PlayStation.Community Blog ›› Britpopper

4 hozzászólás

2013.03.27. 11:58:15

Utolsó hozzászólás: Onimushaman

2013.03.28. 01:30:29

Megosztás
Értékeld a blogot!
Elindult végre a klasszikus lélektani horror, a Psycho előzménysorozata. Az 1. rész eléggé odavágott, szépen aprólékosan kezdte kibontogatni a szálakat, megismertetni a nézővel a karaktereket. Gondolom az eredeti, Alfred Hitchcock -féle Psycho sztorija mindenki előtt ismeretes. Filmtörténeti klasszikusról lévén szó, egy előzménysorozat könnyen megbukhatott volna már az elméleti síkban is, ám szerencsére a készítők alázatosan, az eredeti iránt minden tiszteletet megadván viszonyultak a kényes témához. Én nagyon kedvelem az eredeti, 1960-ban bemutatott fekete-fehér alkotást hiszen tényleg remek lett és a mai napig élvezetes (és ijesztő). Sajnos az 1998-as remake már egyáltalán nem sikerült ilyen jól, és akkor még finoman fogalmaztam. Ez utóbbi film ugyanis egy förmedvény lett, érdemes egy pillantást vetni a lehúzó értékeléseire. Felejtsük is el gyorsan. Annál is inkább, hiszen itt van nekünk a Bates Motel amely elkezdheti végre visszaállítani a Psycho régi fényét. Szerintem zseniális, hogy az egész sorozat úgy van felépítve, hogy a néző már előre tudni fogja, hogy mi lesz a vége. Az anyakomplexusos Norman (Freddie Highmore) és a rátelepedő, szigorú Norma (Vera Farmiga) szoros kapcsolata a későbbi részekben igencsak változatos irányokba mehet el, kíváncsian várom, hogy milyen lélektani drámákkal állnak elő a készítők. Az 1. rész még csak amolyan "alapozó" volt. Érdekes, hogy az egészet úgy építették fel, hogy egészen az iPod megjelenéséig a néző nem is sejthette, hogy a sorozat a jelenben játszódik. Norman és Norma egy családi tragédia utáni továbbállásának lehettünk tanúi. Új város, új iskola, új emberek. Tulajdonukba kerül a híres Bates Motel amelyet elsőre meglátván (engem akkor konkrétan a hideg kirázott...), minden filmnézőnek beugorhat a sejtelmes, ülő sziluett a felső ablakban éjszaka, a felfelé vezető ijesztő lépcső, avagy a nem messze leledző mocsár amely oly sok titkot rejt. Bízom benne, hogy ezek mind-mind kibontásra kerülnek majd valamilyen formában a széria során. Most inkább vegyük górcső alá a szereplőket.
A szereplők szerintem az átlagosnál jobbak. Freddie Highmore a Charlie és a csokigyár óta szépen felcseperedett, bár jelenleg még senki sem nézné ki belőle, hogy karaktere egyszer majd pszichopata sorozatgyilkossá válik. Vera Farmiga viszont brillírozott már az 1. részben is. Elképesztően jó volt már a 2006-os A tégla című Scorsese krimiben is de itt meg egyszerűen zseniális. Mérget mernék venni rá, hogy a drámai vonallal tehát nem lesz problémánk. Aztán, hogy a durvulós, véres, 18+-os részek miként működnek majd, azt még nem lehet előre tudni. Ugyan egy kis ízelítőt kaptunk már az 1. részben is (a sokat sejtető utolsó 10 másodperc azért feltette az i-re a pontot...) de borítékolható, hogy ez a sorozat inkább az emberi drámákról, a karakterfejlődésekről és Norman személyiségéről (és annak alakulásáról) fog majd szólni, mintsem a slasher jelenetekről. Ennek ellenére aki a horror adalékot keresi a szériában, az sem fog csalódni. Emígy pedig kaptunk egy egészen különleges, drámával és horrorral kevert főzetet amely első blikkre talán idegennek hathat ám belekortyolván, szinte azonnal függővé teszi az embert. Abszolút csillagos ötös volt tehát a Bates Motel kezdése, kíváncsisággal vegyes izgalommal várom a folytatást. Talán még jobban is mint a Trónok harca 3. évadát.

És ez bizony nagy szó nálam.
Blog hozzászólások
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
4. Onimushaman  Szerkesztő
2013.03.28. 01:30:29
LV24
Erről meséltél. Majd az évad végén darálom.
señor
3. seeYOUsoon  PlayStation.Community tag
2013.03.27. 18:59:24
LV5
hatalmas köszönet, nem is hallottam még róla, muszáj lesz követni.
..loading, please wait..
2. Ragle  PlayStation.Community tag
2013.03.27. 14:24:13
LV5
Szerintem teljesen átlagos, ha az első két epizódot nézzük. Emiatt lehetőség még bőven van javulásra, de sajnos ez általában nem jellemző.
Nézős marad, mert jelenleg alig van valami, amit követek, és azok is mostanában fognak befejeződni.
1. bundas01  Hivatásos Troll
2013.03.27. 12:53:22
LV20
Köszi, erre rá fogok nézni.
Na ez is egy m.f.,színtén nagy a pofája:D
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
LV1
PlayStation.Community tag
PSC Kredit
768 pt
PS4     PS3     PS2
PS Vita     PS One     PSP    


PlayStation.Community
Név:
Britpopper
Fórumhozzászólások száma:
43 db
Hír/cikk hozzászólások száma:
20 db
Utolsó belépés:
2019.12.08. 07:50:03
Regisztráció ideje:
2013.01.07. 13:41:58
Barátaim:

PlayStation®Network Online ID

PlayStation.Community Trófea