PlayStation.Community Blog ›› CountofHell

2 hozzászólás

2013.03.22. 10:37:51

Utolsó hozzászólás: xetron

2013.03.23. 06:44:19

Megosztás
Értékeld a blogot!
A pusztulás peremén álló Galaxis-t megmenteni csak egyféleképpen lehet. Ehhez az egész Galaxis, a Tejút rendszer összes fajának össze kell fognia.
A nagy viszálykodások, háborúk, a sötét múlt, a rég elfeledett sebek újra és újra a középpontba kerültek az egyes fajok között.
De egyetlen ember, Shepard, el tudta érni azt amire eddig senki sem volt képes, még az 50ezer évvel ezelőtti virágzó és az azt megelőző civilizációkban sem soha senki: összefogni a galaxis összes fajával és ellentámadást indítani a rettenetes Reaperek Légiói ellen.
Valójában nem tehettek mást mint harcolnak, ezzel az esélyeiket növelték jelentős mértékben.
Shepard óriási kockázatot vállalt amikor szembeszállt a Kaszásokkal, de nem tehetett mást, elit katona, ez a kötelessége.
Azonban Shepard a kalandjai során számos szövetségest, sőt mi több igaz barátra tett szert. A barátok, azaz Garrus Vakarian a turián C-sec rendőr, Liara T' Soni a prothean-ok ősi leleteit kutatóból lett Shadow Broker valamint Tali Zorah vas Normandy, a quarian nő aki a felnőttéválás rögös útján csöppent bele Shepard kalandjaiba, nem utolsó sorban Jeff " Joker " Moreau aki a Normandy SR1-2 és talán az egész Galaxis legjobb, legpontosabb pilótája. Ők csak a legfontosabb tagjai a szagának akik a kezdetektől fogva gyakorlatilag szinte mindenben támogatták Shepard parancsnokot.

De nekik is szükségük van egy kis pihenésre néha. Shore leave vagy R&R ahogy a játékban mondják. És akkor témánál is vagyunk, el is érkeztünk a Citadel DLC-hez.
A dlc-ről annyit, hogy bármikor elérhető a korruptá vált vezető, Udina leszámolását követően ( Citadel coup küldetés ).

Miközben a hatalmas mészárlás zajlik kint az egész Galaxisban, addig szemmel láthatóan a Citadellán tartózkodók nagy részét nem nagyon izgatja. Van aki a Purgatóriumnak elnevezett diszkóban igyekszik oldani a feszültséget, vannak akik az új Blasto filmet várják epekedve míg mások a menekülteket igyekeznek elhelyezni, vagy a sebesülteket látják el a gyengélkedőben akik a Galaxis minden pontjáról érkeztek, főleg Palaven-ről mert az elsők között voltak a turian lakosok akiknek szembe kellett nézniük a Reaper rettenettel a Batarian -ok után.
Eljött hát egy kis pihenés ideje, amíg a Citadellán felújítási és egyéb javítási munkálatokat végeznek a Normandy-n addig Shepardnek ajándékozza a lakását Anderson admirális aki Shepard szintén egyik legjobb társa, barátja.
Gondoskodnunk kell arról, hogy a Reaper légiók inváziója sem tegyen tönkre egy nagyon jó partit a barátokkal, hiszen az újonnan szert tett hatalmas lakás -ami mellesleg szabadon átrendezhető- tökéletesen alkalmas egy baráti parti megszervezésére és lebonyolítására. :-)
A Normandy tagjaival össze lehet futni kivel a kaszinóban, mással pedig a bárban, de minden társsal akad egy-egy apró ám maradandó és nagyon vicces momentum vagy esemény , sőt mi több még olyan közeli ismerősökkel is össze lehet futni a kaszinóban pl. akivel a 2. részben csak e-mail-en lehett tartani a kapcsolatot, azonban az első részben fontos melléktörténeti szereplő volt.
Joker a helyi Sushi bárba invitálja Shepard parancsnokot az asztalhoz azonban a beszélgetést egy Alliance katona, Brooks szakítja félbe egy Shepard-nek címzett üzenettel : a parancsnok élete veszélyben van. Igen, hát tudjuk mint mindenki másé, de nem a Reaperekről van szó ezúttal, hanem valaki más hozzá tudott férni Shepard fájlaihoz. Az ismeretlen tettes felfedése Brooks segítségével valamint a Silver Coast kaszinón és a többi szórakozóhelyek helyszínén történik. Ami hatalmas. Ennyi kaszinót, diszkót és ennyi szórakozásra vágyó turian-t, vorcha-t, salariant, embert, krogant stb. még nem láttam. Hatalmas és gyönyörűen ki van dolgozva. A nyomok végül a Citadel archívumba vezetnek. Hogy ott mi fog történni az már nagybetűs szpoiler lenne így csak annyit írok le ezzel kapcsolatban, hogy több jelentős fordulat, hatalmas meglepetésekkel, izgalmakkal valamint nagyon ütős és telibetalált poénokkal teletömött nem túl hosszú kalandnak nézünk elébe új eddig soha nem látott ellenséggel.
Azonban ez a történet sem marad megoldatlanul, hiszen ezúttal mindenki, azaz az összes csapattárs jelen lesz ugyanis, most valóban kizárólag Shepard élete a tét és nem kockáztathat. Az esélyek még így is kilátástalanok és csak egy nagyon nagy szerencsének köszönhető, hogy Shepard meg tudja védeni azt ami az övé.

A siker örömére Shepard egy partit szervez tehát a társaknak, barátoknak, szinte mindenkit meg lehet hívni akár akivel valaha vállvetve harcoltál a trilógiában valamint akik a hajón szolgálnak.
A románc itt a partin újra feleveníthető, nekem valahogy mégsem sikerült, nem tudom, hogy mit rontottam el, valószínűleg túl sokat combat arénáztam és "csocsóztam" a játékteremben. :-)
Mielőtt még a partihoz megvásárolnád a hozzávalókat addig körbe lehet nézni a kaszinóban ahol számos és érdekes minijátékkal lehet játsszani, az Armax Combat arena-ban megmérettetheted magad a multiplayerben található ellenségekkel és sok vadonatúj pályával és nem utolsó sorban egy meglepetés ellenséggel ami szintén spoiler lenne. A jutalmak pedig önmagukért beszélnek, többekközött a Cerberus Phantom űrruhára is szert lehet tenni, teljesen úgy néztem ki mint egy Cerberus Phantom mivel adept femShep-em van. :-)
Ezen felül három új fegyver valamint egyéb fegyverkiegészítőket kapott a játék a dlc-vel olyanok pl. mint a Lancer vagy a power dmg.-t növelő fegyvertartozék smg valamint pisztolyokhoz ugyanúgy mint a multiplayer-ben.

A parti alatt nagyon sok vicc, poén, meglepetés fog elhangozni.
Blasto-val személyesen találkozhatsz az új dlc-ben LoL, méghozzá egy nagyon vicces esemény kapcsán.

A dlc renkívül tartalmas ha a rengeteg minijátékot beleszámolom valamint az Armax Combat Arénát ami nagy kedvencem lett, én több mint 15 órát elszórakoztam a dlc-vel természetesen a nyers történeti szál a minijátékok kihagyásával kb. 1,5-3 óra alatt lezavarható ami alig kevesebb mint az előző Omega dlc, ez utóbbi azonban tömény harcból állt. Tehát egy rendkívül tartalmas és kimagasló, minőségi kiegészítő tartalmat kapott a Mass Effect 3.

Ez a dlc méltó a legjobb mass effect kiegészítő tartalmakhoz, az újradolgozott, remixelt zenék között pedig van néhány igencsak kiemelkedő kellemes alkotás is Sam Hulick valamint Sascha Dikiciyan & Cris Velasco -tól.
A legfontosabb a rengeteg tartalom, kontent amit a dlc-be préseltek, a Bioware-nél nagyon kitettek a fejlesztők a rajongókért mert rengeteg apró ám jelentős esemény van belepréselve a dlc-be ami csak akkor látható vagy tapasztalható ha Mass Effect 1+2 -ből áthozott Shepard van jelen az összes túlélő társsakkal, barátokkal.
A dlc 3.3 GByte méretű.
A teljes soundtrack itt ingyenesen szedhető.
http://social.bioware.com/me3citadelsoundtrack.php
Ehhez EA games account kell, ha nincs akkor szerintem youtube-on is fent van már a teljes ost.
Blog hozzászólások
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
2. xetron  PlayStation.Community tag
2013.03.23. 06:44:19
LV20
hol marad legion ?
Ultra Super Mega Combo Breaker .....
1. kisst-1  PlayStation.Community tag
2013.03.22. 15:05:36
LV4
Hát komám, látom beleélted magad rendesen. El is hiszem, hogy a legjobb DLC-t hagyják a végére méltó búcsúnak.
A hsz kizárólag a felhasználó véleményét tükrözi..
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
LV15
PlayStation.Community tag
PSC Kredit
15703 pt
PS4     PS3     PS2
PS Vita     PS One     PSP    


PlayStation.Community
Név:
Dani
Fórumhozzászólások száma:
5688 db
Hír/cikk hozzászólások száma:
2270 db
Utolsó belépés:
2019.11.12. 00:01:42
Regisztráció ideje:
2008.10.20. 09:26:41
Barátaim:

PlayStation®Network Online ID

PlayStation.Community Trófea