PlayStation.Community Blog ›› ColdHand

13 hozzászólás

2013.03.24. 23:05:08

Utolsó hozzászólás: blountex

2013.03.26. 09:25:48

Megosztás
Értékeld a blogot!
Ma három éve, hogy belecsöppentem a PlayStation 3 világába. Annak ellenére, hogy a játékfejlesztés (számomra) nem a legmegfelelőbb irányba fejlődött nagyon nem bántam meg a gépvásárlást. Mindig sikerült találnom valamit, ami legalább annyira lekötött és elszórakoztatott, mint az előző generációk játékai.
Csöpp vélemények az eddig játszott cuccokról:

2010

Red Faction Guerrila
Sandbox-akció játéknak közepes, de azt a pusztítást, amit ebben a játékban művelni lehet azt más játéknak nem sikerült elérnie. A következő generációban már elvárandó lenne, hogy (szinte) mindent ilyen mértékben le lehessen amortizálni.

Just Cause 2
Hibái ellenére rohadt jó játék. Szabadság, lehetőségek, gyönyörű és változatos tájak, tonna fejleszthető fegyver és jármű, szabadesés több ezer méter magasról... mi kell még?

Flow
A művészileg kivitelezett klasszikus mobilos Snake. Relaxnak sem utolsó. Kivétel egy-két trófea, mert azok azok fel tudják b@szni az ember agyát rendesen.

KillZone 2
Szép volt, jó volt, de hiányzott az igazi háborús hangulat. A végén meg is kaptam, de akkor meg már gyakorlatilag vége volt a játéknak. Az meg rohadjon meg aki a Radekes részt megálmodta!

Resident Evil 5
A jó kis negyedik rész után nem kicsit volt visszalépés, a horrorhangulat a folyton a hátunkban lihegő társunknak hála ugrott. Na meg még lineárisabb lett az egész. Egyedül a kooperatív játszmák voltak élvezetesek, amikor Drivolisszal öldöstük a mutánsokat, meg mindenféle förmedvényeket pro fokozaton.

Batman Arkham Asylum
A generáció egyik legjobbja. A bossharcokat és a végét leszámítva fantasztikus kaland volt.

Flower
Relax... relax... relax...

inFamous
Parkour, nyílt város, elektromossággal operáló főhős, rohadt jó sztori kissé apokaliptikus környezetben... megvett kilóra.

Deathspank
Humoros kis Diablo klónocska. Némely poénja, paródiája leverte a biztosítékomat.

Star Wars Force Unleashed
A témából többet is ki lehetett volna hozni, de az Erővel tárgyakat/lényeket lebegtetni és hajigálni jó móka volt.

Lara Croft and the Guardian of Light
Amennyire nem tetszett az első képek, infók alapján, annyira bejött a végleges játék. A klasszikus TR feeling jobban átjött izometrikus nézetben, mint az utóbbi TR játékokban.

Darksiders
Az apokaliptikus világ már alapból jó pont, na meg hogy vissza lehet térni a régebben már bejárt helyszínekre az új képességekkel, amikkel újabb utakat, cuccokat találhattunk. A játék utolsó 10 másodperce ütött a legjobban.

Resonance of Fate
Az első 5-10 óra még oké, de utána olyan monotonitásba fullad, hogy az hihetetlen. Soha többet JRPG-t.

2011

Uncharted Drake's Fortune
Már korábban is játszottam vele és az akkori véleményemre ki is vágták páran a hisztit. Újra végigvittem, de hagytam a fedezékrendszert a francba. Élvezetesebb volt, de a véleményem nem változott. Átlagos és néhol ostoba játékmenet, csodaszép külsővel és remek tálalással.

Alpha Protocol
Végigvittem vagy 7x és még mindig nyomnám. Az Uncharted ellentéte. Remek játék nagyon jó ötletekkel, de látványra az átlag szintet súrolja. Azt is csak alulról.

Mortal Kombat
Szomorú látni, hogy mivé váltak a verekedős játékok. Dekázó szimulátor lett mindegyikből. A sztorimód rohadt jó lett.

Wipeout HD
Színtiszta hardcore játék. Ha csíra vagy itt nem rúgsz labdába és csak az igazi profik szerzik meg a platinát. Nyomni kellene pár meccset.

Dead Nation
Annyit nyomtam, hogy egy életre elment tőle a kedvem. Amúgy bejött, de a végén mintha kicsit eltúlozták volna a készítők a felénk özönlő szörnyek létszámát.

Uncharted 2 Among Thieves
Kicsit szebb, kicsit jobb, de ez se jött be annyira. A szobormozgatós-templomos rész, meg a vonatos pálya tetszett.

Tomb Raider Legend
Hála Istennek nem a PS2-es, hanem az X360-as verziót kaptuk meg a csomagba. Azt viszont nem értem, hogy hogyan küszködhet képfrissítési hibákkal.

Tomb Raider Anniversary
Az első rész végigjátszása életem egyik legjobb játékosélménye. Ez az új kiadás visszahozta az emlékeket, ha maga a játék butább is lett az eredetinél. A pályák végre nem voltak annyira lineárisak, mint a Legendben.

Shadow of the Colossus
Ezután az ember jogosan várja el minden HD gyűjteménytől, hogy az ilyen felhúzott régi cuccok képesek legyenek zökkenésmentesen tartani a 30(60?)fps-t 1080p felbontás mellett. A játék meg egy csodálatos, meseszép kaland. A PS2-es éra egyik legjobb játéka.

Batman Arkham City
Kicsit szebb, kicsit jobb, de valahogy az AA jobban tetszett. A nyílt terep sajna semmit nem dob a játékon, főleg ha már végig tudunk vitorlázni a házak felett. A vége ennek se tetszett.

Castlevania Harmony of Despair
Klasszikus Castlevania kicsit árkádos játékmenettel. Öcsémmel és Masával hármasban rohadt jó móka volt.

Deus Ex Human Revolution
Az első CG videó mai napig az egyik legjobb kedvcsináló, amit valaha láttam. Ehhez mérten a játék már nem teljesített olyan fényesen. A némileg nyílt terep, a lopakodás, fegyvertuningolás, a rengeteg döntéshozás, na meg a fantasztikus hangulat kárpótolt minden apró kis kellemetlenségért.

2012

Uncharted 3 Drake's Deception
Szarul kezdtem ezt az évet. :D Számomra ugyanaz, mint az előző rész. Bár a süllyedő hajós pálya, meg a teherrepülős rész odabaszott.

Worms 2 Armageddon
Egy játék, amiben jó móka féregnek lenni. Kár hogy a sok lúzer kilép vesztés előtt.

Metal Gear Solid 3 Snake Eater
Még mindig gyönyörű, főleg 720p-ben, de a képfrissesség továbbra is képes némileg leesni. A SotC bezzeg bírta. Mindegy.

Metal Gear Solid Peace Walker
A számomra nem túl nyerőre sikerült MGS4 után Kojima bebizonyította nekem, hogy képes még rohadt jó MGS játékot készíteni. Lehet csak korlátok közé kell szorítani az öreget és akkor homlokon csókolja a múzsa. :) Multiban királyág.

Heavy Rain
A generáció másik legjobbja. Habár nagyon utálom a QTE-ket, ezt a játékot élvezettel nyomtam. A gyík próbájánál ütött a legnagyobbat a progi nálam.

Metal Gear Solid 2 Sons of Liberty
Egy analóg kar érzékenységállítási lehetőség elkellet volna.

Limbo
Oldschool kis horrormese, ami reflexben éppúgy megmozgat mint agyban. Este, egyedül, fejhallgatóval igazi kis kirándulás.

Assassin's Creed 2
Az első rész a monotonitása ellenére tetszett és a második rész még jobban bejött. Mivel a platinához 2x kellett végigvinnem egy időre dobtam a következő részeket.

Warhammer 40000 Space Marine
Csalódás. Maga az alaphangulat, a világ ábrázolása, meg minden tényleg olyan, mintha egy Watsonféle WH40k könyvet olvasnék, de a játékmenet rohadt untató volt. A végén volt egy rész, amikor csatatestvéreimmel kellett visszaverni a káoszgárdistákat egy hídon. Na az a rész tökéletes volt, igazi háborús hangulat. Ami szinte az egész játékból hiányzott.

Devil May Cry
A HnS-ek királya!

Stardust HD
10 percnyi szabadidőt simán el lehet csapni vele, de nem munkába indulás előtt, mert tuti akkor jutsz tovább ott, ahol eddig megakadtál és döntöd meg a rekordokat.

Metal Gear Solid 4 Guns of the Patriots
Ezt is végigvittem már régebben, de egy kis serleggyűjtögetésre újra elővettem. Maga a játék tökéletes mint mindig, de számomra a történet egyes eseményeit már nem veszi be a gyomrom.

Assassin's Creed Brotherhood
A sztorit nem nyomtam, de a multija királyság. Drivinek ezer kézcsók, hogy türelemmel volt velem a multis meccseknél. :)

Soul Calibur V
2x végigvittem az árkádmódot vagy mit, meg csináltam egy bögyös, nagyjából meztelen csajt, akivel szarrá vertem a practice bábút. Ennyi.

El Shaddai Ascension of the Metatron
Elvont egy kis HnS. Néhol rohadt idegesítő volt, főleg a platformrészeknél.

Grand Theft Auto 4
Nem értem sokaknak mi a baja vele. Nicoval miért nehezebb azonosulni, mint a San Andreas-os csokisráccal? Legjobb sandbox a generációban, amivel játszottam. De azt feldarabolnám, aki a 200 galambos cuccot kitalálta.

Need for Speed The Run
Az alapötlet jó. A megvalósítás már kevésbé. Főleg a CoD/Unchartedféle hülye szkriptekkel.

Syndicate
Egy végigjátszást bírt ki nálam. Másodikra már nagyon untam.

Castlevania Lords of Shadow
Rohadtul untam. Végig se vittem. Nem is fogom. Amúgy képileg és hangilag páratlanul gyönyörű.

Jetpack Joyride
A tökéletes játék! Nincs túlbonyolított kezelés, random pályák, fejleszthető/vásárolható kütyük, random küldetésrendszer minek hála mindig van mit csinálni, baba grafika.
És mindez ingyen!

2013

Vanquish
Kíváncsi voltam a három Drake kaland után, hogy most kiöregedtem-e a TPS-ekből, vagy csak a 3 Uncharted nem sikerült (számomra) olyan jóra. A Vanquish megadta a választ. Szó sincs kiöregedésről. Jók ezek a lövöldözős cuccok, csak némely több akar lenni, mint ami. De nem ez! Szinte végig érezhető egyfajta háborús-megszállós hangulat/atmoszféra. Valami ilyesmi kellett volna a WH40kSM-hez is. Sam pedig a TPS-ek Dantéja!

Metal Gear Rising Revengeance
Istenkirály cucc! Ennél jobb nem is lehetne. Ja de... ha nem tűnnének el a levágott darabok és nem esne le sokszor a képfrissesség. A kamera nem zavart, mert ki tudtam küszöbölni.

DmC Devil May Cry
A másik jóság! Nem is tudnám megmondani, hogy Dante, vagy Raiden kaszaboldája a jobb. De azt tudom, hogy az MGR egy árnyalatnyival jobban bejött.

Eddig jó ez az év. :)

További tervek?
Max Payne 3, Tomb Raider, egy új dual shock, meg azoknak a játékoknak a végigjátszása, amik a polcomon porosodnak már hónapok óta.
Blog hozzászólások
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
13. blountex  PlayStation.Community tag
2013.03.26. 09:25:48
LV5
Válasz 12. blountex üzenetére:
Ja igen, a kettő pedig kőkemény akció.
PSN ID: blountex_HUN
12. blountex  PlayStation.Community tag
2013.03.26. 09:25:08
LV5
Válasz 11. ColdHand üzenetére:
Nem tudom hogy próbáltad-e a Ninja Gaiden Sigma 1-2, de inkább azokkal tegyél egy próbát. Az egy ilyen retros hangulatú akar lenni, más kissé mint a kettő, de mind a 2 nagyon bejött. A harmadik az egy pocsék, Talán az Razor kiadás egy kicsit jobbá teheti de nem érheti el az elöző részeket.
PSN ID: blountex_HUN
11. ColdHand  Szerkesztő
2013.03.25. 19:38:21
LV22
HUN_GERGO: az RDR-t kipróbáltam havernál, bejött, egyszer majd végignyomom. DS megvan és a Darksiders 2 is tervben van.

HunNicoBellic: az inF2 már a demójával megvett. előbb-utóbb meg lesz az is.

seeYOUsoon: az AP nekem nagyon bejött. Ha a megjelenést (grafika, animációk, stb...) nem vesszük figyelembe, akkor egy rohadt jó játék. Az RPG rendszer nagyon jó és a legkisebb cselekvéssel is változtathatunk a történet menetén. Nem hiába van több befejezése is a játéknak.
Ha nem is azonnal, de szerintem a 3. szériánál beszállok a PS4-es buliba. Amit eddig láttam az biztató.

blountex: a GoW vonal bejön, legalábbis a GoW2 tetszett PS2-n. a NG nálam felejtős. Most is fent van a Razor mitudoménmi demója, de 2 perc után kinyomtam. Ez már túl "árkádos" nekem.
Nem én írom a szabályokat. Én csak kitalálom őket!
10. kobe  PlayStation.Community tag
2013.03.25. 18:29:35
LV11
Most túl sok mindenre reagálnék egyszerre.

Az Uncharted 3-ban pozitívan csalódtam. Sokkal jobb volt mint a 2, csak a 2 annak idején újdonság volt. Sokkal jobbak voltak benne a kihívások, sokkal jobbak voltak a fejtörők, most csak így utólag annyit sajnálok az Uncharteddal kapcsolatban, hogy nem béreltek fel valami profi írót a történethez, mert történetben elég lapos mindhárom rész.

Amúgy meg a generáció legjobbjaiban egyetértünk. (Heavy Rain és Batman)
9. blountex  PlayStation.Community tag
2013.03.25. 14:45:49
LV5
A játékok egy jó részivel játszottam amik itt felvannak sorolva.

God of Warnak esetleg a Ninja Gaiden Sigma stílusa nem jön be?
PSN ID: blountex_HUN
8. WoodooKilla  PlayStation.Community tag
2013.03.25. 13:35:15
LV10
GTA4 azonosul/nem azonosult én se vágom, evvan, nekem csak a nagyon szolid látótávolság, a randácska grafika, és a szokásos hülye irányítás, és hátrapillantás után előkerülő autók nem tetszettek benne. Nagy GTA fan voltam/vagyok, de ezek miatt valahogy nem tudom újra elővenni..
"Alea iacta est"
7. gabe82_  PlayStation.Community tag
2013.03.25. 12:52:20
LV16
Az új Tomb Raidert tényleg ne hagyd ki!
6. And1  Jedi Guardian
2013.03.25. 12:35:24
LV8
Sok jó játékhoz volt szerencséd.
5. Greg-T  Kitiltott felhasználó
2013.03.25. 12:21:41
LV2
Reális leírások :)
Nálam is itt fetreng a polcon pár éve az Uncharted, anno 10 perc után untam meg. Párom viszont imádja a "keressünk kincset" típusú kaland sztorikat...hát még neki is nyögvenyelős a dolog kib*** unalmas, nem tudom hova hypeolták ennyire.
Tisztára mint WoW-ban mikor küldik nélkül csak farmolsz, farmolsz...
A szörnyes nácizombi csapásvonal meg elkaszálja az egyébként realitásba kapaszkodni próbáló sztorit. (Last of Us alapötlet tuti innen van).

Heavy Rain egyértelműen a generáció legjobbja. Most platinázom.

A Colossus nem a ps3 érdeme.

A DmC és MGR viszont az írásod alapján felkeltette az érdeklődésem.
4. seeYOUsoon  PlayStation.Community tag
2013.03.25. 11:31:51
LV5
ennyire jó lenne az Alpha Protocol ? tenni kell vele egy próbát. PS4-re is befizetsz ?
..loading, please wait..
3. HunNicoBellic  Mérnök Úr
2013.03.25. 11:03:40
LV17
Válasz 2. HUN_GERGO üzenetére:
Nekem is ezek tetszettek a legjobban.

Ha teheted próbáld ki az Infamous 2-t is.
trance 'n' progressive
2. HUN_GERGO  PlayStation.Community tag
2013.03.25. 09:33:39
LV15
Akkor tégy egy próbát a Red Dead Redemptionnal, Dead Space-el es a Darksiders 2-vel (sokkal jobb mint az első rész)
1. xetron  PlayStation.Community tag
2013.03.25. 09:13:38
LV20
Jó kis játékokkal játszottál !
Ultra Super Mega Combo Breaker .....
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
LV22
Szerkesztő
PSC Kredit
27109 pt
PS4     PS3     PS2
PS Vita     PS One     PSP    


PlayStation.Community
Név:
Cold
Fórumhozzászólások száma:
12207 db
Hír/cikk hozzászólások száma:
3563 db
Utolsó belépés:
2020.02.25. 22:45:16
Regisztráció ideje:
2008.10.07. 09:44:53
Barátaim:

PlayStation®Network Online ID

PlayStation.Community Trófea