.
4. Old_Raiden  Kitiltott felhasználó
2013.03.31. 03:44:55
LV21
Nálam hatalmas csalódás !
8-9 órát játszottam eddig vele, de majd halára untam magamat. Csak az motivált, hogy lássam, hogy miért kapott ez ilyen nagy értékeléseket mindenhol, de sajnos nem kaptam rá bizonyítékot, pedig biztos túl vagyok már a játék felén is.
Csak óvatosan a vásárlással, ha lehet tény vele egy próbát.
De amit a legjobban sajnálok, hogy ezek után nem csak e rész iránt ment el a kedvem, hanem BioShock 1-2-től is. :(
3. seeYOUsoon  PlayStation.Community tag
2013.03.29. 19:53:54
LV5
a Walking Dead után raktam be rögtön, úgy éreztem mint aki már PS4-el nyomja :D számomra tökéletes a játék, sok dologban hasonlít az első részhez mégis teljesen más.. Elizabeth-be konkrétan szerelmes lettem..
..loading, please wait..
2. Penge70  PlayStation.Community tag
2013.03.29. 19:45:47
LV22
remélem mihamarabb betudom szerezni a játékot, mert az első rész nekem is nagy élmény volt, annyira hangulatos game:9
5*
1. alucccard  A retkes
2013.03.29. 19:39:21
LV22
jó írás, de sztem itt a képességek nem olyan jók mint az első részben, ezt úgy értem, h 1-2 szinte ugyanazzal a képességgel rendelekezik kis eltéréssel, ezért sem tudtam eldönteni, h melyikt fejlesszem jobban és melyik legyen mindig állandóan betéve, ez zavar.
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
LV26
Dark Soul
PSC Kredit
33593 pt
PS4     PS3     PS2
PS Vita     PS One     PSP    


PlayStation.Community
Név:
Balázs Dávid
Fórumhozzászólások száma:
21183 db
Hír/cikk hozzászólások száma:
1965 db
Utolsó belépés:
2019.02.22. 07:17:52
Regisztráció ideje:
2008.09.29. 16:14:32
Barátaim:

PlayStation.Community Trófea

PlayStation®Network Online ID